(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Периодов си го надминав максимумот со килажата (70 кила на 170цм височина), сакам за 2 месеца да намалам барем до кај 60 кила па потоа постепено да намалувам до кај 54 и тука да застанам. Недела дена веќе избегнувам да јадам после 19 часот, или ако сум излезена некогаш навечер тоа би било салата па вечерта и пешачам. Јадам леб ама само една кришка а порано можев по 3 сендвича да изедам ама сега веќе немам таква потреба нити па благо нешто претерано ми се јаде (а инаку обожавам благо). Газирано исто така отфрлив, ептен ретко би пиела во кафич ако сум само. Е сега уште да стекнам навика за вежбање ама некако ич немам мотивација нити па кондиција, ама морам да успеам да се наканам, За 2 месеца сакам да си ја остварам целта.

2. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Калорискиот дефицит може да биде и со благо и со леб , јас сепак јадам месо , помфрит , овошје(само смокви и урми) и зеленчук(салата шопска)и тоа
    Мене ме иритира митот дека само ако се исфрлат овие нанирници се слабее , а јас не сум ниту грам

Јас секој ден имам главоболки заради режимов , али еве ќе ја држам до октоомври , али сепак очекував бар -1кг ,

3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Точно, но помфрит и (пржено) месо плус суфицит не се баш вистинскиот начин за слабеење. Затоа немаш резултати. Пробај со варен/печен компир, варено/печено месо, без зачини, салати без масло или со маслиново, секакво овошје, варено јајце, риба, туна, гледај да си дефицит со калории, пешачи и ќе имаш резултат.

На Cosmi, Justicija и Ordinary им се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Не си поставувај строго така за два месеца, оти може и повеќе да потрае па само да се разочараш и откажеш а всушност да си на прав пат.
    Јас од март се фатив сериозно, па ми тргна од одма по што стагнирав два месеца, и еве сега пак ми тргна:D
    Инаку ако обожаваш благо и ако моеш да си дозволиш има во дм на фитнес хаус протеински кремови со малку шеќер. Барем за кога ќе те фати криза за благо спасуваат, а и вкусни се:D.
    За мотивација, не знам како да ти ја дадам:D, ама ако ти треба предлог на инстаграм има еден профил homebodysculpt со една жена што покажува одлични бројни вежби за дома. А ако сакаш во теретана, друг нека те советува.

Исто...си пишала точна бројка на кг.
    Немој до толку. Оти така нон стоп ќе стоиш на вага и ќе се секираш за секој грам. Едноставно јади убаво и вежбај редовно и со тек на време како ќе ја гледаш промената ќе бидеш се' позадоволна од себе ако сега не си. Оти може и со 60 кг ќе си задоволна од тоа како изгледаш.

На malerozna и Hellobeautiful им се допаѓа ова.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.818
    Допаѓања:
    40.908
    Ова не би требало да е вака, или скроз прекини го режимов или направи измена.Имаш редовни оброци и внесуваш течности?

6. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Искрено онака random се измерив пред некој ден, свесна бев дека сум здебелена и дека треба да внимавам ама кога ја видов и бројката дополнително ме мотивираше. Инаку во последно време од благо јадев само домашно направени торти, колачи итн итн а сега како што е жешко и ме мрзи да се плеткам во кујна можам да преживеам и без благо или евентуално црно чоколадо или путер од кикирики. Секој ден гледам различни фитнес инструкторки што нудат програми за вежби од дома ама исто така бидејќи ми е жешко секој ден одложувам. Периодов не планирам да се мерам, повеќе ми значи да видам промена во телото отколку бројката на вагата, килажава сега само дополнително ме натера сериозно да си ја сфатам работава. Инаку кажав дека сакам да стигнам до кај 54 кила бидејќи пред 2 години бев со таа килажа и ми се допаѓаше како изгледам па затоа го поставив како goal.

На Tan4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Јас те разбирам што сакаш да ми кажеш , но за тоа со калориски дефицит би конзумирала леб и благо , според тоа што читав имаше совети дека некои ги тргнале овие намирници и мн ослабиле , а друго све си јаделе , сигурно и тие си јаделе месо и помфрит, бидејки што друго да се јаде ? Би рекла дека Ун е попрактична отколку ова

Вода пијам можеби по 4 литри , никогаш не се прејадував , еве денес јадев манџа без брашно , и морски оревчиња 100 грама
    Ова ако е многу ....

8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.818
    Допаѓања:
    40.908
    Мислев дали редовно во слично време јадеш?

9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Јадам кога ќе ми се јаде , сепак за џабе бараме маани требаше бар -1 кг да ослабам за еден месец....;(

10. Fluffy^-^

Fluffy^-^ Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    16.761
    Јас сум на УН, без благо не можам па затоа ептен ми одговара. И да знајш дека со УН ќе имаш многу побрзи резултати отколку вака, а и те имам читано дека ја почнуваше неколку пати. Ти си знајш најубо, ама сепак битно е дека си почнала со нешто. :hug:

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.818
    Допаѓања:
    40.908
    Јас повеќе пишував за тоа што викаш дека те боли глава, зашто ако те боли додека си на некаква диета нешто не е во ред и треба да го смениш.Затоа и те прашав дали имаш редовни оброци и внесуваш доволно течности.
    Ако јадеш многу нередовно, или еднаш на ден, можно е да ти е од тоа, гледај да изрегулираш да внесуваш храна секој ден во исто време и да имаш убави квалитетни 2-3 оброци.

12. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Точно , да , али не ја издржав до крај ;( сепак фала за подршката, сепак ке продолжам до октомври па да видиме дали ќе имам до тогаш резултат :hug:
    Не , јадам редовно и конзумирам јаткасти плодови за ужина и овошје , мислам заради што целосно го откажав лебот и благото предходно мн ги конзумирав
    Се надевам ќе престанат главоболките со тек на време
    Благодарам на подршката и за советите :hug:

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.412
    Допаѓања:
    180.003
    не е убедување патилец сум
    проблем со тироидна
    од утре ке ве дружам

На Ordinary и Ariel им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.412
    Допаѓања:
    180.003
    со хербалајф има некој искуство?
    ем режим ем него да го почнам

15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.392
    Допаѓања:
    142.909
    Се слабее ако се придржуваш кон препораките за користење, ама мислам дека е преценет за парите. Ако замениш оброк со каков било протеински шејк, ќе има ефект. Или со друго нешто помалку калорично, а сепак разноврсно да биде. Здосадува вкусот, секој ден исто. Јас после некое време не можев да го поднесам.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.412
    Допаѓања:
    180.003
    мислев да земам кутија за првично ми го намале апетитот за да можам полесно да издржам
    ама коа ке размислам поарно одновошје дома да си правам сама

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    7.689
    Мојата сторија ја знаете, 3 ипол месеци се трудам да сум на поздрава исхрана, вежбам и супер резултати имам, но.. сега не се чувствувам добро, без енергија сум, не фукционирам. Не бев на гладување само внимавав поздраво да се хранам, не знам зошто сега одпосле вака ми реагира организмот кога веќе се навикнав на режимот, секое мислење ми е добредојдено, како до повеќе енергија??

18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.355
    Допаѓања:
    183.119
    3 и пол месеци, -13кг. Почнав со 7-ца напред, сега сум со 5-ка, не се сеќавам последно кога имав 50 и кусур кг. Да не спомнувам колку ми е широка цела гардероба, од гаќи и прслуци, до фустани, маици и панталони. Ќе почекам уште малку, да спуштам уште некој кг, па во комплетен шопинг. Иако, од мерак си купив неколку маички М и S големина, да имам што да облечам во меѓувреме, а и за уште поголема мотивација. Фармерките што ми беа тесни пред втора бременост, сега ми паѓаат, али ќе си ги поносам уште малку :)

@KiT си проверила хемоглобин, серумско железо? Притисок исто така да измериш.

На Giovanna, Noemi, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  19. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.407
    Допаѓања:
    7.689
    Не сум, инаку со притисокот одсекогаш ми бил низок

На NarCis@ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.355
    Допаѓања:
    183.119
    Направи си комплет лабораторија, може таму ќе си го најдеш одговорот.

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.