(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Пример да изедеш и цело тенџере грашок или леќа е поздраво него да конзумираш слатки, тестини, леб и пецива. Секако без запршка. Туку поретка вода. Затоа велам можеш и големи количини да внесуваш и цел ден да јадеш. И јас варирам со тежината, ама ете си го најдов чарето. Не само што слабеам, туку и сум најадена со многу малце. На почетокот јадев повеќе, сега скоро и да не јадам, многу малку, заборавам на храната. Јадам само ако сум гладна, не од досада или аздис како претходно. Најди мотив. За секое кило си ветив на себе си, дека ќе се частам по нешто. Во спротивно нема:).

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.413
    Допаѓања:
    180.028
    ај да се дополнам и изповедам
    р-јајца+колбас+патлиџан
    в-нема

На Sahlene му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    7.691
    Леле ти се чудам колку ти не јадеш :^) јас така терав до пред месец дена подолг период и сега апетитот на максимум, но се контролирам некако.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.413
    Допаѓања:
    180.028
    ем не јадам ем грам не симнувам

5. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Значи некаде грешиш, те читам долго време , може од лани ова време, ама немаш некако.

6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.413
    Допаѓања:
    180.028
    незнам кај грешам ај кажи ми ти
    тироидна ме јебе дубоко

7. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Веројатно во внесот на калории.
    А тироидната има импакт во однос на инсулинот.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.413
    Допаѓања:
    180.028
    шо демек многу внесувам калории?

9. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Не, туку внесуваш премалце калории, и телото е во состојба каде што се бори да зачува секоја внесена калорија бидејќи има механизам за заштита и преживување , и мисли нема да внесеш храна.

Целта е да го забрзаш метаболизмот, а тоа значи да внесуваш почесто храна во мали количини, што организмот тоа би го регистрирал како постојано внесување енергија.
    Што значи забрзан метаболизам? Кога телото троши повеќе каолрии во мирување од порано кога било во мирување и не трошело многу.

Затоа и се препорачуваат тежински вежби наместо кардио. Бидејќи кардиото го успорува метаболизмот.

На Annath, Carolin., KiT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.413
    Допаѓања:
    180.028
    цккк пробано е и тоа
    со нормално јадење качувам килажа како луда
    сеа барем отоци немам
    за вежбање заврши за мене таа кариера освен пешачење не смеам да вежбам

11. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Ако мислиш дека е така во однос на исхраната океј :)
    Нормално јадење незнам што подразбира за тебе, но за мене е правилен внес и сооднос на макро нутриенти.
    Јадење лебови, путери, тестенини, ни во намален ни во зголемен внес не е нормално јадење.

12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.413
    Допаѓања:
    180.028
    леб не јадам преку 10 години
    углавном повеке на протеини сум помалце скроб јх изфрлувам скроз благо у месец еднаш
    едноставно не иде не сум ти јас како сите други организми
    дали дека и тироидната никако да ми ја стабилизираат и таа има многу врска да не дојде да дознаеш шо е хипо

На DiCaprio му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Пробај Кето Исхрана, тоа е на масти и протеини.

Само да знаеш, овошјето има многу шеќери.

На zhap4e и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.413
    Допаѓања:
    180.028
    колку шекер има овошјето жити се
    секој ден појадувам 1банана
    на овошните денови јадам 1банана на ручек веке јадам салата
    не ни внесувам овошје многу
    кето пробана исто нема ефект
    нема ни една нема ефект кај мене
    само молам бога да ми се стабилизира тироидната да ми погодат терапија и тогаш ке се средам мислам
    ама како ек ме средат коа еднаш работи 50посто еднаш 20 еднаш 80 како сака она така

15. DiCaprio

DiCaprio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2019
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.971
    Овошјето е најбогато со шеќери (фруктозен шеќер). Шеќерите се јагле хидрати.

Фруктозниот шеќер исклучиво се складира во црниот дроб, и таму собира околу 50гр, се друго оди во масти.

Додека пак јаглехидратите (глукоза) што ги има во компир, ориз, тие се складираат во мускулите и собира околу 500гр, се над тоа оди во масти.

Таа УН диета е една од најлошите диети која може некој да ја применува. Можеш да направиш ретроспектива на членови кои ја држеле диетата и да согледаш дека не е ефикасна.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  16. %Elena%

%Elena% Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Zdravo Alissa I jas te citav gore dolu so obajvite I vo pravo se drugite feminki vnesuvas mnogu mal broj na kaloriii I zatoa samoto telo se bori da gi zadrzi I tie visok sto gi imas. Dali si probala so hrono ishrana ako ne si po mesoto ima I ovalactovege so riba, moras da najdis nekoj balans vo ishranata i majka mi go imase problemot so tiroidnata pa od koga e na hrono ishrana mu se stabilizira normalno treba I terapijata da se pogodi. Se idi od vnatresnosta na teloto I sto konzumirame. Se nadevam deka nesto pomognav

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.413
    Допаѓања:
    180.028

18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    смени ја бананата со нешто друго. Доручкувај јајце варено + сирење/кашкавал/јогурт + маслинки + домат, краставица. Ужинај овошка. Пола изеди само. Ручај протеини главно и зеленчуци шо растат над земја повеќе. Вечерај слично на доручекот. Земи бадеми, ореви, лешници, индиски орев. По пет-шест напуни во рака од мешавината и тоа ужинај измеѓу оброци. Пиј јогурт. Исфрли ги овошните денови ко и скробен ден. Пети месец сум бремена. Два месеци ова го терам. Тестенини редуцирани до степен, колку да сменам оброк од едно те исто. Три пати дали имам јадено. Мусака или полнета пиперка кога јадам, по помалку од тоа, повеќе салата. 1 пиперка. 1 голема лажица/ црпк мусака. Така и со се што има ориз,компир...јадења. Кај мене, знаеш, ради шеќерот. Тежам кило-две помалку од пред бременост. И се таа иста тежина ја држам, а стомаков расте. Тело истенчено. Сало и отоци намалени. Кога не би била трудна, мислам ќе се преполовам ко на шала. Сега ама, гледам калории да имам доволно, протеини, железо...па додавам во оброци едно, други, трето ради бебето. Пробај скрој си мени по твое, слично на нашево шеќерно.

На NarCis@, ALISA0000 и DiCaprio им се допаѓа ова.
  19. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    7.691
    И јас го делам мислењето со другите, премалку внесуваш, можеби малку да појачаш калории дневно.. вака викаш ем се трудиш ем нема резултати. Знам луѓе кои имаат проблем со тиреоидната и никако да ослабеат. Ти јади повеќе, од здрава храна како и досега што си правела, вака многу малку јадеш

На DiCaprio му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    7.691
    Денеска јас вака:
    Доручек: парче домашна пица со чаша јогурт
    Ужинка: банана
    Ручек: супа, две мали домашни плескавици и компир салата
    Вечера: најверојатно салата зелка
    Од прилика слично вака јадам секојдневно, мислам количински, не пица хаха. Мислам не претерувам што знам, ма да порано помалце јадев т.е гладував па некако се ми се поремети и неможам да се оправам сеуште. Што мислите