Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    1 и пол саат ролав :D Jао, не можев повеќе, скапав :D доста беше за денес, па не е малце саат и пол :$
    инаку хулахопот е лесен и интересен, само што моментално нема да вртам немам сила
    инаку денес што јадев :worried:hock: :worried:hock:
    -полнета пиперка накај 2
    -кришка црн леб со крем сир и домат накај 3 и пол 4
    -још една кришка црн леб и домат накај 5
    -пола чинија макарони со сирење пред да излезам да ролам.....

2. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Здраво девојки. Јас сум на диета веке 3-4 недели ( значи не некоја ригорозна диета, туку само ја намалив количината на храна која ја внесувам и ги исфрлив сите калорични производи), но тешко ми иде со симнувањето на кг. За 1-2 недели успеав да симнам 2 ипол кг. и толку,повеке вагата не мрда еве веке 2 недела. Не знам зошто така... :(

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.193
    Допаѓања:
    156.766
    Денес,едно тврдо варено јајце,портокал,малце сладолед,туна,4 кркери и тро кромид за да замириса.Малце ја модифицирав диетава,ич не љубам туна,ама ме мрзеше да си варам панга.

4. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    денеска е ден на јадењето јас испив 2 јогурта цел ден и во 8часот јадев лиснати погачки малецки но не знам колку изедов со ајвар и сиренце :$ плус истрчав 7км ... и малце скокав на јаже

5. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    Јас денес втор ден на јаворова диета.Вчера помина топ,ама денес возев 35км со точак(со сила се правам будала) и затоа ми се пријаде и јадев 1 патлиџан и 3 бадеми и сега ми е мака заради тоа...како и да е од утре се стремам да се одржам како што треба,ама затоа нема ништо да вежбам :lol:

6. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Јас во Грција стално се мерам во аптеки на едни големи ваги кои се одлични и многу точни, сте ги виделе кај нас во некоја аптека? ептен се добри :)
    А јас се нервирам дома ќе ми покаже и до 67 килиграми на обична вага, ќе отидам кај татко ми на дигитална и ќе ми покаже 6632-. А татко ми и дома и на работа исто му покажува. А заедно се мериме и дома и таму. 2 пати вака направивме и 2 пати исто покажа. Е ај како е можно ова? :D

Со среќа девојки во слабеењето и ќе има кршење годинава на машки вратови на плажи. Посакувам сите да сте згоднички и мило ми е што вежбате не гладувате, па и мускулче ќе покажете 8)

И Трендафилче супер поклонче од дечко ти. Хулахопот е одличен, а скокањето на јаже е најтоп.
    Мене лани ми текна играње ластик. Вајда е одлично за газот и бутовите, ама појма немам кај ми е ластикот од детството, али така имам мерак да се изнаскокам :D

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Женски мене целта ми беше да стигнам до 50 кг, денес кога се измерив видов 49и пол кг имам :o Мн сум среќна :)
    Сакав да ве прашам, во 100 грама кикиритки колку калории има?!

8. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    ^ Прилично многу :)
    Oколу 550 до 600. Јас се изненадив за цифрава кога дознав, очекував доста помалце.

9. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Еј ула, улаОП! Закон ствар!

Лесно е, само треба да се затегне г’зот и стомакот инаку со опуштени мускули ич не се врти. Трендафилке пушти си ја Бијонсе Work It - и полесно се врти :D
    Само не знам кај мене да не не паѓа ради г’зов или?! :?: Сакам, нејќам, нема шанси да падне надоле, заглавува :D

Него јас нешто се зезнав девојки. Вежбам, трчам, и последно јадење ми е деновиве во 12 и пол на пладне, и сега стомачево трпи а денес почна нешто и да ми се врти :worried:

Така да денес лапнав една кришка интегрално лепче со нискокалоричен путер, домати и пиперки. Колку нешто да ставам во уста, не е на арно без ич јадење толку долго време. Не знам што си правам Бајрам на паметот и јас :|
    Скршнав од моите правила на правилно внесување на храна но во помали количества.

10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Бирај, хамбургер или кикирики :D мада си има огромна разлика, не се само калории во прашање :worried: јас и сончогледот си имаме мака, а и тој бил нешто висок набој :worried: ама тешко ни раздеља иде

11. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    ^ мене така со кикириките... не можам да заспијам навечер ако не вечерам кикирики :fubar:
    конечно ги изедов и од сега забрането им е на моите да ги купуваат! :!: :D

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    леле уште 1 саат ролав 8) !
    денес пак 2 и пол саата се на се!
    и не јадам сега ништо ]:) чао пиперко, чао макарони, чао лебу, чао крем сиру ве согорев :devil:

На gaga.rocks и LivingGlam им се допаѓа ова.
  13. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Ау тие од македоснка фирма нешто со сина опаковка кикирики ама се вкусни <3
    Ама одамна ги забрајв дека јадев по 200-300 гр, такозвани 1200 калории :o

14. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас денес така малку се подопуштив морам да признаам. Јадев сабајле рано рано макарони, ручав пире со гулаш како вчера и кришка црн леб, а сега дојдов бев на вечера и цела порција пилешки прсти сосе салата и кока кола лајт отиде во мојот стомак и едно залче од благото на другарка ми.
    Ама денес испив и три литри вода. Не знам зошто олку голем апетит имав, ама утре ќе се обидам овошен или воден ден, или па житарици цел ден.

Сега и без тоа ми се гади, и ми се лоши ... дали дека организмот го навикнав ... :?:

било како било, идемо даље сигурно не сум качила 3 кила со денешново јадење, ама не сум ни изгубила, па денешниов ден отиде во вода. Небитно, сабајле ќе зумбам две партии :D

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.404
    Допаѓања:
    250.387
    Јас за вечера јадев пуканки. Паузирав од доматот и дирењето.
    И пешачев.
    Толку за денес, утре исто, продолжуваме :D .
    Добра ноќ диеталки :* .

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.193
    Допаѓања:
    156.766
    И уште малце сладолед,пола саат орбитрек и 40 мин.втора шанса на зумбата!

17. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    Мене цела недела толку јадење ми се собира :(

18. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Диеталки, како е? - Јако е! :P Да ви се пофалам јас сум подослабена :wasntme: . Не знам колку кила, не се мерам на вага одамна, ама во обем си осеќам дека сум послаба. Некако кога ќе се фатам за половинава се чувствувам послабо и кога ќе се видам на огледало стомаков ми е порамен и рацеве и нозеве ми се подобри и успеав да влезам во 3 пара фармерки што ми беа тесни - во едните не ни имав влезено, до колена ми влегуваа, а во другите 2 влегував, но стомаков и спојлериве ми висеа и одвај дишев и долго време не ги носев. Пред некој ги видов и си викам ај да ги пробам и ги пробувам и тап - точни ми се, само уште малку сакам да се потсредам за уште подобро да ми стојат. Некни малку забушавав :wasntme: . Ми се отвори апетит. Не јадев многу количински, но јадев поначесто - повеќе пати во денот, па затоа вчера прегорев од возење точак, не знам колку км извозев, плус вежбав и денес исто само помалку возев и пак почнав да внимавам на јадењето, па да видиме наредно што ќе биде. Поздрав!

На zhap4e, teddybear и AhThatFemaleProblems им се допаѓа ова.
  19. AhThatFemaleProblems

AhThatFemaleProblems Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    200
    Еве Hopeful и јас да се пофалам денес :)
    Според мерките кои ги имам од 06ти Јуни, денес се премерував пак и машала се слизнале сантиметриве :) 5 cm сум во струкот ослабена, во долниот дел на стомакот само 1,5 cm :( под градите 4 cm a во обемот на горниот дел на нозете 3 cm. Сета среќа, газот ми е ослабен само пола cm :D Кај немам гради, уште тој да ми ослаби и ќе треба да се убијам :) :)
    Инаку, пред да ја почнам таа гнасната диета со супа од зелка, престанав само да јадам на вечер и баш се зачудив денес (а се мерев иначе за овие 3 дена, ама немав други мерки освен тие од 6ти) пошто изминатиов период и в кафана си бев и си јадев се и сешто, освен за вечера за ништо друго не пазев :/ можда така ми се погодил периодот...
    Од пред 2 дена сум на „строг“ режим, јагленихидрати доручкувам само на сабајле, за ручек пазам колку што можам да не мешам протеини и ј.х и за вечера јадам или таратур, или марула со јајца, или зелка и краставици салата, зависи колку ми се јади. Всушност, ова е диетата постирана тука, од ирена: dieti/dieta-za-onie-koi-nemaat-fizicka-aktivnost-t1292/
    па планирам да се држам до ова, пошто воопшто не чувствувам глад, а слабеам и се чувствувам прекрасно, па сега килажа ич не ме интересира, кога во обем намалувам (ваљда).
    Уште малку физичка активност ми фали, јас правам некои вежби за затегнување низ дома, ама од утре ќе почнам нешто плус се надевам. Штета што немам ролерки, баш ми се вози.. :)
    Поздрав и многу сантиметри во минус на сите! :*

На irenna, Hopeful, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  20. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Де бе Хова, па што јадеш ти ??? Не треба и така да му правиш на организмот ...
    ЈАс едино се каам прстите дека касно ги јадев а за друго нешто не. Плус си кажав дека не сакам магично да ослабам за една недела 7 кила, ама сакам перманентно.

Не ме демотивирај вака :D