(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.415
    Допаѓања:
    180.058
    ајде те чекаме

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    Зависи каква диета тераш

Ако тераш УН, тогаш во скробен (зрнест ден) кога е еден за леќа, грав, компир, ориз, грашок и сл.. можеш да мешаш 80% со 20%. Така имам сретнато во групите, секако не знам дали е најточно. Пример ориз и грашок печен 80% ориз и 20% грашок. Па ваљда може и со леќа и компир.

Викендов истерав ЈХ и витаминоза. Имав и убава физичка активност. При крај сум со месечниот циклус па би се измерила во недела. Килограми почесто мерам ама сакам и во цм.
    Денес протеини. Утрово смути + банана, за ручек предвидено динстано месо со салата и подлукчени пиперки, а за вечера или само салата или ништо, зависно од ГЛАДОТ :D и секако психата :lol:

На Justicija, hermosa, simoncelicius и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.393
    Допаѓања:
    142.916
    Почнувам денес, се надевам дека ќе издржам. Мој начин на исхрана си терам, исфрлам само благо. Тоа значи пола од работите што ги јадам :D.

Цел ми е 7 кг да ослабам за 3 месеци. Леле, леле, колку ќе бидам згодна со -7 кг, нема да се трпам (hollest) :D

На ALISA0000 и Espadrila им се допаѓа ова.
  4. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    Иста ваква сум, само да ме видиш ;);):D:D(hollest)(hollest)

На ALISA0000 и Ariel им се допаѓа ова.
  5. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Денес ми е јх и би сакала мала помош.
    Планирав овесна каша, али јас ја правам без млеко, без протеин, мед и слично. Само со вода и додавам смрзнато шумско овошје и путер од кикирики (чист путер без додатоци).
    Е сеа бидејќи не планирам да се откажам од неа бидејќи обожавам овесна, наместо торти и сладолед дали да ја јадам за вечера или ручек?
    Затоа што сакам да си правам и проја мафини со ајвар во кои иде јајце. Па бидејќи има јајце, (место нели јајца и млеко од сладоледи и торти), да ја јадам пројата за вечера?

Знам како оди правилото за ручек ама не можам постојано тоа бидејќи макарони/шпагети со кечап или доматно пире ми се гадни

6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.393
    Допаѓања:
    142.916
    Прв ден и одма грешка. Вечерта гледавме филм, извадија децата смоки и изедов еден куп. На крај памет не ми падна дека сум на диета :D

Продолжуваме понатаму...

На Espadrila и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.415
    Допаѓања:
    180.058
    денеска зеленчук на репертоарот
    1 шопска за почеток

8. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    7.692
    Луѓеее како залади некако по дома стуткани и почна апетитот да ми расне, ми се јаде се нешто.. пробувам да терам по старо, али вчера и благо јадев хмм.. како ќе биде зимава не знам :( вие како ви оди

На NIKA@ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    808
    Девојки хелп:)послесниов период(1-2години) си набив килажа која што никако неможам да се решам да ја симнам а узашно ми смета не секој можен начин.ми треба некоја мотивација нешто нешто за да си речам девојко стоп(highfive)врати се на тоа што беше :makeup: поздрав и :*-ки

10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    Денес витаминоза
    Појадок смути, ужина 1 банана, една шака семки од тиква
    За понатаму до крај на денот не знам.
    Забушавам со физичката активност. Додуше, не можам да престастам па и денес најверојатно нема да имам.
    Месец и пол диета, кг во минус и см во минус.
    Задоволна.
    Но не смеам тука да застанам, морам да продолжам уште. На моменти се чувствувам како ми здосадува диетава, се почесто правам грешки... НО планирам секако да не се откажам, па да видам до каде ќе стигнам.

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Кристина Хара

Кристина Хара Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Дечки дали некој има држено Intermittent fasting 12 /8? 12 саати не јадиш, 8 саати јадиш во денот.

12. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    А останатите 4 саати во денот?:D

13. Кристина Хара

Кристина Хара Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    534
    Хаха се извинувам, моја грешка 16/8.Има повеќе начини, меѓутоа најчесто е со овој начин на пост. Не знам како ја преведуваат кај нас. Не е диета, туку како начин на исхрана. Дали некој имал искуство

14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    Имам читано, имам слушано. Но лично за себе сосем малку применувано, во тек на диетава која сум сега, а може да се каже и дека случаен фастинг терав.
    16/8 е најчеста, најмногу заради најиздржливоста. Ефекти лично имам гледано, како се менуваат телата на луѓето. Докторот кој ја има измислено оваа диета има добиено и нобелова награда за медицина. Јас лично, не сум баш присталица на ова, да биде стил на живеење, ни доживотно , ни подолг период. Ама тоа јас така мислам. Сметам дека јадење 1 дневно, во поригорозните (пр. 20 /4) не е баш добра идеја. Но ете некој правел истражувања, докази, итн... Изгуглај на нет има доста информации, штета малку се на македонски. Има и на јутуб ентузијасти од Србија, имаат споделено по некој клип.И на фб исто така има група фастинг.
    Толку знам :D:D

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.048
    Топ опција ти е, но оброците кои ќе ги внесуваш во тие 8 часа ќе гледаш да бидат богато нутритивни и доволно калорични. Односно, можеш на пример во 11 наутро да појадуваш, во 14 да ручаш и до 19 да завршиш со вечерата. Или пак, да појадуваш околу 11, да завршиш со вечерата до 19, а помеѓу да имаш неколку ужинки.

На KiT и Кристина Хара им се допаѓа ова.
  16. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    21.153
    Ајде женски QUE PASA?
    :^):^):lol::lol:
    @ALISA0000 @Ariel ??
    Ајмо цурици ...

Ептен сакам уште 3 во минус да одам, односно уште 5, ама тоа ќе ми е ептен тешко. Ја терам, и понекогаш свесно си правам по некоја грешка....ДУплирам ден , па започнувам од ново. Ама не се откажувам де... :makeup:
    Вчера ЈХ ден. Смути за појадок, и иако е грешка една шака лешници. За ручек посна баничка со спанаќ и малку ајвар (комбинација лудило :rofl:) за вечера 1 парчиња домашни сникерс
    Ова вчера сум го пишала и останало недопишано и неиспратено
    Па, да продолжам
    Вчера одличен витамински ден. Смути, бадеми, краставица и домат и за вечера повторно салата.
    Освен вчера, претходните денови имав и физичка активност
    Денес на ред протеини
    Убав ден
    И продолжуваме

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.393
    Допаѓања:
    142.916
    Се утепав од криење, ама @Espadrila ме фати :D

Што да кажам, освен дека првата недела од диетата качив 1кг...

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Osamena devojka

Osamena devojka Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2018
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    3.424
    Taman ke pocnam pak od pocetok :?:

19. swizzlec

swizzlec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    53
    Се мерам секој ден последниве 3 дена и гледам како накачувам грамови, а не јадам многу по 2 оброка на ден ама и пијам многу вода. Дали е ради водата што не опаѓа?

20. QueenBeyonce

QueenBeyonce Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    903
    За реален резултат, мери се на недела дена.. тежинатаа многу може да варира од ден на ден(пр денес минус 2 кг, утре плус 2.. голема улога игра водата)..