1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.395
    Допаѓања:
    142.933
    Наместо да ослабам, јас се здебелив 4 кг |( Барем да уживав во храната, па да не ми е криво. Ама што е, тука е. Прво да се вратам на старата тежина, па после ќе слабеам. Или нема :D

@theowndemon издржуваш со едно јадење на ден? :o Јас би умрела :D
    Кое време од денот обично јадеш?

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.165
    Допаѓања:
    175.351
    Абе во некое друго време и јас така велев. Сега и внесвам второ али по лесно ако прај смисла. Јас обично не осеќам глад до покасно, не знам дали е оти порано праев Intermittent fasting па ми „останало“ или секогаш било така, али јас јадам покасно, накај два сатот. Кога ќе осетам глад порано - јадам порано ама ова не е чест случај да јадам пред 12. Некни чинам тој беше случајот. Обично ако јадам порано јадам два пати. Така да обично јадам меѓу 2-4 за прв оброк и ако е доволно голем и е поќе накај 4, единствен, ако е поќе накај два имам и втор оброк околу 6.

Денес се думам да имам два чисто оти имам мало ѓеврече и не ми е доволно за еден оброк, а дефинитивно решив дека сакам да го јадам. :D

Многу ја заборавам темата. :wasntme:

Туку како се каните да вежбате ако има такви тука? Лично, кога вежбам со ќеф вежбам. Маката ми е дур почнам. И сега сум таму негде. Мака ми е да почнам. Знам дека ќе е убо ако почнам ама ете некако не можам. :|

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anomys

Anomys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    364
    Да се приклучам и јас, може ќе се мотивирам вака повеќе за слабеење. Инаку, @theowndemon јас многу мразам да вежбам, и сега во последно време си најдов некои HIIT dance вежби. Како што ми фали да излегувам и да се журкам овие ми се ептен погодени, а и има модификации на сите вежби, па може тоа да се следи или дури и само да си играш/да се мрдаш ако ептен не можеш некоја вежба. Ако сакаш можам да ти пратам линкови од некои што јас сум ги пробала и ги сакам.

На TanyaM. и theowndemon им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.165
    Допаѓања:
    175.351
    Ако не ти е проблем прати ми, ќе те запратам да можиш да ми праќаш ЛП. Јас кога не одев во теретана вежбав со Клои, јутуб видеа и искрено ептен уживам со неа ама проблем ми е да почнам, од ко ќе почнам многу лесно е. :D

На Anomys му/ѝ се допаѓа ова.
  5. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.727
    Јас пред некое време го достигнав врвот, 67/68 кила имав. Вака луѓе од страна не ме приметуваа толку, зошто нозеве ми се многу слаби и не ми се здебелија, рацете исто, се ми отиде во гради, стомак и лице. Се ужаснав од сама себе, прекинав да пијам газирани и овошни сокови, намалив доста на благо и ептен ретко јадам фаст фуд. Дури последниот пат кога јадев во КФЦ, толку ми се слоши, тешко ми стана што се исповратив... И си реков не седнувам веќе таму никогаш.

Пред некој ден се измерив, имав 62/63 кила. Најмногу ми се приметува на лицето, ама градиве и стомакот уште ми стојат, градите први ми се дебелеат а никако да ослабнат, ептен се нервирам. Проблемот ми е што се будам прегладнета и одма морам да јадам, а и брзо огладнувам после оброк. Ќе јадам манџа со малку леб и за брзо време пак сум гладна и зошто не ми се јаде пак манџа ќе си намачкам ајвар да речеме две кришки и за два ипол саати, три пак ми се јаде. Во тие случаеви, ќе каснам банана, мандарина ама тоа само ќе ме залаже и за кратко пак сум гладна. А јас кога сум гладна најчесто лошо ми станува, киселини имам во стомак, и не можам без јадење..

Сакам да ослабам бар уште 5-7 кила, мислам дека тоа би ми било идеална тежина. Ама стварно не знам како, што да јадам да е колку-толку здраво а да не огладнувам за 2 саати? А не можам ама ич да се натерам да вежбам, се си викам ај од утре ќе почнам со нешто и никако да почнам..

6. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.204
    Допаѓања:
    19.136

Телото со диети/конзумирање на здрави намирници слабее до одреден број килограми, а тоа значи да внесуваш 1200-1500 калории на дневно ниво, помалку од тоа е штетно по здравјето. Затоа после одреден периоди имаме стагнација на килограмите, а тоа значи треба физичка активност за да се трошат калории и така да почнеш да губиш килограми.

На tina2018 и blueeparadise им се допаѓа ова.
  7. Dimi_

Dimi_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    531
    Оддалечи се од сѐ што не треба да јадеш

На tina2018, blueeparadise и hermosa им се допаѓа ова.
  8. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.707
    Допаѓања:
    9.436
    физичка активност повеќе,вежбање мене тоа ми помагаше еднаш бев преслаба под 40 килограми,значи многу движење два часа во денот барем(fingers)

На tina2018 и blueeparadise им се допаѓа ова.
  9. @Iv

@Iv Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    230
    Решив да ви се придружам и јас.
    Во последниве две години за брзо наголемив килажа поради хормонски терапии. Е сега јас не сакам да држам диети пошто не верувам во нив тоа има привремен ефект, него почнав веќе подолг период да го менувам начинот на исхрана. Имам 70 кг висока сум што значи не ме прави да изгледам дебела но сакам да дојдам некаде до 60 кг.
    Денот ми почнува со чаша мед и лимон со млака вода, после пијам какао па порачувам. За поручек веќе месеци наназад јадам овошје поточно правам смути во здела, што значи го јадам со лажица. Секогаш ставам различно овошје во комбинација со некое семе и една лажица овесни снегулки. Немам за ужина ништо тоа ми е доволно до ручек. За ручек јадам вообичаени јадења манџи и сл. Повеќе гледам да е нешто или подготвено во рерна или манџа избегнувам пржено. Е сега имам проблем со вечерата па сакам ваша помош предлози за вечера. Во последнава недела обично јадам салата марула, варено јајце, пченка, цвекло, кисели краставички пропратено со едно до две лепчиња печени со путер.
    Избегнувам да јадам благо никогаш не сум јадела многу благо, понекогаш ме фаќа криза обично за време на пмс.
    Сакам доколку може да ми предложете некои идеи за ужина помеѓу ручек и вечера и идеи за поздрава вечера.

На tina2018 и Dimi_ им се допаѓа ова.
  10. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.408
    Допаѓања:
    7.692
    Некој да ми каже нешто замена за благо, во последно време ме фаќа криза после рестрикција од 7 месеци негде.. зимав од барчињата на Виталиа, кекси на Интегрино и оние О'саке, но многу се калорични. Некој што се храни здраво, па да ми каже за некое поздраво благце без бел шеќер, за деновите кога ќе ме фати кризата

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.707
    Допаѓања:
    9.436
    урми

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Во дм има протеински кремови на фитнес хаус, има со какао, бело чоколадо и карамел. Скапички се малце ама за такви денови вредат:D

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  13. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Како да престанам да мислам на јадење навечер?

14. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.508
    Едноставно јади нискокалорична храна. Не е битно колку јадеш туку што јадеш:nod:

На thelittle17 и tina2018 им се допаѓа ова.
  15. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Ама јас не сакам ич да јадам.
    Еве вечерва ми текна на 5-6 нешта да каснам, Али некако мозокот го пренасочувам на др место и успевам. Но не секогаш.

16. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.508
    Полошо е ако нејадеш. Следнио ден кога ќе јадиш храната дирекно се конвертира во сало.
    Навечер јади јаткасти плодови, овошна салата... Варено јајце со салата, риба, овошен шејк. Имаш доста рецепти за здрава исхрана само треба да бидиш упорна и да пресечиш и да си дадеш збор дека од денес нема да јадам се и сешто пред спиење. За една недела ќе се навикниш.

На tina2018 и edna_malecka им се допаѓа ова.
  17. edna_malecka

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Многу сум глупава цела вечер гладував и пред пола саат испив чаша Фанта и 3-4 медењаци.
    Џабе ми е и совети и све.
    Ќе си останам свиња :worried:

18. Anomys

Anomys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    364
    Пробај да правиш нешто друго. Мене ми помага да се шетам навечер. На пример јадам до 5-6 најкасно и после до кај 9-10 не ми ни текнува на јадење. Во 9:30 излегувам да се прошетам, се враќам во 11 и после додека да се спремам за спиење 12 фаќа и толку. :D

На Flower.D и edna_malecka им се допаѓа ова.
  19. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Битно е и колку јаде. Има луѓе, кои јадат буквално се, а не мрдаат со килажа. Генетски предиспозиции.

На Nevenche26, KiT и AAKG им се допаѓа ова.
  20. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    272
    Dekemvri...praznici... salati... blagoooo ...
    Ima li i takvi sto vikaat aj od utre ke go sredam rezimot i nikako da zapocnat.
    Jas sum vo proces na vrtenje nov list,cel den se drzam do toa i na kraj se pagja vo voda.

Kako se motivirate?
    Ili ke cekame 1vi