(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Ana-lib

Ana-lib Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    245
    Јас од денес свртев нов лист. Почнав со режим и ќе се потрудам овојпат да бодам истрајна. Инаку мотивација немам скоро никаква, некако баш ми е тапа периодов. Мојава мотивација е да си докажам сама на себе дека можам да истраам, а знам дека можам.
    Така да незнам што да те посоветувам. Ако си среќно вљубена или во хармоничен брак тоа би можело да ти биде поттик. Ако си соло уште подобро, кога ќе ослабиш ќе имаш поголема самодоверба.

2. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    272

so kako rezim pocna? Jas se spremam ponedelnicki

3. Ana-lib

Ana-lib Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    245
    Во Август имав план од нутриционист и успеав за 5 недели да одлабам 5кг кои што до сега успеав и да си ги вратам Сега почнав пак со истиот план.

4. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    272

Kaj koj nutricionist?
    Jas bev kaj Cveta, i ishranata e nesto slicno na UN, samo sto dava Maka, Spirulina i red drugi raboti sto me nerviraat...
    A od ponedelnik isfrlam blago gricki, kompir, oriz i testo. Pa ke vidime

5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.396
    Допаѓања:
    142.945
    Дојде и новата година, значи време е да се почне, нема изговори :D

Ајде диеталки, да го направиме ова за нас, за нашето здравје. Да се бодриме и да успееме заедно :party:

Јас тргнувам без планови и конкретна бројка како цел.

Цел ми да се хранам поздраво, а резултатите сигурна сум дека нема да изостанат.

И уште една цел имам - секој ден да се движам по 30 минути. Пешачење, истегнување, танцување, што и да е. На телото му треба движење.

На SkarletOHara и riba79 им се допаѓа ова.
  6. Ana-lib

Ana-lib Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    245
    Кај Ирина од Струмица мислам Ѓорѓиевска беше
    Јас неможам така со исфрлање на поединечни продукти, некако неможам така да се придржавам.
    Вака со план ми е многу подобро, барем не мислам што ќе јадам. Гледам на план и тоа го припремам.
    Мене ми е целта по -1кг на недела. Моментално имам 69, а крајна цел би ми била 63.
    Ти колку имаш и колку сакаш да ослабиш?

Ајде и јас сум за
    Јас прво морам да ослабнам, а потоа и на мене ми е важно да се хранам здраво и да си ја одржувам тежината.
    Па среќно!!

Последна измена од модератор: 3 јануари 2021
    На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.247
    Допаѓања:
    277.552
    @Ariel дојдов:hai:.Морав.Крајно време е.]:)
    Ќе се трудам најпрво да исфрлам благо,намалам тесто,леб само интегрален,навечер да престанам да јадам ,да пијам течност и тоа сега за сега.
    Се држев оклу 60 иако и тие ми се многу на висинава ама сега сум преминала бааѓи над .
    Прва цел да се вратам на 60 рамно...

На Milobebence, Nevenche26 и Ariel им се допаѓа ова.
  8. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.396
    Допаѓања:
    142.945
    @mareane добредојде :lol:

И мене ми е сличен планот како твојот, благото ми е најголем непријател. Или јас сум му него, штом видам благо, го таманам :D

Плус да се движам по барем 30 минути дневно, што не се малку за релативно залежан човек :D. Штета што требаше да добијам болки во грбот, за да се активирам.

Ајде, ќе успееме. Се надевам дека тука ќе ни се приклучи и @malerozna, можеби и @theowndemon? И @zeka одамна нема пишано, а најголема инспирација ми е. Да направиме јака екипа и да победиме :D

На Milobebence, Nevenche26, malerozna и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Majach000

Majach000 Нов член

Се зачлени на:
    2 јануари 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски имам 23 години и имам прекумерна тежина би сакала барем 10 кг да смалам читав за ова диета доста ја фалат дали сте пробале помагајте http://sudalen.com/x5tk

10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.165
    Допаѓања:
    175.351
    Не знам зошто би добила таква идеја.
    20210104_012610.jpg

На happygirl, mareane и Ariel им се допаѓа ова.
  11. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    272
    @Ana-lib
    Isto i jas sakam 63 ne sum se merela seosekjam sigurno sum 68kg , gzot mi e kako vozdusno pernice, za se e kriv Dekemvri
    Pocnav od denes
    3 jabolka, 4l voda i salata
    Na vaga ke zastanam na 4 ti februari

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.396
    Допаѓања:
    142.945
    Дневен извештај, ден 1.

Појадок: марула, сирење и една чоколадна бомбица (facepalm)
    Ужина: јогурт
    Ручек: ребро со подварок и цвекло
    Вечера: две јаболка.

Активност: еден саат танцување на Џаст Денс.

Како за почеток, не е лошо.

На mareane, KiT, Nevenche26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Ana-lib

Ana-lib Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    245
    Епа тамам ќе ги споредиме резултатите на 4. следниот месец.
    Јас јадам повеќе, со твоево мени ако издржиш можно е и подобар резултат.

На Dea85 и Nevenche26 им се допаѓа ова.
  14. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Мајка ми стално ми вика - јас ослабев 15 кг еднаш кога бев помлада, на тој начин што кога ми беше најслатко јадењето станував од маса и прекинував со јадење. Буквално така. Од ништо не си скратив, ама умерено. Реално добар совет е за сите што сакате да си лапкате и неможете да се држите до строги диети. Искрено јас на овој начин ослабев после бременоста едно 6-7 кг за околу 2 месеци. Може не се нешто премногу, ама бев сита и не се измачував. Сакав чоколадо, ќе земев 1 ред и крај. Ако пржев месо за ручек и печени компири (пример) јадев една рака компири, наместо две парчиња стек, едно и крај станував од маса. Многу вода (преку 2л на ден), во глобала без леб и без јадење после 20ч навечер. Газирани сокови никако. Ептен ретко и пијам, на гости некогаш дури ни таму, не сум љубител.
    Да не ме разберете погрешно, поддршка до сите што држите диети, ама ова се однесува на оние не толку истрајните. Можете да си пробате и на овој начин.
    Со лесно на сите ! :hug:

На tina2018, riba79, Justicija и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    272

Tocno poznata mi e taa izreka.
    No sok ne pijam 9godini (veruvale ili ne)
    Gricki ne jadam, blago ovie 10dena bev na odmor i navaliv bukvalno kako da posledno ke mi bide.
    Jas neznam da kazam dosta e na MUSLITE, sekoe sabajle bademovo mleko, cokoladni musli, ovesni, ovosni ednas polnam pa stanuvam uste ednas i pred da ja izmijam cinijata so lazica dzapam od kesata. DOSTA BESE

На Justicija, Nevenche26 и Ana-lib им се допаѓа ова.
  16. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    Хаха гледај позитивно, барем се мусли не се тостови, на пример:rofl:. Не, шала на страна, никогаш не сум можела да се држам строго до некоја диета, а познавам луѓе што буквално освен тоа што го пишува ништо друго не прават, алал да им е,ама не сум доволно цврст карактер за тоа.
    А вака кога ќе знам дека сум претерала одредем период како на пример сега, овие два месеци, од кај 15ти месецов сакам да почнам да намалувам внес на храна зошто до тогаш нема да одолеам на сите вкуснотии. :tmi::tmi:

На Dea85 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.390
    Ви се приклучувам и јас. Броење на калории функционирало до сега кај мене и движење некакво.
    Да не зборувам за планови унапред, помалку збори- повеќе прави е добитна комбинација:P

На Justicija и Ariel им се допаѓа ова.
  18. Dea85

Dea85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    272
    Odime jako
    So zenski inat koj izlegol na kraj
    Denes isto, 3 jabolka, salata, nekolku urmi i 4l voda
    Sobrav hrabrost zastanav na vaga 67 kg celta e 62/63❤️❤️❤️

На zhap4e, Justicija и Ariel им се допаѓа ова.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.396
    Допаѓања:
    142.945
    @Dea85, сакам да ту го имам инатот. Јас па ич не сум инат, се гледа по мене :D

Најдобра диета е да престанеш кога ти е најслатко како што вика @Nevenche26, ама тоа бара да си карактер. Сон ми е да научам тоа да го практикувам.

Денес не бев добар пример со јадењето, ама барем пола саат изиграв на Џаст денс, и тоа е нешто.

Утре е Бадник, не е некој ден за диета, ама барем да гледаме да не претераме.

Мислењево ми е полно со изговори, за се си наоѓам оправдување. Не се тера така диета.

Последна измена: 6 јануари 2021
    На mareane, Dea85 и Justicija им се допаѓа ова.
  20. Ana-lib

Ana-lib Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    245
    Се мерите ли често во периодот кога сте на режим? Јас секое сабајле застанувам на вага, а некојпат и навечер. Кога секое следно утро ќе видам 200-300 грама помалку, се мотивирам да продолжам. Целта е исполнета ако во понеделник сабајле имам 1кг 1и нешто помалку од претходниот понеделник. Ете тоа ми дава некаков мотив кога гледам дека има резултат.