И јас бев како отечена во лице и стомак ,сега е подобро. Почна школската година па имам и физичка активност пешачење, ја носам ќерката на школо Не ги пишувам оброците зошто немам уредни оброци , повеќе ми е помини замини лапни нешто, ( здраво) но полека се ставам во ред.
Леле немам идеа што да зготвам Се мислам за грашок манџа со томато сос повеке па незнам дали смеам дека е конзерванс а за триглицеридите незнам дали ке смета За утре дома сум смислив мусака од компир и тиквици знам не сакате совети ама ако добронамерно е Стави си ред појадок ручек вечера
Јас сакам совети иако знам како треба кога некој ќе ми каже од страна ме освестува. Знам дека тоа ми е голем проблем , вака немам вистинска слика што и колку сум изела а може и си го малтретирам организмот вака без ред.
ај пробај да воведеш 3 оброци ако можеш да не вечеруваш најдобро е ако веке вечеруваш гледај до 19ч да завршиш Изжеѓу оброци 3-4часа да имаш И редовен нокен сон да не заборавиме
Алиса убаво кажа, знаеме како треба само карактерот и дисциплината ужас, барем кај мене. Затоа се едни исти пишуваме тука. Порано кога решив да ослабам, абе какво прекршување само една цел имав. Дури кога ме нудеа нешто, уште толку ме фаќаше инат и си стоев на моето. Па кога се доведов во ред, сите ме прашуваа како успеја цела година без ич леб и благо. А јас бев целата горда Сега 10 дена едвај додржувам и се навраќам на пиците, сендвичите и сите калорични јадења Очекувам за 1 месец да се направам фит па сум нешто како разочарана. Како што пиша и една членка, сега глад едвај трпам бе, желудник боли кине Ја следам Нада фит на инстаграм, може некој ја знае. Жената толку е смирена и толку убаво објаснува дека нема лоша и добра храна. Дека ако ти се јаде сендвич, во ред е да го изедеш, ама да си продолжиш потоа со поздрава храна. Да не се опседнуваме со храната, да уживаме и се да биде во умереност, а не да чувствуваме грижа на совест ако лапнеме нешто што не ни е дозволено. Ќе бидам победник еднаш кога ќе се доведам во ред и кога нема да имам грижа на совест. И тогаш ќе пишам во темава, како Софи си го пронајде својот пат и како уживам во процесот. Моментално Софи оди од една крајност па во друга. Се чудам кај ми е крајот, јас имам голема килажа и зошто не ми доаѓа памет еве незнам. Веќе и маж ми почна да се чуди како немам карактер и не сум истрајна воопшто. Да се чудиш
така така сабота свет дрн го сторивме Мерење за сите секоја сабота Е сега за да госпожата вага не се заебава со нас наредната сабота шо иде (оти тогаш сите колективно се мериме) мора да покажиме муда и неделава да ја изтераме без грешки шо демек неможиме ??? ааааа можиме и те како Па и друштвото ни се зголемува шо убавооо
11 ден Не можев да издржам и се измерив. Од 62. 200 на 59.700. Мора до 50 да се стигне. Денес појадок овесна каша со какао. Ручек: цезар салата. Вечерата ќе биде супа од зеленчук. Држете се сите шо убаво ми е кога ве читам.
супер си сега и ти си у дружината што се мете у сабота Пазете ја цела недела сега за да си имаме резултати у сабота
И јас денес се измерив, иако е рано, 3 ден ми е. Ме фати мерак дека сите се меревте денес. Имам -1.3 кг. Денес за појадок рибја чорба, за ручек пола сендвич. Толку ќе биде до вечер. Не е диетално, ама цел ден во движење бев, морав надвор да јадам.
Leleeee , devojki uzivam dodeka ve citam BRAVO.... Ne ocekuvav tolkava podrska!!! So cel merak vlagam na forumov, tolku ne sum bila aktivna ama bas nikogas.... DA PRODOLZIME DA SE PODRZUVAME, koga ke pomislite da greska, vlezete vo grupava i videte kolkav tim stoi pozadi vas i dali vredi da zaostanete radi KEJF na zeludnikot
Здраво девојкии. Како сте? Да се пофалам и јас. -5кг за 13 дена на хроно. И во обем сум доста намалена. Прв пат во животов издржав толку време на диета. Се се можи ако се сака, само треба инает.
Добро утро и јас ви се придружувам, од денес. П: смути од банана и неколку малини Р: варено пилешко со некоја салата В: супа (ако ми се јаде многу ќе земам и некое овошје)... Видов дека се мерите во сабота и јас се измерив вчера. Така да, ја чекам следната сабота заедно со вас Почнувам со 66кг, целта ми е 60. Искрено, се надевам дека ќе издржам овој пат и дека ќе стигнам до целта
Ден број 16 п-1банана 2,-3мандарини р-планирам мусака- компир, кромид, морков,тиквица в-пола од ручекот 2л чај уз тек на цел ден браво за тебе тука сме сите од утре вклучувам пешачење од 2-3км секојдневно по 4 пати