Ден бр 19 п-3мандарини р-ке варам компир салата со кромид млад и лимон в-исто од ручек Ми снемува идеи да изгурам денес и утре па петок проверка крв и да внесам барем пилешко и кисело млеко и урда
Јас денес пак немам апетит, за доручек едвај пола банана каснав. Ручек планирам интегрални шпагети да се, 50 грама, со печурки и доматен сос. Ужинка некое овошје, зелено јаболко најверојатно. Вечера пак ќе е салата марула. @TeddyGrey И јас брзо слабеам, ама уште побрзо се дебелеам. Пред 3-4 години ослабев со УН до 52 кг. Страшна бев само глава на мене, иако не се премалку за мојата висина, ама такво ми е телото. И сега не се познава дека имам толкава килажа, имам гради, горниот дел ми е слаб во рамената и рацете, единствено што имам вишок е во бутовите и стомакот. Таму ги ставам сите кг, а и најтешки ми се бутовите за слабеење. Среќа стомакот прв спласнува.
Јас оваа недела изгледа ќе нема со што да се пофалам. Емоционален јадач сум, психички сум падната овие денови и спас барам во кујната. Не сум гладна ама можам цело време да јадам, за да не јадам варам кафиња или какао битно нешто во уста да се стави. Не сакам да се правдам, ама кога се изнервирам целосно помрачување имам, моментално не ми е гајле за ништо за изглед најмалку, јадам а после кога поминувам покрај огледало се мразам што така се однесувам со себе. Може сум за во тема психологија . Инаку сакав да ве прашам за водени денови дали држите? Еднаш пред некое време имав воден ден, наредниот ден се осеќав поубаво од било кога, полна со енергија.
не се измсчувај штом не си доволно психички јака џабе ке се фрустрираш да го издржиш водниот па нема да можеш и ке изначукаш се у устата поарно овошен терај си
Јас овошен ден не можам да издржам, а воден не можам ни да замислам како би изгледало П: пола врап и јаболко Р: пола врап и јаболко В: мусака и салата Па добро, може да се каже дека почнува да ми се намалува апетитот. Ама не издржувам 16 саати без јадење, а сакав 16:8 да држам. Сабајле сум гладна, завивам! Мора порано да вечерам, ама никако да се организирам.
Јас го држам плус тоа, 16:8. Ама касно доручкувам и можам да издржам. Јадам во 12 прв пат, во 8 попладне вечерам. Ако почнуваш порано со доручек, тешко е вечерта.
Какво ленено семе зимате ? Се трудам со стомакот малку да намалам 1.61 со 64кг но со стомакот незнам дали ке успеам повеке како вишок кожа ми е ама сепак ке се обидам Имам проблем и со столицата па се наоѓам во ситуација кога стомакот ми е толку тврд и мислам дека ке ми пукне Па сакам тоа наутро јогурт и ленено семе да пробам Дали ако не е смелено во соковник со јогурт може да се сомели? Некаде читав мислам дека мелено ленено семе мора да се искористи во ограничен рок па незнам како е најдобро да направам
И јас сум читала дека треба да е свежо мелено и брзо да се троши. Сум мелела дома, по 1 пакетче, го трошам по 1-2 лажици на ден и ок било. Во сецко мелев, ама суво, не сум пробала со јогурт мешано да мелам. Сега купив мелено, поедноставно ми е. Исто и чиа семе помага, и овесни трици. Често и ги мешам и сабајле јадам по 2-3 лажици со малку јогурт.
Ставај си по една лажица мелено ленено во смути. Јас правам смути за детоксикација со јаболко, киви, лимон и бејби спанаќ и една голема лажица ленено. Многу е убав вкусот. Во јогурт не ми е убаво а морам да го забрзам некако спориот метаболизам.
Denes suvi slivi, mandarina dve jabolka I za kraj preterav 2 parcinja ( ne mn golemi ) stek, grasak varen i eden patlidjan. Daj kazete nesto za isfrlanje tecnosti, pijam 1.5l voda 1.5l limunada ama dzabe i Kako se spravuvate so celulitot, od 6 do 6 sum na noga i pak go imam CARE???? pm zensko da ne si...
@SkarletOHara pijam ama ne sekoj den, od nego nemam son, Tummy tox nekoja da ne pie za detox iskustva?
Има и тоа како. Кај мене кога делува сигурно и кај тебе. Пробај земи си мелено и пробај го смутито. Јас скоро секој ден го пијам. Плус наутро во овесна каша ставам по цела лажица. Ако пробаш од чаевите на tummy tox обавезно пиши. И јас ги меркав.
Како оди денес женски? 11 ден мене ми е, уште слабо апетит. Вчера страшна главоболка имав, денес добро е. Доручек: пола интегрален геврек со баланс јогурт; Ручек: пилешки прсти печени на хартија со печен мешан зеленчук; Ужина: зелено јаболко и ред црно чоколадо; Вечера- планирам грчки јогурт со чиа и сончоглед непечен и неколку зрнца аронија.
Ден 7, обид 2. П: омлет со печурки, макјато Р: јаболко, чиа, млеко В: јуфки со сирење. Толку ќе биде за денес. Ќе поскокам на песни вечер и ако треба ќе си легнам во 9 за да издржам без јадење Мака имам со метаболизмот, иако чиа семе јадам секој ден.
Denes super, glad ne custvuvam, mandarina suvo grozje, jabolka, za vecera pilesko i varen oriz ( nikogas ne mesam) ama sega deka nemam doma slatka a utre da e den za pazarenje i ke napravam isklucok.. Sto drugo da kazam osven deka so netrpenie jacekam sabota
Ден 16 П: овесна каша со цимет и макијато без шеќер Р: интегрални шпагети со доматно пире и 30г сирење У: смути од киви, спанаќ, лимон, јаболко В ќе биде пуканки домашни
Обид незнам кој ден стооти Д:2 мали потпечени лепчиња со путер и сирење Р: супа и ориз 2 лажици. В:ќе се обидам само чај. Јас отсекогаш имам проблем со метаболизам.Се сум пробала и само привремено додека ми се навикне организмот и после иста песна.Едноставно мрзливи црева... А особено кога почнувам вака со рестрикции на храна. Денес расолница илу јува се напив као за тоа и освен раздуеност во желудник ништо друго.
Probaj sekoe sabajle casa topla voda 5/6 suvi slivi i Povtorno casa topla voda, Jas vaka sum edna nedela i puuu puuu nemam problem, inaku i jas patam od istoto,