Исповед пред утрешнито мерење: П: пита со месо, јогурт, мандарини Р: пола сендвич со помфрит (сериозен, недиетален сендвич). Утре ќе си ја чукам главата...
Јас од Саси денес добив болки во желудникот. Не бива. Ништо одеме без неа. Денес јајца варени си парче сирење и кашкавал, и овесни со безлактоза млеко и банана. Тоа е се. Јас со малку храна ќе сум. Вака само слабеам. И што помалку комплицирана.
Од сега не пишувам од сабајле Д: 2 јајца на око, 1 парче мешано сирење, 1 парче св.врат и малку кисела зелка Р: 4 листови марула, пола лажиче мајонез на секој од нив, 1 конзерва туна и 2 чешниња лук. У: 2 јагоди. В: 1 варено јајце, 1 парче св.врат и кисела зелка.
Ден 5 Појадок, пипер и 3 јајца, пржени. Ручек, зеленчуци и туна. Вечера, вода Мерење, ни неделава. Ќе чекам. У пмс сум, секако нема да е точно @JuLleE сасито да не ти е јако? Јас првиот ден јака ја направив, сега ми е ко мохито Да не ја пиеше на гладно?
13/90 Појадок: / Ручек: грав манџа со 2 парчиња тонус Вечера:/ Денес катастрофа ден. Изедов еден сладолед. И едно лебче со урда, за 14 дена прв пат бело брашно. Ужас. Ама не се разочарувам, продолжуваме понатаму. Понеделник планирам овошен да ми биде.
На гладно. Не е јако. Не, не пијам веќе. Подобро така ќе јадам краставица и лимон отколку пак да ме фати желудникот.
Mareane gledaj da odbegnuvash seker skroz, probaj so stevia ili nesto slicno, na pocetokot e malce ne ubavo no od ko ke se naviknes nema nikogash da pijash caj ili kafe so obicen seker.
До ручек на кафиња бев,3 Р: риба( не варена,пржена),пола домат и 2 парчиња двопек Ужина 2 коцки чоколада(ама пмс бре...) В:1 јајце,златна мешавина. @ane.bella многу сакам и многу пати се обидувам да се откажам од шеќер во кафето ама не можам.Ќе треба кафето да го откажам Така чај престанав да пијам, ептен ретко.Имам стевиа,ама грдо бе ...
И мене саси вода ми смета. Краставица можам еден тон да изедам, ама во саси вода никако. Лимон, ѓумбир, портокал, не ми пречи. Само краставица да нема.
Купив ѓумбир и го фрлив. Се денес, утре, не направив ништо, се исуши и го фрлив. А планирав да мешам ѓумбир и лимон и да пијам на гладно сабајле. Пиела некоја? Мотивирајте ме дека е ефикасно и утре почнувам.
Јас пијам, со куркума плус, во топла вода, мене ми помага за забрзување на метаболизмот ми е многуу бавен па ако не користам вака нешто катастрофа сум. Само по себе нема да те ослаби ама во комбинација со некој режим е добро, плус штити од настинки воопшто ѓумбир куркума и лимон е здрава комбинација. Јас си застанав на - 3, и се демотивирав, и мене ми е проблем несот со шеќер, ќе морам да го откажам веќе, а баш уживам со него. Инаку црно кафе си пијам без шеќер. Мислам дека се добро правам, вагата ме нервира не мрда Леб и тестенини исфрлив скроз, благо исто освен тоа во кафето, не мешам намирници, повеќе протеини, салата, намалив количини, не е можно само шеќерот во несот толку да ме кочи? А да, кога веќе се исповедам не пиев вода, ни ова со ѓумбир насабајле, и лененото семе го заборавив и не се празнам.
Лелеле никако со овој став... Чекај, полека, диши Уште колку ти останаа кг до твојата идеална тежина? Погоре не можам да најдам одговор... Ако си блиску до идеалната, се потешко е да се губат кг а и да не си...телото се навикнал на новиот режим па можеби затоа малку стагнираш Јас еве не го откажав несот со шеќер, и вода мнг мнг не пијам другово све исфрлив... Е сега за да продолжам јас ги направив и следниве промени- појадувам мнг порано, количински намалувам..Некој ден јадам ок, а некој ден ако немам мнг физичка активност јадам мнг малку... Овошјево малку го скратив, зеленчукот го зголемив... Млеко и млечни прозиводи, една недела скроз ги скратив, наредна малку баланс, кефир... после следна недела пак ги скратив... Активност, пешачење секаде... После 18 часот нема јадење, иако не го почитувам ова секогаш ама ете 80 посто од времето се трудам. Немој да се откажеш, само тргни се малку од вагата... Дај му време на телото и соработувај со самата себе... Само биди упорна и да не е можно само несот со шеќерот да те кочи, јас лично ако си го скраткам тоа задоволство ќе се мрднам Полека, сигурно и верувај во себе пс- јас се спремам сега за велигденскиов пост, ќе ми биде прв пат. Посакајте ми среќа
Dobro utro Merenje denes a???? 62kg da napomenam pocnav od 4 ti Januari so 67 i nesto ne se merev od pusti strav. Dve nedeli stoev na 64kg , prekrsoci pocnav pravam koga padnaa pod 64, no ne ogoromni ednas vo nedela obicno vikend. Mislam deka se nadminav sebesi celta mi bese 63kg dovolno mi e sega samo ke odrzuvam.
60 рамно...неделава -2 кг скоро... Ама утре вечер пак ќе имам најмалку 61... Знам дека е ова ради ептен рестрикцијата со диетава на Ж.Митрев ама јас инаку не можам. Се частив утрово 1,5 парче тонус,малку кашкавал,сувомеснато,и 5 маслинки.Викендите ќе се трудам по хроно...Се чувствувам прејадено... Продолжувам и нареднава недела со диетава ама таа третата не можам почнува постот па обично првата недела ја постам...Ај здравје..
Многу зависи и дали имаш многу за симнување или малку. Едно лажиче шеќер не може да прави голем проблем. Јас вежбам, внимавам на исхрана, сега и ѓумбир ке вклучам.
Немам мени, отвори ја темата за кето, исто се наоѓа во категоријава диети и мислам на првата страна имаш неколку слики како вовед во кето. Инаку главно се јаде месо и млечни производи, јајца, зелен зеленчук, од овошје може да се јаде јагоди, малини, капини, боровинки но и тие да се лимитирани.
Втор ден кето Д: омлет од две јајца, две парчиња кашкавал, 4 парчиња св.врат , половина авокадо и кисела зелка. Денес претерав со сувомеснато, ќе гледам од утре да намалам и постепено и скроз да го откачам. Ама некако ич немам енергија, сабајле се разбудив со вртоглавица и еве уште ме држи. Р: печено пилешко, марула со сол и маслиново и другата половина авокадо. У: 2 јагоди В: нема да вечерам денес.
Да ти дадам од моите, ќе слабееш и пак ќе ти се враќаат ама по 2 Завчера бев на -7 (од почеток на фебруари) Сабајле на -5 Сега на -6 А ни кафе со млеко не пијам, ама тој пмс ме поремети Ќе ја фрлам вагата до велигден изгледа, не можам да се стресирам секој ден. Значи вкупно сум на -10. Околу 10 де Ќе терам турбо до крајот на март, да видиме до колку ќе симнам. Мислев Сасито ќе помогне, ама ни таа не може со моето пмс. А ич не јадам у пм. Си поплачав