Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Знам дека го има во поголемите маркети и аптеките . Цената му е некаде 60-90 денари, а мислам дека е во филтер кесички.

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Jас станав во 3 :D инаку, јадев сега варен компир, и после пак ќе јадам, накај 8 варен компир :D бидејќи си легнувам накај 4 сабајле :rofl: , накај 1 може пак да си мцнам уште едно компирче ако ми се пријаде :lol:
    денес ќе зумбам вечер, нема да воза, ролерки овие 2 дена, зашто ми излегоа едни одвратни рани по нозете, па малце нека заздрават, дури со гнојче се :|

3. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Ле-ле! Колку пропусти направив денес, и тоа што го симнав можеби го вратив! Ама што сум јас крива кога мајка ми купила ни повеќе ни помалце *2 ќеси* тулумби! Па кога им викнав :tmi: мх,мх :x Е кога не бев на диета што не купи? Ова некој заговор 100% :devil: Одам да трчам сега, барем малце подобро да се чувствувам :|

4. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    На природна база е или..? Знам вообичаено производите од виталија претежно се на база на слабеење ама колку се здрави тоа не сум сигурна. Би ти била благодарна ако можеш малку повеќе да ме информираш. Воедно околу тоа колку килограми симнуваш додека го пиеш итн...
    Јас сум на диета веќе два полни месеци, одам кај Цеце нутриционистката и стандард ми е секоја недела по 1 килограм да симнувам. Понекогаш и малку повеќе, зависи дали ќе имам течен ден или не. Ај ако не ти е тешко, пиши :)

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    валерин, убав е чајот, ефтин е некаде 90тина денари, има вкус на лимон, јас го пиев само 3-4 пати :) скоро цел ми стои!
    по 1 лажица се става! така да не сум го пиела може ќе почнам да го пијам!
    епа 90 денари е можеш да пробаш. и да не се слабее барем вкусен е, малце лимон да му ставиш и многу е освежителен :)

6. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Тоа е чај за регулирање на метаболизмот. Се прочистуваш, почесто се оди во вц, и полесно се осеќаш. Се пие еден месец па се прави пауза. Како и зелениот, овој, и секој сличен чај ствараат зависнот и не смеат константно да се употребуваат.

7. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Убаво објаснила teddybear за чајот. Создава зависност, бидејќи зелениот чај содржи кофеин, па е потребна пауза.

Кај мене даде позитивни резултати. Навистина имам бавен метаболизам, а со чајов некако се регулира. Не чувствувам подуеност на стомакот, повеќе потам во текот на вежбањето, намален ми е апетитот (иако го пијам само 2 пати дневно)...

Во составот има зелен чај, лимон, јаболко и шипка. Вкусот му е одличен (барем мене) најмногу доминира вкусот лимонот и јаболкото , а зелениот чај воопшто не се ни сеќава. Не горчи што е најважно.

8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.445
    Допаѓања:
    22.875
    Каде можам да го купам чајот?

9. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    За слим&фит прашуваш? Можеш во сите маркети да го најдеш, и во подобро снабдените аптеки. Исто и за зеленито чај го има во сите маркети и подобро снабдените аптеки.

10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.445
    Допаѓања:
    22.875
    За слим&фит. Планирав зелен чај да си купам, ама еве ве читам дека овој имал подобар вкус. Зелениот горчи, затоа го избегнувам. А овој, една лажица чај на една чаша така?

11. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Да во загреана вода, и после можеш за подобар вкус да му додадеш лимон или пак мед.

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    :D Jадев 3 печени пиперки со парче сиренце

/////////////////////////////////////////////
    / /
    / /
    / /
    / /
    //////////////////////////////////////////// волку големо парче штрудла т.е пита со праз :rofl: :rofl: MOPAв да го нацртам :rofl: :rofl: :rofl: и тоа јадев :D

На zhap4e, Marilyn-Monroe, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Вчера вечер џигерчиња, денес суџук со јајце :tmi: Браво Валерин :clap:
    Баш во 22:30 :|
    Сега одам да повежбам, да стопам некоја калорија. Чувствувам чувство на вина но НЕМОЖАМ да си помогнам! Пмс синдромот ме убива и ме тера толку проклето да јадам што мислам дека цела свиња од 5 килограми печена би ја изела без мака :devil:
    Ајт отидов да вежбам цел час :hai:

14. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    мојот јогурт ден го измешав со две јаболки ... како да им одолеам :^)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Јас од утре веќе почнувам на некој построг режим, зошто вака со стариов не гледам некој голем аир |( . Така да од утре се фрлам на зеленчукот и овошјето, ке бидам тревопасно животно, ама ке се исплати зошто набрзо одам на одмор.

И едно прашање:
    Разјаснете лубеницата има калории, дуе стомак or something else? И дали се препорачува додека си на диета? :?:

16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Чајот го има во рамстор, веро, тинекс и тако даље.

А за лубеницата е веќе напишано, таа е повеќе на вода, содржи калории, но не многу, некои 60 калории на 100 грама, мислам така дека беше. Инаку секој организам е различен, можеби тебе ќе ти го дуе стомакот, а мене ќе ми го смирува, ќе си пробаш како ти делува и ќе видиш. Секако дека е едно од најпогодните овошје зашто најголем процент опаѓа на вода, а не на шекери како кај другите овошја. Ако сакаш толку строг режим, повеќе зеленчук, протеини, помалку јаглехидрати и тоа претежно наутро и не мешај храна...
    Мислам дека многупати до сега е пишано пишано препишано на темава. Па само цврсто и терај.

Туку јас си каснав две кифлички прееска, пушена риба, пилешки нуџетс, сега пред малку таратур. И тако то ... и сега мавнав едно нескафе со сироти две лажици млеко за поубаво да се спие. :D

Хоупфули, утре нема да ждерам толку како денес ...

Воа спарк пипл, 300 калории ми вели сум прекорачила денеска, мајчин!!! утре ќе види, во минус има да отидам само за инает :rofl:

И го меркам чајот и јас, кај што имам спор метаболизам и едвај одам во вц, може ќе ми помогне, ама се ме плашат тие средства од секогаш ... кој да знае, кога ќе одам во маркет ќе ја следам женската интуиција :D

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    значи тој цртежот во 20 часот го јадев :rofl: сега си направив таратор со 1јајце и краставици 8)
    и доста е за денес!
    -компири
    -пиперки сиренце мало парче пита со праз
    -таратор

се надевам дека не сум надминала 1000 калории :D
    едит---- да да, ќе јадам само компир, нив не ги можам варени или печени :puke: !
    е сега, пржени и те како ги можам ]:)

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  18. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Надежта последна умира, пример јас се надевам дека во бурекџилница нема бурек. А брат ми го фати патот натака. Ќе ждере. Лигав коњ !!!! ;( Уште ме прашува таков со фаца те жалам, мече сакаш и ти??? И јас нееееее и марш идиоте!! :swear: Шмрк, лајф иснт фер. еспешли кога си на диета. :D

На gaga.rocks, zhap4e, Valerin и 2 други им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.111
    Допаѓања:
    67.002
    Мене денес ми е овошен ден. Ништо друго не сум каснала освен кајсии и праски. Вчера и завчера забегав малку, си јадев и поховано и тестенини. морам да се прочистам малку. Јес да ми се подзавртува троа, зумбав башка, возев точак прееска, ама не се давам. Ќе издржам уште малку, а за утре планирам стекче и салата :) и ќе каснам една кришка леб. Мајка ми вика ако не јадам леб косата ќе ми паднела :D

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.242
    Денес...пешачев,играв...салата морков и цвекло и тоа 5-6 пати мцнав и...две кргили пиво,оу јеа.
    Добив пофалби дека изгледам стегнато и секси! :D Другар ми се потруди да ми го префати струкчето,ама некако неуспешно! :D

На Hopeful, lolyta777, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.