Браво За колку време ослабе 5 кг? Јас кога мешам продукти , за да ослабам 5 кг ми треба мислам цела вечност.единствено само кога јадам протеини слабеам одма , дури имам 12 кг за еден месец, ама веднаш коа ке се вратам у нормална исхрана станува хаос, веднаш ги вракам сите. Затоа сега решив полека , но сигурно не се брзам нигде
И според мене почнуваш многу строго малку храна е ова а како што рече имаш повеќе кг. и поради ова ќе се вртиш во круг, брзо ќе ти здосади па ќе се прејадуваш. Спред мене не треба да се изгладнуваш а едно јаболко за појадок е мн малку.
На овој режим сум скоро месец и недела, две. Не го сметам за диета туку за начин на исхрана. Имав проблем со шеќерот, како преддијабетична форма и одкако почнав со овој начин шеќерот ми е во нормала. Пред се е важна водата, која на почетокот не можев да ја пијам, но сега секој ден без исклучок конзумирам од 2.5 до 3 кг вода секој ден. Газираните сокови ги исфрлив во целост, како и белиот леб и белото брашно, односно се што е од страна на тестенини. Конзумирам или баварски или р'жан од жито лукс до три парчиња дневно. Супи, чорби, салати во неизмерни количини, благо реетко инцидентно. Одприлика тоа е тоа, не е диета, јадам се и месо и варива, но гледам да не се пржени или во многу масло. Килограмите кои бавно се топат најбавно се враќаат. Идемо далје.
Дневен исповед. П: овес, банана, јогурт Р: македонска салата, биено сирење, две ракии (поздрав @malerozna ) В: грав, колбаси, печени пиперки. Нема движење, полициски час фати.
Ден 2 П: половина баничка со сирење Р: салата, чаша јогурт и уште малку од баникот ( помалку од половина) В: две чинии супа Измегу оброци чај со мед, кафе без шекер, цеден лимон , и еден портокал.
Д: Две варени јајца и баланс јогурт Р: Плескавица со печени компири и шопска салата В: Салата со ротквици и марула
Ден 3 П: јаболко и портокал Р: компир салата и телешка чорба До крај на ден овошје , чај со мед, сок од цеден портокал.
Денес нешто не оди. П: проја, јогурт Р: проја, павлака, чоколино, чипс В: супа, палачинки Нема движење.
Доручек: лимон, суво грозје, две турски кафиња без шеќер. Ручек: манџа со компир и грашок, две мали телешки мевциња и парче црн леб. За вечера салата марулка, две варени јајца, парче сирење и едно мало посно благце. Како шо легнувам во 2 сабајле, осеќам ќе ми свират цревата. Рано вечерав денес, ама тоа е..
Барем навечер избегнувам да пијам течности. И онака се малтретирам преку ден во вц, пијам многу вода.
Hallo ladyes Вчерашното мени: Д: Интегрален ѓеврек и баланс јогурт Р: Пилешки медаљони со салата од краставици В: Парче риба и печен компир
П: јајца Р: јогурт В: месо, зеленчук, малку леб Пешачење 6 км. Вчера гледав стари слики. Леле колку сум била дебела, и тоа во чериод кога би требало да изгледам најдобро - крај на 20-ти, почеток на 30-ти години. Се надевам дека никогаш нема да се вратам на таа килажа. Како и да е, многу ме мотивираа сликите
Ден 4 П: смоки со јогурт Р: ориз со месо ,1 рибанка леб и салата В: варени јајца и јогурт Измегу оброци јадев портокал и малце чоколадо, чај со мед и кафе без шекер.денес баш не беше мој ден : (
Вчера за ручек ослич и салата,за вечера урда,ајвар и краставица.Денес за ручек 3 јајца и сирење,за вечера зелка салата и едно парче кашкавал.
Доручек - еден портокал и лажица путер од кикири. Ручек- Леќа, парче и пол црн леб и салата За вечера маалку претерав ама форез ми се направи. Порција макарони со сирење и една шолја јогурт.
П: јајца, јогурт, макијато Р: месо, печен зеленчук, салата, колачи. Пешачење 6 км. Колачи, да се пробаат, божем добри биле. Ништо не ме радува како путер од какви било јатки .