Форумџика на годината

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279

Јас сум со 24 килограми вишок! Рекорд засега :!: :x

2. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    лилит 160-180 калории. Ништо страшно.

Ова нуџетсиве море калорични билеее :rofl: ај од утре и тие црвен икс имаат, и Џули фала :* :hug:

Едит: Валерин, ај ќе биде, не си сама :D Килце по килце до посакуваната тежина, а ти плус кај цеце одиш, па ваљда имаш добар режим, и добри ефекти.

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.243
    Уф Волфче,не да дуе,ама го сакам,шо да му праам.Вчера бев балонче во мешето кога си одев накај дома. :D
    Ама утрово добро си е,ми е гајле,само што уште повеќе ми го надразни грлото и ме разболе.Ич не сум дисциплинирана за здравје значи.

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Да не испадне дека си го пикам носот во туѓа манџа, ама со вакви мени малку потешко ќе оди слабеењето.
    Прво - месо и компири - најлоша комбинација. Нема врска дали се 4 или 10, просто лошо е комбинирањето.
    И таратур - краставица и кисело млеко.
    Месото не се меша со млечни производи.
    Знам дека сите сакаме сиренце со мевцето и шопска уз секое јадење, поготово мевце, ама не оди.

Би ти рекла - или изостави го месото, или изеди го со чиста салата - домати, краставици, пиперка.

Ама месо + компир + млечен производ = лоша диета.

Барем јас така мислам, можеби твојот организам убаво поднесува.

На SexyPrincess, lolyta777, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.475
    Допаѓања:
    251.056
    Кај УН диетата месо и млечни производи се комбинира. Значи во протеинскиот ден можеш да јадеш месо со праче сирење и кашкавал, ама со компири никако. Протеини и скроб не оди во комбинација. Протеини и белковини може. Добро е да се има книгата посветена на УН диетата или книгата за Дајмонд начинот на исхрана. Но отприлика така одат комбинациите. Битно е и што слабеењето не зависи од количината туку од комбинацијата. Јас денес можам да изедам една пица, ама само пица и за вечера можам да земам сладолед. Значи денес внесувам шеќери и јаглехидрати но никако на вечера не смеам компир, иако е подиеатален.
    Обидете се да внимавате на овие работи и ќе има резултати.
    И уште еднаш, пола саат пред јадење и едно пола до час после јадење да не се пие вода.

едит: За ручек јадев две парчиња пица. Само две ;) .
    Ќе вечерам салата или доматче ;) .

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    Jaс денес сум на 6 јајца ... веќе изедов две .. воопшто не ми се јаде ... истрчав 10км после уште 10 ... фитнесот го заменив со домашни вежби денес... па од утре се враќам на ж.митрев :$

7. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    :o :o
    Ама сум смотана. Не се разбирам ич во овие работи, само гледам помалку да јадам, а не што :D
    А ова ми е омилен ручек ;( Добро, нешто ново да се научи никогаш не е на одмет :) Фала.

Едит: Знае ли некој колку калории се трошат со брзо возење 10 км на точак и повремени угорници?!

8. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Имам не се жалам :$
    Ама денес со двете туни (расипани) а различни од кај ги нашла мајка ми незнаам! :@ Одвратно...останав само на мала зелка салата и печурки во комбинација со маслинки. Калории аш! :D И после ќе вежбам :rock:

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Jадев сега риба на скара!
    уф уф, ама и се изнамерачив леле, месо ич немав јадено едно 40 дена :D :D
    како ја мавнав еј, а не сум љубител на риби, али ова ми беше најубав оброк до сега :) и готово не јадам веќе ништо!
    овие 10 дена само 2 пати на ден ќе јадам! :devil: и се надевам за 10 дена кога ќе се качам на вага ќе мрдне барем малце вишеееееееееееееее :envy: :envy: :envy:

10. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Епа девојки денска јас станав во 12 ипол часот што прв пат ми се случуват летово.Каснав малце црешни,а потоа пред излагање каснав еден тањир кисело млеко и смоки.И заминаф кај една другарка која живее доста далеку па можит пешачев негде 5 км одење враќање.Кога дојдов дома каснав два компира варени со кечап.И толку.Испив многу вода.Од влаго каснав две ресанчина кај другарками,и дома кога дојдов малце наполитанки.Чоколадата вчера што ја скрив во фиока уште таму си стои,ја чувам за криза кога ке е фати :D
    Сега планирам да направам стомачни,а ако ми се сојади попосле да каснам уште еденд ва компири и тоа да ми биди се за денеска :)

11. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас сега смавтав две печени ќофте плескавица поим немам што. Печени на пекач без масло, со патлиџан и две црни кришки. Денес тоа и нуџетсите, и прееска на две резанки лубејнца им напраив кркензи мркензи. :) Това е това, оу и две кафица мафица испив, едно горко бљакензи, а другото мерачко со црн шугар и нискомасно млеко. Буахах.

Сабајле да не досаѓам, пак лубејнца че јам. И точка. :P :bandit:

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Јас денес ручав варено пилешко со варени морковчиња. М, м, м, ептен убаво и салата од зелка.
    Кога ќе се сетам колку малку калории брои зелчето ми се оди да го гушнам.
    И после саат и пол вежбав и се почестив со половина павлака за вечера.

И тоа е тоа, си дојдов на кафе кај другарка ми, ќе си трачариме едно 2-3 часа и ќе согориме некоја калорија од толку сеир ваљда. :D

На gaga.rocks и JuLleE им се допаѓа ова.
  13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Ако ги затепам Тедино и Валерин, 25 кила за многу ли ги рачунате бе ?? :fubar: Ами што да речат тие што слабеат по 50, 60 ?? Е тоа е многу, затоа збор да не чујам. Многу било, пффф.

Рекорди воделе. Запнете им, па ќе видите што се 20кг. За 3-4 месеца ќе ги нема.

Уф, малку да се насмеам и јас денес - Шта зна дете шта је сто кила, дај му и ќе ги носи. :)

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    денес се на се истрчав 19км 8) презадоволна сум !
    изедов 4 јајца и еден мал (ептен мал ) сладолед ...
    се надевам утре вагата ќe мрдне ;)

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Сега си изедов 2 колачиња Сирма и ич не ми гајле :)
    Утре планирам тост да јадам, од 50 ден, со шунка кашкавал и кечап.Колку калории има знае некој?

16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Некои 500 калории можеби има но не сум сигурна, вака слепо сметано ти кажувам. :)

Дузи мила, ќе те молам да не бидеме насилни :rofl: :rofl: :rofl: :*

17. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    И јас да си кажам за мене. Работава не радува многу. И пазам на исхрана и вежбам и вода пијам многу, а стомаков тапан. Многу ми е подуен и се чувствувам дебело. Алиштава сите ми се таман, па и тие што ми беа тесни сега ми се ок, не сум здебелена, ама мевов, ко 100 кила да имам :@ Ќе пробам да пијам некој чај колку за да ми се намали подуеноста и ќе продолжам со вежбање и лесна храна.

18. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Денес да ви се пофалам, умна бев..Да надохнадам за тулумбите вчера хахахаха, само што се вратив од кеј и сум мртва уморна, ама задоволна! Да беше вака секој ден..

19. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    ај едно прашање од мене во врска со калорииве
    еве на пример имам до мене сега ладен чај од праска и на него пишува

100мл пијалак содржи
    енергија - 32,4 kcal
    протеини - 0
    јаглехидрати - 81g
    масти - 0

никогаш не сум броела и гледала калории и такви работи, и сега и баш не ми е јасно.. калориите се запишани како енергија на етикетите или? :$ :$ :$

20. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Како енергетска вредност. Во течност е сметано на 100 милилитри,а во цврсто на 100 грама. Калориите се обележани со kcal, под калориите се што пишува е во 100 грама колку содржи производот масти, протеини, јаглехидрати и слично.

Во случајов ледениот чај, на 100 милилитри има 32 калории, во нив има 81 грам јаглехидрати.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.