1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.377
    Допаѓања:
    183.367
    На кето сум вторпат. Првиот пат симнав 14кг и вежбав во домашни услови, сега немам време за вежбање и само диетата ја држам. Здравје, да се ослободам од обврски, планирам пак да почнам да вежбам, затоа што претходно имав одлични резултати.

На mal.ecka, Melinara, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ај пиши ми ако не ти е тешко еден ден мени како ти е отприлика

3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.377
    Допаѓања:
    183.367
    Ќе ти пишам идеи, чисто да имаш увид какви комбинации правам.
    За доручек кога сум гладна јајце на око на путер, панцета пржена, ама без масло, туку самата си пушта мрсно, кашкавал топен, исто и сирење некогаш ставам во тавчето и обавезно зеленчук: домати, краставици, маслинки. Некогаш јадам варено јајце, таратур, зеленчукова или телешка чорба, чиа пудинг со полномасен јогурт, полномасно млеко и неколку јагоди. Првиот пат правев и кето лепчиња со домашно бадемово брашно. Тука веќе имаш комбинации секакви за сендвичи, тост, пржени лепчиња со јајце итн.
    Ручекот гледам да не ми е секој ден месо. Комбинации со месо: било кое печено месо или риба, зелка манџа, полнета тиквичка со мелено, ќофтиња во бел сос со зачини, мусака со тиквички, модар патлиџан и мелено, гулаш. Од вегетаријански печени шампињони, буковка, брокула, карфиол, топено сирење, фејворит ми е модар патлиџан расечен на ленти надолж прелиено со маслиново масло, цели чешниња лук и зачини, се пече и после рендам сирење. Тиквици печени или пржени, прелиени со маслиново, кисело млеко и лук, летна манџа, боранија итн. Идеи има многу, само битно е да знаеш кој зеленчук и овошје се дозволени. Имам правено и кето пица, кето лазања, не е тешко, само треба некои додатоци за тестото да се докупат. Вечера најчесто салата, или јаткасто. Али ако имам обилни доручек и ручек, ја прескокнувам, пошто не сум ни гладна. Од десерти си правам кето сладолед со полимарк слатка павлака и 1-2 лажици чоколаден крем од фитнес хаус. На слатката павлака ќе пазиш да има голем % на масти, а мал на јх и шеќер. И да кажам дека секој ден со ручекот јадам салата.
    Тоа отприлика ми текнува во моментов.

На mal.ecka, manako1, baby-star и 6 други им се допаѓа ова.
  4. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Фала ти на исцрпниот одговор :)
    Мислам дека модриве ќе ги направам уште денес :)

На mal.ecka и NarCis@ им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.377
    Допаѓања:
    183.367
    Печи ги пола саат на 200 степени и пиши дали ќе ти се свиѓаат :)

На mal.ecka и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  6. Jovana555

Jovana555 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2020
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    30
    И јас ја држев кето диетата. За еден месец намалив 10кг. Искрено можеби во бројката на килограми се намалија тие 10кг но на мене кога ќе се видев буквално во ништо не се заприметуваше дека сум намалила 10кг.

7. Marija Stela

Marija Stela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2018
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    259
    Почнувам исхрана со интегрални житарки месо јајца млечни зеленчук овошје јатки семиња.
    Без благо леб грицки газирано
    Денес
    Овошје
    Киноа јогурт семки брусница
    Овошје
    Стек салата
    Вечера 2 јајца салата

На peperutce777 и SkarletOHara им се допаѓа ова.
  8. Marija Stela

Се зачлени на:
    21 август 2018
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    259
    Банана
    Палента со сирење
    Цреши
    Риба со салата тонус
    Зеленчук

9. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Како е можно од сабајле да имам 75кг, преку денот да доручкувам само и вечерта да имам 78?

10. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    25.087
    Не ти е точна вагата или крив ти е подот.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marija Stela

Се зачлени на:
    21 август 2018
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    259
    Банана
    2 тонус со малку путер сирење и 1 јајце
    Цреши
    Омлет со печурки салата тонус
    Зеленчук
    За два дена -1.4

12. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Многу е нормално да имаш повеќе навечер. Само сабајле на гладно се мери за точно

13. Marija Stela

Се зачлени на:
    21 август 2018
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    259
    4 ден
    Банана
    Киноа јогурт семки брусница
    Цреши
    Риба салата тонус
    Зеленчук
    -2 кг

На riba79 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.716
    Допаѓања:
    141.418
    Ден 1, појадок кисело млеко, ужина овошје, ручек грашок, вечера салата.
    Ден 2, кисело млеко, ужина чипс од 20 грама ( јбг на работа немаше друго), ручек копан и салата, вечера кајсии, еден час аеробик.
    Ден 3, кисело млеко, едно пржено лебче со јајце, ручек грав со салата, вечера ќе видиме. У план брзо одење на лента, прва програма. И саботна генералка, нормално.

Се сликав за бифор, за три месеци ќе сликам афтер. Најтешко ми е што не јадам леб и не се осеќам најадена.

На Ariel, SkarletOHara и Katie90 им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.716
    Допаѓања:
    141.418
    Ден 3 успешен, истрчано на лента и вечера зеленчук со малку сирење.

Ден 4 катастрофа. Дете болни, па така појадов у 15 и 30 крешник и маргарин :( не знам дали ќе јадам пак денеска ниту дали ќе вежбам.

16. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    25.087
    Нема ден катастофа (во поглед на храна), не се секирај, телото нема да препознае еден неквалитетен оброк па да ти се заебе цел процес, исто како што не препознава еден квалитетен оброк за да ти се подобри цел процес. Само продужи си нормално, следниот оброк не го пресконувај и нека биде квалитетен.

На SkarletOHara, Cka и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.716
    Допаѓања:
    141.418
    Фала ти баш ми треба поддршка посебно во денови кога е крш. Вечерав само чинија ориз и лимон, немав време за салата. Купив за утре кисело млеко и лубеница, ама ќе биде крш ден, ем на доктор ем работа ем дете чување, ама ќе издржам. Вечерта пак сум на вежбање.

Целта ми е 70 кг. Ако стасам до 70, ве носам на журка, најсериозно, се од мене платено!

На MissChievous, Ariel и Igle им се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Јаглехидратите јади ги наутро. Овесни ти е супер избор, плус имаат и малку протеини и ќе те држат сита.
    Ако си гладна навечер одбери салата со малку сирење

На Bozica1980 и Cka им се допаѓа ова.
  19. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Јас конечно паднав под 70!
    Бавно ама сигурно, не вежбам само со промена на начин на исхрана.
    Инаку, може не е конкретно за овде прашањето, ама бидејќи е за морална подршка а баш не убаво се осетив, како реагирате на коментари за тежината, дали мислите дека некој има право неповокикан да дели совети. Пример, обично не реагирам на вакви коментари, ама ме погоди од другарка, баш зошто всушност навистина слабеам, по малку ама од после бременоста одам полека во минус, а таа ми запна си се ушишкала, прво тој збор, сум го чула, сега открив дека е изгледа бугарски а мене ми звучеше како збор кој означува дебелеење на свињите. Ајде ми вика кога ќе слабееш! Колку месеци поминаа од кога роди!

На MarijaMi90 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.451
    Допаѓања:
    25.087
    Оф леле, за греота е другарка ти. Луѓето за многу нешта неповикани си даваат мислење и затоа стоички (не) реагирај, односно не се замарај, тоа е само нечие туѓо мислење поттикнато од кој знае што. Ти гледај тебе да ти е убаво, ако има нешто што не ти се допаѓа, можеш да го смениш со конзистентност и трпение. Не се брзај, нема потреба, така да не се замарај колку време ќе ти биде потребно да ја постигнеш посакуваната цел, битно е полека да има резултати. А туѓото мислење не ти мења ништо ни во целта, ни во резултатите, терај си и не се замарај.

На fana, hermosa, SkarletOHara и 1 друга личност им се допаѓа ова.