1 ден банана кафе 2 тонус малку путер сирење 1 јајце и домат праска орев полнети ајварки домат салата 2 ден Банана кафе 2 јајца сирење домат тонус Праска орев Плескавица салата Зеленчук маслинки какао Продолжувам со моите 1500 калории Дефинитивно најмногу ми одговара
13 Ден Колку помалку јадам, се помалку ми се јаде Вчера каснав 4 парченца дроб, цела вечер ми беше мака. Денеска доручек: 1 лажица ајвар, 2 помали парчиња сирење и 5 парчиња сланина Ручек: Топено сирење, половина од тавата (мала тава, не голема ) Вечера: Ќе ја дојадам другата половина
тука сум не терам уште ама не кето не ми одговара дефинитивно ке бидам шоредовнацод понеделник некој лош период ме фати
Во последно време неможам да издржам со 1500кал се враќам на исхрана без шеќер и брашно нема броење калории Ослабев околу 5 кила за неполни 5 недели на тој начин. Почнувам пак од утре Банана Киноа јогурт семки брусница Овошје јатки Месо салата Вечера салата
Пробав да бројам калории и не се снаоѓам баш...од јуни месец наваму само 4кг имам вратено ја држев ун диета ослабев доста но мн стопив во обем и сега припазувам што јадам гледам да е здраво,печено и балансирано само 4кг имам вратено.... Брашно такви работи си правам сама
После пола година еве ме назад. Изгубив 10кг и пак си ги вратив нешто од не придржавање нешто од антидепресивите. Планирам кето да терам па ќе видиме колку ќе издржам со минимум јх. Имам 13 кг за симнување. Ден 1 П: витаминска салата цвекло морков и зелка У: мача чај со еспресо Р: динстано пилешко со морков и домат Вечера не знам што ќе биде, најверојатно чаша кефир и тоа е за денес.
Знам не е моето баш кето ама во тој правец. Ќе гледам само да бидам без многу овошје и житарици. Целосно јх не планирам да исклучам. Бидејќи претходно диетите главно ми се сведуваа на овесни каши, каши до рж, киноа, галети, тестенини интегрални сега гледам само тоа дс го исфрлам.
Не ми е битно што е дали сум во кетоза на low carb или не битно ми е да е здраво тоа што го внесувам и да не сум гладна.
Ок сето тоа. Ама се прави забуна кога кажувате дека држите кето, а во менито храна која не е дозволена. Некој ќе прочита и ќе мисли дека смее, а може сака строго кето да држи. Фер е на сам старт да си напишете дека е ваш начин на исхрана. Не мора диетата да има име.