(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

'Дозволено' ми е 1500 калории на ден, распоредени во 5 мали оброци ама моментално ич немам апетит. Планирам да ги зголемам на 5. Целта е да немам големи скокови на инсулинот затоа што тоа ми е проблемот. Фала ти.

2. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

И така сега јас со протеинската диета се токмам да правам редослед на исхраната. И какви ќе се резултатите ќе дознаемо..
    Во претходниот пост со сета храброст се ослободив од срамот и ја кажав мојата тајна мислам мојата килажа па ете го крајот до кај ми бил во дебелеењето. Ајмо сега со голема храброст одам напред, не се откажав и не се откажувам што е најважното од држење диети. Сега што правам всушност е да откријам што сѐ ми е мене најпотребно и што јас треба да консумирам и да правам за време на диетата, сама ги откривам начините на кои ќе можам да се надевам дека ќе ми се корисни и дека ќе ме доведат до крајниот позитивен резултат. ]:)

Денес на мени:
    Поручек: тарана со сирење :D
    Топло Нескафе,
    ручек: грашок, туршија
    Вечера: јаткасто, бадеми, сончоглед :)

3. Morninglover

Morninglover Истакнат член

Neznam za insulinot kako reagira na hranata i nemozam da kazam kako da se jade. 1500kalorii mozat da dozvolat vnes na hrana sto ke te pravi sita. Primer pojadok ovesna kasa so pola banana 50 gr oves i belki od jajce za poveke protein , uzinka nekoe ovosje so raka jatkasti plodovi, ricek mes170gr so 3 lazici oriz, vecera meso 100tina gr so salata

Cosmic Girl likes this.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Работата е да не внесувам обилни оброци со шеќери и јаглехидрати за да нема голем скок на инсулинот. Дури и овошјето ми е ограничено, во глобала треба да внесувам зеленчук и месо. Значи од тоа што сфатив битно е секој оброк да содржи протеин? Поточно секој оброк да биде балансиран.

5. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Секој оброк треба да содржи протеин, јаглехидрати и масти. Тоа значи избалансиран оброк. Но, најдобро ти е некој нутриционист да ти направи план за исхрана поради тоа со скокот на инсулин што го спомнуваш. И нормално да се придржуваш до него.

6. Sweetlove_0312

Посно за денес:
    Поручек: 2 парчиња леб со ајвар
    Ручек: грав, туршија, парче леб
    Вечера: 10тина бадеми и 2 парчиња леб со мармалад

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Деј 2:
    Кафе
    Доручек: Две тонус лепчиња на тостер со путер и чаден лосос
    Зелен чај
    Ручек: Тавче гравче со мешана салата
    Вечера: Банана и чаша јогурт

8. Sweetlove_0312

Поручек: протеинско смути, портокал
    Ручек: порција јуфки потпечени со јајца и чаша јогурт :$
    Вечера: 3 парчиња леб со маргарин и мед, мандарина, семки од сончоглед.

9. Sweetlove_0312

Ден 3 :
    Поручек: протеински палачинки со банана и путер од кикирики
    Ручек : бадеми
    Вечера: риба пастрмка, пире, ориз и малку грав
    Десерт: баклава и посен колач ( дека на гости)
    Чај сега. :)

Jana06 likes this.
  10. Sweetlove_0312

Денес:
    Поручек: протеински бар, бадеми, омлет со авокадо и овес, овес и галети (1300 кал)
    Ручек: само вода
    Вечера: цвекло салата и вода

Jana06 likes this.
  11. lejlla

lejlla Популарен член

Јас незнам од каде да зпочнам (facepalm) страв ми е да се качам на вага, од вчера прекинав со тестенини и благо, сигурно имам едно 10кг за симнување, после празниците ќе одам и на аеробик ама некако не сум сигурна во себе, мислам дека никогаш нема да го имам телото што го имав пред да родам деца ;( вечерва се застрамив во една продавница, цел живот носам S величина (36), сакав да купам панталони и викам на продавачката дајтеми М и ме гледа чудно, не ми вика, за вас XL ;( не ми се верува до кој степен сум се довела.

12. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Има ли некој искуство со Регенор?

Hortenzija likes this.
  13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

@Ariel да се јави на разглас
    повторувам
    @Ariel да се јави на разглас

@ALISA0000 да се јави на разглас

Женски, што ве нема вчера и денес на темава, значи сте биле умни за празниците.
    Јас не бев умна нити за празниците, нити пред тоа.
    Затоа од вчера на диета. КИлограмите се многу (facepalm)(facepalm) ужасно многу, а см - не знанм, а и не знам дали сакам да знам колку ми се. Сакам сите панталони да ми бидат големи. Е тогаш ќе знам дека сум ослабнала.
    Е тоа ми е цел
    Значи ич да не -10, па и -15
    А за старт ај -5 :lol::lol:
    Ако сте за друштво- ајде. Вие две сте ми најверни другачки тука :D:D

ALISA0000, Ariel and zhap4e like this.
  14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

хааххаах еве ја и жабата
    @zhap4e
    ДОбро вечер друштво стаароо :D:D

15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Тие сме, Еспадрила :D
    Деновиве мотивациски гледам диети, резултати, видеа со вежбање на јутуб и инстаграм :D собирам сила, реков и тука да ѕирнам и, ете те:$
    Почнувај. Ќе ти се приклучам штом соберам волја. :talk: :drunk:
    Периодов и благи работи и тестени почнав да јадам. Осеќам се испореметив. Сакам да ги исфрлам пак од исхрана и сериозно да стегнам ремен. Позитивното е што повежбувам као, чат пат и се движам па, бар не ми е салото растреситис. Сепак си има сало. :) Гледав Корејки со строги диети за 7, 10 дена... мислев да пробам стартно тоа па, послемка друго. И потење газ и потење газ. :sweat:

Espadrila likes this.
  16. Sweetlove_0312

Здраво. :) Гледам почнувате со диета па јас би сакала да ви препорачам една која делува многу добро сега ќе ви испратам слики и ќе ги видите на нив што ќе јадете а сепак ќе можете да ослабете и нормално внимавање на физичката активност, редовно трчање , пешачење или вежбање барем 30 мин. Мене ми е испратена диетава од една личност што така се гордее дека успеала па од душа посакав да ја споделам со вас што сега почнувате а јас си терам на убав здрав режим , диетата ја терам дека имам доста многу за слабеење и успева што е најважно и сум горделива и да расположена за да останам на оваа исхрана и да внимавам колку јадам и колку трошам да е еднакво, па засега само ќе ви успее да ослабете а за да продолжите е тоа ваш избор мислам и дали ќе прифатите е сосема нормално и како ви одговара го оставам на вашата желба.
    IMG_20220110_193349_821.jpg IMG_20220110_193358_078.jpg IMG_20220111_164559_461.jpg
    IMG_20220110_193408_441.jpg
    Еве погледнете па видете си сами како ви се чини, откако јас ослабев практикувам и посакувам да давам поддршка и некаква помош на други па ете како јас сега ви ја претставувам таа успешна диета. :D
    Да напоменам тоа што го пишува е се што може да се јаде за ручек и за се што пишува, вечера, појадок, ужина.

17. Ariel

Ariel Форумски идол

Ама чекај… малку рано да не е? Барем до Василица или Св. Јован да си касневме… :D
    Шала на страна, плачам за диета. Ајде, од утре…
    И @mareane и @malerozna да не се кријат :D

18. malerozna

malerozna Форумски идол

Леле се мислев да пишам пост, ама прво викам ај да си каснам тирамису па после :$

Дечки, работата е сериозна.
    Јас од утре на диета.
    Не викам дека ќе сум перфектна и нема да грешам, ама морам да почнам :wasntme:
    Одмор+дупол Божиќ+празници+пмс и малерот накачил дури 5 килограми :wasntme: за 20 дена

Која е за, нека пиши сега или да молчи дури јас слабеам 8)

19. Luna91

Luna91 Популарен член

И јас од утре почнувам. (highfive)
    8 часовна планирам. Ма да ја би и нешто поригорозно, ама дојам и не ми се ризикува. Генерално порок ми е благото и јадењето во ниедно време и затоа оваА ми одговара.
    Пораѓај +празници кај мене се криви:D

Ema.Sk, mmacichka, Espadrila and 3 others like this.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ајдете жени и моми :devil:

Ден 1.... за доручек требаше млеко и банана, ама, пошто не ми беше план од денес, па,пошто немам тоа... јаболко и портокал е доручекот уз чаша какао.
    Ручекот ќе се две варени јајца или едно уз салата од домати, краставица, кромид.
    Вечера ќе видиме, ако сум гладна пилешка супа ќе е. Добра е за преладени луѓе што претрчуваат по дожд во дуксери.
    Физичка активност.... пешачење,squats и некои други такви за газ ем стомак нешто. Во подобри денови ќе видам трчаење (преамбициозно за овие стари коски) или вежби на Chloe Ting ....такви глупости.
    Белким почнам и издржам да истерам подолго со активност :sweat: