Форумџика на годината

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Мене два пати до сега ми се одвртија рачките на орбитрејкот ама тато со штрафето негово магично ги среди за час :lol:
    А брзо вежбам...Барем мислам...околу 450 калории за еден час - тоа ми е рекорд!
    Инаку вообичаено по 415 до 425 калории согорувам.
    Но секој ден по еден час. Нема ден да се оставам без физичка активност - никако! Или некаде пешачам, низ град, навечер од теранова до луна парк на пример со брзо темпо на одење.
    Сепак и тоа е нешто де, нели? :$
    Ах златен орбитрејк ми стана навика а има и резултати... :inlove:
    Салоу гоу дауууууууууууун :rock:

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Девојки мои,да си се искажам и денеска овде.Сабајле на работа крај 9ипол сатот изедов еден ѓеврек и павлака.Се напив кафе.После еден сат испадна да одам на кафе и пиев нескафе.Крај 12ипол пак на кафе но пиев цедевита.Крај 4ипол сатот јадев ќепачина,со патлижанче без леб.Дека ги јадев без леб можи да изедов 7-8 парчина.Потоа крај 6ипол сатот вежбав,вртев халухоп и правев стомачни па негде до 8ипол сатот.Потоа крај 9 каснав пола чоколада,и сладолет :( се чуствувам виновно што го направив овај мал грев на крајот од денот,али не се откажувам,продолжувам понатаму :D .Иначе денеска ги добив првите пофалби дека сум ослабела од луѓе кои не се моите дома кој нон стоп си ми викаа дека сум ослабена :D

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.533
    Допаѓања:
    251.658
    Како што си ветив вчера денес се вратив на режимот, гозбата беше за вчера само. Нели недела беше :D .
    Денес една банана за појадок, за ручек стек и салата, а за вечера еден домат со едно парче сирење.
    Јас од сирење не можам да се откажам, замена за лебот ми е за вечера. Ме држи. Голем грев е што го јадам? Кравјо е.
    Денес се чуствувам прејадено, здебелено, подувано. Не знам зошто. Лошо се чуствувам, можда заради вчера што јадев толку, ама реков дека јас секогаш си давам слободни денови, така не потклекнувам другите денови пред забранетата храна.
    Некако сум демотивирана, кога сум на пропишана диета имам поголема волја, вака осеќам дека не слалбеам. Ќе се мерам на крајот од неделата па ќе видеме.

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.110
    Добро бе, кој во ова време пече кифли? :^) Цел стан ми мириса, цревава почнаа да ми крчат ;(
    Од кога не сум каснала нешто месенко, оф, оф :(
    Мене салцево никако да ми се стопи на мешето. Со зумбана мускулите ми се затегнаа, ама мешево јок намалување. Инаку, немам вага, така од око јас си се мерам, фармерки, ово-оно. Нити знам колку имав пред да почнам, ниту пак сега. :wasntme: утре одам на пазар да купам едно вагиче. Обавезно.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. strange-woman

strange-woman Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    7
    Денес за прв ден сум супер се придржував кон режимот и се е супер :) Вежбав доста а рекорд на орбитрек ми е 600 калории за еден час а обично праам по 450 - 500 :)
    Да се надевам дека вака ќе продолжам и ќе успеам :)

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  6. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Вчера праев (27 Јуни) мајонез салата ау превкусна... Овие денови имам поголем апетит али ќе се средам до некој ден од неделава 8)

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.656
    Денес жива гладна сум,ништо немам каснато од немање време...и сега кркорам целата и не можам да заспијам... :(
    А инаку,одам само со вежбање од утре или со мала редукција на храна,вагата ми е фина,прееска се мерев.Ептен кејфска,ама...градите ми се смалиле... |( Тоа не го сакаме...ама ич!И друго,ако нешто ме спречува да се направам мускул,кајпипнешќесеповредиш е тоа...ги сакам,ги сакаат,за љубов нивна и бога и сите мажи кои им поделиле комплимент,нека не си одат!!! ;( Ама ете,ако решам саде мускул да се сторам,на мушко дури и да подзаличувам у стомакот...ќе си ставам и силикони,најмал број,за да ја пополнат празнината,откако тие ќе си заминат! :D

8. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    4.778
    Девојки, гледам како да губите мотивација... се надевам сликиве ќе ви помогнат да се задржите до својата цел :)

И за крај морам да ја ставам Клои Кардашиан која кажува дека не е важно какво тело имаш, најважно е да се сакаш себеси и дека никој нема право да ти зборува за твојата тежина или фигура...

Останете мотивирани и не попуштајте :*

На Valerin му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.656
    Пф за сестриве Кардашијан и онаа црната погоре(Ким е?!) сум слаба бе!
    А со Блејк,нејќум да се натпреварувам,клоца ќе ми удри,ногата нејзина е до мојот врат.
    Не можев да заспијам,во кљун мораше да се стави нешто.Мала туна отворив и ја оставив две третини,со парче влажно црно лепче ја мцнав,колку да не кркорам...за ум ова.Повеќе од 24 часа глад,само вода,без предумисла!

10. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    4.778
    А зошто таква "диета" правиш? На жешково многу лесно можеш да изгубиш свест!А и нема да имаш сила за ништо и цело време ќе ти се спие и врти.... и најстрашно, ќе мислиш на јадење цело време и на крај ќе го отвориш фрижидерот и ќе го изедеш цел. Не е здраво таквиот начин на слабеење(ако може да се нарече за слабеење) ... Плус, кога ќе почнеш да јадиш регуларно се ќе се врати назад. Најдобро е да изедеш едно јаболко или друг вид на овошје или туна како што си зела, иако сепак толку што си изела е малце.

п.с. Сестрите не се слаби затоа што имаат облини.

11. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Не се зафркавај, мораш да касниш нешто, не чини само вода, слушај ме. Ако не нешто друго барем една лажица мед и потоа 3 чаши вода напиј се, колку да ја добиеш основната енергија. Нема да можеш да функционираш толку време без храна, денес само туна а утре само вода.

Плус за слабеењето има удел и психата, затоа некои на стрес слабеат. Не се оптеретувај толку побрзо ќе ослабиш :)

Не се зафркавај, ќе си го фрлиш здравјето, касни нешто (не те терам да се најадиш мрснотии и да не можеш да дишеш) ама некое нискокалорично јадење касни.

Со нејадењето на мозокот не му стасува доволно енергија од храната и не може нормално да функционира, а и сама знаеш дека мозокот регулира се буквално.

Најади се девојче, ништо не постигнуваш со тоа што ќе бидеш цел ден на вода.

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.656
    Абе ало,не ме кршете од ќотек! :D Јас сум улава,ама не до толку.Вчера начисто заборавив да јадам,сериозно.Се наголтав вода и кога си дојдов дома,ми текна дека ништо не јадев и ми мавна на психа.Некој го мава грижа на совест ако касне,мене стомакот крк крк,како тоа да не си кснам малцуца,за душа.

13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Hекако освен Kим другиве не ми даваат мотивација :rofl: Kим дебелко, дебелко ама тело има громови :!: цела е стегната, баш по мој мерак, милфка 8) !
    инаку ја денес пауза, видимо се сутра :wasntme: Hе влагам денес во темава, и денот ќе си го започнам со нешто доста калорично!
    а од утре пак и пак и пак на диета |(

14. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Лудо не ти е жал денес да ти пропадне трудот до сега?

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Еве ме и мене денес-од сабајле возев ролерки пола саат, па ми заврна дожд и морав да престанам.Иначе, од вчерашното интензивно вртење на статичниот точак си заработив фино воспаление на мускулите, ама јас на вратот немам закачено глава, имам тиква.Пусти мерак, заедно со се воспалението уште и возев ролерки... :lol:
    П.С.Со Блејк не се мерам воопшто, а Ким не ми е предизвик-скоро исто изгледам како неа.Давај нова тура слики :P

16. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Ај нај пронаунс зумба дед. 8)

Ни зумба, ни румба, ни ча-ча-ча.
    Со оглед на големината на мојот дозолен простор со секси површина од метар квадратен, немам услови за зумбање. :shake:

Затоа имам услови за Синди Крафорд да си ја монтирам дома. :wasntme:

Барем е убава, за разлика од Бето и другарка му. :P

Не е којзнае колку интензивно вежбање, но јас се уморив. Дали од вежбата или од стравот да не се акнам од некое ќоше или домашен елемент, ќе кажат искуствата од наредните денови.

И плус, испив на гладно [​IMG]
    Ми се чини само, или ептен некако ме подигна... :$

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Мерлинке, читам на ова слим енд фит. Нешто за слабеење е или што?? И кај може да се најде!!

18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Денес си пичам овошен ден. :rock:
    Бојкотирам лубеници (ги нејќум бре) :( , портокал, праска и компотче од вишни, ако ептен појде држ-недај работава.

Вчера сум го изрипала Зумба кардио парти од 40 мин. ко песна! Лесна!

Арно ама на делот Кумбиа, невиден труп сум. Не им ги сфаќам потезите, а се трудам, мајке ми.

Мене ме чека викенд во малото градче.
    Таму се подразбира многу алкохол, вкусни јадења, многу искушенија. :(
    Ментално и физички се подготвувам уште отсега...

На JuLleE и teddybear им се допаѓа ова.
  19. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Демек за слабеење, еве од кога го испив досега, гладта ми е сведена на минимум. :lol:
    Содржи Л-карнитин и Q-10 (познато ви е која им е намената).

Во Струга го има во Миса, на полиците спроти касите, во кесички е пакувано како на сликата. Цената е до 15 денари, не знам точно, ја забаталив сметката.
    Е сега таму има и други Слим&Фит кафиња во вакво пакување, едно беше гарсинија Слим&Фит - 80 денари. Внимавај да не банкротираш, барај од Гранд. ;)

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    е од еден ден што може да ми биде :lol:
    Kако и да е, тие 5 кила богами газот ќе си го скинам додека да ги ослабам :) ајде де, малце сладолед малце торта и утре само воче ]:) ! E малце де малце :wasntme:
    само 1 сладолед јадев до сега, 1 парче торта ќе изедам после, и тоа :wasntme:
    цел ден само на тоа ќе бидам :D