22ри ден, ден за мерење. Иако непослушна, стигнав до -3.8 Не ми се чекаше до попладне за да се мерам Ајде на 9ти планирам -5 да бидам. А може и повеќе Уште 77 дена и 18 килца да намалам, ок ке сум
@JoyJoy И јас тој од Кам го имам. Баш кога бев на кето го користев и тогаш некаде прочитав или некој ми кажа дека е добар составот. @Ariel Е и јас сакам да ми крцка кога јадам, ама штом крцка јадењето, крцка и вилицата кај мене СтароС А има ли апликација што брои колку калории трошиме дури чистиме? Не е фер тоа да не ни се рачуна.
https://www.cdc.gov/healthyweight/assessing/bmi/adult_bmi/metric_bmi_calculator/bmi_calculator.html До 24,9 е нормална тежина
Благодарам,не е страшно,ама не ми се допаѓа како изгледам,подебела сум во нозете па дури и слаба кога бев пред 20год не изгледав слим а имав 48 кг... Инаку сум хипо/хашимото и морам да се приберам да не отидам далеку далеку... А со оваа дијагноза откако ми поставија доза Еутирокс почнав полека да намалувам спонтано
Мене бми ми е 25.4, височко малце. Имаче женски, од една страна сум пресреќна шо сме во толкав број и секојдневно си даваме поддршка и совети, а од друга страна со душа чекам да си ја постигниме целта и да мавниме од темава. Во секој случај, keep going girls! Сакам да можам без срам да си носам шорцеви на лето. Да не се секирам ниту за целулитот ниту за дебелите бутки.
Абе лесно ви е вас, сè шо треба е да симнете кг, да стопите салце; а ја шо да праам што папочнава кила (ваљда е од неа?!) ми го прави стомакот ко да сум 5ти месец трудна? Бми ми е 20.7, моментално иам 55 кг (пред бременоста бев 48, до пораѓај бев 66), симнав 3 во последните 2-3 месеци (тогаш прв пат се мерев после пораѓај), би симнала уште 2-3, се трудам. Ама шо да правам со мевот? Има некој слично искуство? Дали уопште исхрана и физичка активност ќе ми смени нешто или џабе сум трпелива?
А јас сакам да си ги носам едни фармерки од Амстердам што ги купив закачени ми се пред очи за да ме мотивираат.
Мене трет ден денеска, - 1 кг. Не знам како е можно, вероватно вошок вода. Ама како и да е, мотивација ми е. Уште мм да го натерам да ми го качи орбијтрекот и ќе биде супер.
@NarCis@ ја симнав пред малку таа fitnesspal апликацијата и таму има да си внесеш чистење. Под кардио барав со cleaning. Ми излегоа две опции: vigorous cleaning и light cleaning. Бираш едно од двете и треба да внесеш колку време си чистела. Е сега веројатно сама треба да одредиш какво ти било чистењето. Претпоставувам усисавње и бришење под би било првото,а пеглање и прашина второто. @Cka и јас имам едни панталони лани што ги купив и едвај ги закопчив на кувување. Е годинава има да ги носам па што сака нека биде. @MissChievous јас мислам дека за кила диета нема никогаш да помогне. Тоа се решава со операција. Јас BMI не сметам. Секогаш сум била на горна граница а лекарите ви велеле дека сум ОК по изглед. Не знам зошто ама и кога носам број 36 или 38 имам BMI и тежина на горна граница. За Ендокринолозите и Гинеколозите спаѓав во група на жени што немаат проблем со тежина (според други параметри како обем на струк, и мерење на штипната кожа). Имам 160 цм и никогаш ниту и при мојата најниска тежина не сум била по 62 кила (тогаш дел од облеката ми беше 36). Така што јас ќе си мерам салце кај половината и ќе се мерам на вага. BMI не пресметувам. Инаку денес открив дека една од моите поомилени ужинки во однос на заситување (200 грама моркови со паштета Медитерана на GreenFood) има 100 калории. И некако ОК се осеќам по тоа прашање. Супер за апликацијава. Мене телефонот ми брои и чекори и има дел за храна и се, ама потешко ми беше да најдам продукти од кај нас и мерки на телефон. Апликацијава со тоа баркод читачот многу олеснува работа. Е сега прашања што ме мачат. Што со домашно готвена храна. Пример денес ако јадам подварок како побогу ќе му израчунам калории (расолот под sauerkraut да го барам ама дали е тоа купечкото само зелка, сол и вода да ми еј знати и како месето да го рачунам?). Ќе мора да се снаоѓам. Вањда нема многу да погрешам.
Ако правиш сама, можеш да внесеш намирници и со број на сервирања ќе ти израчуна колку е едно сервирање. Јас така си направив со лазањи, тесто за пица, мусака, палачинки...