Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Да помогнам и јас за Гранд Слим&фит, нели сме економисти па да не се даваат 15 денари :lol: - во Тинекс го има, 9 денари е едно, ако нема тоа значи дека јас сум ги купила сите :D

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    :wasntme: сигурно ова?
    зашто јас видов дена има едно 89 денари!
    Aко е озбилно 9 денари ќе си купам 10!
    пфф, што се 90 денари, покрај цела таа апра што сум ја дала за апове :devil:
    инаку само по 1 се пие?

3. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Чеј бе, да се вмешам во манџава директно, доста ве следам од позадина :D
    Само 9 денари такво кафе? Јас кај видов, кај прашав под 90 денари нема, од сите макар и од најнепознати чкљ фирми се скапи :^) Сеси, а чинат? Оти мене ми се чини оти ко кафе обично се исти :$ :?:

И да, ве поддржувам, ајде сега и мене да ме поддржете, утешете ме зашто три недели освен по едно јаболче никакво, едно кафе, по една-две шолји јогурт, ништо не сум ставила в уста, а на мене ништо не се забележува :( Мешето исто, бут- ист, се исто, а црко гладан ;( И плус зумба, плус пешачење, се бе се по пропис, ама резултати... ;(
    Озбилно, не знам веќе што ќе се прави, да беа сто кила за симнување, ќе ги симнев, ама овие 5 никако :@
    Мразам зима, таман ќе заличам на човек, ќе накачам стандард килца, и ајмо Јово на ново

На zhap4e и ludoto19 им се допаѓа ова.
  4. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Кафето е 9 денари сигурно, другите знам дека се скапи еве Рембрако во Тинекс е 87 денари на пример.

Е сега колку е ефикасно не можам да кажам, мислам дека е повеќе автосугестивно, ама кога веќе пиете инстант кафе зошто да не биде ова ;)

На gaga.rocks, kate21 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  5. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    A бре јас ич не сум кафеџија, ама го пијам за онаа работа :$
    обавезно ме тера во ВЦ иначе ако чекам природно не одам и по две недели
    Баш тато пред некое време зел Рембрако слим, од стовариште, по 80 денари, ама скапо, и од две три ништо нема да видам :D
    Првото одење во ПП ќе го ограбам Тинекс ко така, само ако нема, ќе ги тужам :D

6. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Фала многу, после одам да си купам!! И ќе барам од то по 15ден. не давам јас 80ден. за кафе!! :P

7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Jас си купив слим & фит од Tинекс 10 денари, 10 купив!
    капучино :D не е лошо, има 56 калории на 12 грама :) значи една шоља е 56 калории!
    ајде де 100 денари биле, не биле, барем кафенце е ако ништо друго :)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Е многу сум хепи-си купив дигитална вага :rofl: Стаклена, марка Таурус-срцкаста е :P
    Ај додека правам нес кафе за сите, доаѓајте на мерење кај мене ;)

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  9. WhiteAngel

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    И јас да си кажам. си купив гранд слим & фит од кај шо ми кажа Мерлинка: 10 денари се, 10 купив. На страната од гранд кафе видов дека треба по 3 да се пијат, всушност така било најдоро. И само 56 калории има, добро е! :) Па да видиме, имало ефект или не, кафе е, без шеќер-ништо не се губи ако се проба!

На Marilyn-Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    По три на ден ли Вајт Анѓелу... и едно пакетченце ли има 56 калории.
    Тогаш мене многу ми е од еден пијалок.. т.е три во ден толку калориишта.
    Ај ќе почекам да кажете како се осеќате сите за една недела :P
    Ја ќе си пијам обично црно кафе, без ништо за сега. Само 2 калории мислам беа во него :D

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lolooo

lolooo Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    11
    devojki jas lani bev maturanka i imav okolu 70kg i 1 mesec pred maturskata vecer sfativ deka treba da se svam na dijeta bidejki posakuvanijot fustan uzasno mi stoese i okolu 1 mesec bev samo na supa koga ke osetev glat stavav po edna cinice kolku da se zasitam i se taka i uspesno oslabev 10kg i bev mn iznenadena za efektot za tolku brzo vreme a bev probuvala so poveke nacini na dieti i nikako ne mi uspevaa koga zemes da jades nesto i ogranizmot mi barase uste i nemozes na nikoja dieta da se vozdrzm aama so supata mn dade odlicini rezultati ama za za zal veke nemozam da jadam supa ja prejadov hahaha :) :) :) :) :) :) sega ke moram da baram druga deta so slicno jadene mozebi kaza :P

На Sandri4ka.S, zhap4e и Trendafilka им се допаѓа ова.
  12. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    На дужност.... Појадов мусли (без млеко) во 11, во 2 јадев две кајсии, во 5 јадев 2 компира и 1 варено јајце. За вечера врска немам што, ако не ми се јаде тогаш ништо :)
    Е денес физичка активност 0. :(
    Ама утре ќе трчам. Иако мразам трчање, ама трпела баба за убавина бе.Можам јас, па имам нозе.
    Ете така ;) Ај се читкаме утре со резултатите од трчањето ;)

:*

13. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Лоло,слабеењето со помош на еднолична храна е нездраво за организмот,затоа што не ги задоволува потребите од внес на сите хранливи материи,како и витамини и минерали.Освен што ќе ги изгубиш килограмите ,ќе го нарушиш балансот во организмот, а тоа може да доведе до влошување на крвната слика,да не спомнувам пад на притисокот и шеќерот (што може да резултира со несвестици).
    Порани и јас имав експериментирано со таква диета,ја држев 3-4 дена,но потоа не можев да си дојдам при себе цел месец,се онесвестував на секои 5 минути,што се вели.
    Најдобро е да пробаш со диетата на Обединетите нации,трае 3 месеци и постепено се слабее,дава одлични резултатти,ќе бидеш најадена ,а ќе внесуваш и протеини и јаглени хидрати и масти.
    С

На lolooo му/ѝ се допаѓа ова.
  14. WhiteAngel

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Даа жабоо, едно пакетче 56 калории...ама пишува наместо три часи сок во денот, три чаши кафе да си се напиел. http://grandkafa.com/grand-proizvodi/in ... u1-slimfit ете читни што велат тие!! :D

На gaga.rocks и zhap4e им се допаѓа ова.
  15. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    Колку пари ја зема?

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.124
    Јас денес бев кај мама за ручек и каснав три месени кифлички и едно малечко парче пица.
    И сега до мвечер продолжувам со лубеница. Многу ми одговара лубеницата, ни ме дуе ни ништо, а ме заситува :) Не успеав денес вага да купам, ај утре ваљда. И утре пак овошен ден :lol:

17. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Епа цуци, ако сакаш квалитетна вага, ќе си ја платиш.Дадов 2000 за неа, од Тинекс е ;)

18. Sandri4ka.S

Sandri4ka.S Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    а женска, обична супа ли, или... ?

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.558
    Допаѓања:
    251.882
    Денеска за појадок една праска, и пола парче леб и крем и една малечка наполетанка, за ручек пола чинија шпагети со мелено месо и кашкавал. Богат ручек машала. Комбинација хаос, но тоа беше ручекот денес. И за денес толку, не планирам да вечерам. Мотивацијата ми е слаба, на ниско ниво, немам волја, а имам желба да ослабнам, ама каде и да е ќе се откажам. Нон- стоп пазам на исхрана, излегувам и пијам вода, сладолед нејадам, на вечера пак салати и на крај само 1-2 ќе симнам. Е доста е! Сестра ми јаде леб, крем, наполетанки, чоколада, сендвичи, навечер јаде во 4 саат и пак не се поправа, а јас бее, на толку диети и режими и пак со 5-6 кг вишок. Аман веќе! Уште малку, и ќе си го фатам патот кај Цвета. Решена сум. Само што проблем ми е што не сум во Скопје, па најверојатно од септември. Е така, се испразнив.
    Утре може пак ќе продолжам, ама денес сум ваква, нервозна и разочарана. Скарана со храната, а пак со вишок. Епа неможе така.

20. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Денес не си го фатив сериозно денов дефинитивно :x
    Пукнав од радост кога ми кажаа дека овој месец сум симнала 6 килограми и денес утрото само што ги изедов јаболчињата, се напив преку сила 6 голтки вода и му седнав на главното јадење :devil:
    Макарони со нискокалорична павлака, печурки и сусам. Калорично ли е премногу? :|
    Само што јадев окапев во тоалетот па се утешив дека може не се фатило на мене |( и накај 4:30 го дојадов остатокот од чинијата што го оставив на ручек плус со зелка салата.
    Имам чувство дека претерав иако вака кога ќе прочитам си се тешам дека не сум јадела којзнае што...али криво ми е за овошјето и водата. Требаше со нив до 12 часот да другарувам а не одма да им писнам на макароните :fubar:
    Сега повторно вежбанции цел час :^)
    А да, ми се јаде еден голем калоричен тост дека сум во ПМС како и лазања меѓутоа оваа недела не добив слободен ден ;(
    Ахх пусти мои маки аргатски...

Како ли јас да ослбам,
    да имам тело витко место широко...
    Како ли јас да ослабам да немам сало толку вишок
    Како ли јас да ослабам,
    да се запишам во модно студио...на бина да зачекораааам
    на сите усти да им затворам

Гладта раѓа таленти дефинитивно :!:

А да, и уште една доста чудна работа која ја забележувам кај себе!
    Овој месец јадев доста благо. Незнам колку крембанани, чоколада за готвење (ок не се толку калорични), обично млечно чоколадо (Најлепше жеље), колачи со кокос и луѓе ни грам не ме поправиле, а искрено еве ви кажувам навистина незнам колку изедов :^) Ова нормално ли е? Ептен е чудно, зошто стварно доооста јадев а не се поправив (да напоменам дека тоа во диет планот никако не ми е дозволено) ама пустото јас да се откажам од чоколадо? Јок бе :| Дури гледам таа недела (а немаше течен или овошен ден) сум ослабела 2,50 килограми покрај тие 8 дрпнати крвнички изедени крембанани и 5-те лажичишта еурокрем кој заборавив да го напоменам погоре.
    Исто да напоменам...- Не пробувајте никако, да не ви направам некоја беља па јас да бидам виновна и на крај да испадне дека напразно сум се фалела. Меѓутоа чудно. Има ли некој логично објаснување за оваа чудна појава?
    А режимот ми беше и доста богат. Тестенини имав може 3 дена и еден ден со компир.