(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    и јас почнувам да губам волја ... ослабев 4кг .. но ми фалат уште четири ... вагата една недела е во иста позиција , а јас не јадам трчам и вежбам :| но не се откажувам па што биде нека биде

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  2. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас денес да се пофалам, покрај бедниов период немам ни апетит.
    Ручав прееска пола туна со едно крајче леб, и тоа ми е цел ден ... Ни 400 калории.
    Сеедно, мене ми одговара, нека потрае периодов.

3. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Како да не каснам бре погача убава вкусна ... :(

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.240
    Допаѓања:
    67.755
    Јас ставив макарони да се варат. Земав да зумбам и ми се сврте :(
    Не ме интересира што е скоро десет, па да се онесвестам нема кој да ме види бре :^)
    Убаво си прочитав во хороскоп, јадете почесто, неделава можно е здравјето да ви се влоши :worried:

На gaga.rocks и zhap4e им се допаѓа ова.
  5. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    Денес гнетев чинија боранија, а за ручек два тоста со кашкавал па дури и ги мачкав со паштета од што ми беше грд кашкавалот -.о
    Морав да ги кснам, се осеќав омалаксано и некако ми се вртеше.
    Потоа пешачење, па кафенце па повтоорно пешачење па малку кснав и пица, ама ја оставив не можев да ја дојадам, и пак си пешачев, така да исто како да не сум јадела.
    И така, сума сумарум, денов го сметам за продуктивен, еве гледам дека стомачето малку ми се намалило, широки ми се маичките.. :)
    Но... мама прави торта!! Па не е фер, ич не е фер.. не знаете како ми мириса по дома.. ммммммммм, стварно не знам дали ќе одолеам :(

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    162.870
    Епа јас само што си се вратив од лекар (о,да,сега,патешествие,се јавив,ми рече дојди пред крај,гужва е!Дојдов пред крај,во 7 и нешто,8 и пол влегов...оу јеа!Аман од стари параноични луѓе и кога излегов...ми одеше да рикам ко мало дете и да истепам некоја баба што е со здравје боље него ли јас на овие години!!!)...крвна слика...катастрофа,ама из друге разлоге,немит веза со диета,а била,а не била,ште ме снашло и е...така,малце посериозна работава.
    И така...тука јас дефинитивно завршив со диетисување,вежбање не запирам,ако имам сила.Добив тро нутриционситички (ма лекарски)совети,што и како,ама друг пат ќе ги пишам,можда ќе ви користат,сега сум така малце ко потресена.
    Денес едно супиче,со павлаче,ама сега два реда чоколадо и еден кроасан си изедов и то је.
    Иначе,50,5 кажува вагичето,што е супер и не се замарам,идеално да не речам,иако за тоа што планирав да го стопам,друга е цаката и е скроз независна од килограмите,очигледно овај нали...Битно мешето го има посакуваниот изглед со се нозете,целулит убија,ама сеа,тоа е.

И нешо да ве прашам,шо се правдате?!Ви се вртело,ви се вртело,касни си не мисли,шо ќе кажат феминските величества?!Абе ајде...како ви е добро,така!

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.240
    Допаѓања:
    67.755
    Лилитке, ако мислеше на мене, јас си се правдам пред самат себе, секогаш така кога имам испад имам грижа на совеста :)

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    162.870
    И на тебе и на девојчево над мене,ама не со лоша намера.Пред себе секогаш,ама тука немојте бре,би хепи! :D

9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.195
    Допаѓања:
    258.448
    Леле Лилит имаш 50 кг и така си го мачеш организмот, ништо не јадеш. Незнам што дебело има кај тебе, а тоа што ти е слаба крвта можеби и друг фактор е во прашање ама голем удел има и храната које не ја внесуваш. Земи препрочитај што си пишала дека јадеш, па ќе видеш. Оваа сфати го најдобронамерно ;). Ти имаш фора да качиш и некое килце, а башка и вежбаш. Внимавај на исхраната, ама немој да се мачиш вака. 50 кг е повеќе од идеално да имаш. Браво за тебе и од денес се да јадеш, па и тост можеш да се почастиш.

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    денес не се бројат калориите :x :rofl: :rofl:
    леле, леле хахахахахахахахха, се надминав себе си!!!
    :D утре само супа најди го месото, мора ова да се исфрли од мене преку
    а**** отвор
    :lol: !
    утре пешки цело скопје ќе го свртам 8)
    A денес :x Cреќа што 1 годишно постои овој проклет ден :lol:
    овој ден се надевам дека нема да се повтори во наредниов месец!
    среќа што ваков ненормален испад ми се деспи после месец и пол :lol:

На gaga.rocks, LivingGlam, teddybear и 2 други им се допаѓа ова.
  11. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    ееее жени мои мили......јас од синоќа јадам као дупната...........божеее што не стаив во уста...пуканки, грисини интегрални, крем банани, сладолед(прв ми е годинава :D ) па лепчиња со крем сир, па печени па пржени пиперки со јајце и овие со сиренце и лепче пак....а овошје зеленчук, вода .....јок. вежбање и да сакам неможааааам. таман од утре повеке обврски ке имам па ке морам нозеве да ги користам како превозно средство.
    затоа си се наоружав прееска со лубеница од 3кг и диња од 1.5кг и утре планирам тие да ми бидат целодневна исхрана.....има 3 дена да се ставам на чистење со овошје и зеленчук само....море 4 ке ги правам
    лелеее инат ме фати...дај боже да ме држи барем до кајот на неделава.

пс. без навреда, но ова е за оние кои не ја свакаат сериозноста на гладувањето......кога мислам 4 дена на овошје и зеленчук мислам на огромни количини, те. количини со кои нема во ниеден момент да почуствувам дека сум гладна, или не дај боже да дојдам до степен на онесвестување.

На gaga.rocks и zhap4e им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    162.870
    Па мацо,јас толку и сакав,да стигнам рамно 50,зошто најубаво се чувствувам така.Меѓутоа,одредени делови кога слабееш сфаќаш дека не слабеат еднакво и не можат со диета,туку со вежбање и масажи и тоа е тоа.Не ни планирав повеќе,ова му дојде ко 1 на 10,причина плус зошто не треба повеќе.Ниту во сон не планирам,ќе си јадам ко што јадам,а и онака не јадам нешто многу калорично,туку напротив,така што нема да шкоди уз вежби.

На gaga.rocks, JuLleE и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Лудо, да те утешам, од еднаш ништо не се станува :D
    Јас денес само едно коцкиче мачмалоу торта каснав фазла, останатото беше јогурт и малини цел ден. Ми тргна со јогуртов :D
    И Лилиит мориии, да сум ти мајка ќе те тепав три пати дневно :$ :tmi: 50 кила имаш, да дувне ветрот ваму ќе те донесе :tmi:
    немој да ми се лутиш, ама незнам дали има уште што да слабееш :$
    едит: фала богу што си знаеш кога е доста :) веројатно на висината ти е таман :)

На gaga.rocks и ludoto19 им се допаѓа ова.
  14. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    823
    Маче на рапорт. Ветено-исполнето. Овие два дена машала сум за пофалба. До душа вчера повеќе од денес ама не е лошо и ова од денес, со исклучок на сладоледчето. Денес за доручек една витанова и чаша зелен чај. За ручек макарони со кечап и малце сиренце. Е ужинав сладолед. :tmi: . Пуста грижа на совест, па испив уште пола литро зелен чај после тоа. И сега пред едно сат време доматче, сиренце и една кришка интегрален леб. Овие комшииве пржат лебче сега,мириса да ти се плаче. Ама за денес сме готови јас и јадењето. :wasntme:

15. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас вечереав мал мрсен тост. Дечко ми е крив тој ме натера а јас пуста гладна, ама и така повеќе од пола тост сега го стопив. Можеше и со се*с да се топи, ама ние напредни па одбравме со карање. Е така. До утре останете здрави и прави.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    со секс само 70 калории се топат :( за жал!
    ајде утре супа какање и олеснување :lol:

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  17. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Знам бе, остај ме да се тешам :rofl: Те ама си лоша. Утре марула ме чека од сега надробена :!: :D Покрај неа и сериозни муабети. Со тоа се трошат и калории и живци. :D А ме боли некако желудникот после тостот ... можеби дека одамна не сум вечерала касно, па и толку мрсно. Сеедно вкусен беше. И со стопен кашкавал. :D

На gaga.rocks и ludoto19 им се допаѓа ова.
  18. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Сакам и јас ;(
    Да си купам овие денови? :tmi: Два пати сонував како јадам вкусен тост внатре со печурки, помфрит, свински врат, кашкавал и путер.
    Беше и сочен што е најважно :!:
    И изгледаше вака:
    Гревови :x

19. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Ау што ти требаше сликава сега? Ле-ле, мислам дека утре пак ќе направам некој пропуст,ќе ја сонувам сликава! :devil:

20. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Сан, следниот пат ќе ставам - НЕ за оние со гладно меше :D
    А и во спојлер беше немораше да го погледнеш, ама сега тоа е што е...Welcome in the club витх ас хангри кидс фром Етиопија :rock:

На gaga.rocks и SunFlower94 им се допаѓа ова.