Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    и јас почнувам да губам волја ... ослабев 4кг .. но ми фалат уште четири ... вагата една недела е во иста позиција , а јас не јадам трчам и вежбам :| но не се откажувам па што биде нека биде

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  2. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас денес да се пофалам, покрај бедниов период немам ни апетит.
    Ручав прееска пола туна со едно крајче леб, и тоа ми е цел ден ... Ни 400 калории.
    Сеедно, мене ми одговара, нека потрае периодов.

3. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Како да не каснам бре погача убава вкусна ... :(

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.101
    Јас ставив макарони да се варат. Земав да зумбам и ми се сврте :(
    Не ме интересира што е скоро десет, па да се онесвестам нема кој да ме види бре :^)
    Убаво си прочитав во хороскоп, јадете почесто, неделава можно е здравјето да ви се влоши :worried:

На gaga.rocks и zhap4e им се допаѓа ова.
  5. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287
    Денес гнетев чинија боранија, а за ручек два тоста со кашкавал па дури и ги мачкав со паштета од што ми беше грд кашкавалот -.о
    Морав да ги кснам, се осеќав омалаксано и некако ми се вртеше.
    Потоа пешачење, па кафенце па повтоорно пешачење па малку кснав и пица, ама ја оставив не можев да ја дојадам, и пак си пешачев, така да исто како да не сум јадела.
    И така, сума сумарум, денов го сметам за продуктивен, еве гледам дека стомачето малку ми се намалило, широки ми се маичките.. :)
    Но... мама прави торта!! Па не е фер, ич не е фер.. не знаете како ми мириса по дома.. ммммммммм, стварно не знам дали ќе одолеам :(

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    157.443
    Епа јас само што си се вратив од лекар (о,да,сега,патешествие,се јавив,ми рече дојди пред крај,гужва е!Дојдов пред крај,во 7 и нешто,8 и пол влегов...оу јеа!Аман од стари параноични луѓе и кога излегов...ми одеше да рикам ко мало дете и да истепам некоја баба што е со здравје боље него ли јас на овие години!!!)...крвна слика...катастрофа,ама из друге разлоге,немит веза со диета,а била,а не била,ште ме снашло и е...така,малце посериозна работава.
    И така...тука јас дефинитивно завршив со диетисување,вежбање не запирам,ако имам сила.Добив тро нутриционситички (ма лекарски)совети,што и како,ама друг пат ќе ги пишам,можда ќе ви користат,сега сум така малце ко потресена.
    Денес едно супиче,со павлаче,ама сега два реда чоколадо и еден кроасан си изедов и то је.
    Иначе,50,5 кажува вагичето,што е супер и не се замарам,идеално да не речам,иако за тоа што планирав да го стопам,друга е цаката и е скроз независна од килограмите,очигледно овај нали...Битно мешето го има посакуваниот изглед со се нозете,целулит убија,ама сеа,тоа е.

И нешо да ве прашам,шо се правдате?!Ви се вртело,ви се вртело,касни си не мисли,шо ќе кажат феминските величества?!Абе ајде...како ви е добро,така!

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.101
    Лилитке, ако мислеше на мене, јас си се правдам пред самат себе, секогаш така кога имам испад имам грижа на совеста :)

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    157.443
    И на тебе и на девојчево над мене,ама не со лоша намера.Пред себе секогаш,ама тука немојте бре,би хепи! :D

9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.513
    Допаѓања:
    251.445
    Леле Лилит имаш 50 кг и така си го мачеш организмот, ништо не јадеш. Незнам што дебело има кај тебе, а тоа што ти е слаба крвта можеби и друг фактор е во прашање ама голем удел има и храната које не ја внесуваш. Земи препрочитај што си пишала дека јадеш, па ќе видеш. Оваа сфати го најдобронамерно ;). Ти имаш фора да качиш и некое килце, а башка и вежбаш. Внимавај на исхраната, ама немој да се мачиш вака. 50 кг е повеќе од идеално да имаш. Браво за тебе и од денес се да јадеш, па и тост можеш да се почастиш.

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    денес не се бројат калориите :x :rofl: :rofl:
    леле, леле хахахахахахахахха, се надминав себе си!!!
    :D утре само супа најди го месото, мора ова да се исфрли од мене преку
    а**** отвор
    :lol: !
    утре пешки цело скопје ќе го свртам 8)
    A денес :x Cреќа што 1 годишно постои овој проклет ден :lol:
    овој ден се надевам дека нема да се повтори во наредниов месец!
    среќа што ваков ненормален испад ми се деспи после месец и пол :lol:

На gaga.rocks, LivingGlam, teddybear и 2 други им се допаѓа ова.
  11. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    ееее жени мои мили......јас од синоќа јадам као дупната...........божеее што не стаив во уста...пуканки, грисини интегрални, крем банани, сладолед(прв ми е годинава :D ) па лепчиња со крем сир, па печени па пржени пиперки со јајце и овие со сиренце и лепче пак....а овошје зеленчук, вода .....јок. вежбање и да сакам неможааааам. таман од утре повеке обврски ке имам па ке морам нозеве да ги користам како превозно средство.
    затоа си се наоружав прееска со лубеница од 3кг и диња од 1.5кг и утре планирам тие да ми бидат целодневна исхрана.....има 3 дена да се ставам на чистење со овошје и зеленчук само....море 4 ке ги правам
    лелеее инат ме фати...дај боже да ме држи барем до кајот на неделава.

пс. без навреда, но ова е за оние кои не ја свакаат сериозноста на гладувањето......кога мислам 4 дена на овошје и зеленчук мислам на огромни количини, те. количини со кои нема во ниеден момент да почуствувам дека сум гладна, или не дај боже да дојдам до степен на онесвестување.

На gaga.rocks и zhap4e им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    157.443
    Па мацо,јас толку и сакав,да стигнам рамно 50,зошто најубаво се чувствувам така.Меѓутоа,одредени делови кога слабееш сфаќаш дека не слабеат еднакво и не можат со диета,туку со вежбање и масажи и тоа е тоа.Не ни планирав повеќе,ова му дојде ко 1 на 10,причина плус зошто не треба повеќе.Ниту во сон не планирам,ќе си јадам ко што јадам,а и онака не јадам нешто многу калорично,туку напротив,така што нема да шкоди уз вежби.

На gaga.rocks, JuLleE и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Лудо, да те утешам, од еднаш ништо не се станува :D
    Јас денес само едно коцкиче мачмалоу торта каснав фазла, останатото беше јогурт и малини цел ден. Ми тргна со јогуртов :D
    И Лилиит мориии, да сум ти мајка ќе те тепав три пати дневно :$ :tmi: 50 кила имаш, да дувне ветрот ваму ќе те донесе :tmi:
    немој да ми се лутиш, ама незнам дали има уште што да слабееш :$
    едит: фала богу што си знаеш кога е доста :) веројатно на висината ти е таман :)

На gaga.rocks и ludoto19 им се допаѓа ова.
  14. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    822
    Маче на рапорт. Ветено-исполнето. Овие два дена машала сум за пофалба. До душа вчера повеќе од денес ама не е лошо и ова од денес, со исклучок на сладоледчето. Денес за доручек една витанова и чаша зелен чај. За ручек макарони со кечап и малце сиренце. Е ужинав сладолед. :tmi: . Пуста грижа на совест, па испив уште пола литро зелен чај после тоа. И сега пред едно сат време доматче, сиренце и една кришка интегрален леб. Овие комшииве пржат лебче сега,мириса да ти се плаче. Ама за денес сме готови јас и јадењето. :wasntme:

15. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас вечереав мал мрсен тост. Дечко ми е крив тој ме натера а јас пуста гладна, ама и така повеќе од пола тост сега го стопив. Можеше и со се*с да се топи, ама ние напредни па одбравме со карање. Е така. До утре останете здрави и прави.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    со секс само 70 калории се топат :( за жал!
    ајде утре супа какање и олеснување :lol:

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  17. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Знам бе, остај ме да се тешам :rofl: Те ама си лоша. Утре марула ме чека од сега надробена :!: :D Покрај неа и сериозни муабети. Со тоа се трошат и калории и живци. :D А ме боли некако желудникот после тостот ... можеби дека одамна не сум вечерала касно, па и толку мрсно. Сеедно вкусен беше. И со стопен кашкавал. :D

На gaga.rocks и ludoto19 им се допаѓа ова.
  18. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Сакам и јас ;(
    Да си купам овие денови? :tmi: Два пати сонував како јадам вкусен тост внатре со печурки, помфрит, свински врат, кашкавал и путер.
    Беше и сочен што е најважно :!:
    И изгледаше вака:
    Гревови :x

19. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Ау што ти требаше сликава сега? Ле-ле, мислам дека утре пак ќе направам некој пропуст,ќе ја сонувам сликава! :devil:

20. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Сан, следниот пат ќе ставам - НЕ за оние со гладно меше :D
    А и во спојлер беше немораше да го погледнеш, ама сега тоа е што е...Welcome in the club витх ас хангри кидс фром Етиопија :rock:

На gaga.rocks и SunFlower94 им се допаѓа ова.