Ау нема шанси, гадни ми се, на картон ми имаат така вкус. Само со јогурт, а со млеко ептен нешто благо треба да има за да ги изедам иначе нема шанси.
@AngelOfArh и јас се мислам да пробам baked oatmeal ама и мене ми прелета рецептот. Ако го најдам ќе пишам. Во суштина беше со млеко (било какво), јајца, јаболки и цимет. Барем тој што јас го видов. Јас овесни снегулки сакам во последно време потопени во млеко од вечер со лажица чиа и со брусница и путер од кикирики или мелени лешници/ореви. И некако прилично ме држи. Пробав со јогурт ама ич не ми одеше. Уште сум затната, ама може да вежбам денес нешто што не е кардио и што не бара многу главата да ја мрдам. Јога ми отпаѓа заради мрдање на глава зашто позите често бараат глава надолу. За нешто што бара брзо дишење нема да ме биде не можам воздух да земам. Може да правам стомачни со подигање нозе, squats и уште нешто. Чисто колку да се размрдам. Нервоза ме фаќа. Доручек: Четвртина шоља кафев ориз сварен, кромидче, две јајца и многу малку павлака Ручек: Имам полнети пиперки (фала на свекрва што ми ги прати да не се мачам ваква да готвам) и салата или туршија Вечера не знам, ама се надевам само со млеко да поминам. Ужинки ќе смислувам успат.
Јас ги навикнав и ми се вкусни, со јогурт не ми с еубави а башка јогуртот има скроб, од млечни производи само урда и кисело млеко..и се спремам за пост па така ова ми е топ доручек...
Јас имам проблеми со врат и грб, инаку три пати неделно вежбам пилатес по 1h и потврдувам дека подобри вежби за такви проблеми нема... А и генерално многу сум задоволна од пилатес,такви ритмички енергични скокања и рипкања не се за мене,постатични вежби правам а сепак имам воспаление на секое мускулче
Hello, i'm back Почнав од вчера ама немав време да пишам, вчерашното мени беше ова: - смути - јаболко - плескавици од тиквици и салата - детокс смути - едно црно чоколадо од малите најлепше жеље Не вежбав ама правев генералка на цел спрат ако се рачуна Денеска на мени; - омлет и салата - грашок манџа и салата - детокс смути - за ужинки ќе видиме, во пмс сум и ми доцни, сигурно пак ќе се јаде чоколадо Вчера сабајле вагиштето ми покажа дури дека сум ги вратила тие два килограми, 20 to go Ќе се мерам утре со вас секако, може се само задршка на вода бидејќи го исклучив спиронолактонот деновиве, а може и бидејќи се полнев ко балон пиејќи сокови и супи јадејќи на тони Ќе пробам да поодам на трака денеска и да извежбам горен дел на тело. Гуд лак грлс
Овесот е како картон, ама ако се „оплемени” со некоја овошка, станува мх, мх, мх… . И мене ми пролета рецептот за печење, ама секако ги јадам и непечени, па не се заинрересирав.
Мене само во моментов ми е проблем зашто имам воспаление на синуси. Инаку јога, кардио се можам да вежбам не ми е проблем.
Денеска утнав работа, не си земав јадење и немав сила да купувам, втор ден добиено, се надевам деќа ке излезат вишак тешности два месеци што немав добиено и ќе с епокаже на вагата. Која вага мори ах Таа дома не ја бива. Значи појадов сендвич со врат и краставица, ама бел леб беше се враќам на колосек, доста е една грешка.
https://instagram.com/oatsbaker?utm_medium=copy_link Овој има многу интересни рецепти за печен овес. Со обично млеко е искрено преблаго, барем за мене.
@AngelOfArh ме смирува пред спиење и ме заситува доволно за да немам потреба да јадам друга храна. И со млеко имам најмногу контрола дека нема премногу да внесам калории пред спиење. Со се друго може да се „прејадам“. А од каде мислиш дека млеко е само масти? На 100 грама млеко со 3,2% масленост има 3,2 грама масти, 4,5 грама шеќери и 4,5 грама протеини и 0,12 грама сол. Ај да ми речеше само шеќери (иако и тоа не е точно) да разберам ама од каде само масти? И во паликација кога го ставам ми дава дека сум ОК со протеини (ама не со шеќер) масти не ми става никакво известување.
Лошо се изразив, не мислев на масти како на масти туку на непотполен оброк. Ако тебе ти е ок, ок, мене на пример чаша млеко ми е исто ко чаша вода да сум се напила.
2 ден од 2ра рестрикција хроно П: хроно лебчиња, запржен свеж домат со две јајца и кисело млеко Р: динстано телешко месо и салата В: појма немам, немам апетит и мн често ја прескокам што е голема грешка
Утре сабајле @ALISA0000 да дојде со вагата, @malerozna со стапот и збирно место ќе ни биде станот на @Estranged Доручек интегрална тортиља со павлака, кашкавал, сув свински врат, кисели краставички и марула. И зачинето со шпирача. Ужина киви, портокал и крофна. Ручек ориз тава со печурки и брокула, и цвекло варено. Две ресани со кафето. Вечера може некоја комбинација со потпечен интегрален леб. А може и житарки, ќе видиме според расположение. Не знам вагата што ќе покаже, ама јас сум на неколку дена пред добивање и фармерките ми се комотни. Имам минимално дуење на стомакот, ама тоа после ручек е. Инаку вака по гардероба се загледувам и задоволна сум од досегашниот резултат. Binge eating немам со денови уназад, и недели се сторија. Може ќе ме биде
Тонусот не го рачунаш во леб?Јас да кога кога го јадам,најубав е.Тука сум со вас во најтешките 3 килограми за симнување,инаку до сега симанв 4,па ме собира 38,целам на 36 број и се турив на шопинг,и што треба и не треба.,со мерак.
Ве чекам, таман ако дојде Малерозна со стап може ќе ме убеди конечно да почнам и јас со некој режим. Кажете некоја финта како да не јадам благо? Откако откажав цигари уште толку се префрлив на благо, а не дека и претходно малку јадев...