(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.292
    Допаѓања:
    119.102
    Наутро прво почнуваш со еден цеден лимон со топла вода и мед.
    После можеш овошје пр банана. По два часа од бананата можеш пак да земеш две исти овошја пр две јаболка, но тоа да е до 12 ч.
    После ручаш и по 4 сати вечераш и толку. Измеѓу нема никава ужина.
    А зошто не јаде леб со јајцата за ручекот? Можеш (и треба) слободно две тонус парчиња.

На Pelargonium, christinnn, Vanilla15 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    Благодарам многу, од утре така ќе пробам :l:
    Не знам искрено зошто не јадев црн леб, имав тонус па реков ајде ако веќе почнувам на диета да не грешам.

На Vanilla15 и fana им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.417
    Допаѓања:
    143.260
    Може па стварно си слабо ухрањена :D. Ова што го пиша за денес, нема повеќе од 1000 калори.

Јас доста повеќе од тебе јадам, околу 1500 на ден ми излегуваат. Ама требало 1400 |(.

На Pelargonium, christinnn, Vanilla15 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.292
    Допаѓања:
    119.102
    Не е грешка. Тонус мораш да јадеш во протеински и во скробен за ручек. Дури и во јаглехидратен за ручек може и тонус да јадеш ако за ручек си имала обично бело брашно (пример кифла или макарони од бело брашно). Јас пример кога ја држев во јх кога јадев макарони со кечап плус ќе каснев тонис леб со маслинки или намачкан со малку ајвар.

На Ariel, Vanilla15 и angelche16 им се допаѓа ова.
  5. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.954
    Допаѓања:
    60.974
    За денес
    Д овес со јаболка
    У банана
    Р ништо не зготвив вчера па ќе биде јајца и урда
    В кисело млеко со сусам

На Pelargonium, Ema.Sk, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Се острам да извежбам некое видео,конечно, од тие на Клои без скокање. Од негде да се почне. И стомачните и сквотс да си ги истерам.Тамам имам време. Денес сакам детокс ден да ми е,али плус и јогурт/кисело млеко ќе пијам,не само вода,чај, кафе.
    Ајде дур ме држи ова да се раздвижам (highfive)

Едит 500 гр ослабена од оној ден. Хмхмхм

Последна измена: 11 февруари 2022
    На Pelargonium, Ariel, mal.ecka и 7 други им се допаѓа ова.
  7. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    10 ден
    Д: чија пудинк со вишни и какао крем
    У: јаболко
    Р: грав и салата
    У: протеинско барче

Вчера грешка направив бев излезена па имаше мезенце и пиво
    Иначе за вагета имате зборно, јас повеќе од 4г не употребувам вагета. Имаше период кога син ми не јадеше па имам пробано да му ставам малку али не смена ништо во однос на храната значи не било до тоа и не ставам. Имаа рецепти на нет за домашна вагета ако веќе сакате да биде здраво па пригответеја

На Pelargonium, Ariel, JoyJoy и 3 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.474
    Ден ден!

Втор ден циклус и не ми се живее а не да ми се праи нешто, незамисливо за мене скокнав вчера вежби за нозе и бути, никад не ми се десило. Утепана ептен!

Денес ќе се вежбаат рачиња, гради и грб, нозете ќе ги оставам за утре.

појадок-долго се мислев дали да земам еден ѓеврек со јогурт, да се почастам, ама решив дека ќе се частам утре њоки и сос од сино сирење, па земав гранола со грчки јогурт за појадок и некое овошје ќе земам ус тоа
    ручек-врап со зелка салата, туна, пченка и маслинки, без никаков сос
    вечера-леќа палачинки со фета и ајвар, вчера не јадев леќа туку изедов 2 галети со урда само

Имате ли некој рецепт за добри тортиљи домашни од интегрално брашно, ама да се меки не да се тврди, од какво тесто ги прават, течно како палачинки или како тесто.

На Pelargonium, christinnn и Vanilla15 им се допаѓа ова.
  9. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    .....Да, да, тој га* не е од праз ...:rofl:

На Pelargonium, Ariel и Vanilla15 им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Од тесто се прават тортиљите, не од каша. Се печат на нелепливо тавче, како пити за гиро. Ама рецепт немам, ги купувам. Барам и јас, сакам од ржано брашно да правам. Правев некни лепчиња од брашно од наут по рецепт на Теа Трповска, за мерак излегоа, иако малку потврди и со специфичен мирис.

Овие ми фаќаат око, ама ги немам пробано
    https://www.mytastehr.com/r/tortilje-od-raženog-i-heljdinog-brašna-21906545.html

На Pelargonium, mal.ecka, Giovanna и 2 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.474
    На Теа јас ги правам со овес тие, многу ми се убави. Ама се ме тера памет дека тортиља таква мека и совршена од тесто не може да биде или пак е некое посебно тесто. Сум пробала и од смесата за палачинки потенка па како класика палачинки, преубави се и така, ама пак се сушат брзо и се тврди.

На christinnn и Vanilla15 им се допаѓа ова.
  12. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.071
    Станувам сабајлево мотивирана да ви се придружам и јас, вчера прв ден го поминав одлично и мислев готово, фатив ред. Иде дедо ми сабајле и ми вика ти купив бурек, изеди го додека е топол. :worried: Правев помини, замини, погледај го. :D На крај пусто срце јуначко не издржа, го поделив и ја каснав едната половина, значи една осмина бурек. До никаде не одам вака. ;( Најтешко ми е да стекнам самоконтрола и да го истренирам мозоков.
    За после правам ориз со салата. Се надевам не се нешто премногу калории, се изнабарав по интернетов колку калории одприлика има во бурек, не најдов некоја веродостојна информација, некако многу малце калории ми се гледаат за толку мрсно нешто. Ќе го рачунам како 800 ајде (се надевам не е повеќе :tmi:).

Патем, проверив БМИ и јас и се шлогирав. :tmi: 29.3. Мозоков мој не ме перцепира како толку многу дебела, ама очигледно си се лажам самата. Имам некои 15 кг вишок кои се надевам дека до јули ќе ги симнам.

На lejlla, Pelargonium, kjofti4 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Мислам дека тоа е проблем со сите видови лепчиња од интегрални брашна. Стануваат тврди, па и ронливи после некое време. За тортиљите секаде читам дека мора во ќесе да се завиткани за да омекнат.
    Јас си правам леб од интегрални брашна (пченично и ржано) по рецептот на Ана, и си го замрзнувам на парчиња исечен, така ми е полесно и повкусен ми е, на тостер го ставам. И од Теа лепчињата од овес, и пројата е многу убава. Јас од пројата правам пола доза оти моиве не јадат, и одвај се воздржувам да не ја изедам цела, толку е вкусна.

На Giovanna, AngelOfArh и Vanilla15 им се допаѓа ова.
  14. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477
    Нема многу калории во осмина бурек. Еве јас грешната да те утешам.:D Терај си вообичаено шо ти беше во план да јадиш денес, осмина бурек нема да те здебели.

Иначе женски, на која страна да проверам по колку калории треба да внесувам на дневно ниво за да бидам во калориски дефицит?

Едит: сега пресметав, за да губам пола кило во неделата треба да внесувам 1400 калории, а едно кило 900 калории.:o

Последна измена: 11 февруари 2022
    На Espadrila, zhap4e, Maylin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.273
    Вчера извежбано, денеска имам рест деј од кај Клои, што ми се погоди супер бидејќи ми дојде вчера вечер.
    Вчера на менито немав ужинки, само со оброците останав.

Денес на мени:
    - чиа пудинг
    - риба, брокула со путер и лук и свежа салата
    - детокс смути
    - ужинки ќе видиме

Типувам; Сега ќе мине циклусов и ќе паднат 1.5-2г до среда :D

Имаш програми бесплатни од Клои на нејзиниот сајт, разгледај може некоја ќе ти фати око.
    И јас ги вежбам без скокање, има опција за така, дава алтернативи Клои.
    Ако фатам да скокам со оваа килажа ќе пропаднам на прв спрат, ќе ме дотепа мајка :D
    Шала на страна, ем не можам од одма со скокање, ем многу ќе им лупа доле :wasntme:

На Pelargonium, kjofti4, Ariel и 2 други им се допаѓа ова.
  16. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Оригиналните тортиљи се од пченкарно брашно ама во тестото има и прилично масло. Веројатно затоа се меки. Инаку не е како каша тестото туку како меко тесто кое се расукува или плеска. Тетка ми во Америка имаше пријателка Мексиканка и таа така ги правеше. Ама рецепт не знам средношколка бев тогаш тоа не ме интересираше.

@AngelOfArh, @Annath Дај кажете која е таа Теа. Ептен се расфрлате тука со имиња, Ана, Теа итн итн. Да научиме по нешто.

На Ariel и christinnn им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Е па тоа маслото е проблем. А во интегралните нема баш масло.
    Теа, е Теа Трповска на инстаграм, има одлични здрави рецепти. Исто има и профил Чинијата на Ирма каде што става рецепти за бебешка исхрана и за мали деца, мене ми се и тие рецепти одлични.

На Ariel и christinnn им се допаѓа ова.
  18. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    Девојки можеби ќе звучи чудно но дали од 1 ден држење на диетава може да се почувствува разлика? И тоа од едно кило? Во шок сум искрено, ако вака лесно се симнуваа килограми :o

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Вода е тоа што губиш. Може да се осеќаш полесно ако си исфрлила нездрава храна, ама резултати нема брзо. Првите кг се вода најчесто, после доаѓа топењето на мастите.

На Pelargonium, NarCis@, Espadrila и 6 други им се допаѓа ова.
  20. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    Ако битно да се почне од некаде! Пак сум среќна бидејки имам и тироидна па никако неможев грам да намалам, ќе си терам вака.

На NarCis@, Espadrila, Ariel и 2 други им се допаѓа ова.