(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.096
    Уште си на почеток затоа ти е тешко.
    Јади повеќе салата и во деновите кога е дозволено јади и леб со ручекот. За почеток на пр. првите два круга ако ти е толку тешко и зголеми оброци (од дозволеното).
    Најди некоја занимација во денот да не мислиш само на јадење и пиј вода. Јас два пати ја "издржав" ун, мене ми беше доволно храна, задоволна сум.

На Vanilla15, flower30, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Добредојде, Цветче :D:hug: и да згрешиш, слободно пиши и не се демотивирај. Терај како осеќаш дека ти прија. Ние кога почнавме се зезавме дека пробно почнуваме и сите обилни јадења ги пишувавме. Па испадна бавно слабееме:rofl: Ариел измисли мото: не слабееме, ама бар не се дебелееме:))) И еве, доста време тераме и не се откажуваме, иако бавно иде.
    Јас се трудам да не вечерам. Исклучок сега, ради циклусот:D ама, од се што и читав и пробав за intermittent fasting...последниот оброк треба да е повече протеини и здрави масти за да те држи, плус малку јаглехидрат макар и леб (некаков) да е. Сама ќе најдеш што ти одговара. Не секогаш се држиме до „правилата“ :D јас себе си викам, еден грешен ден па и два во месец е ок. само едно по друго да не ми се оти имам видено и осетено дека на третиот ден се покажува на вагата а и осеќам се спрема телото за ширење. :x

Доручек јаболко и кафе. Остатокот у туѓа режија ќе е. Ќе гледам контролирано. Белким лудилото од циклус се стабилизира. Теренски ден - нема вежбање видео, пешачење ќе е. Сабајлево само 40 џампинг џекс направив, стомакот ми тежеше буквално. Издуен до немајкаде.

На Giovanna, andrejko82, do-re-mi и 6 други им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.902
    Допаѓања:
    142.384

Фала ти Жапче.
    Јас како за некое чудо вчера не јадев грицки, благо. Ама па и бев во движење. Мене тоа седењето дома ме тера на јадење:)
    Познавајќи се ако се изгладнувам ем ќе бидам нервозна ем ќе ми спласне желбата за слабеење.
    Затоа реков, за мене достигнување е бар малку од малку за почеток.
    Еве вчера бев 69.100гр:)денес сум 68. 500:D:D Ја треба некои 8 до 10 кг да изгубам, ама и целулиот да го средам, а тоа со вежбање.
    Само да не ми паѓа мотивација :)

На kuc, Pelargonium, Giovanna и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.071
    @angelche16
    Доколку досега си била научена на многу храна и на често јадење, секако дека ќе ти биде тешко на почеток. Да бидиме реални, кога си на диета и слабееш, нормално е да чувствуваш мал глад. Не викам да прегладнуваш до степен да се онесвестуваш или тресеш цела, викам да осеќаш мал глад. Со тек на време ќе го навикнеш организмот. Јас пред да ја држам УН бев зависник од благо и тесто, јадев премногу. После 3 месеци УН не можев еден сладолед цел да го дојадам, многу ми беше.
    Обавезно јади парче леб со ручекот, во протеински пиј супа (многу заситува навистина), зголемувај на салата, додавај неутрални намирници повеќе. Секој почеток е тежок. И не ги гледај сите околу тебе што јадат, од јадење како сите околу мене сум во темава.

На fana, flower30, Giovanna и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.273
    Ден 6:
    - омлет и салата
    - интегрални тестенини со сос од печурки
    - детокс смути
    - ужинка ќе видиме

Вчера јадев пак оризови галети со путер од кикирики и мед и едно јаболко, до циклусот е :drunk:

Денеска ќе се вежба од Клои пак, вчера одморив таман :emo:

Имам еден проблем со вагата, зошто морам секое утро да се мерам?
    Да речам да ми ја кријат, што да правам?
    Викам не не и ете ме утрото на вага, ја убив вагана :worried:
    Денеска не сум ни -100гр и одма забегувам со мотивацијата :devil:

Ангелче послушај ја членката друга, да вклучиш повеќе овошје, салата, неутрални намирници и супата да си ја пиеш.
    Мене Ун ми е најнеригорозна диета искрено, сите други се многу построги.
    Секој почеток е тежок, нормално е тоа, мислам сите осеќаме мал глад во некој период од денот.
    Имаш опција и за нутриционист ако не, мојава конкретно дава 3 оброци и две ужинки, помала количина нормално од обично што сум јадела, ама ретко се осеќам гладна.

На Pelargonium, fana, Ema.Sk и 5 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.400
    Допаѓања:
    183.621
    Ангелче, колку кг сакаш да симнеш? Друго, дали вежбаш? Ако вежбаш, мене ун ич не ми оди со физичка активност. Сабајле овошје за доручек, протеини еднаш на 4 дена... просто ми е но, но. Од денешен аспект, мене диетава не ми е баш најлогична. Се слабее, не дека не. Ама кога ќе направам споредба како сум се чувствувала кога сум била на ун и како на кето, има огроооомна разлика. Со ун имаш само 3 оброци. Доручек овошје, бананата треба да ја избегнуваш, а друго овошје во пар да биде. Житарки нема, ужинки нема. Не те обесхрабрувам, пробај 2 недели да ја држиш. Ама ако не си среќна, барај друг режим. Не е поентата да слабееш, а да си гладна и фрустрирана.

Јас и ти, иста дијагноза имаме :D

На flower30, Vanilla15, Giovanna и 8 други им се допаѓа ова.
  7. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    Од физички активна можам да издвојам само дека пешачам по неколку километри на ден, а некогаш па и не, зависно што и какви обврски имам. Одев во теретана 1 месец но поради факултетот и останатите обврски немав ич време. А и не ни почувствував разлика кога одев во теретана. Инаку целта ми е барем 10 кила ако не повеќе. Јас не бев дебела но последниве две и пол години наеднаш се здебелив. А и сега сум под терапија за тироидна. Решив да ја пробам диетава поради тоа што и сосем малку да јадев грам никаков не мрднував и дури и се дебелеев.
    Не, не сум до фаза да се тресам или нешто но на моменти ќе ме фати криза за да каснам барем едно јаболко. Не дека бев научена на многу тешка храна туку внесував повеќе калории и мешав скроб, протеин, јх. Благодарам многу девојки, јас ќе одам напред колку и некогаш да ми биде тешко решена сум да ја постигнам целта.
    Со вас се чувствувам појака посилна и се мотивирам, и баш ќе останам во темава и заедно ќе се мотивираме, овој пат не се откажувам.

На flower30, Vanilla15, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.400
    Допаѓања:
    183.621
    Тогаш терај, иако мислам дека физичка активност, барем 10мин. на ден е потребна. Теретаната е одличен избор, ама важно е правилно вежбање и конзистентност, а за 1 месец е рано да се видат резултати. Мешањето на јх, протеини и скроб, нема врска. Ако е здраво и не во голема количина, нема да дебелее. Иако нели, филозофијата на ун е таа, да не се мешаат :) Пробај, види како ќе ти оди.

На Vanilla15, mareane, angelche16 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.326
    Допаѓања:
    278.502
    Се е до навика.
    Последниве 2 недели доручек ми е овошје претежно.Утрово направив омлет од урда јајце и малу сувомеснато со 1 кришка тонус.Се чувствувам прејадено....
    Сабајле вагата е смени бројката,добро е(y)

На Pelargonium, flower30, Vanilla15 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.477
    Исто и јас кога ја држев ун бев многу гладна. Особено во скробен и овошен ден. Поради тоа имав јаки главоболки. Меѓутоа се е навика, јас најслаба во животот бев тогаш кога бев на тој режим, се исушив. Ама се откажав поради едноличната храна. За гурман и форезлија како мене греота беше да треба да се задоволам цел ден само со варени јајца и салата, или само со ориз. Затоа ја прекинав.

Јас вчера бев цел ден добра, за вечерта да заглавам со четири рума. (facepalm)
    Вечер повторно кафана и бело вино. Ама ќе гледам да не порачувам нешто мрсно за јадење, ќе компензирам.
    Мислам сум на добар пат и покрај грешките. Некако се осеќам полесно, или то можи е само плод на мојата фантазија.:rofl: Сега одам да правам смути. Ми стана опсесија тоа. Млеко разредено со вода, една мала банана, цимет, лажица мед и малини. Перверзија.:inlove:

На Pelargonium, Vanilla15 и angelche16 им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.927
    Допаѓања:
    203.183
    Одењето во кафана не значи дека треба да прекинеш со режимот. Салата и месо на скара нарачај си, а за секоја чаша вино, ќе пиеш и чаша вода.

На Pelargonium, fana, flower30 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.400
    Допаѓања:
    183.621
    Навика е, да. Ќе издржиш со овошје доручек, ама вечер ти се лае од шо си гладна. Јас затоа гледам доручек и ручек да ми се обилни, да не се стегам, за вечерта да се осеќам посито. Пошто пред спиење не е убаво ни да се прејадеш, ни гладна да си легнеш. Влијае и на сон, и на метаболизам. Сега за доручек може се осеќаш прејадено, ама ќе се раздвижиш, па јадењето ќе спадне. Навечер, не е така. Не велам вечерата да се прескокне, ама кога сме гладни цел ден, обично сите за вечера се прејадуваме.

На Pelargonium, flower30, Vanilla15 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.477
    Ќе пробам. Стек ми е во план, ама ќе видиме.:D

На Vanilla15, zhap4e, NarCis@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Добар ден. Денес ми е роденден. Ништо не се пази. Ќе ме казни вагата во Среда за целава недела ама тоа е тоа. Ќе продолжам уште. Секако сум задоволна од тоа како се одвиваат работиве.
    Повелете сирова торта

Прикачени фајлови:

На Pelargonium, Vanilla15, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  15. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Ден 11
    Нема диета на викенд сме
    Лапачка до бескрај! :lol:

На Pelargonium, Vanilla15, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Еве денес на кафана можев да си терам пак диета
    риба и салата... Топ... За пиење вода.. И си терав.
    Е сеа благо не ми требаше.. Го изедов... ама па нема да вечерам...

На Pelargonium, christinnn, Vanilla15 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.400
    Допаѓања:
    183.621
    Среќен роденден ЏојЏој :^: :)

Денешно мени: доручек палачинка со топен кашкавал и палачинка со крем. Ужина мандарини и банана. Ручек шпагети со сос од крем сир, млеко, моцарела и спанаќ и на крај додадов пармезан. Со кафето две коцки Тоблероне. Вечера планирам салата со јајца. Ако вежбам, тогаш за вечера ќе биде протеински чоколаден пудинг и ќе го измешам со овесни снегулки и млеко.

На kuc, Pelargonium, christinnn и 6 други им се допаѓа ова.
  18. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    Среќен роденден :^:
    Јас доручек : 2 портокали и чајче
    Ручек: 100 гр интегрални шпагети со печурки и салата зелка со морковчиња.
    Вечера : редче црно чоколадо, две бусто кроасанчиња од по 50 грама и 2во1
    Во меѓу време чајчиња, вода, кафе.
    Денес не се чувствувам воопшто гладна супер оди. Многу ме заситија интегралните.

На Pelargonium, christinnn, flower30 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Ден 13
    Д.5 мини палачинки од овес и банана со путер од кикирики и шумско овошје
    У.две киви и ред црно чоколадо со бадеми
    Р.ориз со зеленчук и мало парче димен врат,микс зелена салата и четврт авокадо
    В.една палачинка од леќа со намаз од крем сир и маслинки и морав да додадам мартадела затоа што палачинката од леќа ич не ми се допадна,нема да правам пак :|
    И пиво :beer:

Јас изгледа со алкохолов треба да намалам :wasntme:

На Pelargonium, angelche16, NarCis@ и 4 други им се допаѓа ова.
  20. tel-ef

tel-ef Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    1.188
    Среќен роденден душо и уште многу години да си го славиш. :l:

Јас денес цел ден јадам јаболки со мед, за доручек и ручек јадев грав :$
    Ај да не дрдорам многу, воопшто не вежбав денес, одам да вежбам. :lol:
    Поздрав друштво :*

На Pelargonium, angelche16, JoyJoy и 3 други им се допаѓа ова.