(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Ај што добив и се издишав, ама стомакот некако чуден го осеќам. Многу ми е тврд и мадуван, ама оној критичен момент од стомакот кај цезареата кај што буквално ми висеше го немам веќе, односно немам повеќе стомак што ми виси. Следниов период ќе воведам секој ден на крај од вежбање неколку вежби за јадро, како досега со планкот. Со јадење се држев, ама ко без ред некој, а што ми е убаво на работа по ред се, ама дома и ред нема. Викендов ден за частење беше денес, си направив њоки, калории тон ама ќе ги изгорам утре со тотал боди и планк и обратен планк, а сакам да почнам и некој предизвик секој ден по 20 стомачни, 20 чучњеви и 20 склекови секое сабајле, на страна од вежбањето, па ќе видиме.

Менито не го пишувам оти беше каша попара, денес извежбав 25мин кардио за нозе и бути, 2х1мин планк и загревање 10мин.

На Giovanna, Milobebence, Vanilla15 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ништо не бидна со рибата денес. Само џабе ја одмрзнав и исчистив. :) Проја-мафини правев од палента, гриз и многу малку бело брашно.... тоа имав-тоа ставив. Едни мафини со брокула и кашкавал други со маслинки и сирење :wasntme: и.... тоа се ручаше со кисело млеко. :) Мезев малку лешници, скроз малку крем ко шо реков и тоа беше денот.

На Giovanna, lejlla, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.327
    Допаѓања:
    278.518
    Д: кафе и парче тиква
    Р:пире и гулаш со салата
    У:Мало колаче.
    В: парче пастрмајлија
    И 9300 чекори по планина...

На Giovanna, lejlla, Milobebence и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.273
    Менито ми беше тоа, го заменив само пилешкото со мала туна, не ми се готвеше, арно ама ништо не извежбав денеска, истоштено се осеќам, утре ќе извежбам два дена од Клои, тоа ќе биде тортура ама тоа е.
    Освен генералка пак, трчање по дете и кучиња, друго немам, чекори не мерам бидејќи не го носам телефонот кога излегувам со дете или кучињата.

Криво ми е што не успеав да извежбам, тоа само дојдов да се пожалам. :worried:

Утре правам цела недела на режим, ќе ви кажам колку имам симнато и ќе се мерам во обем.
    Во среда секако ќе се мерам и со вас, ама понеделнички почнав, па да видам како сум за една недела (опсесија со вага е ова :$ ).
    Ваљда до јуни ќе стигнам до посакуваните резултати :wasntme:
    Вкупно имам 20кг за симнување, ама и на повеќе не се жалам ако се симнат до тогаш :D

На Giovanna, lejlla, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  5. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    A во среда имаме групно мерење? :D Не знаев за ова, значи јас ќе ви се приклучам ама четврток бидејќи среда сум нс испит во Битола. Таман и четврток ќе правам една недела како сум на режим, денес ми беше 4ти ден. Инаку и јас мислам дека 15 кила ќе се доволни за симнување а може и помалце да не претерам многу, сепак имам и висина.

На Pelargonium, lejlla, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.273
    Да да, во среда ни е групното, имаме и тоа :D
    Па јас искрено немам некоја висина, 1.68 сум :D

Среќно на испит :hug:

На zhap4e, angelche16, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.418
    Допаѓања:
    143.282
    Не сум нешто многу за фалење со менито викендов, ама за фалење сум со благото.

Конечно дојде денот кога благото веќе не ми е вкусно. Еден месец ми требаше да стигнам до тука. Најголемиот порок го надминав - од сега па натака знам дека ќе биде подобро (hollest).

На zeka, Giovanna, Espadrila и 9 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.400
    Допаѓања:
    183.622
    :clap:

Јас вечерав протеински пудинг. Касно вежбав и не ми се јадеше многу, а морав да јадам.

На Giovanna, JoyJoy, Vanilla15 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    7ми ден хроно, 2ра рестрикција 8)
    П: ајвар, маслинки и 2 парчиња свински врат
    Р: стек и салата
    В: нема
    Денес каснав и неколку залчиња торта, прв пат после 35 дена, како што напишав пред некој ден за дедото со бурекот што е греота да се одбие, така јас денес имав повод што едноставно каснав за да направам чест, не дека толку ми беше дојдено до торта. Вечерва имав прошетка по продавници и некако уште повеќе имам мотив за да продолжам напред, толку убави работи има… ама за послаби 8) и вечерва си ветив додека не видам 57ца на вагата НЕМА откажување.

На Giovanna, JoyJoy, Ariel и 8 други им се допаѓа ова.
  10. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.954
    Допаѓања:
    60.975
    Почнува да ми се забележува на лицево и фаремрките сабајле лесно ги закопчав а притоа имам добиено..после циклусов во среда очекувам убави резултати..

Д овес со јаболка
    У јаболка
    Р посна сарма и салата
    В или салата или пуканки

@lejlla јас до 67 да видам на вагата нема да се откажам..

На lejlla, christinnn, fana и 6 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    15те минути од видеото на Клои завршени без пауза :clap: ептем сум хепи. Ќе го задржам темпото и видеото уште некое време. Нема да се форсирам секој ден да го вежбам. Минимум три пати плус кога ми се присака сабајле. Среќа ми се присакува. Кога ќе се прилагодам скроз и ми стане прелесно дури и убрзана верзија, ќе пробам друго,подолго. ]:)
    Кафе и јаболко за кратко. Ручек рибата и салата некоја ко витаминска. (highfive)(lalala) имам уште енергија за џампинг џекс и седечки стомачни. Ама стомачни само ќе направам. Доста им е форсирање на нозете за сега. Вечер,здравје. Сега на труд.

Последна измена: 14 февруари 2022
    На Giovanna, christinnn, angelche16 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Добро утро!

Утрово започна со 20 чучњеви, 20 склека, 20 стомачни и 1мин планк, за расонување, денес на ред е Тотал боди, околу 40мин, плус загревање 10мин и 2 круга по 1мин планк и 2 круга по 1мин чучњ на врата. Не знам дали ќе успеам програмата да ја отворам, ама имам видеа на инста симнато разноразни. Укуцајте во срч на инста тоа што сакате да вежбате, Тотал боди, Абс, Легс енд бутис, Армс... во хаштагови има топ избор вежби.

појадок-2 палачинки од леќа со ајвар и фета
    ручек-зелка салата со протеин мала туна во сопствен сос, не во масло, пченка и наут за карбс
    вечера-немам никаква идеа, треба да отворам програмата да видам што има во вечерите сум заборавила

Планот е до летен предизвик кај Ана или пак до некоја нова денс програма ако извади да симнам уште малку па да одржавам и после за летните да удрам форца за да досимнам тоа што остана. Имам битна свадба во август, мора да сум авион!

На Giovanna, lejlla, fana и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.273
    Добро утро, добар ден :D

Една недела на режимот од Ирина, без бинџ јадење, -3.3кг :emo:
    и ај бидејќи анонимен форум, нема срам нема перде, ги носам 86.7кг моментално, почнав од 90 (и 100,200 гр плус ама небитни се, сакам заокружено хаха), а саааакам до едно 70 да отидам, тие ми се совршена килажа :$

Обем не мерев, не знам кај ми е метрото, ќе си земам и ново до завршување на програмава прва.
    Инаку менито ќе ви е познато следни две недели, бидејќи така е режимот, еднонеделно мени се држи три недели, па после ќе почнам нова со 3 недели и така. Имам уплатено 3 програми и плус детокс една, ама здравје полека полека, со ред :D

Ден 8;
    - смути
    - плескавици од тиквичка и салата
    - детокс смути
    - ужинки ќе размислам, нема да сум толку дома, ми завршува изолацијата, ќе фатам магла некаде :devil:

Се надевам Клои ќе ја извежбам два дена, бидејќи вчера промашив :wasntme:

Среќно женски на мерење во среда :clap:

На Pelargonium, Giovanna, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  14. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    Добро утро и од мене девојки:hai:
    Јас се чувствувам многу позитивно бидејќи гледам како килажата навистина оди надолу. На почеток секако се исфрла вишокот вода затоа оди побрзо. Со што сѐ не пробав но залудно, сега гледам дека ун навистина бил спасот за да се почне, а секако потоа ќе се одржувам. Многу сум ќејфлија бидејќи по долго време на вага гледам разлика се само нагоре и нагоре ми одеше;(Последниве две години не можев да ја запрам килажата иако не јадев многу и пешачев по 10км дневно се беше залудно.
    Сега навистина сум многу мотивирана, ајде уште малце и пролетните денови па ќе можеме дури и надвор на трчкање, трева зеленило пеперутки милина:f:Не знам зошто но кога гледам сонце сум многу помотивирана и посреќна.
    Инаку после првиот овошен ден се чувствувам супер, не бев воопшто гладна вчера, се заситив од јаткасти плодови што дури ни салатата за вечера не ја изедов :D
    Поради вас и членките во групата на фб навистина сум многу помотивирана од било кога :*
    Најдобро е кога се работи во група, многу ме поттикнавте иако долго време ве читав. Ве сакам!

На Pelargonium, Giovanna, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.
  15. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Ден 13
    Д: една рака леблеби солени
    У: јаболко
    Р: ориз со салата
    В: кисело млеко со семиња

На Pelargonium, Giovanna, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.327
    Допаѓања:
    278.518
    @zhap4e на она видеоно од пред некој ден што го сподели овде вежбаш?
    И секоја вежба по 40 пати?
    Пробав ја утрово до пола и папсав.Некои вежби ни по 10 ина пати не можам.

На NarCis@, Vanilla15, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  17. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.954
    Допаѓања:
    60.975
    Па дека си на почеток, и јас така се чудев, сега кога вежбам претежно бирам потешки видеа ама таа Клои е ептен тешка, неможам јас секогаш неа да ја вежбам...

Полека полека и после чуството е преубаво...

На NarCis@, Ariel, Vanilla15 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.327
    Допаѓања:
    278.518
    Сподели некое видео за почетници,плс.

На NarCis@, andrejko82, Vanilla15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Да, тоа. Јас кога го гледав си реков прелесно ама исто ко ти. Кај пола се задишав,се напив вода и продолжив до 11та минута. Полека, до каде можеш и не убрзувај темпо. Не се мачи ни со броење. Кога она менува вежба, смени и ти. По некое време ќе ти стане лесно,ќе бараш друго. :)

На Ema.Sk, NarCis@, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Морам да се пријавам и јас.

Три месеци после породување - од страв дека царски не вежбав, јадев се и сешто како пуштена од синџири, и оппп денес се мерам +12 од пораѓај.

97кг денес :(:(:(
    Бебе од сите можни салати имаше грчеви, и така баталив зеленчук ама сега полека полека ќе пробам со морков и цвекло...

Морам да сменам нешто... ќе почнам кратко на орбитрејк од денес по 10-15 мин иако ми е страв од царскиот...ама вака не бива...

Башка што сум нервозна што сум станата гица а сакам со бебе да си уживам!

Денес за доручек:
    Чиа со овес, какао и една банана
    План за ручек:
    Пола авокадо, киноа, салата, супа

Дај кажете идеа за полесни тренинзи, вежбав пред бременост со Клое ама сега ми е страв со неа наеднаш, не дека е тешка ако ми е, ама ради операцијата....

На Pelargonium, christinnn, NarCis@ и 3 други им се допаѓа ова.