(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. angelche16

angelche16 Популарен член

Тука сум и јааас :hai: Денес цел ден учам, реков да направам пауза и се враќам пак.
    6/90 Скробен
    Д: 2 портокали чај и кафе
    Р: леќа тонус и салата од зелка и цвекло
    В: пола од ручек само без тонус
    Се чувствувам уморно навистина станата сум рано за да учам и немам никакво друго време денес. Поздрав женски и од утре сум поактивна овде

2. Ariel

Ariel Форумски идол

П: чиа со банана и путер од кикирики, две коцки чоколадо
    Р: паниран пилешки стек со салата и чаша бело вино
    В: шпагети. Ич не ми требаа, ама стрв.

Малку повежбав, ама баш малку, 15 минути.

Утре е среда девојки. Да видиме што сме направиле претходната недела.

И да ја поздравам @malerozna
    A2BFAF3E-B923-48A4-8FEE-FBB53622F0BC.jpeg

zhap4e, lejlla, mareane and 8 others like this.
  3. Giovanna

Giovanna Популарен член

Стварно помага пишувањето тука, ако ништо друго барем ќе си покука човек :(:D Како на пример јас сега. Толку катастрофа, стресен ден одамна не сум имала, еден нормален оброк немав, од доручек до „ручек“ ми поминаа повеќе од 8 саати. Ама тоа е, има и вакви денови. Барем се потрудив колку толку да внесам нешто, не дека ми се јаде...

Д: црвен цитрон и 50гр непечени бадеми
    Р: 5 минијатурни крекери и една мала тегличка веге намаз од green food
    У: Околу 50 грама мисир онаа солената печена пченка
    В: Протеински пудинг од лешник

Само две црни кафиња и вода мислам дека не стигнав до 1,5 литро, ама ќе се потрудам до легнување за уште две чаши. Вчера убаво извежбав, ама мислам дека и денес ќе направам тренинг, ми бара душава да се испукам.

zhap4e, christinnn, Ariel and 4 others like this.
  4. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Јас пак не вежбав денес, некој нека ми удри стапот, имав многу обврски и чекори не знам колку имам, го минав пола град пешки и плус дома само натаму наваму :drunk:

Доручкав јајца, ручав леќа и салата бидејќи сум немала грашок дома, и пијам детокс смутито моментално.
    За ужинка имав индиски и бразилски ореви една шака.
    За утре може да го повторам истово мени бидејќи ми остана манџичка а ми беше баш погодена :nod:

Ќе видиме утре што ќе каже вагата 8-|

Giovanna, zhap4e, christinnn and 4 others like this.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Никогаш не се откажувај пред време. И никогаш немој да мислиш дека нема да успееш. Слабеењето оди тешко и споро, ама верувај ми дека и само со исфрлање леб и благо од исхрана ќе има резултати. Ова ти го збори жена што имаше 102 кила, што качи 37 кила и што цела година требаше да помине за да стигне до некоја нормална килажа (иако пак бев во плус од првичната ама супер беше). И јас ослабнав само со исфрлање на леб и благо, чипсови и газирано, плус ретко вечерав после осум вечер. Не вежбав иако пробав, купив и тегчиња, и такво специјално за вежбање од Џамбо, пилатес топка и цврц, ми се фати кичмата па морав да се откажам. Е после тоа пак качив 7 кила зашто постојано месев и јадев ко да не сум видела. И после престанав да месам често, почнав ради бубрезите да пијам многу вода и почнав да пешачам, по саат до саат ипол у ден. И уствари само со водата и пешачењето го симнав вишокот.
    Затоа те молам, не се демотивирај и не се откажувај. Мали чекори се доволни за да почнеш од некаде и да има резултати.

Ве читкам чат-пат ама не сум ви пишала зашто сега не го одам тој пат.
    Ама имате поддршка, терајте и не се откажувајте. И, пијте вода :D

Giovanna, zhap4e, christinnn and 8 others like this.
  6. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Дефинитивно водата е многу клучна. И јас си имам осетено дека ми е подобро со водата, за метаболизмот и оние напади на глад, и се трудам и мерам колку пијам...
    Еве кој би рекол дека терање режим и здрав начин на живот е оптеретување, почнав да го гледам како неопходност за да бидам исполнета и мерак ми е што правам нешто за себе...

Giovanna, zhap4e, christinnn and 8 others like this.
  7. zeka

zeka Популарен член

Hellooo... Najdobra grupa se sobrala.

Zeka e tuka, no, nema motivacija da pisuva.
    Za eden mesec oslabnav -6.5 kg.
    Ne praktikuvam nisto posebno za gotvenje, namalena kolicina za vnes.

Na rabota mozam i ovosje da jadam, sega si kupiv urmi i gi ostsviv vo kola. Da imam po dve tri urmi na dofat, koga custvuvam glad da mu dadam nesto.

Inaku ako zaglavam so obvrski, posto tuka, nema mama i tato.. moram za se sama. Najbrzo resenie mi gotova pica so raznoviden zelencuk vo nea.

Za pesacenje da ne zboram. Minium 25.000 cekori sekoj den.

Na odmor sum letoto, uste 15 kg moram da uspeam da oslabnam. Cel zivot promeniv, idnina, pa uste 15 kg, ne se nisto.

Annath, Giovanna, zhap4e and 7 others like this.
  8. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

Извежбано 20тина минутки, денес малку подобро беше. Втор ден кај што немам каснато воопшто леб.
    Денешно мени:
    Сабајле едно бисквитче со цимет
    Д: сникерс смути
    Р: лосос,брокула и компир
    В: пробав една ужасна овесна каша и за да го турнам тоа, грозје каснав и една коцка чоколадо

NarCis@, Giovanna, zhap4e and 3 others like this.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Значи дефинитивно стомак ми е најслаба карика, зборам за вежбање, не за физички да ми е слаб, вака физички ми е најјача карика. Можам раце, нозе, грб, да вежбам по саатипол, али стомак... морам да то средам тој момент.

Espadrila, zhap4e, lejlla and 3 others like this.
  10. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Мене раце... јас се мислев сум силна на раце ама очигледно не. Се би вежбала освен раце :D

mareane, Giovanna, zhap4e and 2 others like this.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Јас порано од вообичаено се измерив сабајлево. Ама пред сто саатот сум станата од возбуда :D

-2.6 кг од 14.01.2022 или -1.4 од прошлото мерење. :) Многу малку за цел месец+, али супер со оглед на тоа што, ич не одеше во почетокот. Вагата ми правеше горе-долу со тежината до степен што мислев да се откажам гледајќи како сите слабеат и колку јадат, а јас.... :)
    Слабеењето кај мене е почнато во последнава недела+, најмногу во последните денови - т.е. се дешава благодарение на тој минус еден оброк (вечера) што го терам по видео-совет на некој си што збореше за кето диета и слабеење за луѓе со бавен метаболизам. :dance:
    Така што, конечно ништо ни околу исхраната, ни околу вежбите нема да менувам и измислувам. Се надевам ќе истерам сабајлечки Клои од истото видео. Нема ни да се частам денеска :devil: сакам уште минус грамови и кила да видам па, затоа и ќе продолжам за до мах да го искористам трошењево салце.

Вчера, доручекот стандард јаболко и кафе.
    Ужина томатело со оригано една чаша, малку бадеми и пред ручек и портокал.
    Ручек пилешки џигер со кромид, парче леб и едно топче сарма со мелено, ориз и праз. Сармата не ми беше планирана, ми ја чувал татко ми за да ја пробам - завчера правеше сарма:)) И толку беше.

Денес.. утрото ќе е кафе и портокал пошто не си купив јаболки. Остатокот од денот ќе видиме. :)

christinnn, Cka, mareane and 6 others like this.
  12. Espadrila

Espadrila Форумски идол

А и јас да дадам мерење репорт.
    Овој пат сум задоволна, -1 кг од прошлото мерење, вкупно - 3 од кога почнавме.

А најкриво од се ми е што оваа килажа требаше да ми бида стартна за диетава, со неа да почнам, а не месец денес на неа да трошам...ама пусти празници, тоа што за 5 дена ќе го ставиш- еден месец не можеш да го извадиш...
    Како и да е, задоволна сум и продолжуваме понатаму, дур не се направиме:muscle::muscle::muscle: (hollest)(hollest)(hollest)

13. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Денес покажа вагава -1.1 и сум ептен задоволна..одиме понатаму со повеќе сила и ентузијазам..

Д овес и потрокал
    У потрокал и едно варено јајце
    Р грашак манџа
    В салата или кисело млеко

Денес и вежбање плус 1 саат ...

christinnn, mareane, Giovanna and 5 others like this.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Јас имам -0.3 кг од минатата недела и -1.6 вкупно од почетокот.

Не се многу, особено за 5 недели, ама забележувам промени во навиките, тоа најмногу ме радува. Со други зборови, не бинџам веќе благо, што беше најголем проблем.

christinnn, lejlla, mareane and 7 others like this.
  15. Hunger

Hunger Истакнат член

Ќе ви се придружам, не баш затоа што сакам да ослабам, туку да не се здебелам пак, зашто тргам натаму, а баш ми е криво што не ве најдов кога се мачев да ослабам.. :D

Појадок: Кафе и јаболко ☕

Ручек: Сендвич со домат, краставица и кашкавал + чаша јогурт

Вечера: Две веган ќебапчиња, печен компир и салата

За ужинка, имам канче јагоди, можам да му се свртам во текот на денот. 8-|

christinnn, mareane, Ariel and 7 others like this.
  16. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Добро утро,

Јас сум на исто со минатото мерење што ми е пчекувано со оглед на тоа што не вежбав и славев роденден цел викенд. Да беа други околности сега ќе си се вратев на старо, ама од дене одиме понатаму. Пак нема ич благо и непазење. Се строго контролирано. Па ќе видиме наредна недела.

Доручек: Овес, чиа, млеко, малку путер од лешник и брусница. Смути од третина банана, третина јаболко и неколку јагоди.
    Ручек: Сарма
    Вечера: Млеко
    Измеѓу веројатно ќе биде суво овошје или нешто слично

mareane, Ariel, Giovanna and 5 others like this.
  17. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

-0.8 од минатото мерење, вкупно 1.1 кг досега. Дел препишувам на циклусот, после него стомакот одма ми спласна, дел на промените во исхрана.
    За мотивација чувам едни хеланки на видно место и си викам ослаби и пак ќе ти стојат убаво :D
    Само напред друштво, поспоро или побрзо ние тоа го можеме :muscle:

christinnn, mareane, Ariel and 6 others like this.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Утро!

Вчера беше крш ден, јадев блачко а реков веќе нема. Капак и вечера пропуштив, па сега сум мртва гладна. Али било што било, идемо даље.

Утрински 20 чучњеви, 20 склека, 20 стомачни и 1мин планк, денес е рест деј од програма, ама мислам ќе направам некој круг стомачни, вчера не бев баш баш сконцентрирана на вежбање и ко на сила.

појадок-кајгана со тортиља, урда, пршута и маслинки
    ручек-цезар од зелка, пилешко, пченка, патлиџан, дресинг од грчки со маслиново, сенф и малку балсамико
    вечера-галета со путер од кикирки, банана и цимет

На мерење нема промени од претходната недела, се држам на иста килажа.

Pelargonium, mareane, JoyJoy and 3 others like this.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Јас и ти исто, -1.5 кг вкупно од почеток.

Не само што се осеќам, туку и изгледам слизнато, а 1.5 кг ќе речеш не е нешто многу. Мене најмило ми е што психава си ја средив. Јадам нормално, без забрани. Вчера изедов Баунти без грижа на совест :D Ама останатиот дел од денот беше здрава храна. Овој баланс сакав да го постигнам долго време.

Доручек: овесна со млеко, ставив малку кето мусли и овошен јогурт со шумско. Од утрински ритуали, слика во прилог :tmi:
    IMG_20220216_082027.jpg

Ручек, не знам. Вечера, не знам. Ужина 100% ќе биде овошје.

20. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Добро утро :coffee::smoke:

од претходна среда сум -1.3кг, а од почеток вкупно -3.4кг, моментални 86.6 :$
    добро е, таман е ко што промашив вежбање два пати, а грешки во исхрана немав :wasntme:
    Претходен пат, летото на оваа програма бев -7кг за 3 недели, не знам сега колку ќе бидам, дека еднаш веќе ми е држена оваа програма, ама ќе видиме.

Ќе се частам кога ќе стигнам до 75кг :D
    порано не можам да се почастам, многу имам за слабеење, не знам ни дали ќе успеам до јуни до 70 :(, ама сама сум крива, тоа е, 13кг ги качив од август до зимава, не знам ни како успеав ;(

Се изнажалив отсабајлечки хаха, слушајте што да праам :D

Денов е исто полн обврски кои ме чекаат, ама се надевам дека ќе успеам да извежбам, претерав, еден ден вежбам еден не :worried:

А да, менито како вчерашното најверојатно, јајца, леќа и детокс смути.
    Ако не е тоа, ќе биде палента и јогурт, цезар салата и детокс смутито.