(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. Ariel

Ariel Форумски идол

Денес грешна сум со исхраната, ама над 16000 чекори направив.

Giovanna, JoyJoy, Espadrila and 10 others like this.
  2. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Денес... Декаденција
    Молк....
    :x

Giovanna, Ariel, sia.bella and 7 others like this.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Добро вечер! После вчерашниот ужасен ден, не на поле диета, на поле работа, дома бев ко да ме прегазил воз. Немав енергија за вежбање, ама ич. Вечерта прошетав низ населба колку да размрдам нозе и да се довлечкам до кај матична, па на вечера кај свекрва ми.

Денес утрински ги извежбав моите 20ки и планкот и ми кажаа кај грешам па стварно полесно ми е кога си ја исправи грешката. На пладне си ги извежбав и двата тренинга, вчерашниот и денешниот, раце+грб и кардио нозе, околу 50мин.

Појадок-2 кришки леб со путер, кравји кашкавал и пршута
    Ручек-малку компир ресторан и 1 рипче ослич + зелка салата и 1 мастика
    Вечера-душа ми зажеле за свежо овошје па малку ја утнав и си јадев денес овошна салата, ама си пресметав временски од вечера до спиење колку имам и заклучив дека за 4ч ќе се разложи сето овошје што го изедов.

Утре е рест деј, ама ќе се извежбаат 20ките со планкот, сакам тоа да ми стане некоја рутина за цел живот, здравје па да го проширам и со некое трчање, преку недела стварно ми е преубаво тоа станување рано, ама за викенд ми се спие некако, сепак кога ќе станам одма си ги правам, ме расонуваат инстант.

andrejko82, kuc, Espadrila and 6 others like this.
  4. malerozna

malerozna Форумски идол

Денес со причина сум грешница, иако појадокот и ручекот ми беа перфектни :wasntme:
    Од утре, медицинската 8)

5. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Ајде да се исповедам и јас :D

менито си го испочитував, моментално пијам детокс смути и во кревет,
    извежбав од Клои два дена за утре да сум слободна, ми се фати саат и 15 минути, скапав 8-|
    До сега само сум слабеела со диета и сум вежбала онака, за разонода што се вели, амааа сега... на толку многу вежбање и пазење ми е жал да каснам плус нешто од мениво...
    се опседнав аман :envy:

Giovanna, andrejko82, NarCis@ and 8 others like this.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Значи ми идеше да су пукам в глава ко се качив на вага денес.Повеќе од 500 600 гр плус.Па како е можни само од еден обилен оброк.Ау...(facepalm)
    Ќе се пешачи денес па низ дома ќе се работи а јадење овошје до попладне и некој протеин нешто после.Макар пукнала од стрв и глад.:devil:

7. angelche16

angelche16 Популарен член

Добро утро :hai:
    Јас вчера до ручек бев топ ама вечерата... Со друштво се собравме и ексик каснав 1 ражнич и малку чипс па кај ми требаше згора на то палачинка... Згрешив...:envy: Ќе ме казни вагата аххх... Ама ајде денес почнувам каде што застанав таман утре ми е овошен ден ќе се избалансира некако.
    Не можев ниту цела ноќ да заспијам ми се лошеше многу ко гледам сабајлево лом. Добив скоро по месец доцнење. Сѐ мислам ми се поремети заради тироидната терапија што почнав да земам. И така денес си терам две јаболка, па интегрални шпагети за ручек со марула кромидче, а и за вечера интегрални шпагети заради што вчера палачинка јадев да не е благо. Па утре овошен. Ако имам сила да станам ќе појдам на пешачење ме изгоре стомаков од болки. ;(

JoyJoy, Ava.84, mareane and 5 others like this.
  8. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Ден 14:
    Добро утро, добар ден :coffee::smoke:

Денес немам за вежбање, ќе трчам само по дете и по кучиња и ќе праам некоја ситна генералка ако даде малата госпожа :D
    утре ќе ви кажам резултат по 2 недели режим на исхрана и убаво вежбање, а со вас плус во среда, секако имам мерак на вагата да и се качувам :D

денес на мени:
    - доручек: јајца и салата
    - ручек: интегрални макарони со сос од печурки
    - детокс смути се подразбира :D

Уште една недела ќе ми го читате мениво исто хаха, после ќе сменам, не ми се чудете, така иде :worried:

@angelche16 не се казнувај за минати грешки, само продолжи кај што си застанала :sun:

@Ava.84 разгледај ја Ун, наједноставна е за држење, а имаш и ден за благи работи, или пак нутрционист да ти направи по желба, мојата ме испочитува кога и реков не сакам секој ден месо и дека немам време за готвење да ми напраи нешто поедноставно :D
    ама па и ти немаш многу за слабеење, што знам.. сепак предлог само е од мене :D

sia.bella, Ava.84, mareane and 4 others like this.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Вчерашно мени: доручек- 2 палачинки, една со кашкавал и св. врат, другата со крем. Ручек пица. Ужина протеински бар. Вечера овесни снегулки со јогурт. И за крај, закуска со филм, чипс со дип сос.
    Вчера почнав со џогирање и пешачење напоредно, саатчето вика 500 калории истрошени.

Денес на мени: Доручек- овесна каша со вишни и малку кето мусли. Ручек- свински ребра во крчко, печен зеленчук и салата. Ужина овошје и десерт може некоја крофна да каснам. Вечера ќе биде некоја комбинација со 'ржан леб.
    IMG_20220220_102134.jpg
    1645349769486126972379533196247.jpg
    Едвај чекам на ребрава да им се фрлам (waiting)

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Денес после 20ките и пленкот ми следење брзинка слушање, џогирање, чистење низ дома и малку пешачење со дете и куче. Остатокот ќе се одмара.

Појадок-чиа пудинг со малини, путер од кикирики и малку мед у 1 лажица домашна гранола
    Ужинка-шака леблебија печена без сол и суво грозје мешано, ќе каснам сега и уште малку јатки нешто ми врти желудник
    Ручек-ќе се јаде спанаќ, со јајце, малку сосем ориз и некоја трошка сирење или шоља јогурт, ќе видам
    Вечера-палачинки од урда, јајце и овес со ајварче и маслинка

Vanilla15, sia.bella, Ava.84 and 5 others like this.
  11. Grungie

Grungie Популарен член

Ден 20
    Д.просо со пола банана к пола јаболко и лешници
    Р. Пола кременадла,помфрит и марула салата
    В.Буковки со зеленчук и интегрален кус кус (ако не ми се допадне,ќе биде интегрален леб со хумус и маслинки)

Vanilla15, sia.bella, NarCis@ and 3 others like this.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

вкусот и апетитот ми се има изреметено. Нит овошје, нит било што ми се јаде насабајле, а богами ни кафе ни какао ми се пие. Вода затоа пак, жљогам по сто пати, и на секое пиење по 2 чаши на екс. :drunk: Вчера правев пица. Сите цел ден јадеа пица, јас го јадев зарзаватот над пицата:rofl: Се шалам. Мада не е далеку од вистината - јас ролав марули со печурки, свински врат и павлака. И јадев над мијалникот. :wasntme:
    Денес, сите свинско ребро и пире, јас топев марули, варани јајца и шунка во кисело млеко. Демек руска салата. :drunk: Во 11 тоа го јадев, уште го осеќам како ми мрда у стомак.

Сабајле извежбав 15 мин Клои - истото видео. Утре, сабајлечки ќе го пробам видеото подолу. Мада делот со седење на коленици (моите се скапани) и станување ме загрижува, ако минам во ред, чат пат ќе го вежбам и ова.

13. Ariel

Ariel Форумски идол

П: две парчиња леб, едно солено, едно благо, мајкато
    Р: леќа
    В: ќебапи со кромид, чаша црвено вино.

За вежбање - не знам дали ќе соберам сила.

14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Денес ме маваат кризи неверојатни... За сега сум дисциплинирана... Али не знам зошто вака... Едноставно ми иде се да набутам... Чуство на глад, стрв.... Ниски страсти, просто кажано...
    Има уште од денот.
    Од физичка активност.... Рмабјтен по дома, 100 перални, 100 плета, доручек па ручек, вчера беше правосмукалка џогер и прашина... Денес постелнина...
    Ама ова не се рачуна нели... Оhh I wish :D
    Се надевам ќе сум дисциплинирана до крај на денот.

15. Kitten

Kitten Форумски идол

Сериозно само со редукција на калории ќе успееш. Јас лани со онлајн-годината качив 10 кг и успеав за месец и пол без вежбање да симнам 4. Само со строго пратење на внес на калории. Набавив и ексел табела со пресметани формули, ти само да си читаш на производите и да внесуваш во табела, и ти пресметува калории по грамови. Ако сакаш ќе ти ја пратам. На почеток изгледа комплицирано, но влагаш у сштос брзо, па ќе знаеш некогаш да си сечеш и ставаш намирници од око. И обавезно ќе си додадеш еден ден во неделата "чит деј", тој додатно ќе те мотивира да се придржуваш цела недела на здрава исхрана.

И јас ќе ве дружам од утре :)
    Многу добра поддршка сте си, би ме мотивирале и мене. Јас стагнирам од нова година наваму, немам вежбано, пазам на храна колку да се каже, пример имам здрав доручек и ручек ама тепам и грицки измеѓу, нездрави ужинки :worried: Пауза и од вежбање ради ковидот, ама мислам веќе не се умарам, па ќе почнам од утре со кроце. Имам еден тон вежби и здрави рецепти на инста, и платена програма, ама ќе ја ѕирнам и ваша Клои :)

16. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Може да ми ја пратеш табелата, сакам да пробам(zilmer).

Денес реков нема да држам диета ама еве се одложи роденденот на ќерка па денес си терам диета:).
    Ова си терам само на збор ми е:|.
    Сакам да шетам ама времево и ветриштата кај нас не отепаа со недели.Кога ќе дојде пролет веќе.Не дека ќе се смени времево пак тмутно ќе биде:doh:.Ама овие орканите да ги снема:drunk:.
    Д: Палента со сирење
    Секогаш кога го јадам чудово си велам за последно е оти после само тражам да јадам нешто не ме држи ни 2ч.Нормално и денес јадев глупости како смоки и чоколадо (1 ред).
    Р: риба со компир (ова е единствено јадење што не го јадам со леб:!:).
    В: се надевам ќе ја скокнам ако мм не ме прелаже со винце:shake:.

Вчера реков пропаднат ден оти јадев пица , ама изгледа на повеќето ни е бил пица деј:lol:.

17. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Вчера ми беше овошен ден, ама кога одиш по гости нема не сакаш од скарата на трпеза. МОРАШ :!:
    И така вечерта изедов зеленчукова салата и пола плескавица и денес вагата ми стагнира. Се тешам барем што стои на место, да не одат кг нагоре.

Ама денес еден стрв што ме фати, само на јадење мислам:sweat:

Сабајле стандард кафе и вода со лимон
    Д. Едно црно лепче, 2 јајца, 1 шери и четврт краставица.
    Р. Зелена салата со патлиџани, фета, маслинки и сос од лајт јогурт и маслиново
    В. Не знам сеуште ама подобро и да не вечерам:(
    А мм прави прв пат некој специјалитет , многу го бендисал па валда ќе пробам малку од него за вечера:wasntme:

Чај и лешници за ужина...

Се надевам дека нема да се демотивирам и да се фрлам на јадење пак :worried:

18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

@Ava.84 Јас би ти рекла да не прескокнуваш оброци. Само ете, вечерата нека биде некоја житарка или салата. Ако не си гладна, ок е. Ама ако ти се јаде, ич не е убаво да си легнуваш гладна. Влијае и на метаболизам, и на сон.

19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Голем дел од животот не сум вечерала.Не ми се јаде навечер, ако ми се случи да ми се прејаде станувам и си апнувам нешто. Ама мислам од умор навечер и 527181 станувања се што сакам е сон , а не храна|-).

20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

А тебе за виното ти е дека влече мезе? :D Една чаша вино, малку пршутче и кашкавалче, ништо страшно :D