(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.345
    Допаѓања:
    278.719
    Прво саглам јадење ми е сега во 4 и пол.
    Дотогаш кафе ,овошје расолница:x вода.
    Сега пита со расол и салата од расол.Се е во знак на расол уште вечера да најдам со расол..
    Инаку расол е кисела зелка ако некој не знае(fingers)
    Пешачење 7500 чекори со брзо темпо...
    Од утре ептен озбилна ќе бидам.

На Giovanna, Vanilla15, sia.bella и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.109
    :shake:Овој мојот не дава мезе од кашкавал и пршут, само џанк фуд, а јас тоа не го јадам. Вчера пиев едно благо вино , немав алкохол пиено 2 години . Убаво ми дојде, уште да не морав 200 пати по бебето за думкање да станам:envy: ќе си уживав како двентиџерка:D.

Читав за УН диета примамливаа ми се виде.Ама не ми е јасно тој воден ден како ќе издржам без храна?:?:
    А и само на овошје до ручек?Треба да пробам:).

На Giovanna, Vanilla15, sia.bella и 5 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.403
    Допаѓања:
    183.658
    Не мораш да ги држиш водените. Јас последно кога ја држев, успеав воден ден, ама од денешен аспект, мислам дека е непотребен.

На Vanilla15, sia.bella, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    И јас никогаш не терав овошен ден. И по мене е беспотребен. А ефект има без него, ако се придржуваш.

На Ava.84, Vanilla15, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.403
    Допаѓања:
    183.658
    Мислиш воден :)

@zhap4e А да пробаш со стегач за колена да вежбаш? Без разлика дали ги користиш или не колената, носи си стегач. Јас имам добар од Али, ако сакаш да ти пратам линк од селерот.

На Espadrila, Ava.84, Vanilla15 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Добар ден. Два дена скијање биднаа. Петок вечер беше најлош за храна. Имаше вино и мезе и јатки (калориски бомби на кои јас не одолевам ако се пред мене). Вчера доручек 3 пржени лепчиња. Ручек сарма и неколку наполитанки. Вечера две мандарини.
    Денес доручек две лепчиња, јајце, мортадела, ајвар и сирење. Ручек турли тава. Вечера не знам.
    Битно супер на душичкава. Може и нешто од резултати ќе се види особено по денешниов ден и најтешката стаза во регионов извозена по длабок снег.

@Ava.84 пробај со апликација за мерење калории (Samsung си имаат нивна на телефоните инсталирано на пример или Myfitnesspal). Диети што ептен ограничуваат се тешки за држење и често имаат јојо ефект.

На Giovanna, Vanilla15, sia.bella и 6 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    давај линк. И брат ми баш тоа ми спомна да си земам :)

На Ava.84, Vanilla15 и andrejko82 им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.903
    Допаѓања:
    163.771
    На УН трите водени ги терав и супер ми беше. Од еднаш после тоа симнував и вишок течности исфрлав.
    Се заситив од УН.
    Ќе се тера како ме учи умот.
    Ќе ве дружам од утре активно, иако веќе некое време припазувам.
    Денес исто е безопасно. Појадок палента од интегрално пченкарно со фета, ручек печени моркови и цекло со плескавички од мисиркино мелено и зелена салата, вечера ќе се јаде само салата и фета ако не е прекасно.

На Ava.84, Giovanna, Vanilla15 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.792
    Допаѓања:
    24.982
    Еве сум и јас, да поднесам извештај. Овие 3 дена ми се фати секој ден по еден оброк да ми е или надвор од дома или takeaway, па гледам со другиот оброк во денот да балансирам. Таргет за дневен внес ми се 1350 калории ама обично сум околу 1000, вака кога ќе затерам со нарачки одам до лимитот. Што е супер, пошто кога не обрнував внимание на тоа јадев многу повеќе, сигурно по 2000-2500 калории дневно, а не трошев ич.

Мени за последниве 3 дена:
    Петок - прв оброк: 80 грама микс од јаткасти и суво овошје; втор оброк: индиска храна (пилешко во сос со путер и наан) - прилично обилен оброк

Сабота - прв оброк: кроасан со крем од ванила и бадеми + капучино; втор оброк: гиро и мал помфрит; ужина измеѓу двата оброка: чоко бисквит :tmi: Прв ден надвор од изолација, околу 8000 чекори, што е повеќе од вкупниот број чекори од последните 2 недели. :D

Денес - прв оброк: кроасан со шунка и кашкавал; втор најверојатно ќе биде салата со туна и тестенини. 5000 чекори досега, ќе стигнам до кај 6000 до крајот на денот.

Од утре се враќам на работа, значи полесно ќе ми е да си го организирам денот. На пауза (околу 12:30) јадам овошје (мандарини или круши најчесто) и вториот оброк ми е кога ќе се вратам дома околу 18:00-18:30, после него не внесувам калории до пладне следниот ден. Плус со одење на работа, автоматски стигам до 4000 чекори дневно, па полесно ми е да дополнам до 6000, колку што моментално ми е таргетот.
    Да створам навика за пешачење, па полека планирам да воведам и вежби. За почеток дома, значи мора без скокање, да не мислат комшиите дека има земјотрес. :rofl:

Совет за тие што држите УН: немојте да се мерите секој ден. Да, фино е на почетокот кога секои 2-3 дена е килце во минус, ама после некое време е неминовна стагнација и многу ќе ве демотивира. Идеално е после секој воден ден, ама ако сте толку нестрпливи, после секој втор овошен ден, значи на секои 8 дена е сосема доволно.

Јас се мислев да ја почнам пак, во 2 наврати последниве 10 години имам изгубено по 15+ кила со неа, ама имам чувство дека организмот веќе нема да ми делува исто на неа, затоа засега ќе продолжам само со броење калории додека не изберам друга диета што ќе ми одговара. А делува и ова, досега сум 3кг во минус за десетина дена, значи на добар пат сум да си ја остварам целта до летоска.

Одам сега да чистам кујна, па да пуштам правосмукалка, да дополнам чекорите. :lol:

На Ava.84, Giovanna, Vanilla15 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Мислам.... Мислам....
    :D:D
    @Lilit и мене некако ми се збогтисува од УН... Се мислам ај уште 1-2 тури да истерам... Па да идам на калориски дефицит. А и планирам да постам велигденски пости... Ќе се размислам поубо

На Vanilla15, sia.bella, Kasiopaja221 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.959
    Допаѓања:
    61.035
    Денес
    Д овес со јаболка
    У варено јајце
    Р пастрмајлија:$
    В 1 час вежбање плус 35 мин клои да ја согорам пастрмајлијата зашто по сладоледот обжва ми дојде многу... Ама немав друг избор во кафана... Нема врска тоа е...
    Од утре со нови сили:muscle:

На Ava.84, Giovanna, Vanilla15 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.403
    Допаѓања:
    183.658
    https://www.aliexpress.com/item/32809891394.html
    Ќе измериш обем под и над колено и според тоа барај број.

На Vanilla15, Ariel и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.345
    Допаѓања:
    278.719
    Алал да ти е за вежбањето тоа е повеќе од 1 и пол час.
    Ја едвај 15 минути терам...

На Ava.84, Vanilla15, sia.bella и 4 други им се допаѓа ова.
  14. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.959
    Допаѓања:
    61.035
    Е и јас на почеток по 20 мин умирав, сега можам многу повеќе, ама самото тело веќе си знае колку може... Полека, полека ќе биде...

На Giovanna, Vanilla15, sia.bella и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Денес ми е витамински ден , ама нешто едвај издржувам. Многу ми се јаде свашта само измислувам што утре за протеинскиот ден хаха . До денес супер бев на психички план во врска со диетата,. Сега мн тешко ми паѓа. (facepalm) се надевам од утре ќе ми помине хаха . ^_^

На Ava.84, Giovanna, Vanilla15 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Денес почнав со режим на исхрана, целта ми е - 40 кг
    1 салата (полна тава) со марула и кромидче
    Кратко вежбање

На Ava.84, Giovanna, christinnn и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2018
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    973
    Извежбав околу половина час и баш убаво ми дојде. Се трудам да се држам до исхраната од програмот, ама не ми оди. Во текот на неделата јас постојано сум во движење до 17 часот и плус треба да вежбам вечерта и ова се премалку калории според мене. Почнав да имам сериозни вртоглавици и заради тоа си го комбинирам менито од програмот со моите желби и потреби.

Д: тост од интегрален леб со моцарела, домат и мисиркино
    У: цеден портокал и цитрон
    Р: врап со зелена салата, домат, печено пилешко и грчки јогурт, тортиљата беше интегрална
    У: баклава со вишни
    В: после таква ужинка не ми се вечераше

На Ava.84, Giovanna, zhap4e и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Да си земаш и витамини нешто таблети, не дозволувај да имаш вртоглавици

На Ariel, zhap4e, Vanilla15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    25.166
    Боље јади ги портокалот и цитроните, со цедење ем нутритивно ништо не добиваш ем не те заситува сокчето. И додај протеин повеќе во исхраната.

На Ariel, zhap4e, Vanilla15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2018
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    973
    Порано земав Б витамини за вртоглавици, ама многу ме тераат на јадење.

Го земам свежо цеден од маркет понекогаш кога ќе ме фати ептен желба за сок. Инаку се сложувам дека е подобро цело овошје да се касне.

На Ariel, Giovanna, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.