(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2018
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    973
    Кај Ана Стојанова за Инста фит имам уплатено. Еве ако има и други девојки на истиот програм баш нека споделат дали им е доволно храна ова.
    Јас работам 8 часа дневно и цело време сум во движење, дали некој 30 минути сум седната. Не знам, на моменти си викам можеби во мене е грешката што не можам да издржам.:|

На Vanilla15, Ariel, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.408
    Допаѓања:
    183.667
    Не може да е во тебе грешката ако имаш вртоглавици :) Едноставно, не е доволно храна.

На Vanilla15, JoyJoy, Ava.84 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.052
    Не е битно дали на други девојки им е доволно или не.
    Секој е различен.
    Овие програми се направени повеќето луѓе да имаат релативен напредок и промена во одреден временски период, но тоа не значи дека ќе функционираат кај сите.
    Не се работи за персонализирана програма во која ќе се земени предвид твојата индивидуална спремност и потреба.
    Така да, немаш ти никаква грешка.

На andrejko82, Vanilla15, JoyJoy и 6 други им се допаѓа ова.
  4. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.613
    Јас денес сум 12/90 ден од ун диетата. Денес само овошје. Два пати денес си направив овошна салата и кон 7 и пол марулка ќе каснам. Мора построго бидејќи викендот малку се опуштив. Инаку навистина треба да почнам да вежбам таман деновиве да ми се смири стомаков.

На Vanilla15, Ava.84, sia.bella и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Денес power body и lean legs вежби.
    Појадок овесни проја мафини, јајца и краставици. Ручек динстано пилешко со златна мешавина (и компир има во рецептот, ама не го ставам). Вечера ќе ми бидат оризови галети со урда и маслинки.

Викендов бев скоро па умна, саботата цел ден излезена, наваму натаму, 12-13000 чекори, плус вежби за горен и долен дел, вечерта бев излезена, пиев џин тоник и јадев варијанта на Цезар, тн. Нерон салата :D
    Вчера онака, со јадењето малку забушавав, ама не јадев глупости, јадев сарма за ручек. Другите оброци ми беа ок. Вежбав кардио 20тина минути. Плус екстра истегнување.

@Pelargonium две ужинки јади барем. Или зголеми ја количината на оброкот. И гледај да не правиш големи паузи меѓу оброците, оти нискиот шеќер и гладот си го прават своето. Ако го јадеш појадокот во 9, ужинката нека ти биде во 11:30-12:00, ручекот накај 15 часот или нешто порано. Таман ќе имаш време за вечера во 18:00, може некоја ужинка меѓу овие оброци иако нема во Инста фит. Не го сфаќај ова како помош за губење тежина и краткорочно придржување до храната и вежбите, потруди се да ти стане начин на исхрана, а не да се вратиш на старо кога ќе ја постигнеш тежината. Најголемиот број нутриционисти и фитнес тренери кои се поборници за балансирана исхрана тврдат дека од ништо не треба да се лишуваш, и да си јадеш сѐ што сакаш, само 80% да ти е здрава и балансирана исхрана, 20% нека биде нешто од "забранетото". Ама не секој ден, туку еден ден во неделата или еден во десет дена. Така полесно ќе ти биде да издржиш било каков режим, а кога ќе се навикнеш, нема да имаш проблеми со храната.

На Vanilla15, sia.bella, JoyJoy и 8 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ги извежбани 15те минути од Клои 2х едно по друго. На репризата богами се препотив ко прасе :worried:
    Денов... освен кафето и мандарините за доручек, ужина јаболко, ред црно чоколадо, шака сончоглед.
    Ручекот подварок со мелено и две лажици кисело млеко :bug: сркнав и еден ладен сок од портокал. :devil:

На Vanilla15, sia.bella, JoyJoy и 8 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.350
    Допаѓања:
    278.770
    Денеска се држам до сега на овошје.Само 1 парче младо домашно сирење каснав.
    Метаболизмов пак заглави,течности пак ми збира организмов на праг сум да се откажам...
    Ајбда се пребројам денес
    Кафе (со пола лажиче пеќер и млеко)
    Чај од магдонос.
    Смути од 1 банана 1 кива 1 портокал и чија семе(пола претпладен пола сега вечерва ќе го пијам)
    Парче сирење.
    1 јаболко
    1портокал
    Рака бадеми.

И ќе го допијам смутито.

На Vanilla15, sia.bella, JoyJoy и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Еве ти ја причината што ти е успорен метаболизмот и си подуена. Не јадеш доволно. Знам дека звучам ко да солам памет, ама му правиш шокови на организмот. Еден ден скара, салати и месено, следниот ден само овошје. Па нормално дека ќе се успори метаболизмот, самиот организам штеди и прави резерви кога гладуваш.

На Kitten, Vanilla15, crimson и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    За да и поминат главоболките душичке и реков
    Мн си ми интересен вака

На Vanilla15 и Ajronmen им се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.408
    Допаѓања:
    183.667
    @mareane истото тргнав да ти го пишувам што ти го кажа Анат. Зошто се мачиш само со овошје цел ден? Значи за добар метаболизам потребни се и протеини, и масти, и јх, и здрави шеќери, ама сѐ да е опфатено и умерено. Премалку храна си јадела денес. Со вакво нејадење сѐ повеќе го успоруваш метаболизмот и сѐ потешко ќе слабееш. Не е само до годините, верувај ми. Пробај со поголем внес на калории и активност, и во денот да имаш и протеини, и јх, масти, овошје, зеленчук, сѐ, па очекувај резултати за 2-3 месеци. Нема да биде одма, ќе треба да се "рестартираш", ама ќе имаш резултати. Не ти солам ни јас памет, само најпријателски совет ти кажувам, пошто знам како е да се тапка во место.

На andrejko82, Vanilla15, crimson и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Денес изедов неколку киви, 3 банани, 1 рака ореви и две мандарини :lol: ако е за аир доста е за денес(можи и многу) :hug:

На Vanilla15, Ava.84, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.350
    Допаѓања:
    278.770
    Во право си..
    Ама као по Ун демек ,саботата месо неделата јаглехидрати па денес овошен да се прочистам као...
    @NarCis@ пробувам бре 2 месеци скоро да внесувам така разнолико и да не е рестриктивно ептен гладување..
    Не внесов отповеќе калории ни вчера би завчера освен што беа отповеќе јаглегидрати ама па кг плус не е во ред.
    Фала на советите и баш сакам да чујам вака нешто слободно кажувајте...:*

Последна измена: 21 февруари 2022
    На andrejko82, Vanilla15, sia.bella и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Ако имаш бавен метаболизам мора да бидеш и физички активна, да правиш вежби, и јас го имам тој проблем и кога почнав да вежбам ми се забрза метаболизмов

На Vanilla15, sia.bella, JoyJoy и 4 други им се допаѓа ова.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.408
    Допаѓања:
    183.667
    Кг плус не се масти, туку што задржуваш течности, а задржуваш течности пошто исхраната не ти е балансирана. Ете ти одговор, се надевам ја разрешивме мистеријата :D Ај почни да си јадеш сабајле житарка или интегрален леб, ручек најнормално готвено јадење, вечера исто ко доручек. Значи ќе гледаш ако сабајлето си јадела леб, навечер мусли, корнфлекс или овес. Ужини да ти бидат овошје или некој интегрален крекер, галети и сл. Почасти се и со некоја коцка чоколада или колаче, пудинг... И обавезно пиење вода и од активност барем пешачење. Мораш да го активираш метаболизмот со внесување храна.

На Kitten, christinnn, Vanilla15 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.052
    Мило ми е дека е така, така и си претпоставував според сѐ што сум те читал до сега, затоа и реков се надевам. (highfive)
    А зошто сум ти интересен вака, не знам :D

На Vanilla15 и Ariel им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    Ако гладуваш, џабе вежбањето, метаболизмот ќе се успори.

На christinnn, Vanilla15, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.083
    Допаѓања:
    110.939
    Кај Ана ти е малку јадењето? Хммм... Досега не сум запознала девојка на која и е малку јадењето од старт, обично на сите им е многу. И јас работам 8ч, не физичка туку умствена работа, и тоа троши, не дека не, плус мало дете плус домашни обврски, ама тоа е, таков е животот на возрасните. Ако ти е малку внеси уште една ужинка, ама не да биде тоа нешто многу, пример 1 овошје, јатки 1 шака или 2 суви овошки. А главоболките се нормални дур се навикне организмот, наеднаш му кратиш гориво. Дај си малку време.

На Vanilla15, mareane и Pelargonium им се допаѓа ова.
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Не гладувам можи 10 киви изедов, енергија фулл сум

На Vanilla15 и Ariel им се допаѓа ова.
  19. Pelargonium

Pelargonium Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2018
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    973
    Ви благодарам на советите, друго е кога вака ќе те утешат дека во ред е да се јаде :D Сега ми е касно да смислам некое мени за утре, ама утре ќе си поработам на менито за другите денови.
    Денес мех ми беше денот, презафатена и мислам дека многу леб изедов.
    Д: сендвич од интегрален леб со лајт намаз, кашкавал и мисиркино
    Р: пиперки и домати со јајце пржени, малку сирење и парче леб со семки
    У: протеински бар, само пола го изедов и едно нескафе се напив со оризово млеко
    В: не ми се јаде, уморна сум

Не вежбав денес, имав обврска после работа и искористив да испешачам убаво ( голема грешка, камен ладно беше:D ).

На Ava.84, sia.bella, Vanilla15 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.211
    10 киви не се доволни за организмот дневно. 1200 калории троши базалниот метаболизам, т.е извршувањето на основните функции за да може телото да функционира. Во 10 киви има околу 420 калории - и тоа празни калории, ниту заситуваат, ниту му даваат гориво на телото. Вака може ќе ослабеш, по цена на здравјето. И кога ќе се вратиш на нормална исхрана, веднаш ќе почнеш да ги враќаш килограмите, оти телото го памети гладувањето и ќе си складира резерви за следно гладување.

На Ava.84, Kitten, christinnn и 10 други им се допаѓа ова.