Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    238
    Денес ми е петти ден на диетати на на Митрев,и веќе ми паѓаат некои алишта,и денес 6 души што ги немав видено 1-2 недели ми рекоа дека сум ослабната,ама ќе почекам до утре па ќе ви кажам резултати(колку кила сум во минус) и инаку ич не е тешка како што мислев дека ќе биде. :)

На gaga.rocks, melanie27, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.111
    Седми ден на диетата од темата Диета за оние без физичка активност. :D 2 и пол кила енд каунтинг 8) Вкупно 4 сакав, може и 5 ќе видам како ќе оди. Битно се повлекува мешето. И вечерам или ич, или нешто ептен мини верзија, ама претежно не вечерам.

На gaga.rocks и zhap4e им се допаѓа ова.
  3. aleksandrappo

aleksandrappo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Имам читано дека вечерата ако било нешто таратур сирејне (мешавина од млечен производ и зеленчук) помагала за вечерното слабеејне пошто со спиејне се слабее а со ваква вечера велат и во обем по малку ама кизнај

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  4. biba.ana

biba.ana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    zdr.aj kazete mi nekoja dieta evikasna.sekavi probav ama niss nema rezultat

5. aleksandrappo

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Јас не би ти кажала диета само распоредод на внесувајнето на шејкерите,јагрехидратите,мастите витамините на тој начин што ќе си помогниш и при варејнето ан храната.Насабајле појадувај шејкери (некое овошје или нешто благо ама ниско калорично пр чоколадо за готвејне) ручај месо (пилешко риба или туна) и зелена салата (марула краставици шопска) ама без леб вечерај некој млечен производ (таратур или пијај само една чаша јогурт со 1,5 масти.Подвежбувајси на сабајле и пијај сок од лимон цеден.Гарантирам за 7 дена ќе ослабиш 3 килограми без некоја актоивност.Оброците нека ти бидат во одалеченост од 4 до 5 часа.Пијај вода 2 литри на ден или доколку ти с епријади мн испијај на екс две чаши вода ќе те подзаситат

На biba.ana и gaga.rocks им се допаѓа ова.
  6. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    ^^ Диетата е веќе споменета и за неа има цела тема dieti/dieta-za-onie-koi-nemaat-fizicka-aktivnost-t1292/ (од вториот пост во темата па понатаму).
    Забележав дека во неколку постови го пишуваш истото, а мислам дека доволно е еднаш. Прво, зашто кој сака да најде начин да ослабе, ќе си дозволи и цела тема да ја прочита па не мора постојано да се повторува, а второ, не мора да значи дека баш твојата диета дава исти резултати кај секого.

Не сфаќај ме погрешно, ама да не натрупуваме со исти постови постојано.

7. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    Јас утрово еден цеден лимон,лажичка мед со цимет и неколку кајсии,се чистам од вчера :D
    Денес на фитнес почнав нешто ново,инструкторот ми рече да се дружам со бокс-вреќата почесто,да мавам наизменично лева-десна нога,за да ги оформам,за да го снема целулитисот,ептен голем шок му приредив денес :D
    Ајт ојдов сега да јадам салата и белки.

8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    за појадок јадев 1 мусли од виталија и овоа кафево на гранд :D
    сега за ручек интегрален ориз и печени пиперки место салата :)
    за ужинка може чаша јогурт
    и за вечера 2 јајца со салата :)

На gaga.rocks, JuLleE, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    295
    Девојки што мислите , може ли да ослабам три кила за 10 дена? :) Сега ми текна дека идам на одмор хахаха

10. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    @Mermaid,
    Пробај со диетата на Жан Митрев и за 5 дена гарант ќе ги снема тие 3 кг. (барем така кажуваа).
    Pozz.

На lolooo и Mermaid им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.512
    Допаѓања:
    251.421
    Еве ме и мене :)
    Вчера бев на роденден, цел ден се чував, ама ете пазев, значи не претерав со јадење. Денес воопшто не ми беше подуен стомакот, горда сум на себе, успевам да се контролирам.
    Денес еден портокал, 7 парчиња риба филети и салата. Засега вечерата не ми е во план.
    Се враќам на темата и на сопствениот режим, само не знам како ќе оди работата. Оваа недела треба да одам на дипломска, родендени, мој... Ќе биде интересно ;)

12. Mermaid

Mermaid Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    295
    @gaga.rocks Нема шанси да ја држам оваа од Митрев , не поднесувам јајца :)
    Ако има некој искуство и ослабел 3 значајни килца за 10 дена , нека ми каже :D

13. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Можеби на моето прашање не му е баш овде местото но сепак овде јас ќе си го шлапнам и се надевам ќе ми одговорите!
    Возможно ли е да ја имам скоро истата тежина од минатото летото а да изгледам подебело??? :tmi: Минатото лето бев 52-53кг и јас си се допаѓав (имав малце меше ама пак не беше толку страшно :?: ) оваа лето имам само килограм повеќе(54кг) а јас се гледам како многу подебела! Си ги пробав прееска купачите и во огледало некако ко подебела Мина да има :lol:
    До огледалото е? До вагата е? Или салце сум врзала на половината...а? :wasntme:
    Ќе треба изгледа да ве дружам на темава и јас! :tmi:

14. EMILI80

EMILI80 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    килажата нема врска значи ако минатото лето си била поактивна нешто си стортувала или си пешачела
    телото со тоа ти е посредено се си се намести на свое место :) а овоа лето си била "помрзлива" и почнало да излегува салце :) а килажата е иста.Јас минатото лето беше за 2 кила послаба а ми излегуваше сало а оваа година малце почнав да спортувам и нема сало :) затоа почни помалце да вежбаш и тоа ке се среди.
    поздрав

15. lolooo

lolooo Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    11
    devojki samo supa jadev i nekogas nekoja salata imav golema vola da oslabam i navistina isgubiv mn kg za malce vrema a ipak bev zdrava kako dren i seuste i posle dijatat nemav nikavi problemi so zdravijeto samo so jaka vola moze da se postignat recultati :)

16. aleksandrappo

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Вака дали некој знај некоја диета строга ама ефикасна? шо ја има пробано или слушнато

17. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    и на мене овие девет дена ми треба нешто брзо и ефикасно ... утре сум на месечева диета :) па од задутре планирам да пробам со супиве ... ако знае некој брзо и ефикасно нека каже па ќе се трудам да не ѓи повратам килограмите ;)

18. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Александра имаш цела категорија за различни видови диети, строги и не толку строги. Твое е да избериш која ти одговара на организмот и целта која си ја имаш поставено за тоа колку килограми сакаш да изгубиш. Паралелно со диетата бави се со некоја активност,како трчање, возење велосипед, ролери, фитнес, некој спорт и резултатите ќе бидат видливи :)
    http://www.femina.mk/%D0%B4%D0%B8%D0%B5 ... %B5%D1%81/

19. aleksandrappo

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Не не е за мене за другарка е ама та испеоба мн диети и пак ништо.Ќе ослаби и после на јадејне пак.Некоја диета што не с евраќаат килограмите лесно.

20. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Па доколку не внимаваш на исхраната после која било диета килограмите се враќаат за жал. Затоа на диетата не треба да се гледа како привремено `гладување`, туку како перманентен,здрав начин на исхрана.Телото бара грижа цел живот, не само одредени денови. Со редовно спортување и намален внес на јагленихидрати, претпазливост со калориите, значи макс.околу 1200 и овошје,зеленчук и вода телото ќе биде постојано во топ форма :)