(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    47.139
    Да си пишам и јас
    Од петокот кога прв пат пишав на темава до денес - 500г.
    Не знам дали е доволно, два дена ми стагнира килажава ама се тешам дека во место стоеше, не нагоре.
    Денес овошен ден. Не ми е толку тежок со оглед дека можам на секои два сати да мелам нешто.

На sunshinebabe, Ema.Sk, Giovanna и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Минус 400gr од последно мерење,значи 52.4 kg... Not bad,not great :D
    Идемо даље!:muscle:

На sunshinebabe, Ema.Sk, Giovanna и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Ова самоцитирањето заради континуитет на нештата :D
    Значи, од последното ' неофицијално ' мерење сум во минус уште 600гр, а од прошлата среда всушност од официјалното мерење - 1.400.
    Од почеток тука со стартот сум во - 4,4 кг
    Па и не е лошо а?
    :makeup::makeup::makeup::rock::rock::rock:
    :muscle::muscle::muscle:
    (hollest)(hollest)
    Следните килограми ќе биде потешко
    но навистина сакам до -10 или -15 да стасам. Тешко ќе е но да се обидам....

На sunshinebabe, Ema.Sk, Giovanna и 12 други им се допаѓа ова.
  4. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.479
    64.8кг на денешното мерење. Се врткам околу оваа бројка во последно време.
    Битно е да не сум здебелена само.:rofl:

На sunshinebabe, Ema.Sk, Giovanna и 8 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    -2 од прошла среда, минус горе-долу 5 од почетокот (средина на јануари). :) (hollest)

Некои денови стагнираа грамчињата. Некои си одеа ко од шала 0.5.

Ќе си терам и со режим и со вежби. Ништо не мењам :) освен што ќе гледам да не ми забегуваат јахлехидратите ко вчера (70+ гр.).

На sunshinebabe, Ema.Sk, Giovanna и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Генерално не сум дебела, висока сум и имам вишок неко 4 кг, кои главно се наталожени во пределот на стомакот и во пределот на горниот дел од раката и ужасно ми смета, но проблемот е во тоа што од сабајле до кај 18 часот се ми е по список, е после тоа се губам и грицкам, јадам благо но уште полошо немам никаква физичка активност, на работа сум до доцна, обврски околу дом и дете и си наоѓам милион изговори.
    Дефинитивно она што ми треба е да се ставам под контрола и едноставно нема јадење но како, како вас ви успева????
    У меѓувреме сум слабокрвна, пиев и пијам витамини кои всушност допринесоа и да ги качам тие 4 кг, па има ситуации каде ми се врти, поспаност а треба да сум будна и утехата е во инстант енергија но знам јас и здрави начини како до енергија но се навлеков на чоколадо и чипс.....
    Ќе почнам да ве следам па се надевам ќе се ставам у ред кога ќе ги читам вашите резултати.

На sunshinebabe, Ema.Sk, Giovanna и 7 други им се допаѓа ова.
  7. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.613
    Денес 82.15 минус 600 грама од претходната среда, досега од кога сум почната имам намалено 5кг.:party:
    Се придржував кон диетата но не премногу строго па затоа и помалце имам намалено, а еден ден дури и си се почастив по мое:D Ајде не се откажувам, супер ми е ниту сум гладна преку ден. Па за овие две недели - 5кг е супер. Е сега ако успеам да дојдам до 70 ништо повеќе не барам. Имам и висина па таман ќе е.

На sunshinebabe, Ema.Sk, Giovanna и 9 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.104
    Допаѓања:
    110.989
    Утро!

За една недела -1 килце, рамно, мерена сабајлево. Полека и сигурно се приближувам кон саканата цел, само ќе остане стомаче да симнеме, ама и тоа доста добро се држи засега, се топи полецка. Да не качев за празниците и ковидот, односно да не требаше да се враќам на килажата пред празниците, сега ќе ја имав постигнато целта. Многу сум среќна со мојот успех, многу! Почнувам на вежбање да ги осеќам веќе мускулите, не ми смета веќе салото за да не осетам, нозете ми се таман, топ, на сам раб до совршени зошто јас не сакам никако слаби нозе, сакам цврсти нозе. Конечно не сум дебела, пуничка сум, дебела не се осеќам и на лик и на килажа, знаете што значи тоа, нели, за чоек од скоро 100 кила што почнал.

Утрински планкот од 1мин го качив на 2, завршени 20ките и планкот, а здравје од следна недела 20ките ќе ги направам 40ки, до тогаш ќе ги качувам по 5 на неколку дена. Планкот сакам да го додржам до 5мин зошто приметувам дека после него се осеќам многу подобро и ми се намалуваат болките во грбот, а да ги правам чучњеви по 100, склекови 50 и стомачни 50, видеќемо... Денес треба да ми е рест деј, ама ќе вежбам нозе и бути јер утре сум на искачанка со другари од средно, а због заради тоа ќе треба да намалам малку калории денес и утре за да си дозволам некој џин тоник.

појадок-печена овесна каша со грчки јогурт
    ужина-микс јатки и суви овошки 1 шака
    ручек-буритце со мелено телешко, салата, пченка и сос од грчки, сенф и доматна паста
    вечера-урда со сусам, малку шарена сол и краставичка врз галета

На sunshinebabe, Ema.Sk, Camille84 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.961
    Допаѓања:
    61.068
    Очекував повеќе, ама ете само -0.5...што да сменам @NarCis@ сакам побрзи резултати???? ете само сладоледот ми беше грешка и пастрмајлијата во неделата за која извежбав 1,5 час добри вежби ..друго беше с епо план..е сега може вода внесувам слабо..а вака по алишта с ечуствувам ептен слизната, дури во струкот онака немам спојлери..ама килажава ме нервира..

Денес
    Д овесни со портокал
    У јајце
    Р кокошка печена со салата
    В незнам

На sunshinebabe, Ema.Sk, angelche16 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.613
    А денес на мени
    П: една банана, кафе и чај
    Р: гравче со тонус и некоја салатка каква ќе видиме
    В: исто пола од ручекот

На Ema.Sk, Ava.84, Vanilla15 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.409
    Допаѓања:
    183.677
    Тука не знам што да ти кажам Андрејко. Треба сама да се избориш со тоа дека бројката на вага не е толку важна, колку промената што веќе ја кажа. Резултати имаш, и сама викаш слизната си, спојлери стопени. Гледај по конфекцискиот број, фрли ја вагата. Еве пример за мене ќе ти кажам. Јас сум со 4кг вишок од празниците па наваму. Досега намалив отприлика 1.5кг со мојов режим, а облеката ми е точна како кога имав 4кг помалку. На работа ми коментираат дека сум ослабната, а технички на вага и не сум толку :) Сакам да кажам дека кога бев со 55-56кг пред 10-тина години, бев skinny fat, а сега со 60кг изгледам постегнато и поубаво. Терај ја исхраната, вежбај и ќе имаш сѐ подобри и подобри резултати. И топка сладолед и пастрмајлија не се грев. Сѐ е ок, дури е повремено и умерено. И не се споредувај тука со другите колку ослабнале, зошто секоја од нас си е приказна за себе. Сите сме со различна килажа, организам, метаболизам, цел на слабеење, начин на живот итн. Сликни се денес во најтесните фармерки или панталони, и за месец дена пак, па направи споредба. Тука ќе ги видиш резултатите.

На sunshinebabe, Ema.Sk, Giovanna и 8 други им се допаѓа ова.
  12. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.961
    Допаѓања:
    61.068
    Фала ти..баш и ќе се сликнам денес..па следно на 23 март..:*

На sunshinebabe, Ema.Sk, angelche16 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.104
    Допаѓања:
    110.989
    Мене да ме видиш сега поише од 68 не ми даваш, а јас имам 73, ама јас имам мускул, особено задник и нозе, а се наѕираат малку и на горен стомак, не сикспакс туку веќе кожа и мускул, рано е за обликување, а на нозе особено квадрицепс, имам на ниво на профи вежбач, јаки нозе имам, салце има останато само на внатрешните страни малку. Да не ми е стомакот нема никој да примети дека сум попуничка, ќе бидам идеална за себе. Сликај се редовно, на недела две, во исти алишта и по можност стомак гол, да не е покриен, смкнати гаки или хеланки.
    Eве води се по оваа слика и се ќе ти биде јасно.

На sunshinebabe, angelche16, Giovanna и 6 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.351
    Допаѓања:
    278.779
    Јас сум исто од мината среда.Ама како што варирав викендов арна сум.
    Ќе терам понатака ако можам подисципинирано.

На angelche16, Giovanna, zhap4e и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Битно се немаме покачено ;);):D:D
    И ќе тераш подисциплинирано, можеш
    само ОЗБИЛНО :hug:

На angelche16, zhap4e, andrejko82 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.351
    Допаѓања:
    278.779
    Море ај ти рели да сметаме нов бми и прај ,едитирај нова листа.Може тоа ќе не мотивира плус
    Јас ќе пресметав ама не дава тежинава со запирки да е А пола кг не е богами мала работа8)

На zhap4e, andrejko82 и Vanilla15 им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.104
    Допаѓања:
    110.989
    Заокружи на помалата бројка, тури у гаќи и прслук пола кило и ајт на здравје.

На mareane, zhap4e, andrejko82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Од 12ти јануари до сега, без вежбање, до грешки, 5.5 кила.
    Во обем, ептен сум стопена. На килажа не е толку :$ изгледа целата сум мускул :?:.
    Наместо да вежбам и да шетам вчера, јас цел ден лежев со главоболка. Ме сјеба ветерот завчера.
    Ајде до наредната недела, -7 ми е таргетот :wasntme:

На sunshinebabe, Kasiopaja221, angelche16 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    47.139
    Зошто не дава? Наместо запирка, точка стави. Мене ми даде така

На mareane, zhap4e, andrejko82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.463
    Допаѓања:
    25.177
    Не купувај чипсови и чоколади. :wasntme: Кај мене маж ми купува, па пак се наоѓам во искупешение повремено. :lol:

Освен сладолед на лето, и мене чипс ми е најголем порок. Не грицкам секој ден, ама ако гледаме филм некако автоматски ми доаѓа да грицкам. Среќа па не ги сакам сите чипсови, мора да е некој што ептен ми се свиѓа. Веќе кога не можам да го избегнам (жими сè јас не купувам :D), си правам ритуал - чипс се грицка 2-3 пати во месецот исклучиво со добар филм. Нешто слично и со благо, језда не сум до толку по благо, ептен ако приготвам јас нешто, па сакам да си каснам. Не јадам благо било кога, туку си правам ритуал - со второто кафенце во денот ќе каснам од колачот. И не секој ден.
    Така да, мои совети во врска со храната се: ако имаш избор, не купувај грицки и благо; ако имаш дома грицки и благо, поврзи ги со друга активност, како гледање филм/серија, пиење кафе, читање книга, итн.; прави повремени исклучоци ама само со грицки и благо што ептен ти се свиѓаат, не е поентата никогаш да не каснуваш, ама исто така не е поентата да каснеш било што благо, само колку да каснеш, значи биди селективна, почастувај се повремено со грицки и слатки што вистински ти прават задоволство.

Во врска со физичката активност, ако имаш велосипед, вози го до работа. И во слободните денови секогаш правите нешто со поголема активност. Не знам колкаво ти е детето, ако е поголемко на пример играјте бадминтон или подавајте се со фризби. Ако е малечко, обавезно шетајте кога си слободна, колку повеќе, тоа подобро.

Последна измена: 23 февруари 2022
    На sunshinebabe, sunmoonstars, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.