(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.271
    Добар деен :sun:
    Ден 20ти:
    - омлет со нешто салата
    - интегрални тестенини ама не знам со што, ако имате идеја за со некој зеленчук кажувајте, немам печурки за денес :D или пак со малку доматно пире ќе бидат, имам домашно од мајка 8-|
    - детокс смути

вчера јадев и чоколадо црно, ем пијам терапија за стабилизирање на шеќерот ем не јадам ништо благо, може и тоа реагира, можно е да ми бил паднат :^)

вагата малку ми стои на 85.5 бидејќи двата дена кога ми се слоши беа со благо, со леб, ама не е важно, идеме напред :D

На Kasiopaja221, zhap4e, mareane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.024
    Jас вчера не се истегнав убаво и ме штрекна под плешка, само денес добро се истегнав, малку подолго и направив дополнителни кобра поза и даунфејс дог и кет позишн и на крај чајлд поза (на ми се смејте не ми функционира убаво мењањето јазик). Не дека не болеше, болеше, ама се трпи. Убаво загревање и истегнување и немаш гајле, со помал интензитет и полесно, ќе биде

На lejlla, andrejko82, Kasiopaja221 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Редовно ве читам но не сум мн по пишивањето денес ми е 26 ден скробен, доручек банана и чај , ручек ќе биде посна сарма ќе гледам да вметнам и некој растителен протеин од неутралните намирници и салаата вечера пола од ручекот. Досега -4 кг . Почнав по некоја вежба да правам се надевам ќе зголемам интензитет со тек на време. Имајте убав и исполнет ден :hug:

На sia.bella, Cka, Kasiopaja221 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.109
    @AngelOfArh прекрасна, има голема разлика:inlove:.Само напред (highfive).

На AngelOfArh, christinnn, Vanilla15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    @AngelOfArh прекрасна трансформација. Се гледа разлика во самодоверба и среќа на сликите. Само напред.

Јас неделава надвор од игра сум. Ако не се здебелам добро ќе биде. Не сум дома. Вчера се јадеше вкусно јадење во Охрид касно навечер. Денес почнавме со кафе и колачиња. Сами без дете романтики тераме па душевна храна е побитна од физичка.

На sia.bella, Cka, Ava.84 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Изгледа на сите вчера ни бил ден за повреда.

Утрото... топла вода со лимон. Некое време покасно, мотав марули со малку урда и малку врат. Ова со марулите по ми се свиѓа одошто со тортиљи:$
    Ужина .. пола шака мих јатки.
    Ручек... пилешки стек запржен со свежи шампињони и салата марула, домат, краставица, лажица павлака и малку сок од лимон.
    Затвараме кујна.

На sia.bella, Cka, andrejko82 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Кај сте бе диеталки?! :wasntme:

Викенд дојде и ве снема. После ќе ни вадат муабети за нездравиот однос со храната и ќе не праќаат на психолог:)))))

Кујната не ја затворив кога реков. Само заспав и станав кај 17 и нешто, изедов кифличка и мало парче сирење. За душа. И моја и на покојните. :wasntme:
    Вечерва, 2х Клои - 15 min fat burning и 2х - 10 мин standing abs видеото. Сега може да сум раат.

На sia.bella, mal.ecka, Cka и 8 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.355
    Допаѓања:
    278.816
    Тука сме тука...
    Д.2 палачинки од леќа намаз од хумус и малку сиренце
    Р:1 чинија чорба со парче тонус.
    В досега 1 портокал ама уште нешто ќе подкаснам ми се јаде многу .
    Ќе пробам да извежбам ама нешто нозеве многу ме болат деновиве .Си имам ја хронична некоја болка на време.
    Испешачив околу 6000 чекори

На sia.bella, mal.ecka, andrejko82 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.159
    Јас вратив некој грам овие два дена :( На мажево му текнало да изнакупи триста глупости благи, теста за пици абе триста чуда :@ А јас сум во изолација и башка пред десетина дена хистероскопија правев па ми е шубе да вежбам сеуште. Полудев.
    Од понеделник сериозно, ми завршува изолацијата, па од вторник се фрлам на построга УН варијанта и пешачење. Или калории ќе бројам ќе размислам.
    Февруари ми беше загревање ама целта за март е - 3 кила :muscle:
    Без брзање.

На sia.bella, andrejko82, Ava.84 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    И мене вчера ден за повреда изгледа ми беше.... Онаа еднаш месечно . Денес еден куп работа изнаработив, на 100 места бев пазарев, и во 4 капната уморна сум заспала топ. Се уште ме боли грб и стомак и нелагодно ми е.... (Ова на тема изговор за невежбање :wasntme:
    .)
    На тема јадење и диета, вчера се држев добро до вечерта, НО после зезнав. Но, калориски и не беше преголем внес, шо донекаде и пола ми се прашта :D
    Е ,денес раната од еднаш месечно, :D, отвори една гооолема уста за јадење. Глад!!!! Обично ова, пред тоа ми се дешава, пред доаѓање, но денес беше... Некој подзатаен флеш (facepalm). Но, на сметка на тоа од преку денот, се чувствувам најадено (а искрено и многу слатко ми беше денешниот грев :wasntme:), па нема вечера. Вака и денешниот калориски внес не е оверлоад.
    Е сега мора полека враќање во колосек...
    Чус..
    П. С. Со Клои и вежбичките би се обидела од утре пак... :nod:

На sia.bella, Ava.84, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.355
    Допаѓања:
    278.816
    Јас вечерав 2 оризови галети со путер од кикиритки и танок слој џем од јагоди.
    И вежбав.И ме дозаболе страшно ногата ми се укочи мислам коленото изгледа некој мускул нешто .Од некни ме зеза ама вечерва ептен..
    Кај мене утре ќе биде ден за грев .Ќе готвам работи на коо знам нема да одолеам.Ќе се обидам калориски барем да не претерам.Вчера убава беше бројката на вагата ама денес јок...

На sia.bella, mal.ecka, Espadrila и 5 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Батали вежбње по тие видеа, Мареане. Не ти одговараат. :) Терај си го режимот и пешачи - ако можеш, кога можеш.

Јас денес ќе паузирам. Само нешто ми се пријадува после 16 саат, веќе два-три дена по ред. Некој апетит ми се има појавено ко да ми иде циклусот (мада мислам рано е) ама ме ремети толку што... а сакам да почнам построго, со помалку јх.
    Плус и на вагата гледам стагнирам. Визуелно си има ефекти сево но, некоја промена во телото си се дешава и затоа и апетитот. Од вежбање ама, нема пауза.

На sia.bella, mal.ecka, christinnn и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.109
    Да пишам да не ме пратат на психијатар:tmi:.
    Вчера:
    Д: Омлет со јајца и сирење со 2 лебчиња.
    У:Мало бонти:bandit:
    Р:Сарма со мелено месо и малку леб(се јади последната домашна зелка )
    В: Остаток од овошна каша со банана од дете.Многу малку беше дали 50гр.

Вчера бев активна во шетање.Шетав дури 1,5 ч:angel:.Саато уште не ми е активен не ми текнува да го активирам(facepalm),па не знам колку чекори сум направила.Брзо одење и на делови трчање ми беше.
    Во физичка активност да набројам и 2-3 пати буткање на бебе во седиште за кола.Па вежбам раце, па ако не заспие вежбам нози па пак раци и така ако продолжам ќе личам на орангутан :lol:.Сигурно вежбите ми се минимум 15мин:whew:. Овие вежбички си ги практикувам и во 3-4часот.Да бидам активна де ,на кој му е до спиење:emo::D.Олвејс лук он д брајт сајд ^_^.

На sia.bella, christinnn, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  14. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.961
    Допаѓања:
    61.069
    Вчера не сум пишала ама и да сум пишала имав еден куп грешки...
    Д палачинки од овес
    У парче пита со месо (ова дека на гробишта па морав нешто да земам)
    У 2 кафе со пријателки и парче пица
    Р зеленчук со малку ориз и голема салата од марула
    В роденденски беше малку домашна печеница и чварки, секако без торта..
    Кога го пишав ова се во апликацијата излезе 2200 калории..тоа е...стапот кај кого беше???за да се заозбилам да не плачам на вагата после...

Денес
    Д чиа пудинг
    У јаболко
    Р немам појма што да готвам денес ама може леќа за мене да биде...
    В нешто ептен ситно..
    Денес не вежбам, викендов одмарам од вежбање...
    Убав ден диеталки

На christinnn, mareane, Ava.84 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    2.243
    Вчера,ден 26
    Д. Палачинки од овес и банана со путер од кикирики и шумско овошје
    Р. 4 кебапчиња,пола кришка леб и зелка салата
    В. Катастрофа,кифлички,сувомеснато,сирење,пиво.... Пробав и мајонез салата две лажици:worried:

На mareane, Ava.84, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.841
    Допаѓања:
    142.404
    Вчера појадок еден парче бел леб со путер, да не се фрли оти на ќерка ми и остана :(
    Ручек две парчиња стек и две пиперки.
    Вечера не јадев.

Денеска за појадок уште не знам што ќе и се јаде на ќерка ми па какви остатоци ќе јадам, за ручек планирам компир манџа, а за вечера супа. Се надевам се без леб.

На mal.ecka, christinnn, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.271
    Добар деен :rain:
    ден 21:
    - детокс палачинки со павлака
    - тортилја со пилешко павлака и салата
    - детокс смути
    - ќе пијам и мача чај денес

Вчера пак си каснав благо малку оти душата ми ја вадат од ко ми се слоши :wasntme: ама не надминав со тоа благо калориски внес за дента.

Последен ден од прва програма, ќе ве известам со колку ќе ја завршам, кг и обем, ма да мислам дека сосем доволно, околу 5 кг со два дена бинџ јадење во 21ден, камо вака на секоја програма по 5кг да симнувам, ќе си бидам по ќејф за уште 3 програми :rofl:
    А да, конечно од утре ќе ми читате друго мени после 3 недели :lol:

Убав ден девојкии (hollest)

На Cka, christinnn, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.355
    Допаѓања:
    278.816
    Утрово станав подуена во лице и остали органи па во водата од андрејко додадов и магдонос.
    За другиве ќе месам ѓевреци за мене ставив набашка со интегрално брашно ќе ставам и куп семки .Кој знае дали ќе биде нешто.
    @zhap4e не се откажувам од така полесни вежби барем кога не пешачам доволно.А немам друштво за пешачење сама во нашиог град имаш реална шанса кучиња да те изедат по темниците посебно па вака одам до на работа кај мајка до маркет до кај другарка онаа кај што е осветелено само.

На Ava.84, Vanilla15, Espadrila и 4 други им се допаѓа ова.
  19. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Ви благодарам девојки за подршката, инаку вежбам аеробик со многу добар и искусен инструктор во сала, со истегнување со загревање со све што треба, ама си имам предиспозиции за болки во кичма, пред да забременам имав еден период каде што постојано бев со болки па правев компјутер, па носев снимки по доктори, не констатираа ништо сериозно освен многу мал надув помеѓу два пршлени што не би бил причина за болки, одев на физикална па во бременоста се ми се среди и еве после три години пак ме гибна малку. Болката е доста намалена, но сеуште не се чуствувам најдобро, внимавам на секој покрет, па дефинитивно ќе правам пауза и од вежбањето. Никако нема да се откажам од режимот на исхрана, ако треба уште 100 дена нема ни тестенини, ни благо, нит вечери доцни само да си дојдам до посакуваната тежина и изглед. Е сега вежбањето помага и тоа како во намалувањето на килажата, во зацврстување на мускуматурата, намалување на целулитот ама јебига, како што пишав во еден мој пост здравјето ни е најбитно од се ;)

На Ava.84, Vanilla15, angelche16 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.024
    Добро утро!

Викенд е не пишувам менија, ако ме разбирате де. Се шалам, вчера изедов малкуцка бело брашно, ама баш оддамна немам јадено бело брашно, па не беше страшно. Јадев и блачко, ама малку.

Денес уште немам извежбано, ама ќе бидат 30ките со планкот 2мин. Вчера требаше кардио ама кога сфатив дека ги испобркав малце деновите си земав си извежбав грб и раце, зошто ми текна дека нешто утнав и денес ќе биде кардиото. Знам нешто утнав. Требаше да се одмара ама нема.

Појадок-штрбнав остатоци и јас како повеќето мајки од бело брашно и една банана, ми страдаше организмот за јх
    Ужинка-уште остатоци, овој пат од маж, ама во минијатурна количина овој пат
    Ручек-интегрална паста со морско
    Вечера-палачинки од леќа со сирење и маслинки

На sia.bella, Ava.84, Vanilla15 и 10 други им се допаѓа ова.