(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.614
    Е ај добро утро. Јас денес прв воден ден, се надевам ќе го издржам бидејќи имам премногу обврски а и сум надвор од градов. Планирам да го држам е сега сѐ се случува, ако нешто би каснала марула салата и ете една банана помала. Ќе пишам како ќе оди :Dама па добро е и човек некогаш да се исчисти и вака. Сигурна сум дека од кога ќе ја завршам диетава барем 1 ден неделно ќе ми биде овошен, некако супер се чувствувам :inlove: а и се надевам дека ќе ја видам 7ка та напред при следно мерење.

На christinnn, Kasiopaja221, Ariel и 3 други им се допаѓа ова.
  2. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.962
    Допаѓања:
    61.083
    Не стигнав да извежбам вчера ама затоа денес ќе надокнадам..се нервирам кога за глупост пропуштам час..ама тоа е..

За денес
    Д овес со урма и банана
    У јаболка
    Р леќа со лебче
    В салата

На angelche16, christinnn, Ariel и 2 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.127
    Допаѓања:
    111.086
    Утро!

Почнав стомачните, склековите и чучњевите да ги правам без да се уморат мускули, нозете веќе секако ми се силни и можам без престан и 100 чучњеви да направам, ама раце ми се слаби исто и стомак, па до 20 правев без проблем и после по 2 по 2 едвај, ама сега без застанување ги правам по 30, значи од понеделник одиме на 40. Е планкот ми е проблем бидејќи боса вежбам насабајле и ми е малце проблем, не ми се цврсти стапалата, ќе почнам со патики и ќе накачам и планк на 3мин, ама и 2мин е сосема солидно мислам дека, се осеќам дека откако ги вежбам овие вежби на страна од вежбањето на пладне, многу повеќе сила имам и ги осеќам мускулите под салото како работат, а порано ништо не осеќав, додуша и со намалувањето на салото се осеќаат мускулите многу повеќе, тоа јасно е, ама мислам дека ми помагаат многу. На овие вежби им продолжува и 20мин пешачење умерено темпо до работа, тоа е некаде 2500 чекори. Мислам дека веќе спаѓам во прилично активни луѓе, што за мене беше битно зошто до пред 1г јас само лежев, ништо не правев, а сега имам најмалку 1ипол час активности во денот во кои трошам калории. Денес попладне ќе се вежбаат нозе, мачји кашаљ за мене искрено, ама со термините што ги имам дополнително, никако не можам да искомбинирам да извежбам малку повеќе, ќе се потрудам за овие перничињата на внатрешните бутови уште некоја серија да направам со топка.

појадок-ванила јагода шејк
    ужина-темна чоколада 75%какао, лешници и урми
    ручек-стекче едно отприлика 200гр, мало шољиче пченка, 2 мали компирчиња и 1 морковче динстани со пола зеленчукова коцка
    вечера-протеинска проја пита, со спанаќ, урда и пилешки гради димени

На Cka, mareane, andrejko82 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.271
    Вчера на мени само бисквити и млеко, чаеви, денеска пак ќе е истото ако не и супа..
    не пратам режим моментално бидејќи не можам да голтам и не ми се јаде ништо.
    Како може да сум волку болежлива :@
    Ќе ви се придружам од понеделник се надевам кога ќе завршам со антибиотици :bandit:

На zhap4e, mareane, andrejko82 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.427
    Допаѓања:
    143.410
    @AngelOfArh инспирација си :bow:
    Пиши некој ден ако можеш како ти се случи „кликот” во глава за да почнеш да слабееш. Секој почеток е тежок, ама почетокот на слабеењето мислам дека е најтежок (facepalm).

На Cka, zhap4e, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.127
    Допаѓања:
    111.086
    Кликот беше моментот кога сфатив дека мојата дебелина ми смета и ми го кочи животот, криев слики од роденден на дете, за сликање се сликав позади сопругот, гледам слики и се супер а јас огромна, не можам да споделам слики од битни настани бидејќи сум огромна... Ама врвот беше дека сфатив дека бракот ќе ми се уништи бидејќи на сопругот му сметаше премногу тоа што имав скоро 100 кила, а иако не сакав да си признаам ми сметаше и мене. Преку ноќ буквално, видов на инста стори на Ана Стојанова, уплатив и си мислев ај ќе пробам, не е многу скапо, што не сум пробала... Еве 10 месеци подоцна се осеќам ко друга личност, се отклучија некои левели во мене што никогаш не верував дека ќе се отклучат, а за разлика од сите други програми кои сум ги терала досега овој пат има стварно ефект голем и не се враќаат килограмите и мираз со нив плус. Значи не ми претстоеше период да се спремам, ај од 1ви, ај од јуни, почнав на 17ти мај. Многу ја хејтаат Ана и нејзината програма, ама мене ми го смени животот, а запознав и куп жени на кои исто им помогнала со тоа што го продава, па не крадела од нет, не купувала препродавала, не било исто и на нет беспари, јас нема никад да се откажам од овој начин на живот повеќе. Можам да продолжам и без неа, факт, имам веќе влезено во ритамот, имам најдено уште еден куп програми на нет без да мора да плаќам, ама еве едвај го чекам новиот денс предизвик.

На crimson, Cka, zhap4e и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Девојки стасав до 62кг држејки ја ун намалив 6кг, колку е здраваа или не незнам, освен помалиот протеински внес мислам дека не е страшно. Сакам да продолжам барем до 60 ама веќе немам сила за ун премногу е рестеиктивна. Дајте идеи како да контролирам калории колку имам изедено а да не се опседнувам со мерење. Почнав и да се размрдувам полека да повежбувам. Исто идеи за оброци, гвидов имаше некоја страница наназад ама за постење, јас не постам .

На Kasiopaja221, zhap4e, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  8. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Ден незнам кој :D
    Секако дека знам, трета хроно рестрикција 4ти ден, вкупно 60 денови (hollest)
    П: просо, сос од свежи домати и грчки јогурт
    Р: од вчерашнито динстано телешко месо и многу салата зелка, морков, цвекло и краставица
    В: туна со кромид

На Kasiopaja221, zhap4e, riba79 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    1.071
    Ориз се мери пред варење или после?
    На овој што го имам пишува 130 калории на 100 грама, си сварив 150 и доволно ми е за ручек и вечера, секако му додадов спанаќ, морков, кромид и ќе го јадам со марула салата, ама и тоа се малце калории. :?: Околу 500-600 калории би ме фатил цел ден ако се мери пред варење, може ни толку.

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Не знам на каква диета си или режим.
    Да 600 калории е пре пре малку. Касни овошје, јаболко, банана, апетисани..(Гледам зеленчук имаш марула салата.)
    Види да имаш и добар банас на нутриенти.30 гр лешник 24 калории, гоолема чаша цеден кортокал од 330 мл околу 120-130 калории има, , 100 грама шампињони 24 калории, банана средна големина околу 50 калории, ...
    Пак ќе кажам, не знам на каков режим си, да не ти форсирам ЈХ, види протеински внес ...
    Јас се служам со апликацијата my fitness pall тука колешкиве ми ја препорачаа, не ми е скрос усовршена ама врши работа :)

На Kasiopaja221, christinnn, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  11. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.467
    Допаѓања:
    25.198
    Оризот попримува вода и поради тоа кога ќе се зготви тежи дупло (дури можеби и тродупло). Но калориите остануваат исти - односно ако знаеш дека си ставил 100 гр незготвен ориз, ќе добиш 200/300 грама готвен, ама калориите остануваат исти зш во основа се 100 гр ориз.
    Нека ме поправи некој ако грешам.

500-600 калории се ееееееекстремно малку, го изгладнуваш организмот. Ќе си заебеш метаболизам, а и здравје.

П.С. 100 гр. НЕЗГОТВЕН ориз има барем 350 калории.

Едит:

Screenshot_20220310-120309_Chrome.jpg

Последна измена: 10 март 2022
    На lejlla, Maylin и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  12. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    1.071
    @Espadrila @MissChievous секако нема да останам на 600 калории, премалку се, ама бев ептен збунета со оризов пошто стварно ми излезе доволно и за ручек и за вечера, а пишува само 130 калории. :?: Може е некоја нивна грешка.

На MissChievous и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.127
    Допаѓања:
    111.086
    Пола шоља зготвен ориз е околу 150 калории, зависи од типот на зрното, но класичен бел ориз е толку зошто содржи најмногу јх тој, басмати оризот е околу 130 калории, кафеавиот е околу 90 калории. Ама пола шоља, а не 100гр неварен.
    https://www.webmd.com/diet/healthtool-food-calorie-counter
    Јас ваму сметам калории и најлесно ми е. Ако постиш додај печурки, риба, нешто протеин, не можеш само со ориз и зеленчук.

На andrejko82 и MissChievous им се допаѓа ова.
  14. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.427
    Допаѓања:
    143.410
    После варење, ама ако го правиш и со масло, калориите ќе бидат други. Исто и со кромид и морков, ама калориите најмногу додаваат. Ок ти е јадењето, ако го јадеш со многу салата и ако не си гладна - супер.

На andrejko82 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Јас за житарки мерам пред готвење и неколку пати сум мерела и по готвење и отприлика исти се калориите. Нормално количината се менува при готвење, ама од неготвената количина калориите и она што ќе се добие како количина после готвење (само со вода) сите страници ми даваат горе-долу исти бројки. Така што мене ми е полесно да мерам пред готвење и толку. Секако отприлика бројам, не бројам се до последна калорија. Во она фитнес пал секако ставам отприлика некогаш јадење (Амерички или Британски готвени јадења) и знам дека нивните се понапукани со калории, масти и шеќери од наш начин на готвење така што сум посигурна дека нема да изедам повеќе калории од тоа.

Денес доручек: јачмен со малку брусница и млеко
    Ужина: ореви, урми и суви сливи
    Ручек: Свинско каре со златна мешавина и салата
    Вечера: чаша млеко

Јас себе си на слика никако и во никоја ситуација се немам бендисано. На слики испаѓа пори на од било кое мое појавување во живо. Сите недостатоци си ги истакнувам при сликање. Ич не знам да се наместам и секогаш ме фаќа благо разочарување кога се гледам на слики.

Последна измена: 10 март 2022
    На Kasiopaja221, andrejko82, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Ако со ова мислиш дека никад нема да се откажеш од нејзините програми, тука веќе преминува во култ, нездрава опсесија со личност што мислиш дека ти го променила животот. Не е првпат некој да ослаби со одредена диета или програма и после тоа да се држи ко слеп за стап за неа и да пропагира ко нова религија. Посебно вие што сте скоро цел живот со машала вишок кг, па кога ќе видиш промена на тело ти е ко втор живот. Треба да е јасно дека промената е од тебе, да, таа помогнала да те мотивира и нешто да кликне кај тебе, ама и сама знаеш дека ниедна опсесија не опстојува на подолг рок. Така и твојата.
    И она -ослабев и не ги вратив килограмите |( Па ако уште се држиш до диета, вежбаш, се трудиш, многу јасно дека нема да ги вратиш. Нема ништо магично.
    Се е ок, и тренери и нутриционисти и групи за поддршка и вакви и онакви диети, ама кога забегува човек, макар и за позитивна ствар, мене лично не ми е ок. А ти искрено отече со Стојановска.

На andrejko82, molikaMk, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.479
    Денес пак не сум нешто нај океј со исхранава. Направив со брзо темпо некои 4-5000 чекори и вежби за нозе и задник.
    За доручек имав благо. Не беше количински нешто премногу, парче кекс со јаболка и малку пудинг, ама сепак е благо.
    Ручек- Пире и три копани средна големина. Плус пред ручек мезнав една шака грицки и чаша пиво.
    За вечера ќе имам јогурт. Доста е, да не претервам со калориите.

Се тешам дека вака на храна ме тера тоа што е ладно времето. Тогаш апетитот ми е на највисоко ниво. Иако се осеќам сита од ручекот, да ми извади пред мене некој цела пица или чоколадо, се’ ќе изедам.

На Kasiopaja221, andrejko82, angelche16 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.357
    Допаѓања:
    278.852
    Д: пола кочан варена пченка ,кафе.
    Р :3 палачинки од леќа премачкани со урда и маслинки.
    Какао.
    В :малку шпагети (пола тањирче )

Слабо ми оди со рачункиве со калории.Рачунав кафето да не ми е ептен калорично оти го пијам со нецело лажиче шеќер и маллу млеко.Некаде околу 40 калории се тоа.Не сум спремна д асе откажам од тоа задоволство Сум пробала без шеќер не можам.

На Kasiopaja221, andrejko82, angelche16 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.614
    Јас денес имав успешно одржан воден ден, не каснав ништо а и не ни ми се јадеше воопшто. Ќе се мерам утре по водениот ден баш да видам дали има некоја разлика. Баш ќе се усреќам ако видам 7 напред.

На Kasiopaja221, andrejko82, lejlla и 5 други им се допаѓа ова.
  20. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Вака мене ми изгледа дека денес имаш премалку калории. Ако е ова се тогаш си под 1000 калории за денес. Освен ако не ти се палачинките огромни.

На Kasiopaja221, andrejko82, gladiola37 и 1 друга личност им се допаѓа ова.