(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.357
    Допаѓања:
    278.853
    А бре и по моиве рачунки тука се движам од 1000 до 1500 максимум во лоши денови.Слаба физ активност е изгледа што слабо намалувам.А и хормони може ме зезаат арно рече Нарцис да испитам.
    Ај ќе биде...

На Kasiopaja221, zhap4e, andrejko82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.427
    Допаѓања:
    143.410
    Не се откажувај ако ти е големо задоволство. Нема поента, не се многу калории. Да си на кето веројатно би морала, ама не си.

На zhap4e, andrejko82 и mareane им се допаѓа ова.
  3. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Испитај хормони и гледај да немаш многу осцилации во број на калории. И немој под 1000 калории дневно да одиш. Така го збунувачки телото и наместо да слабее складира енергија во деновите кога јадеш повеќе.

На mareane, andrejko82 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.427
    Допаѓања:
    143.410
    П: чиа оброк
    Р: чиа оброк (двата заедно 450 калории)
    В: чорба, ќебапи, чаша вино, колач (900 калории, машала, количински претерав).

Денес многу слабо движење, немам ни 3000 чекори. Пола ден го преспав, немам сила за ништо.

Ненормално се подув попладне, прогуглав малку и гледам дека редовно се случувало ако не внесеш доволно вода со чиа семето. Ќе го заменам малку со овес деновове, некако и метаболизмот забавен ми е, може ќе тргне работата…

На mareane, Kasiopaja221, Espadrila и 5 други им се допаѓа ова.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И вчера не го погодив ручекот. Нема смисла од сега да пишувам што ќе јадам, дефинитивно. Вчера добив па издуен ми е стомакот, среќа ама, никаков апетит немам и ништо не ми се јаде. Јадам колку да јадам, пошто ми кркори стомак за јадење а отвори-затвори на фрижидерот правам и на се' се смрштувам.

Вчера за ручек... печена кришка со сирење, печени копани, зелка салата и малку цвекло од тегла. Пред ручек немав баш некое време.. ред црно чоколадо, некоја јатка.
    Крш ден со исхраната ама такви ќе ми се деновиве.. по сум за да грицнам нешто онака, ради реда, одошто оброк да имам. Што викаше мајка ми... стомакот/желудникот нешто ми е тажен:)

На mareane, mal.ecka, Kasiopaja221 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.962
    Допаѓања:
    61.083
    @Ariel и мене чудно ми се дува стомакот од чиа, затоа миниамлно ја додавам во оброк..овесниве снегулки ми се закон..ем посно ем брзо ем сита..

Вчера денон ми беше од 7 до 20 часот надвор од дома, бев организирана со ручек па затоа не прекршив ништо!!!

Денес
    Д овес со јаболко
    У јаболка
    Р спанаќ со ориз
    В салата
    Нешто плус ќе каснам некоја леблебија или лешници..

На mareane, Ariel, lejlla и 2 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.127
    Допаѓања:
    111.087
    Утро!

Нит вчера вежба, нит утрово, причина нема, едноставно не осеќав сила. Затоа денес има да извежбам за двата дена. Ме замисли на Бриџа муабетот, ако се лажеме, дека опсесивно е моево... Мала шала. Денес ќе се вежба значи раце и нозе заедно, коа ќе легнам на под ќе станам тек пред спиење таман. Значи после 3 недели прв пат скокам 30ки среде недела.

појадок-омлет со печурки, наут и фета, од 2 јајци и 2 лажици овес за карбс
    ужина-банана
    ручек-цезарицата моја со зеЉка, пилешко димено, пченка, наут и маслинки, сос од грчки со сенф, лимон, масл. мас. и малку водичка за конзистенција
    вечера-некоја протеинска палачинка мислам ќе биде

На mal.ecka, Ariel, JoyJoy и 2 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.710
    @andrejko82 @Ariel ме замисливте со чиата, никогаш немаше да ми текне дека може таа да ме дуе. Сега не знам дали и ќе јадам уште еднаш.

На mareane, Ariel, andrejko82 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Петок за мене секогаш посно мени :)
    П: тостиран тонус, хумус од печурки и домат
    Р: лосос и салата марула + краставица
    В: печени печурки + краставица

На mareane, Ariel и andrejko82 им се допаѓа ова.
  10. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    И мене ме замисливте и во право сте најверојатно за чиата.
    Е сега , ако знате....Самата чиа ми е потопена во недоволно количество вода, или отпосле чиата недоволно вода конзумирам???/ Пошто кај мене и двете опции се веројатни. Јас би ја јадела повторно, затоа што и ми се допаѓа и чиата и комбото шо си ги правам со неа. Ама ваљда ќе треба пажња на водата.
    Како и да е...
    Вчера четврт ден пост, без масло. Појадок чиа со овошје (банана киви и јаболко, од се ова по пола), ручек леќа посна , маслинки и 2 парче бел леб, вечера марула, краставица и ротквица заедно во салата со сол и лимон. и 1/4 интегрален ѓеврек.
    За денес Појадок овошно црвено смути , евентуално до после и 1 банана и шака лешници печени несолени. За ручек спремив динстан зелечнук на вода и салатка некоја.

На mareane, Kasiopaja221, Ariel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Добро утро и од мене.

Јас за чиа знам дека не се јаде повеќе од 1 лажица дневно и не треба секој ден со чиа да биде. Исто така знам дека мора претходно да се потопи во течност да отстои па да се јаде.

Вчера вежбав и денес некако подобро се чувстувам. Две вежбања по ред и одма е друго. Е сега подуена сум од што треба да добијам па не знам ни оваа недела дали ќе оди вагата надолу. Битно да не ми оди нагоре. И минатиот пат така ми беше пред и за вреем на добивање потоа отиде надолу вагичката. И нормално обемот. Вчера после вежбање место млеко јадев супа. Ми требаше нешто да ме стопли верувале или не зашто касно вежбав па чекав пред бањање и се оладив.

Денес доручек: печена киноа (со две банани, две шољи млеко, две лажици чиа, една кокос и боровинки од горе). Од ова излегоа четири парчиња и изедов едно плус едно јајце. рецептов е ОК ама мислам дека следен пат ќе дотурам уште малку плус вода зашто како недоготвена ми се виде киноата. Го правев ова чисто од љубопитност како алтернатива на печен овес и ОК е ама со мали модификации. Пишуваше дека и со овесни снегулки може истото да се направи и тогаш мислам дека течноста ќе биде таман.

Ужинка: Едно јаболко
    Ручек: Грав и салата
    Вечера се надевам млеко.

@AngelOfArh земи си заслужен одмор. Секако тоа сабајле ти е плус од редовното вежбање. Може и си претерала па ти треба одмор.

На mareane, AngelOfArh и Kasiopaja221 им се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.427
    Допаѓања:
    143.410
    На еден дел чиа се ставаат 4-6 дела течност. Значи 4 е минимум, за пудинг, а 6 за потечна форма. Дополнително вода не мора да се пие, ама ако го направиш како мене, ептен густо, и ако не пиеш вода, стомакот ќе ти се подуе како балон.

Мене основна храна ми е чиа оброк, многу ми е убаво. До душа, заради путерот од кикирики, какаото и бананата ми е убаво, ама истово со овес не ми е вкусно, може треба така без чиа да си го јадам (facepalm).

На lejlla, Kasiopaja221 и Espadrila им се допаѓа ова.
  13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Има логика. Не му ставаш доволно природна средина -течност, за да се доразвие, па после се развива во стомак :lol:. Се набабрува :D.
    Нема ми текнато и какао да ставам. Јас ставам мало лажиче мед, м.л. путер кикиритки, 1 м.л. мелени 4 семиња, и банана фиксно а во зависност од што имам дома ставам јаболко, киви, боровница, сува брусница... баш ќе пробам, и какао .

14. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.614
    Пред и по првиот воден ден, (86.60 10ти февруари - 79.35 денес :party::party:) дури и пред да почнам еднаш ми покажа и 87.10 Нормално имав некои мали грешки, не викам не, ама може да кажам дека строго се држев. Досега немам држено диета, не сум ни пробала ама оваа и тоа како ми е супер. Најважно е што имам енергија и не се чувствувам воопшто гладна. Одиме уште два месеци

На Estranged, christinnn, lejlla и 3 други им се допаѓа ова.
  15. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.467
    Допаѓања:
    25.198
    1 голема лажица чиа иде на 100 мл млеко.

Колку киноа ставаш со другиве состојки? Ја вариш киноата претходно? Чиата големи лажици? И сето тоа измешано го печеш? Рерна/миркобранова? Како колаче треба да дојде (зш спомнуваш 4 парчиња дека излегле). Звучи вкусно и ги имам состојкиве моментално. :wasntme:

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Повели рецептот: This TikTok Baked "Oatmeal" Uses 2 Surprising, High-Protein Ingredients | EatingWell

Инаку една шоља (амерички cup) мерица користев за сите состојки. Исто имам и мерица за tablespoon (голема лажица) за чиата. Се се меша во плехче ништо претхоцно не потопено во течност и се пече. Како сплескано тортиче изгледа (исто како и со овес печен). Само јас би ставила плус вода (можеби околу половина cup) и подолго ќе се пече нареден пат.

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    А со овес на вода само можно е ова комбо да се изведе?

18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Ако прашуваш за тоа претходно да. Има во текстот и опција со овес (иста количина како киноа). И може и со растително млеко обичното да се замени. Веројатно може и само вода ама тогаш не знам дали вкусот ќе биде ист.

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Да прашањето ми беше на водата поточно акцентирано,. Дека пост...
    Вкусот ваљда ќе го покријат бананите, кокосот.... :)

Фала ти

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Земи си растително млеко, бољи вкус ќе добиеш, на вода е многу бљутаво.

На JoyJoy и Espadrila им се допаѓа ова.