(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Ја да се пофалам, од средно ме собраа 2 пара панталони што не ги носам од кога бев послаба на времето ама не најслаба :rofl:. Средував у шкаф да видам што ќе се носи, што нема да се носи овие месеци, викам да видам чисто за споредба кај сум што сум, се изненадив. Се измотивирав ептен сега, следна цел и финална ќе е да ме соберат тие панталони што ги носев кога бев најслаба и најтаман. :lol:

На Vanilla15, mareane, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  2. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.965
    Допаѓања:
    61.110
    Нека кажат младиве мамички за твојов случај, но според мене сега во моментов со бебе немаш потреба да внимаваш на килограмите зашто имаш еден куп обврски и дење и ноќе, плус доиш за кој ти требаат доста калории во текот на денот, почни поздраво да се храниш, лебот бел замени го со интегрален , без благо-купечко, јади овошје и здрави јаглехидрати, манџи и тоа е..

На Vanilla15, glisa и Espadrila им се допаѓа ова.
  3. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.965
    Допаѓања:
    61.110
    За денес
    Д овес со банана
    У јаболко
    Р вегетаријански сендич посен
    В салата со туна

На Vanilla15 и mareane им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.430
    Допаѓања:
    143.462
    Повеќе овошје и зеленчук, помалку леб и не јади благо. Ама почекај уште еден месец, сега веројатно уште внимаваш што јадеш ради грчеви кај бебето. После 3 месеци, друго е. И шетај многу со количка, таман пролет ќе дојде, убав период е пред тебе. Ќе ги симнеш, не се многу.

На Vanilla15, mareane, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.144
    Допаѓања:
    111.140
    Утро!

Извежбани 40ки со планк, планк не беше 2мин, некако не успеав да издржам. Денес ќе се вежба грб и раце, од оваа програма омилени вежби ми се и особено ги сакам бидејќи гледам од нив најмногу ефект, од претходната најмногу ефект видов на рацете, редно е од денс кардиово стомакот да се стопи, нели?

појадок-овесна проја со спанаќ, праз, фета
    ужина-банана
    ручек-некоја салата ќе биде, немам уште ништо спремно
    вечера-пак проја да ја дојадам, да не ми останува

На Vanilla15, mareane, JoyJoy и 2 други им се допаѓа ова.
  6. SkyStar99

SkyStar99 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2022
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    34
    Здраво девојки.:hai:
    Долго време се мислам да пишам и се откажувам.
    Затоа нема да должам, ќе бидам што е можно пократка.Имам некои 14 кг за симнување до лето за да бидам шланг.Се надевам дека ќе ги стигнам.
    На диета наречена нејадење сум веќе многу долго време, цела година скоро и тоа во комбинација со 3 часовен тренинг секој ден, затоа што тоа е единствениот начин на кој слабеам за жал. Немам проблеми со срце за среќа.
    Само имам екстремно бавен метаболизам кој ми оди на нерва.
    Најбавен од сите тука што сте собрани. :( :( :(
    Ако вие по месец симнувате 3-5 кг, без премногу рестрикции, мене максимумот ми се 2.5 kg и тоа само со долг fasting и исцрпен тренинг. Затоа треба да бидете среќни што имате здрави метаболизми и мускулна маса, зошто јас го немам ни едното ни другото веќе долго време.
    Дојдов да си ја пишам маката, а сега одам да трчам иако знам дека треба да правам тежински тренинзи, ама не можам.
    Ве поздравувам. :l:

На Vanilla15, mareane, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.144
    Допаѓања:
    111.140
    Метаболизмот ти е спор бидејќи го изгладнуваш, се штеди, во моментот кога му внесуваш храна складира и бидејќи не знае кога следно ќе добие храна.

На Vanilla15, mareane, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.932
    Еве и јас дојам и имам еден куп вишок кг ама и еден куп вишок апетит :( поради доењето веројатно, во бременоста немав толку.
    Млекото нема да ти прекине додека пиеш многу течности и не се изгладнуваш, но мора се што внесуваш да биде здраво.
    Почни наутро секој ден да јадеш овесни снегулки или варен овес кои исто така се добари за количината и квалитетот на млекото. Ручек манџи, вечера пак нешто приготвено дома, варени јајца со салата, месо и салата, така нешто.
    Ако мораш леб нека биде Тонус, ама тоа нека биде пример 1 парче.
    Благо никакво, освен ептен ако западнеш во криза.
    Многу зеленчук и овошје.

На Vanilla15 и JoyJoy им се допаѓа ова.
  9. Kkala

Kkala Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Браво за успехот и инспирацијата што ја даваш со споделувањето на успехот кој си го постигнала. Те молам дали може да ми споделиш линк од програмата за вежби која ја правиш. Се обидов да најдам наназад во пораките но не успев.
    Фала многу :l:

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.144
    Допаѓања:
    111.140
    https://peacharmy.mk/en/

На Kkala му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Добро утро и од мене.

Доручек: Четврт чаша ориз мерен неварен (од оние стандардизирани cup мерици), варено јајце, малку павлака и малку ајвар
    Ужинка: Појма немам сега кафе ми се пие
    Ручек: Супа од морков и тиквичка и веројатно макарони со месо
    Вечера: Млеко

Денес ги прибав панталоните за инспирација и добро се копчат. Само сакам да ги чувствувам малку покомотни. И маж праша кога ќе престанам да јадам специјални доручеци, па реков не знам. Според него таман сум си, нема потреба да слабеам, ама јас сакам уште малку . Повеќе самодоверба имам кога сум со малку помалку килажа од сегашнава или ај да кажам кога сум 38 број наместо 40.
    @SkyStar99 се надевам дека ќе успееш во намерата. Само што начинот ич не ти е здрав долгорочно гледано, а не знам ни дали ти е одржлив долгорочно гледано. Ќе има момент кога ќе дојдеш до посакуваната тежина и што потоа? Ќе гладуваш или ќе почнеш да јадеш? Јас симнувам по околу едно кило месечно и тоа е тоа. Помирена сум дека е така кај мене, цел живот сум таква. Некои луѓе едноставно се такви. Ама мора да најдеш начин за избалансирана исхрана што ти одговара па макар поспоро симнувала.

На Vanilla15, mareane, SkyStar99 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Ајде добро утро, денес се си оди според планот. Извежбано 35 мин фул боди хиит плус кардио, потење ко да е последно :D. Се зафатив со бебето и доручекот ми беше доцна а разбудени сме од 6 дури да јадам дојде 10часот. Инаку почнав да си приметувам разлика и во физичкиот изглед особено стомакот,не изгледа како да сум родила :party::sun:
    Д: шолја баланс со две оризови галети и мешани семиња, банана и 4 урми.
    У: портокал,една рака мешани јатки.
    Р: гравче без леб можеби со парче сирење и запршката никако со брашно.
    В: стандард нема да има.

Чао до утре и убав да ви е денот.:inlove:

На Vanilla15, mareane, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Е вака во слична ситуација сме со килажата и породувањето само што јас не дојам. За почеток многу пази колку течност внесуваш и каква. Пази со соковите,гледај да се 100%, оти соковите имаат многу шеќери,вода внесувај колку можеш повеќе. Лебот замени го со овес, просо, киноа, тонус. Во основа избегнувај шеќери, бел леб и гледај месото да го комбинораш со салата. Вечерата нека ти биди полесна, салата или јогурт со тонус,со просо и сл. Ако си во можност, зависи и од распоредот на доење,повежбувај по малку. И сепак на крај треба време буквално прво органите да си се вратат на место и да се стабилизира организмот,немој да се форсираш слушај си го телото само ќе ти кажи.

На Vanilla15 и glisa им се допаѓа ова.
  14. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.614
    Денес 37/90
    Овошен ден :inlove: некако го сакам, ме балансира, не се чувствувам подуено и баш супер ми е, овошје, јаткасти плодови, чаеви, вода обавезно, кафе едно две чат пат и така :D а сега повеќе сум и под стрес почнуваат колоквиуми :doh: па треба да добијам и така

На Vanilla15, zhap4e и Ariel им се допаѓа ова.
  15. Kkala

Kkala Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    68ден хроно рестрикција:
    П: интегрална тортиља (за жал не беше по хроно, немав избор) премачкана со сеф, туна, марула, домат
    Р: печена пастрмка, печен зеленчук (тиквичка и карфиол) и салата
    В: доколку стигнам, не ка планирам однапред, многу често и ја прескокнувам

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Вчера појадок потопени овесни и чиа со жешка вода, со додадена сува брусница, и потоа 1/2 банана, 1/2 киви, 1/2 јаболко, 1 полна лажица мелени 4 семиња, 1 м.л. путер од кикиритки и кокос. Убав ми е вкусот и си терам со ова. За ручек макало со компир и праз, динстан зеленчук и печурки ...е тука бел чиабата леб :x. За вечера макарони со ќечап.
    Денес појадок ѓеврек со маслинки, за ручек леќа и мноооогу салата, а за вечера не знам.
    Убав викенд имајте

На Vanilla15, mareane, Kasiopaja221 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.467
    Допаѓања:
    25.201
    Не знам дали имаш рестрикции во исхраната поради доењето, знам некои избегаваат мешунки (кај многу бебиња прават гасови/грчеви), некои јадат се'.
    За појадок комбинирај варен овес или булгур со овошје/путер од кикирики/јатскасти; варени киноа или просо или хељда со било каков зеленчук, свеж, печен, варен, во комбинација со урда или грчки јогурт; сендвич со поквалитетен (повеќе влакна, помалце шеќер) леб со авокадо и зеленчук, варено јајце и урда, хумус, моцарела и зеленчук; место кришки леб истото може со една тортиља; сето тоа со чаша ќефир.
    За ручек што и да јадеш, обавезно и свеж зеленчук, што повеќе тоа подобро. Можеш да комбинираш парче мевце или риба со ориз или булгур или варен компир; шоља тестенини со грчки јогурт, печурки, маслинки, авокадо; чинија супа пред оброците; многу печен и варен зеленчук (да не набројувам, што поразноврсно, тоа подобро).
    За вечера јас би избегавала јаглехидрати, така да би комбинирала јајце со зеленчук, туна со зеленчук, можеш печурки да наполниш со урда и да ги испечеш, можеш свежа тиквица да ја исечкаш во тенки линии како шпагети и да комбинираш со песто сос и домат (доколку смееш домат).
    Помеѓу појадок и ручек и помеѓу ручек и вечера имај ужинка, само овошје или парче овошје со путер од кикирики, или само шака јаткасти; или пак свеж морков или краставица со малце хумус; или пак грчки јогурт или ќефир во канче што е со ситно исечкана краставица и копар; или грчки јогурт и малини/јагоди/боровници; или само неколку урми.
    Ако смееш мешунки обавезно јади си од нив, прави чорби од грашок, боранија, грав, итн; каде можеш додавај варен наут и црвен грав; супер оди грашок со туна; за вечера со свеж зеленчук како марула/рукола/спанаќ/краставица/ротквица обавезно додај наут или грав, можеш и пченка и маслинки. Јади ферментирана храна или во превод туршија. Ако смееш внеси брокула и карфиол, тие се меѓу најнекалоричните зеленчуци, а со мноооогу квалитетни нутритивни вредности, плус можеш да ги јадеш и свежи и печени и варени и пикнати во палачинки и ќофтиња.
    Значи се' на се', за појадок комбинирај си житарици и семиња со овошје, зеленчук, јајца и одредени млечни производи; за ручек некаков протеин, мевце/риба комбинирај со многу зеленчук - и свеж и варен/печен - и со јаглехидрат како ориз, варен компир, киноа, булгур, малку тестенина; за вечера избегавај јаглехидрати, комбинирај свеж зеленчук со протеин (мевце, туна, јајце, наут) и пониско маслени млечни производи (одредена урда, грчки јогурт, ќефир, семки од тиква, сончоглед, итн.
    И секако течности, можеби најбитни ти се за млекото, секако тоа да не бидат сокови, туку многу вода, јогурт, ќефир, одредени чаеви како камилица, нане, итн.

На Vanilla15 и glisa им се допаѓа ова.
  19. SkyStar99

SkyStar99 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2022
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    34
    Пробани ми.се сите начини изминативе 12 години и ништо не функционира на долгорочен план.
    Со јадење секој ден ич не слабеам.Додека кога само 2-3 пати ако јадам неделно, а 3-4 дена сум на фастинг одма има резултат. Фактички јас симнувам кг. само деновите кога не јадам. Кога јадам не губам ни грам. Особено ако имам три оброци во денот не слабеам воопшто. Проверено ми е изминативе 12 години и точно знам што пишувам. Лошо е што немам мускулна маса и знам дека е тоа дополнителен проблем при согорување калории, ама за жал тоа не можам да го сменам. Уништено ми е телото од диети, и има тенденции нагло да се поправа. Ти се верува дека за една ипол година успеав да качам 40 кг?
    Да, за година и половина плус. Тоа е многу, а меѓувреме плус се движев и јадев тамам, ништо посебно премногу. Едино ми е лоша навика лошата исхрана, премногу carbs. А, телото ми е сензитивно на carbs и кога ги јадам или мешам со месо/млечни продукти одам во калориски +
    Многу е заебана ситуацијата кај мене у секој случај и сум beyond repairing. Молам бога до крајот на лето да дојдам до посакувана тежина и да ја задржам. А, ќе ја задржам само така што ќе бидам секој ден во калориски дефицит и ќе мора 4-6 дена во неделата да имам здрав тренинг и плус пешачења.
    На никој од вас не му посакувам ваков живот и вакви проблеми со тежината.
    Бидете среќни што може да ослабете без многу напори, бидејќи јас веќе 12 години се мачам премногу.

20. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.467
    Допаѓања:
    25.201
    Немаш мускулна маса затоа што поради нејадењето, организмот ти крати од мускулите, а си чува од мастите за да има кога не го храниш.

На Vanilla15, Annath, JoyJoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.