(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.271
    Добро утроо

Денес на мени:
    - овесна каша
    - плескавички од тиквици и салата
    - детокс смути
    - ќе се вежба Клои, редно е 8)

Убава недела девојкии :sun:

2. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.966
    Допаѓања:
    61.117
    Ај добро утро!!!

Значи за каков стап сум и тоа поголем некој..ме фати голема криза за јадење викендов ..значи гладна бев ептен..во петокот во кафана супер вино пиев и јадев печрки..ама дали од виното во саботата од сабајле мртва глада..ај ај истерав саботата некако..ама вчера бевме во Бигорски манастир и на руек јадев посна турлитава и бел леб, кога дојов дома смоки јадев и чипс... и ми пукна желуднбиков синојка од храна едвај спиев, станував па пиев сода и вода..

Затоа денес
    Д овес со јаболка
    У јаболка и многу вода со лимон
    Р имам гравче варено ама ќе видам може само туна со марула да јадам
    В салата

Леле ене кај е среда, ако отидам у плус ќе се разочарам..зошто неможев да одолеам на храна викендов незнам..

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Добар ден,

Денес денов на лево тргна. Доручекот го заборавив дома а на работа освен Bake rolls друга опција немав за јадење. И јадев тоа што имаше.
    Се надевам ќе се оправи остатоков од неделава. Друго не знам што да кажам.

На Vanilla15 и andrejko82 им се допаѓа ова.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Јас слабо ви пишувам зошто да пишам шо јадам тука ќе ми речете шо бараш девојче тука со благо и чуда во исхраната дур ние види како се храниме и колку пазиме :rofl:, но добро ми оди. :dance:
    Уствари заклучив дека ако не се надминува преголем број калории дури и да не се јадело и баш се 100% здраво во денот, немало проблем, само да не се вкупно калории премногу во цел ден. Бар јас видов дека мене ми функционира ова, а порано и за малку покалорично нешто одма грижа на совест имав дека кузне кој грев сум го направила. :$
    Некако не се навикнав на тоа мерење во среда, почесто се мерам на 2-3 дена по навика да видам како иде, чисто за некоја претстава да имам. Цело време сум во минус малку по малку и задоволна сум засега. :*:

На Vanilla15, Ugly Duckling, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  5. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Девојки само да ве поздравам, имајте си убава недела :) јас немам многу слободно време па затоа не ни пишувам тука, но сеуште сум на режим, истерав 3 хроно рестрикции, тоа се 84 дена, од денес ја започнувам четвртата и последна :party: во последно време знам и малку да забушавам, вчера се почастив редица млечно чоколадо, си дозволувам и ужинка или некоја тортиља за доручек иако не е според режимот :)

На Vanilla15, andrejko82 и christinnn им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.916
    Денов ужас.
    На кафе и јаглехидрати го поминав.
    Кафе,кафе портокал,пиво
    Кафе, поп кејк
    Фокача со кашкавал и маслинки
    Уште еден доказ дека и јас имам психо-емоционален проблем со храна.

На mal.ecka, Vanilla15 и andrejko82 им се допаѓа ова.
  7. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.479
    Не биди престрога со себеси, не се ова многу калории. Не си се прејала, а то е најважно. Јес да не е баш најздраво, ама мора и вакви денови да има.

Јас денес почнав на фитнееес, нек се угоде.:f:
    На мени од сабајле имав смути, после саат два шолја јогурт и еден лист врат.
    Ручек- манџа грашок и компир, две мевца, парче леб и малку салата цвекло
    Ужина- шака сончоглед
    Вечера- малку кајгана ( не беа ни две јајца) со саламче и кашкавал и парче леб.

Не сум баш задоволна ама многу апетит имам, шо ќе се прај.:$

На Ema.Sk, zhap4e, Vanilla15 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Се согласувам со @christinnn.
    Не е здрава храна точно, но не дека си претерала со многу јадење. Утре за баланс ќе јадеш поздраво и ништо страшно. Не биди толку строга кон себе.

На JoyJoy, Vanilla15, andrejko82 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.966
    Допаѓања:
    61.117
    Ех си го сменила аватарот па не те препознав..па има денови ко мојот и твојот..ништо страшно ќе пројдат..

За денес
    Д овес со јаболка
    У јаболка и индиски оревчиња
    Р туна
    В салата само

На JoyJoy, christinnn, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  10. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.614
    Вчера бев на јаткасти плодови и овошје, и едно мало атлантис бонбонче :D не можев да одолеам кога сите јадеа и ама напредок сепак едно зедов да бев истата јас ќе земев преку 10. Инаку денес за поручек 2 портокали, ручек леќа без запршка тонус едно и салата и вечера пола без леб.

На christinnn и Vanilla15 им се допаѓа ова.
  11. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.271
    Добро утроо
    вчера претерав со мешавина јаткасти и суво овошје, полна шака ги мавнав сигурно.... ама бев излезена по работа а не бев доручкана, морав нешто да грицкам, дури 16h си дојдов дома и тогаш доручкав.... после тоа накај 19h си јадев детокс палачинка со павлака (доручек од програмава останата од недела брат ми што спремал) бидејќи не можев ручек толку доцна ни да спремам ни да јадам, следеше само чај од нане и си легнав...
    За денес:
    - омлет со сирење и салата
    - грашок манџичка и салата
    - детокс смути
    - се надевам ќе провежбам Клои барем некое видео ако не сите, малку сум фул со обврски, мајстори, се ми е на глава :drunk:

Утре BMI, така? @Espadrila каде си? :D

На Ema.Sk, angelche16, andrejko82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Јас денес се враќам во нормала со јадење и со вежбање. Носот конечно пуштен и можам да дишам па можам и да вежбам.

Доручек: Овес киснат со млеко, чиа, кокосоци снегулки и брусница (киснат два дена зашто вчера требаше да се јаде. ОК беше морав само малку млеко плус да дотурам за да може да се јаде многу суво беше)
    Ужинка: Едно rawbar и кафе
    Ручек: Мисиркин стек со морков и тиквица во мексички зачини (ама не луто). Ќе се јаде со тротиља и марула салата
    Вечера: млеко

Синоќа го почнав и напитокот со цимет (вриена вода една чаша со едно лажице цимети и едно лажиче мед). Се пие пола навечер пола сабајле на гладно. Ми требало да подобри инсулинска резистенција па да видиме.

На christinnn, andrejko82 и Vanilla15 им се допаѓа ова.
  13. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.271
    Извини, циметот во чашка ставаш со медот и попаруваш со вриената вода ?
    Или треба да изврие сосе цимет? Или нема врска? :D
    Видов за инсулинска резистенција ти е, и јас имам...

На andrejko82 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Водата да зоврие па во неа се додава лажиче мало цимет и така стои едно 10-15 минути па потоа додаваш мед (зашто тој не се става во вриена вода). Пиеш пола чаша одма, другата сабајлето. Или ако го правиш сабајле сабајле пола чаша вечер пола.

Ама прашај дали смееш ти ова да правиш ако во моментов пиеш метформин. Јас ништо не пијам зашто цел живот балансирам со исхрана и се движам во некоја граница со килажа која е прифатлива (ме категоризираа како thin PCOS). Го пиев само за потреби на забременување и тогаш многу нагло ослабев од метформинот. Уште се враќам во нормала со килажа после 6 години (откако го прекинав за една недела качив 5 кила и тие никако да ги симнам).
    Проблем со скриен шеќер немам, само инсулинска резистенција. Заради тоа сега пробувам со цимет малку да се доведам во ред.

На Vanilla15, christinnn и andrejko82 им се допаѓа ова.
  15. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Добар ден дечки, се надевам сите сте добро. Викендот малку застранив со јадењето ама имаше поводи и претежно јадев месо со салата ама и двата дена по пола парче торта...вежбањето не го изоставив за среќа. Затоа вчера понеделнички утрински тренинг 40 мин,сакав да извежбам и вечерта ама се предомислив оти сеуште не знам како врват ноќите некогаш со синко станувам и 2-3 пати па ај да не се преморам.
    Вчера:
    Кафе и цеден лимон со портокал
    Д: овошна салата со банана,јаболко и портокал и лажиче мед.
    Р:мешана салата со две селски домашни варени јајца, варено просо и две лажици кисело млеко.
    У:неколку интегрални гризини
    В:немаше
    Денес тренинг ептен рано во 6ч
    Д: кафе, јаболко и портокал
    Д2: една чинија петолва супа секако без леб
    Р: спанаќ со ориз,две варени јајца и малку кисело млеко.
    У: какао и цеден портокал можеби и некое суво овошје или еден ред црно чоколадо.
    В: нема.

Пред некој ден слушав на тв за домашен еурокрем па ќе го споделам рецептот со вас иако го немам пробано веројатно е добар. Значи авокадо, какао и мед, се ова изблендирано. Е сега количински не знам баш за состојките ама да дојде баш како крем, јас би додала на ова и мелен лешник.
    Убав ден !:hug:

На Ema.Sk, christinnn и andrejko82 им се допаѓа ова.
  16. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    4.803
    Јас дојдов да го поздравам членот што ме просветли дека постојат вежби на youtube баш како за мене почетници
    фала :f:

Го вежвам два дена видеово, жива вода ме прави а колку е само за потценување.

Уплатив и dance cardio 2 кај ана, играм два дена веќе ама исхраната не и ја пратам.
    Со маж ми ќе се мериме секоја недела, а тука ќе си пишувам секоја среда. Неколку среди скокнав ама од срам, binge eating problems ]:)
    73 кг почнав понеделнички, си се договорив сама со себе, ако успеам да дојдам до 65 кила, ќе уплатам за Турција летово, ако не, ќе се самоказнам :wasntme:
    Со исхрана вчера, доручек скокнав, ручек патлиџани салата со кромид и сирење, вечера скокнав :)
    Денес доручек скокам, ручек тава ориз со спанаќ, вечера најдобро ништо

На Ariel и andrejko82 им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.174
    Допаѓања:
    111.267
    Утро!

Утрински си извежбав, па удрив на малку пешачење, се симнав 1 станица пред амбуланта, намерно, поише да поодам, така да од сабајле имам смачкано ко ништо 4500 чекори. Да заспие дете ќе спремам ручек па ќе се вежба, да не биде доцна после кога. Денес кардио денс и нозе/задник.

Појадок-тост со јајце на око, хумус и спанаќ
    Ужина-малку леблебија и суво грозје
    Ручек-стекче со патлиџан и моцарела
    Вечера-протеински палачинки со боровинки

На Ema.Sk, mal.ecka и andrejko82 им се допаѓа ова.
  18. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.271
    Скриен шеќер немам, ама пијам метформин 2х850mg, а на ендокринологија има слабо термини за сега да одам за консултација само..
    Нема врска, мислев и ти си со метформинот па затоа.
    Ништо штом така, кога ќе одам следна контрола, ќе прашам тогаш.
    Фала ти, те измачив.

19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.916
    Денеска се подоправив со јадењево.
    Д: 2 парчиња хроно пита
    У: неколку урми,шака бадеми
    Р ориз со златна мешавина и 1 карабатак.
    В или ништо или ептен нешто малку
    Кафиња 3 .

20. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Сега не пијам. Немам потреба. Највисока доза ми беше 2×500 ir (со поспоро распаѓање) ама дури и така не овулирав, а од повисоки дози многу слабеев. Мачнини имав од метформинот секое утро. Затоа штом стигнав до целта го баталив. И не сакам да се вратам на метформин. Затоа пазам да не одам нагоре со килажа и да вежбам (добро е за инсулинска резистенција).

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.