Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Невести, не знам колку е навистина ефективно ама од една постара госпоѓа (комшика моја ) разбрав дека за слабеење многу помага јачменот. Значи не значи дека ќе мора да зобаме, ами да вариме чај од него :D

Најубаво од вечер да се припрема, значи да се стави да врие, додека водата не добие окер нијанса.Потоа се остава десетина минути и се цеди, за другиот ден да биде ладен и спремен за консумирање.

Значи треба да се пие три пати дневно по една чаша 200 дл, 15 мин пред јадење. Вкусот бил одвратен, ама стиснете заби, замижете и јуначки поднесете го подвигот.

Најверојатно ќе се кандисам да пробам и јас, ми рекоа дека било доста ефективно ;)

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    и јас имам слушнато за ова!
    :) а таа твоја комшика не ослабела ништо или? :)

3. aleksandrappo

aleksandrappo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    ми треба помош.ќе снимаме реклама кај дадо ми треба 3 кила помалку а имам време една недела ве молам кажете ми нешто диета нешто што било

4. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Да ти кажам право, имало некоја манекенска диета, се слабее 5-6 кила за недела дена, ама не знам како е. Ја барав и јас за мене низ темиве, ја нема. Ако ја знае некој нека пише!

5. aleksandrappo

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Побарав на гугл го најдов ова за манекенска диета
    Дозволена храна
    Јадете природно овошје и зелечнук бидејќи во себе имаат помалку хемикалии. Органската храна исто така има поголема хранлива вредност од неорганските производи. Во основа, диетата се заснова на цедено, сирово или варено овошје и зеленчук. Притоа одбегнувајте пченка, а компири јадете умерено. Секој ден јадете различно овошје и зеленчук бидејќи тоа значи дека ќе внесете доволно витамини што диетата ја прават полесна.

Забранети продукти
    Еве листа на продукти кои треба да ги заборавите кога сте на оваа диета. За да сигурно го прочистите организмот држете се до списокот и немојте да згрешите.
    - млечни и животински производи
    - леб и тестенини
    - чоколадо
    - лешници и ореви
    - сосови
    - кисел зеленчук и конзервирано овошје
    - алкохол и цигари

Појадок
    Разновидното овошје може да биде одлично за појадок. Тоа е хранливо брзо заситува и имаат доволно природен шеќер кој ќе ја обезбеди неопходната енергија наутро.

Ручек и вечера
    За двата главни оброци важно е да имате на ум дека треба да бидат малку калорични, но исклучително хранливи. Одговорот лежи во чорбата од зеленчук. Таа ќе ви даде доволно енергија да го истуркате денот, а во исто време ќе ви внесете сите неопходни продукти.
    Чорбата можете да ја правите од спанаќ и брокула, потоа од зелка, тиквички, моркови и компири.

Десерти и грицки
    Кога сте на диета секогаш имате напади на глад, па е многу важно да имате здрави грицки што ќе ви помогнат да ја надминете кризата. Овошните шејкови можат да бидат одличен десерт. Купете замрзнато овошје кое погодно за правење шејкови. Само додајте мраз и малку вода и изблендирајте. На вас е да ја пронајдете комбинацијата на овошје која ви се допаѓа. А за почеток можете да пробате микс од капини, боровинки, јагоди и банани.

Пијалаци
    Свежо исцедените сокови се одлични за детоксикација на организмот. Тие ги содржат сите ензими кои се неопходни за добро здравје.

Уште некој совет:
    Обидете се да јадете што повеќе добри продукти како што се краставици, јаболки, моркови, брокула, ѓумбир, кромид... Не заборавајте да пиете зелен чај. Тој е многу ефектен бидејќи го забрзува метаболизмот и го намалува апетитот. Се користи повеќе од 4.000 години во кинеската медицина за лекување на многу болести, од главоболка до депресија.

6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    вчера се мислев меѓу виршли и јајца, и само супа и салата во наредниве 7 дена, јајцата и виршлите победија! :lol: Aма виршлите не постојат веќе,така да, само супа и салата, супата со 2 лажици јогурт, зашто така ми е најубава :inlove:
    инаку брат ми беше на работа надвор, и вечер си доаѓа, ќе донесе 467798 кила чоколади и слатки, така да вечер ќе ми требате многу :sweat: :sweat: :sweat:

7. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Јас си бев два дена на гости, и таму не постои зборот диета, нема трте-мрте, ама некако преживеав, се мерам утринава и немам накачено ниту кг.
    Тоа и беше поентата, да не се здебелам, нормално дека не можеше да се слабее таму. :D

Единствено алкохолот е една голема минуска за мене, ама не бива побогу, со што да прославиме, со чај од нане ли?

И така бидна што бидна, си одиме јово на ново.

Добрата работа кај бавното симнување кг - е што бавно и се враќаат.
    Можете два дена да полудувате малку, без да накачите некој кг.

;)

На lolyta777, Hopeful, gaga.rocks и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Lady.Rose

Lady.Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    51
    Мене ми е втор ден и многу убаво се чувствувам, само што утре одам на ОДМОР |( и се надевам дека таму ќе можам да ја продолжам диетава. Да ве прашам, дали некој пешачи за време на диетата и колку тоа му помага?

9. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.111
    Јас пешачам ете баш сега се прибрав, секој ден, и ми помага. Пошто не сум за у сала тип, не можам да рипам нит тегови да дигам, ова ми е ептен погодено.

Инаку мене ми рекоа лимон без шеќер од сабајле помагало. Сеа... Една жена што ја знам, има ефект, ослабена е и линии дури добила а немаше. А една друга постара госпоѓа па цел живот пие лимон кога ќе се разбуди и ко мечка е. Ама таа па си јаде ли јаде. :/

10. Lady.Rose

Lady.Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    51
    Да да знам и мене исто некако, плус не сакам мускули многу само така кардио. Иначе ова со лимонов за мене барем е многу точно. Јас од сабајле пијам топла вода со мед и лимон, негде прочитав дека тоа помагало и навистина многу ми помага. Плус со лененото семе, абе убавини. 3 пати на ден одам во веце :D

11. aleksandrappo

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Дали некој го има пиено чајот Slim&fit од Vitalija за слабеејен и длаи помага?

12. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    лимунот дефинитивно и мене ми помага ... често одам во вц од него ... утре свечено се мерам на вагата после неколку дена ... се надевам дека нема да ме разочара :lol:

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.377
    Денеска за појадок овошје- крушки, сливи, кајсии. За ручек морав да јадам од ручекот, мајка ми инсистираше- пола чинија мусака. За вечера салата. Знам дека кажав дека само протеини, зеленчук и овошје ќе јадам, ама морав да и направам ќееф, беше на пат, па се врати и ручекот во недела е задолжителен. Утре може шејк или варена риба. Цврсто сум мотивирана и имам огромна волја и желба. Минатата недела беше таква, депресивна ;) .
    Подоцна ќе одам да пешачам.

На gaga.rocks, teddybear и Hopeful им се допаѓа ова.
  14. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Пешачењето е најпаметната работа што може да се смисли за време на диета, ама не пешачење до комшии, туку салам пешачење :D Јас кога немам можност да отидам надвор, трчам во место дома, всушност бавно трчање, не знам како да го објаснам :$ :lol: на некоја убава мелодија, така барем по пола саат, и секако дека е добро чувството. Се потиш, трошиш калории, се затегнуваш :)
    Јас денес немам ништо в уста ставено, освен кафето и едно мало коцкиче бајадера кај братучеда ми :) Сега се мислам да си купам интегрални грисинки, оти не ми се јаде, ама не може без ништо, а од салата ми се одјаде :puke: :D Предлог нешто за залашка? :$

На gaga.rocks и Hopeful им се допаѓа ова.
  15. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Кате, можеш и такви грисини или овошје изеди повеќе, јогурт напиј се или супа свари си и јади и така нема многу калории ;)
    Јас, пак, сабајле јаде праска и цреши, па бевме на св. Наум во Охрид и јадевме таму сендвичи, ама јас зедов само месо и салата и лепчето и од целиот сендвич изедов пола. После дома бевме собрани сите за ручек и ајде, мора да се јаде и јадев пиперки печени, салата од краставици и едно мало парче риба и тоа. До вечер не планирам да јадам, ако ми се пријаде ќе каснам патлиџан или краставица или пак јогурт ќе се напијам. Вода и зелен чај или лимонада ќе пијам 100%, сега ќе одам да вежбам.

На gaga.rocks и kate21 им се допаѓа ова.
  16. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Свечено испраќам уште 4 килограми. :hai: :hai: :hai:
    Тотал: 7. За не знам колку дена. :P

Барем Цаци полека си заминува, не му се бендисав како домаќин. Тоа е, не можеш на секого да му погодиш. :wasntme:

Инаку, вода, вода и пак вода, зелен чај половина литар дневно, утрински аеробик-тренинг со Синди Крафорд или евентуално Бето и дружината. За појадок овошје, за ручек С величина од досегашниот модел на исхрана, за вечера млечни производи со зеленчук (смоки со јогурт (зависност :angel: )).
    Чај од магдонос кога можам и Слим & фит Гранд кафе ми се новововедени во режимов.

Столицата мислам дека почнува да ми се регулира, со оглед на секојдневното конзумирање на Баланс јогуртот (со истата намена за смирување на штрајкот на цревата). Се надевам овојпат долгорочно. :!:

На lolyta777, ludoto19, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.377
    Колку калории се трошат со еден час пешачење? Отприлика?
    За вечера еден шејк кој си го направив сама. Ставив нискомаслено млеко, мала банана, не беше цела, 2 белки и цимет, изедов и мало парче пармезан и мало парче сирење. Сега ќе пијам зелен чај. Два литра вода секојдневно.
    Одам сега пак да шетам, пешачам, оваа ми испаѓа како бонус, кој е секако добродојден ;) .

18. Dulce

Dulce Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    35
    денес изедов две јајца малку бадеми испив една кокакола лајт и еден портокал цел ден ... истрчав 10км ... и утре се мерам 8) утре ќе одам на одмор ... па ќе ја почнам диетата на ирена хД ... поздраф до сите и
    со среќаааааа :)

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Денеска иако реков ке се придружувам констариот режим не испадна така.Направиви само стомачни,не моѓев повеќе да вежбам. Вртев хулахоп половина час.Јадев само лубеница,едно мало чоколатче и малце кикиритки.Се причувував мислејќи дека вечерва ке одам на јадење некаде со либето али ништо не испадна од тоа.Така да цела ден гладна сотанв,али нема сеа од нервоза да се изнајадам.Ке продолжам како цел ден со лубеница и така ке завршам.А од утре ветувам пак на старо вежбање,трчање,правилно хранење.итн итн

20. el4etoOoO

el4etoOoO Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    зашто не можам да се решам на диетата? секој ден одлагам за утре зашто сум таква? :(