(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.395
    Коа ве читам колку нутриционисти менувате во 2 месеци за глава се фаќам. Која е таа потреба човек да експериментира со своето здравје, само на вода да биде 2/3 дена и други такви "режими"? После се чудите зошто имате хормонален дисбаланс.

На Ajronmen му/ѝ се допаѓа ова.
  2. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.614
    Здраво на сите, неколку дена не сум на Ун режимот јадам се ама премногу пазам на внесот на калории можеби и премалце внесувам. Еве денес сум јадена само еден сладолед неколку крилца и јајце на скара. Вечер ќе каснам некое мевце бидејќи ќе останам до касно, учам. Денес бев на планина и таму пешачевме групно само што си дојдов.

На Vanilla15 и christinnn им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Тука сум уште, се држам некако, дури не посегнам по чоколадо :$

Појадок, супа со зеленчуци.
    Ручек, пола хот дог :$
    Вечера, салата и пршута :rofl:

Вагата попушта, ама и јас, нервно :drunk:

На mareane, andrejko82, Vanilla15 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.972
    Допаѓања:
    61.177
    Тука сум и јас..значи викендиве тотално губам разум се што можам да изедам...иако трошам ама сепак мислам дека тоа е тоа што стагнирам..

Денес
    Д овес со банана
    У бадеми
    Р грашак манџа
    В кисело млеко

На Серотин и angelche16 им се допаѓа ова.
  5. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.614
    Епа ајде реков доста е, ми треба да се вратам на режимов, а и ми треба полесен ден и денес ќе држам овошен. Пред два дена добив, ми каснеше 20 дена и стомакот ме изгоре овие два дена. А и некако без УН не гледам резултати стојам во место, јадам од се по малце со пазење во калории ама пак си стојам во место. Епа редно е пак по режимов.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.054
    Имаш внесено 700 преку сила 800 калории.
    Си имала физичка активност и тоа на планина и сигурно си потрошила над 1000 калории.
    Со самото постоење дневно трошиш 1800 калории.
    За жал ти со исхраната си во преголем дефицит и го забавуваш метаболизмот.
    Во исто време твоите мускули влегуваат во катаболизам бидејќи не добиваат доволно макронутриенти за одржување, а камоли за раст.
    Ако ваквата исхрана трае подолг период резултатот ќе биде висок процент на телесни масти и недостатокот на мускулна маса и покрај математички "нормалниот" индекс на телесна маса.
    Тоа значи дека во иднина многу лесно и брзо ќе таложиш масти, а премногу бавно ќе ги намалуваш.

Не би ти го лајкнал мислењето.

На kikkki, NarCis@, Ugly Duckling и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.054
    Тоа што ти го пишав изгледа веќе и се случува.

Плус, менструацијата... Ако немаш некој друг хормонален проблем, тогаш ти доцни поради неухранетост.

На NarCis@, СуперДевојка и JoyJoy им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Џабе пишуваш. Неколку пати е пишано, пак си тера по свое. Не се мачи.

На NarCis@, Angie1432, СуперДевојка и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.271
    Мислам дека со моменталниов детокс на кој што сум, идам по овој пат, сакам назад...
    Како да го напраам тоа а да не качам кг?
    Може ли помош?
    Само да си продолжам со старата исхрана (3 оброци и ужинки) или треба на нешто да внимавам?

10. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Добар ден,

После пауза за викенд да се пријавам и тука. Викендов немаше мнгоу режим ама внимавав колку можам на исхрана. Имаше и благо и се по ред.

Денес пак по старо.

Доручек: пита од црвена леќа и просо со неколку малсинки и малку павлака
    Ужинка: кафе и цреши
    Ручек: Макарони со морски плодови
    Вечера: Ќе видиме што ќе биде.

11. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    1.071
    1800 троши организмот сам по себе дневно? :^) Досега секаде на интернет кај што видов пишува 1200, јас дневно се трудам околу 1400 - 1600 калории да внесувам, плус вежбам и во теретана ама не мислам дека трошам таму нешто премногу, до кај 300- 400 максимум. И пак немам некој резултат, -2кг за месец и пол, а имам 20 кг вишок. :| Колку сака нека треба да оди бавно процесов, сепак мислам дека 2 кг за месец ипол е премал резултат за човек што има повеќе вишок и плус вежба. Планирав да ги намалам калориите на 1200.

Здраво се хранам, не ми се калориите од чоколади пример, не знам каде е проблемов..
    Да си се пожалам само дојдов. :D

12. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    @Maylin провери хормони ако се правиш како што треба а не слабееш.

Други води дневник на се што ќе внесеш и потрошиш. Може и таму лежи зајакот. Голем дел здрави намирници се прилично калорични. Многу телефони имаат интегрирани дневници за храна. Или инсталирај myfitnesspal како апликација и буквално се внесувај.

На Maylin му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    1.071
    Многу добро знам, затоа и точни бројки пишав. :D Myfitnesspal ја користам и внесувам се до детал, и капка масло и една бонбона некогаш ако земам, сè. :lol: Иначе такви покалорични работи како путери од јатки итн воопшто не ни конзумирам, претежно имам протеинска исхрана и многу зеленчук. Сигурна сум дека не надминувам калории од тие што ги пишувам.
    Ќе речев ми се формира мускул пошто вежбам со тежини, ама вака ни во огледало немам некоја промена освен што не се чувствувам преподуено како претходно.

Ќе проверам хормони ако за месец дена немам резултат, иначе вака фала Богу се друго ми е во ред, немам некој друг знак на дисбаланс на хормони.

Инаку пред 2 години ослабев 16кг за три месеци, првите два месеци воопшто не мрднав, е третиот се стопив наеднаш. До ден денес немам ниту килограм вратено иако јадев ко стока, ама пак си имам уште некои 20 за симнување. Може и овој пат е така, долго време ќе немам резултат, после наеднаш ќе видам. :?:

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    И масти ти требаат, здрави масти поради хормоните, така што не ги избегнувај јатките и путерите од нив, само не претерувај со количината.
    За слабеење е клучно правилен внес на макронутриенти, па не се доволни само протеини и редукција на јаглехидрати. Мастите се важни за слабеење кај жени. Како што читав, така пренесувам, а потребни се оти се убрзува нивниот метаболизам и топењето масни наслаги.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    @Maylin ако си знаеш што и како јадеш тогаш провери хормони или биди упорна. Инаку за слабеење е баш битно се да внесувам особено ако вежбаш.

Ај и јас да се пријавам:

Доручек: Пченкарен леб со намаз од тиквици (купечки), малку бело овчи сирење и две парчиња шунка (без сол и слично). Не сум баш задоволна од доручекот ама морав ради дете така да јадам.
    Ужинка ладно маки јато. Не ми се ни јадеше друго најавена бев од доручек
    Ручек пилешки прсти. Домашни со корнфлекс и печени во конфекциска рерна. Уз тоа млад печен компир и салата од домат и краставица.
    Вечера една шала пченка. Друго исто не ми се јадеше. И две мали лажичка пудинг (ми даде син ми да пробам колку бил убав).

Утре не знам дали ќе стигнам да се мерам сабајле. Сами сме со дете па ќе биде трчање за школо.

16. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.398
    Добар ден,

Каде сте сите????? Се откажавте од мерење и слабеење или сите манекенки се направивте па не ви треба темава:D

Денес успеав да се измерам и на исто сум си. Очекував у плус да бидам зашто пијам антихистаминиците и се осеќам подуена ама ете иста сум. Задоволна сум и со тоа. Влегувам комотно у 38 така што ОК сум со што и да покаже вагата. Се надевам брзо ќе прекинам со ова антихистаминици и глупости па уште малку надолу ќе оди и вага и обем.

Инаку есеноска се чудев дали може ама еве ми се потврди сега дефинитивно дкеа кај мене антихистаминицте негативно влијаат на тежина. Односно со нив полесно се дебелеам.

На andrejko82 и christinnn им се допаѓа ова.
  17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    21.479
    Прв ден на фитнес после пауза од три недели. Кондицијата во минус ми е замината, морам да си ја вратам како знам и умеам. Плус 10000 чекори направени на жешкото.
    Како никогаш не сум се пожалила дека изгубив апетит. Се’ ќе изгубам, ама апетитот нема шанси…

На Didajo, Justicija, JoyJoy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    E8Rj_fEXMAM5y8m.jpg

Као моја профилна а?

На angelche16, andrejko82, JoyJoy и 3 други им се допаѓа ова.
  19. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.767
    Допаѓања:
    21.479
    На malerozna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.234
    Зависи од полот, килограмите, возраста, физичка активност, не е универзално.
    За просечна жена со нормална килажа е околу 1600.
    Но бидејќи во твојот пример се работи за 20кг вишок твојата бмр е повисока, ти требаат повеќе калории за нормално функционирање. Таа бројка од 1400-1600 што ја внесуваш е таман и исто така -2кг за месец и пол не е воопшто лошо, сепак слабеењето во нормални услови се одвива поспоро. Ако сакаш да бидеш сигурна дали точно внесуваш провери си на калкулаторите на интернет.