Поздрав соборки Тука сум се држам горе долу околу постигнатото.Варирам за до 600 гр.Пример вчера наутро имав 600 гр.повеќе од денес. Иако очекував и повеќе да покаже вагата оти стомакот ми е многу подуен.А и многу дешавки периодов.
Чисто онака се вагав ама после изедена банана и сладолед и вода и ми кажа 72.10 брзо одам надолу периодов супер. Утре ќе се вагам на гладно. Пополека и тироидната ми се враќа во нормала, губам побрзо на тежина со смалена терапија но и треба пак да ми ја намалат. А кога немав откриено дека ми е тироидната и еднаш да јадев пак ќе се дебелеев. Ех како ми е мака да ми текнеше порано немаше да фрлам на мене едно 15кг. Таман сега лето, ќе се работи, плажа, нема да се седи дома па мислам уште побрзо и ќе намалам отсега отколку од февруари до сега. Па добро од февруари до сега со многу грешки сепак успеав да ги симнам тие 15 а сега се стремам уште 5 6, кај било за другите ќе биде и за овие.
Од почеток на мај сум на диета, денес се мерев на гладно сум намалила 7кг што е успех за мене. Што јадам? Јадам помалку мрсно,повеќе зеленчук,овошје,салати и пијам многу вода. Леб не,ако веќе ми се пријаде јадам интегрален и тоа еднаш во неделата. Благо не,газирано не, кафе без шеќер. Се изненадив од резултатов а и заситена сум,не ми се јаде често пошто на почетокот се плашев од јојо-ефектот. Мислам водата е клучната улога во се,ама и не мора да значи. Инаку во план сум уште малку да симнам па да вежбам.
Здраво и од мене Мислам дека прв пат пишувам во темава. Моментално се убедувам да извежбам, па еве веќе еден саат Мрза ми е, башка сабајле се мерев и ми варира килажава де 82 де 83, ама пред да почнам со слабеењево имав скоро 87, па така, се разочарав ама си се тешам. Никако да стигнам до 81, а па 7ка ко ќе видам... Денес одолеав на вртена пита, а толку прекрасно мирисаше, ама стиснав заби и гризев овошје.
Здраво девојки, дали некоја од вас била на програм кај Ивица Јанев? Би сакала да слушнам искуства. Благодарам однаред.
Ја дојде се дружиме од денеска пак, а бидејќи имам уште 7-8кг за симнување, ќе комбинирам денови сама од претходни менија, ќе избегавам благо и бело брашно, со друго немам проблем, ќе вклучам и по малку ориз и компир на ручек некогаш - овесна каша - салата и јајца или пак манџичка некоја - детокс смути - ќе грицкам измеѓу овошје зеленчук и јатки
Здраво девојки, тука сум и јас. Сега си комбинирам сама па има резултат. Имам 72кг сега и веќе почнува да ми се допаѓа како изгледам, но мислам дека би било идеално некаде уште минус 5кг. Денес на мени: Д: сумти од банана, малку јогурт и замрзнато овошје Р: За ручек имам месо, ориз малку и салата обавезно. В: Јогурт, една-две оризови галети, домат, и маслинки
@Vanilla15 топ слика. Прекрасна. Денес за доручек јадев паста со мелено месо (мораше да се дојаде). Ужинка цреши и кафе Ручек сарма од лист Вечера млеко се надевам.
Помина една недела -2.7 сум Ќе видиме втората недела колку ќе има минус Банана лажичка мед 5 лешници Кашкавал јајце домат тонус Мусака салата Вечер зеленчук
Ова е една од темите на која сум ги имала најубавите дружби. За озбилно ми недостигате @EuHenIa како кетото?
Слабо нешто темава. Сите шланк се направија. Јас да си пишам за денес Доручек бунгур, јајце, патлиџан, краставица и едно лажиче намаз од пиперка. Ручек со колешки планирам салата Ручек дома ќофтиња од тиквици Вечера не знам. Може и ништо зависи од ручеците.
Тука сум и јас, далеку уште од шланк. Ама толку ми се досадни и монотони оброците што не ми се ни пишуваат. Е денес сменив малку, за појадок наместо овесна каша јадев домашен кето сникерс Само благо ми е во глава деновиве, продолжен ПМС имам, ми касни неколку дена и само во десерти ми е паметот. За вечера грашок со мелено месо е во план. А може и уште еден сникерс ако сум умна и не грицкам ништо до после.
Zdravo ve citam sega za tiroidnata Kaj odite na pregled.Ista terapija mi e cela godina I nitu 1 kilo nemozam da namalam bel leb isfrliv sheker. Odam na kontrola na 3 meseci.Inaku rezultatite mi se ok.Kako vie uspevate da Natalie.Pozdrav
Добро утро!!! Тука сум и јас , не сум се откажала од вежбањето ама и од пазењето на храна .. не бројам калории немам време .. не сум ја видела 6ката на вага сеуште ама затоа купив 38ца панталони За денес да пишам Д овес со банана У круша Р зелка манџа со месо В салата или ништо
Ајде будете сеее, ден за мерењеееее!!!! Јас пола килце во минус оваа недела, за фини 79.2. Не се толку фини де, ама од 90+ почнав па сега и ова ми се гледа фино. Доручек овесна каша со јогурт, путер од кикиритки и боровинки. За попладне имам полнети пиперки и зелка салата. Десерт денес нема, вчера две парчиња изедов па сега под казна.