(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.140
    Д 1 мал овошен јогурт со 2 лажици овес
    Р чорба со парче инт. леб
    В 2 интегрални парчиња леб со паштета и домат.:(Ама многу ми се јадеше.Многу.

На Fluffy^-^, Vanilla15, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Јас јадев за вечера ако може да се каже де вечера:D цреши и пуканки.
    Многу се радувам за вашите постигнати успеси, се надевам дека и јас ќе стигнам до таа фаза облека да си менувам8)

На Fluffy^-^, Vanilla15, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Појадок, салата од домати, краставици, авокадо и пиперка.
    Ручек и вечера, вода. Жешко е многу, таму накај 8пм ќе се јаде.
    Не знам кој ден ми е, ама минус 4 килца сум, ова од ко последно јадев макарони :wasntme:
    Само на протеини и зеленчуци сум. Ќе видиме до кога ќе терам вака.
    Ми подрани скоро недела, ајде за некој ден уште килце плус, таман уште повеќе мерак да ме фати

Последна измена: 17 јуни 2022
    На Fluffy^-^, Neda997, Vanilla15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.271
    Денес;
    - натопен геврек во јогурт :D
    - интегрални тестенини со болоњезе сос
    - лубеница изгледа ќе е

На Fluffy^-^ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    1.081
    Dali ova ti zamenuva eden obrkok i kolku porcii sodrzi edeno pakuvanje od proteinive?Da kupam edno pakuvanje dali imam kako zamenski obrok ,koga nemam nisto spremeno ili mi se brza od proteinov?

6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.427
    Допаѓања:
    183.870
    Јас го пијам после вежбање како ужина. Не знам колку оброци е точно, подели 2700 и нешто грама на 30г. За оброк, не верувам дека ќе ти замени. Али не знам, сѐ зависи колку јадеш и колку трошиш.

7. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.614
    Женски отприлика се на се колку калории гледате да внесите?

На Neda997 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Iskreno ne brojam kalorii, ama so ogled na toa deka jadam ovosje, zelencuk, jajca, i meso ne bi trebalo da vnesuvam mnogu.

9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    Девојки, фала многу што одвоивте време да ми помогнете со вашите одговори. :l: Јас со покачен шеќер и хаос хормони се расправам веќе некое време ама со килажа вака критично никогаш не ми било-буквално се што ќе изедам од јх се лепи на мене. Не се оправдувам, знам дека кикснав, ама некако периодов ми беше премногу на трчање, на работа претежно втора смена одев, пред работа милион мали обрски, дома јадев тоа што најлесно и најбрзо се спрема (тост, сендвич, некоја кифла), а на работа ај да не се делам од другите (плус да не ја замирисувам канцеларијата на месо) па што нарачуваат останатите тоа и јас (тостови, сендвичи, бургери). На крај, они слаби, јас дебела :?: Пред месец дена пресеков, навистина не можев да се гледам повеќе во огледало па да видиме како ќе оди.

Вака ќе мора да се тера, зошто секој пат се враќам на почетокот. Џабе и мотивација, и нормална килажа, и меракот што во секоја продавница ќе си најдам бројче, штом шеќерот или хормоните ќе се смират, готово, вадам компирите, оризот и чоколадото и ајде од почеток. Едноставно, морам да се помирам дека ова е тоа и дека или ќе јадам тоа што сакам и ќе бидам голема или ќе се контролирам и ќе бидам згодна.

Скоро месец веќе како јадам намалени јх и баш приметив дека копнеењата по благо практични ги снема. Претходно, кога од здравстени причини не смеев да јадам шеќери, друго беше, едноставно не смееш ама во моментот кога ќе се средеше ситуацијата, веднаш трчав по чоколадо. И колку повеќе јадев јх, толку огранизмот ми ги бараше. Цело време ко недојадена се осеќав, а знам дека според внесените калории треба да сум не најена, туку прејадена. Сум имала ситуации ќе се набутам компири, и уште не станата од маса ми се јаде благо, ми се плаче. Па после дебела. Е дебела:D Сега од десерти дома имам само протеински пудинг, со вкус на ванила и карамела (со чоколаден вкус не ми се ризикува, зошто цел живот чоколадото ми е љубов) и понекогаш ќе каснам ама повеќе со цел да се дојадам ако оброкот бил послаб па не сум сита. Веќе немам потреба од благо за да се „заблажам“.

:l::l::l::l::l:
    Многу се радувам за тебе и се надевам дека за некое време и јас ќе дојдам на темава да се пофалам. Ќе применам се што имаш пишано.

Не, уште немам терапија зошто вредностите веднаш ми се паѓаат кога ќе сменам исхрана, и сега-засега можам да го држам под контрола шеќерот со исхрана и физичка активност, само нели, треба карактер да се каже „Не“ на храната, а тоа мене тешко ми оди :$
    Пешачам многу во денот, меѓу час ипол и два часа. Работам уџум па мора пешки да одам, во одење и враќање имам час ипол, па и ако треба некаде плус да одам, често и повеќе ми се фаќа. Да не беше ова, мислам дека ќе бев широка колку што сум висока. И мислам дека највеќе благодарение на ова успевам да го држам шеќерот колку-толку под контрола.

Од каде го зема? Или го порача? Не можам да го отворам линкот за продавниците. Да те прашам, смути со протеин дали може да замени појадок? Јас никогаш не појадувам обилно, така да не ми е проблем да терам до ручек со нешто полајт, битно ми е да ми „купи“ неколку часа ситост во оние денови кога не можам да си спремам нешто понормално за јадење.

На Vanilla15 и christinnn им се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.427
    Допаѓања:
    183.870
    Од оваа страна го нарачав, не знам дали имаат продавница. Ако не појадуваш обилно, може и да ти замени оброк. Навистина не знам да кажам, јас не сум го користела така. Го пијам после вежбање во смути од млеко и овошје, поточно како милкшејк му доаѓа.

На Vanilla15 и Nausicaa им се допаѓа ова.
  11. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.779
    @Nausicaa зошто не ја пробаш кето диетата?

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.086
    Пред неколку години држев многу ригорозна диета (препишана од гинеколог) која е слична на кето/аткинс. Односно, месо, јајца, риба, млечно може, зеленчук може, овошје може, ама затоа сите други јаглехидрати скоро на нула- забрането беше брашно, компир, ориз, шеќер (за благо да не правиме муабет), дури и овесни снегулки не смееше. Во рок од десет дена почнав нагло да слабеам, буквално се топев ама издржав едвај шест месеци, си го упропаснив имунитетот, последниот месец мислам дека од кожа ќе си излезев колку бев гладна (а јадев куп месо и јајца секој ден) и нервозна па кога ги добив резултатите од хормоните (доведени беа во граница), прво што направив беше да јадам тост, пире од компири и чоколадо за да си дојдам на себе.

Супер диета за слабеење и брзи резултати но јас едвај ја издржав. После неа ми се смачија и јајца и месо (а јас и вака не сум некој голем месар) така да, освен ептен ако морам пак поради некоја медицинска причина, не би се нафатила пак. Не вреди сексочата за тој глад што го осеќав на крајот, како и за падот на имунитетот, мислам дека уште осеќам последици од таа диета и после неколку години.

Секако, ова е мое искуство, секој организам е различен, некој може нема да има проблеми и супер ќе помине.

На JoyJoy, Vanilla15, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    На мене ми одговара повеќе јајца, месо, овошје и зеленчук, исто и павлака,кисело млеко, кашкавал.
    Јас мислам дека нема да можам да издржам да ја држам ун диетата или некоја слична на неа.

Досега добро ми оди, речиси 1 недела сум на диета, ќе видеме понатаму.

Туку гладна сум како куче некое, денеска беше пре то пло, јадев банана, 2 парчиња малечки пилешко со салата малку, и малце сончоглед.
    Се мислам дали да си направам сега јајца со салата оти сега ако не јадам ќе станам вечер секако

На mal.ecka, Vanilla15 и christinnn им се допаѓа ова.
  14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.471
    Допаѓања:
    25.228
    Гладна си бидејќи си имала само 1 оброк. Напрај си јајца со салата, ич да не му ја мислиш.

На Cosmic Girl, Vanilla15, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. devet

devet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2017
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    28
    Здраво. Јас неодамна почнав со здрава исхрана. Намалив 4 килограми. Но за 20 дена сум на свадба. Голем проблем ми се нозете,преголем... Сакам да прашам дали некоја од вас може да ми предложи нешто за намалување на обемот на нозете? Вежби, некој креми за намалување на обем (ако постои такво нешто,ефикасно) или посебна исхрана ... Ве молам,многу ми е важно.

На Ariel, Vanilla15 и Tammsy им се допаѓа ова.
  16. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Нема посебен трик за да намалиш масни наслаги само на еден дел од телото. Кардио вежби и вежби за нозе (можеш да најдеш на јутуб) заедно со балансирана исхрана ќе ти помогнат, но зависи и колкави ти се очекувањата. 20 дена е краток период и голема разлика не можеш да постигнеш.

На Nausicaa, Vanilla15, Ajronmen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.779
    Трчање по скали ти е супер вежба, одма после недела дена ќе видиш разлика

На devet му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Не можеш да се фокусираш само на нозе за слабеење. Балансирана исхрана со калориски дефицит води до overall fat loss, па тогаш ќе слабееш и во нозе, ама многу зависи и од градбата на телото, не сме сите исти. За 20 дена не може да се случи драстична промена, треба да го смениш начинот на исхрана, плус соодветна физичка активност. Најдобра физичка активност за слабеење на нозе без да се bulky е пешачењето. На рамна подлога, минимум 10000 чекори дневно, power walking. Може и трчање, ама high intensity cardio тренинзи и вежби како squats не.
    Најди ја Rachael Attard на инста, има програма Lean Legs Course, мене лично ми е скапа, и малце исхраната не ми е како за ова поднебје, па не ја купив, ама и ги следам советите, и ги применувам вежбите што ги става за таа намена.

На senjorita-v, devet, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.140
    Не сум нешто за фалење деновие затоа и си молчам.
    Некако пак сум во емоционален глад за тесто,за леб...
    Умот ми е во леб ,патлижан маргарин,сирење...и Пивце...
    И во класичен пмс сум со сите симптоми ,може ,т.е.се надевам дека и ќе добијам после месеци и месеци..

На senjorita-v, mal.ecka, Ariel и 4 други им се допаѓа ова.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Скоро ич да не грешам, појадок чиа, ручек пилешко со салата, вечера протеин, ама тоа е. На старост потешко било слабеењето.
    Енергијата ми е нула, ама не се откажувам. Единствен грев ми е парче пица на работа. И нескафе што пијам. Изгледа и од него ќе треба да се откажам |(

На senjorita-v, Ariel, JoyJoy и 7 други им се допаѓа ова.