Кај сте сите? Денес е прва среда од месецот, значи мерење + пресметка на БМИ. Јас прва да пријавам 76.8 кила и БМИ 27.2. За доручек овес со јогурт и малини. Ручек мешавина од се по малку, во главно сладок компир, риба и зеленчукови ќофтиња (бев на настан од работа со шведска маса ) плус чаша шампањ. Последново посебно ми се заслади од што со месеци немам ставено капка алкохол во уста. И така. Се читаме за 7 дена, надежно со поголем минус.
Јас денес почнувам, качив од невнимание килажа за 2 месеци 7 кг сега е време да ги симнам. Пред јадење пијам 3 во 1 кафе, знам дека не е океј тоа кафе ама на други работи ќе смалам за да си го дозволам. Доручек: смути (банана,овес, чиа, боровинки агонија и млеко) Ручек: сега се прави во рерна, се динстаат само во вода и зачини 4 компирчиња, стек 150 грама. -Ќе вежбам 25 мин, ќе јадам овошје па кафе како ужина. Вечера: ќе јадам варена пченка. Инаку лани исто вака пазев и за 1 месец намалив 5 кила и не ги вратив скоро иако не пазев баш.. Ви посакувам на сите во групава среќа, да бидете истрајни и дека сите ќе ја постигнеме целта!!! Ќе бидеме карактери ветуваме.
Јас денес се мерев. Нешто малку под сум од претходно мерење. По облека сум исто тука некаде. ОК си е со оглед на тоа што малку се опуштив минатата недела. За денес доручек: Овес, млеко, чиа семе, брусница, путер од кикиритки Ужина: Некое овошје ќе биде Ручек: Мисиркино со златна мешавина Вечера: Млеко се надевам
За вчера, ден 4: Поручек:гранола со јогурт Ужина: кафе Ручек: испржено јајце со пиперка и сирење, 2 оризови галети Вечера: два свински колбаси со малку мајонез, малку покасно за Ужина, лубеница, па смути со спанаќ, авокадо,ѓумбир.
За денес, ден 5: Поручек: топено сирење, кафе Ручек: пак топено сирење, малку боранија, салата од краставици и домати Ужина: сладолед Вечера: крекери, млечен намаз, 2 парчиња печеница, гранола со јогурт
Ден 6: Денес е не многу строг кето ден, посакав да јадам овесна каша, па затоа. За појадок имав овесна каша со чоколадо, па кафе се напив, за ручек јадев два пилешки батаци и малку ориз и кисело млеко, за Ужина лубеница и крекери, а за вечера протеинско колаче и индиски ореви.
Ден 7: Појадок: 3 пржени јајца со урда и печеница, грчки јогурт Ручек: супа со печурки, два пилешки батаци и грашок Вечера: смути
П Овес + јогурт+ ленено семе + вишни У : Купечка супа Р : Ќе биде леќа со 2 рибанки црн леб + салата В : Нешто лесно
Здраво девојки, не пишувам овде бидејќи сум презафатена и немам некое мени на јадења. Искрено си јадам се, само отприлика пазам на внесот на калории. Сабајлево за мене рекордни 70.30 Паѓа надолу тоа ми е најважно друго ништо. Пешачам многу.
Ден 8: Појадок: житарици со јогурт и банана Ручек: тортиља со печеница и кашкавал и краставица Вечера: туна и кисело млеко Ужина: протеински бар
@Sweetlove_0312 и јас од денес почнувам построго со кето и продолжи вака да пишуваш многу убави идеи имаш напишано. Веќе сум пред пораѓај и бабицата ми препорача да исфрлам јаглехидрати скроз од 36та недела, го олеснувало породувањето. Исхраната што ми ја препорачаа е 100% кето плус дозволено е мешунксасти растенија. Целта ми е да не качувам веќе килажа до крај на бременост, како и да тргнам сладоледи, торти и слично што само му штетат на бебето. После ако не дојам ќе ја продолжам, ако дојам ќе видам што ќе кажат лекари. Ден 1 П: Варени јајца и јогурт Р: Пржено пилешко и краставици В. Паштета од туна, јајца, сенф и малку мајонез без леб Ужина: Грст цреши
Јас сум си на диета сакам да ме собира S,broj ,сега сум на М,тоа е моја диета со тонус леб за доручек и овесни снегулки со јогурт или кефир.Многу е полесно во лето зеленчук во изобилие,се што е зелено може да се јаде неограничено.ЕВЕ пример,тиквици потпечени со со,мода,зелка,краставица,домати,боранија,лека ,цезар салат за вечера,уживанција.И протени обавезно риба ослич,пастмка туна,гирици,пилешко месо со зеленчук,јунешко,мисирка,јајца по 2 кога си гладен.Вежби нема,имам дремка за ручек и толку.Да вклучам и физичка активност уште подобро ,може пилател,јога или пливање и пешачење,толку мозам.Имам уште 2 килограми и купам нови купачи.
Здраво. Штом сум ја нашла темава значи освестена сум крајно и е време за промена Си читав стари постови од пред 10 години овде, и знам редовно ја следев и имаше една девојка тогаш што многу ме мотивираше. Сега целта е поинаква, сакам да спуштам 5-6 кг и да се затегнам. Последниве 2 години па и малку пред тоа скроз се занемарив. Во бременоста не качив многу и за 2 месеци спуштив се', ама долго доев (тоа ми беше оправдување) и јадев сешто, а богами и телото ми се измени некако. Планирам да вметнам повеќе зеленчук и протеини, бидејќи сум карбс џанки малку пешачење и некоја вежбичка по дома од јт(го купив тој летниот предизвик, ама џабе ништо не сторив). И така, со среќа на сите
Tuka sum jas, dieta Si teram t.e zdrav nacin na ishrana. Pocnav mislam Juni mesec, do Sega sum tocno 9kg vo minus, duri Sega se meriv.
Mozno e poradi toa Sto sum go pms i treba da Mi dojde za otprilika Edna nedela vagata da ne mrdnuva ni Gram? A isto Si jadam,isto Voda pijam, pesacam.
Znaci znaci pukam öd nervoza, em Sto sum na dieta, em kg se plus Dali vlijae pms neznam,ama strasno sum demotivirena
Ne se soglasuvam Deka ne jadam dovolno, dorucek rucek i vecera do 6 gledam da Mi e posleden obrok, definitivno posle menstruacija Pak KE se Meran I Ako nema rezultati KE ja smenam ishranata.