(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Discussion in 'Диети' started by Vampire-Girl, Jun 26, 2010.

1. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Немаш потреба од демотивација, веќе си ослабела 9кг, сега можеби е некоја стагнација пради пмс, а после губиток на повеќе кг (сепак 9кг на вага не се малку) нормално е малку да стагнираш па пак да одиш во минус..

S.o.F.i, senjorita-v and Neda997 like this.
  2. Annath

Annath Форумски идол

По она што го имаш постирано наназад во темава, дефинитивно не јадеш доволно. Не е поентата само да имаш три оброци, туку важното е какви се квалитативно и квантитативно, односно дали ти се доволно застапени макронутриентите. Кога не јадеш доволно, т.е гладуваш, телото оди во saving mode, и се што ќе внесеш го складира и чува. Затоа стагнираш.

S.o.F.i and senjorita-v like this.
  3. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Да се пријавам тука, можеби ќе ми помогне да истерам до крај со планот да слабеам.
    Цел живот бев со нормална тежина, ова е најмногу што сум имала кг, а богами и сало. Каква што ми е и градбата, така и најмногу ми се таложи, на стомакот и вчера во огледало не се познав. (Сериозно)
    Имам 70 кг на 162 цм. Поправена сум целосно но најмногу стомак, а нагоре сум ситна и изгледам непропорционално.
    2-3 пати сум била изнад сакана килажа, ама сум симнувала со дисциплина во јадење и вежбање (орбитрек, пешачење, стомачни), еднаш држев и хроно,имаше добро намалување на кг,ама тешко ми е без овошје а не сум љубител на месо..
    Сум била 5-6 кг над саканото, а сега боди фет калулатор ми вели дека треба 7 кг да симнам, а и јас би рекла толку, ако не и повеќе да заличам на себе.
    Знам отприлика што да јадам, ама не сум упорна. Јадам кога се нервирам, така што сфатив дека храната игра улога на утеха. Благото ми е слабост.
    Можеби ќе пишувам почесто, се надевам дека е тоа ок и нема да сум досадна, нечитав многу наназад да видам како ја користите темата, ама си мислам ако пишувам, можеби ќе сум подоследна.
    (fingers)

4. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Добар ден,

Еве ме и мене после скоро месец дена. После долгиот одмор можам да кажам дека сум задоволна од тоа како издржав во САД. Сум качила само едно кило. Тоа за мене е успех имајќи во предвид колку до сега не ми годела Америка за исхраа и изглед на тело. Неделава полабаво, од наредна ќе се стегнам да одам надолу со килажа и да се стегнам малку.

andrejko82, S.o.F.i and _Vera_ like this.
  5. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Да се приклучам и јас.:hai:
    Се здебелив во бременоста многу, моментално 92-93 кг сум. Во моментов прво цел ми е на 80 кг да дојдам, па после и 72-3 би биле премија.
    Одлучив да не дојам, немав доволно млеко, па да се опоравам уште малку од пораѓајот и ќе почнам да вежбам. Со исхрана гледав да се регулирам деновиве.
    Ми смета многу тежината, не се трпам вака. Кога ќе ми текне дека пред некоја година имав само 50 и некој килограм...

S.o.F.i and _Vera_ like this.
  6. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Здраво, диеталци
    Гледам дека е во затишје темава, ама да си пишам, може и некој ќе ми се придружи.
    Мојата диета оди ок, ако може да се каже диета. Не е баш тоа, ама задоволна сум.
    Без благо, газирано, џанк фуд и касни и мрсни вечери... Од благо, јадам овошје, не премногу (инаку, тоа за мене не е благо). Вчера јадев еден ред темно чоколадо за ужина.
    Сакав да прашам, сега се јаде лубеница и ја обожавам, ама во кој дел од денот е нај ок да се јаде? Може ли попладне, како ужина, или за вечера?
    Ќе се премерам во недела во обем, на вагата не и верувам многу не ми е баш точна и не знам дали покажува правилно и конзистентно. Инаку 1 кг минус покажува, ама не знам... Овааа недела работам и дома нешто, и немав многу физичка активност,прошетки само онака, без темпо.
    Бидете поздравени и дружете ме да здравееме заедно :mm:

7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

@_Vera_ лубеницата може да биде ужина, оброк никако зашто не е балансирана. Е сега ако ја ставиш како дел од салата може да ја вклопиш во оброк. Има салати со лубеница и фета сирење и слично. Оброците треба да ти се избалансирани во однос на состојки што заситуваат (протеини и сложени јаглехидрати и масти), ужините може да се овошје. Со лубеница не претерувај зашто е полна со шеќери не заради друго.

_Vera_ likes this.
  8. Joraa

Joraa Истакнат член

Zdravo devojki,, gkedam vo mk mnogu gi koristat za slabenje edni inekcii OZEMPIK i edni drugi im gi zaboraiv imeto… se bockat na stomak ednas na den a stvarno znam luge moi bliski sto oslabele po 10 kg za mesec dena.. dali imate nesto iskustvo so niv i kaj se nabavuvaat

9. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Стварно извини ако сум малце груба ама како сте толку решени да користите инекции, чаеви, таблети и слични срања за "слабеење" што не знаете што имаат во нив, а не сте доволно решителни да пробате да смените начин на живот?
    Ова оземпик гледам наводно е лек за регулирање гликемија а за слабеење нема сигурни податоци (фала богу дека не може да има).

Neda997 and JoyJoy like this.
  10. devet

devet Истакнат член

Hello. Дали некоја ја има држенo Бразилска диета? И ако може да сподели искуства. Фала.

11. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Како ужинка јадев, да, а за салата не ми текнало. Со лубеницата најголем проблем е да се апне малку- ако е блага, убава, тешко се запира, ама се ограничувам. Не мерам, ама отприлика јадам на пола отколку порано што сум јадела (за лубеница мислам).
    Ми фали физичка активност, инаку мислам дека ок ми оди.
    Се надевам ќе продолжам вака

12. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Од утре се враќам во нормала со хранава...

mal.ecka likes this.
  13. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Добар ден девојки..кој ме дружи??

Д овес со јаболко
    У патлиџан
    Р бабури полнети со салата
    В кисело млеко со сусам..

Од вежбањето ми останаа уште две недели од првиот круг H R а од септември може и по календарот ќе вежбам, ќе видам како ќе биде...

Убав ден

Despinaa, kuc, Milobebence and 4 others like this.
  14. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Само лајк ми ставате а никако да се придружите..

За денес
    Д овес со јаболка
    У јајце ваерно и патлиџан
    Р пилешки прсти
    В салата или кисело млеко

Neda997, kuc, Razvigorec and 3 others like this.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Што ќе те дружам, со гости сум, кај се води диета сега :wasntme:
    Ајт од 1ви 8)

Не дека толку грешам ко што јадам десерти и сладоледи :emo:

16. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Ако, ете го кај е 1ви, те чекам..:D

Razvigorec and malerozna like this.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

@mareane @ALISA0000 @Espadrila @zhap4e
    Да нема после не сам знајала

Тагирајте ги и другите диеталки. Сум заборавила кое бевме, одамна диетував и јас

Ariel, Razvigorec, Espadrila and 3 others like this.
  18. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Сами ќе дојдат ;) иде Нова Година .. помина летото сега, сега слабеење за Нова Година ќе е..

Шала на страна ако не си се заречам дека сум на диета јадам бре се пред мене...вака се мотивирам сама себе :)

19. mareane

mareane Форумски идол

Еве сум еве сум.
    Леле јас скроз излегов од контрола.До пред месец се држев некако ама сега ич .Утрово видов пак напред бројката што ич не ја сакам.
    Неделава припреми од 1 ќе одиме построго.
    Вољата некаде ја изгубив.
    Леб си почнав пак и одма плус.
    А и газираното летово ме зеде на душа.

Еве јас @Ariel ќе ја тагирам.
    И @Cka се надевам барем овде да пише.

Ariel, kuc, Razvigorec and 3 others like this.
  20. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Исто и јас така :nod:
    Си водам во тетратче што јадам, па ме мрзи и тука да пишам, ама ќе кажам дека правам киксови, ама не преголеми. Како за толкав гурман, мислам дека се држам ок. За три недели скоро 2 кг намалив, не е многу, ама и не ми е само тоа целта туку да се преориентирам на поздрава исхрана.
    Благото го игнорирам успешно, компензирам со овошје.
    Навечер ми е тешко да јадам протеини се нешто не ми се јаде, мислам вечерата ми е најпроблем.
    Дајте предлог за лесни диетални вечери, а да не е риба, пилешко или зелка салата :D