Па и мене слично ми покажува... Затоа и се консултирам со вас. Башка нели не е само чекори, има чучњеви, па вежби за раце, па истегање... Ехеее Готово, конечен одговор се рачуна ако рмбањето по дома е повеќе од 2 часа Ајмо ОЗБИЛНО Џигерот од погоре... Само за јадење, немојте да чистите со него. За чистење... Џогер молам
@Espadrila едвај сватив за џигерот Цел ден бев умна вечерва кикс Д:овошје, оревчиња лешничиња ...кафиња ...се до ручек кој касно беше. Р. Компир манџа со 1 кривче леб и тиквица пржена. Е вечерва пола парче браунис(од ќерка ) и малу пита (од мајка правено)Да ги испочитувам де А бее стрвен гас. Ќе си бидам јас доолго на диета. Од 5 то одд.почнав па се до 85 то изгледа
Ајде озбилни, добри сме..чим мислиме да пишеме овде добри сме ќе има резултат.. Д овес со банана У јајце варено Р компир манџа В салата само Водата ја спремив денес (лимон, ѓумбир, ким и цимет @mareane мислам дека не ти пишав цимет минатиот пат) и вежбање сигурно..
ДОмашното од прошлата недела не го ажурирав Значи состојба БМИ на ОЗБИЛНИ женски со датум 31.08 @Espadrila 27.9 @La-loca 27 @andrejko82 26.8 @kikikikirika 26,7 @Estranged 26.2 @_Vera_ 25.8 @Ariel 25 @Razvigorec 24.8 @mareane 24.74 @Kasiopaja221 23.9 @penelope10 18.8 АКо пропуштив некој , известете ме Со лесно Следно мерење во среда со рапорт колку КГ или ГР сме во минус Следен БМИ 05.10.2022 На чело на орото сум, коловоџа
Добро утро од мене. Јас не се мерев. Да средам батерии во вагата па ќе почнам со мерење. И без тоа од денес ќе пазам на храна. Синоќа вежбав. Доручек: Овес, млеко, брусница, путер од кикирики и чиа семе. Ужина: сливи Ручек: месо и компири печени и салата Вечера: Млеко или салата
П: овес, смокви, јогурт Р: спанаќ со павлака. Заборавив салата да направам за ручек, до толку сум излапена. 25 мин на точак, ако се рачуна . Споро ептен, баш и не беше некоја активност, ама немам ништо поозбилно да пријавам.
Овес со јогурт и овошје 2 танки пржени лепчиња 3-4мантии со јогурт. Пак тесто леб ама количински помалу и без благо и газирано.
Денес ќе биде денов долг (дома ќе бидам во 19), ама се спремив со храна ама тешко дека ќе вежбам тоа утре.. Д овес со јаболка У јајце варено Р летна манџа со парче сирење и леб-ржан В или кисело млеко или некоја салата
Само да ве поздравам. Од синоќа сум со проблематичен стомак и сум на ѓевреци и такви работи. Ај ќе биде подобро. Вие и за мене денес да се покажете.
Женски колку отприлика калории внесувате на дневно ниво? Јас се движам во бројка од 1200-1300. На бми калкулаторот ми пишува за здраво слабеење треба да внесувам околу 1600-1700 меѓутоа тоа некако многу ми изгледа.
Јас по пресметки сум 1800, 1900...знам дека ми се многу ама со помалку неможам , гладна сум ... ама вежбам па сигурно до 1600 паѓам...
Бев непослушна заради пмс. Ми дојде, фикс идеите и нагоните за храна полека полека спласнаа, уште отечениов стомак да спласне. Утре мерење... Хмммм.... Кој што ќе рапортира... @malerozna дојди бе друшке.... Фалиш тука
1200 ти е основата за телото да функционира, т.е базалниот метаболизам, во мирување.Ако внесуваш толку, тогаш се изгладнуваш, бидејќи немаш гориво за секојдневните рутини и напори. Па тоа ќе резултира со успорен метаболизам, складирање на резерви од она што го внесуваш, кога и да внесеш повеќе од тоа што јадеш вообичаено. 1600-1700 не е многу, ама ако лежиш по цел ден, многу е.
Што да дојдам, што да кажам? 100грама чоколадо вчера, немерено денес, од азното јадев Ајде уште некој ден ќе се поглупирам и ќе дојдам. Дури да дојадам сладоледи што имам во фрижидер
Леле колку убаво друштво сте собрани. Ме примате? Ништо не знам за бми, калории, слабеење, ама идеалот што го бркам вика- треба да ослабам 6 кила. Пошто немам вага, ќе работам со мерење-треба да влезам во старите пантолони и сукњи. Како се почнува?
Можеш ептен озбилно да почнеш да броиш калории и да внесуваш некаде 200-300 помалку од моменталното, а секако можеш и да вежбаш со интензитет кој одговара на твоето тело. Сепак, кога е збор за 6кг, по 10 илјади чекори дневно, половина порција зеленчук за ручек и скратено благо и сокови треба да биде доволно. Дури трепнеш ќе ги снема тие 6кг со малку истрајност.
Па не е баш дека лежам цел ден и не сум активна, не сум никогаш под 11/12000 чекори во денот, ама ете ако внесам повеќе калории осеќам грижа на совест.