Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Вчера јадев скара :tmi: ... уффф совеста ќе ме изеде бре, туку што почнав со диетава а јас веќе скара јадев! За цел ден ми се собра парче пилешко и 6 кебапи, и плус едно парче бел леб на скара потпечен (немаше црна и затоа бел јадев) Јадев и шопска салата, Си каснав и смоки, па 3 медени срца :tmi: и пиев повеќе вода! Лошо е тоа што јадев толку ама па немав друг избор, на викенд бев и само тоа се имаше за јадење!
    Добро е тоа што после јадењето пешачев дооолго по планински стрмен пат, се уморив, се испотив и после 3 часа пешачење ги осеќав мускулите вкочанети! Си велам дека можеби согорев барем пола од она што го изедов :?: ...Белки! :angel:
    Денес пак бев добра... Појадував четвртина од ѓеврекот на колешка ми со зденка :lol: ,ручав грав со салата и парче црн леб и вечерав пуканки!

2. biba.ana

biba.ana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    zdravo feminki dali e malce za edna nedela da se oslabne 1,5 so dijeta.ili da pocnam so nekoj caj da koristam

3. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
  4. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Добра вечер девојки!
    Одамна немам пишано но сакам да ви кажам дека редовно ве следам (барем се трудам да биде така). Со мене ново - теретана. Теретам се на све, возам на имитација од Орбитрек и трошам околу 100 калории за 10 мин.
    Мускулите ми се воспалени и мислам дека ми се поголеми. За тежината ќе проверам утре, но и да е променета ваљда ќе биде од мускулите. Бидете поздравени :***

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.249
    Допаѓања:
    157.412
    Гага,нешто не ти е ок тоа мерачот,мојот покажува на 4ка отпор 280 калории за 40 мин.И плус ако ти е за мускули,калориите се небитни.

И Алиса,кокошкана не ме инспирира,ми оди да ја окубам и да си земам кутија со грицки пред мене. :D

6. gaga.rocks

gaga.rocks Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    35
    Lили да ти кажам и ми стои ненормален ама ајде. Бај д веј на 10 отпор мислам дека беше или на 8.
    А дали мускулот тежи повеќе од килограм? (во однос на калории, да не се изненадам утре)

7. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    tu bre kakov coek..na site im vikas ne e zdravo gladuvanje ova ona ,inaku aj cela nedela niso ne jadi osvensupa i salata imas podrska od mene ;))

На gaga.rocks му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Aбе мене ми требаше турбо, зашто на одмор ќе идам најверојатно ;)
    од 5 дена ништо нема да ми биде, ама од 30 да :)
    инаку се предомислив, друга диета си правам, нема да издржам само со супа мајќе ми ;)

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.249
    Допаѓања:
    157.412
    Лудо,кд одиш?!
    Јас се испурјачив право да ви кажам,не јадам преку ден и еве се вака навечер ми текнува дека нема сон со празен стомак... :(
    Од утре сабајле ако треба порано ќе си станам,ќе си каснам протеинче со малце јагле,обврски,па дома со сила ако треба варено мевце нешо такво,јогуртче...пошо со мојава состојба,многу брзо ќе си накачам барем 3-4....

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Hајверојатно во петок, ако попуштам, зашто сум срчкана со овој! :D
    Aбе жено јади од сабајле!
    Jас кога не сум на диета, општо ако не јадам сабајле, до вечер цел фрижидер ќе го изедам!
    значи без појадок јас не можам да функционирам :D

леле дај некој нека ми каже колку пари од прилика е јачменот, да знам колку да тргам на страна, утре ќе идам да купам дигитална вага за 699 денари :D убаво ми изгледа, на NEO е, црна, па ;) веќе нема да се нервирам со вагата, да се надеваме!
    Tито вагата ја откачувам! :D

11. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Од утре ја почнувам диетата на Ирена(конечно ја најдов, сите ја викате диетата на Ирена, а кога гледам кој ги објавил темите никаде не гледав Иренна, а тоа да ти било пост во тема :$ ).
    Доста беше од моето глупирање кога не се разбирам што со што се комбинира, диетава ми изгледа прилично лесна, зошто леб и онака не јадам многу, единствен проблем ќе ми биде Нескафето 3 во 1 од кое нема да се откажам и да имам 100 кила плус, и тоа да не комбинирам месо со компири, зошто многу често такви комбинации прави мајка ми за ручек.
    Да знаете дека често ќе замарам со прашања дали смеам или не нешто да искомбинирам :D
    Ете така, од утре навистински слабеам!

12. Missy16

Missy16 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    17
    ко прво една недела нема 5дена,а како второ никој не спомна дека нема да јаде нисо30 ден,од кај бројкиве?? :lol:

13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    ко прво така иде зборот а 7 а 5 исто е, а ко второ 30 дена го земав за пример ;) зашто велиш дека велам да не гладувате! |(

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.377
    Вечерав шопска со 2 мали парчиња пармезан. И не сум гладна, супер, до салата ќе да е :D .
    Денес се изнапешачив, 2 тури пешачање, браво за мене денес, горда сум на себе. Се мрдам, уште у тоа кг да се мрднам и ептен среќна ќе бидам.
    Туку мене така ми се чини или 6-7 кг е најтешко да симнеш? :^)
    Девојки, уште еднаш да ве прашам, ко папгал сум станала :D , со еден час пешачење колку калории согоруваш? Знам дека имаше некде спомнато на темава, ама кој да бара, ако може некој да ме потсети? ;)

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Calories burned with Walking for Pleasure

245 calories per hour :lol: дали било со плежр или не, битно 245 си согорела

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.377
    Фала ти Лудо, не е лошо, 245 калории, а денес имаше дупла доза, му доаѓа околу 400 :D .
    А и не ми е единствена активност, овој час му доаѓа како вежбање, а другото е бонус.
    Читав дека ако буден лежеш во кревет еден час согоруваш 70 калории. Море 2 ќе лежам :D :D :D .

На zhap4e и ludoto19 им се допаѓа ова.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    сепак со спиење повеќе се согорува :lol: да знаеш, се слабее додека спиеш
    наравно кога си на диета, кога спиеш со празно меше, во текот на ноќта се согоруваат маснотии

На zhap4e и JuLleE им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.377
    Види, види, имам корист од тоа што секоја вечер легнувам гладна...па супер, да не е залудно мачењето да заспиваш со празен стомак, ти се мачеш да заспиеш, а внатре цревата револуција дигаат :D . Ама џабе им е, не добиваат ништо, џабе се бунат. Дури утре, и тоа овошје само :D .

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Феминки, еве ви една табела со нутритивни и енергетски вредности на храната. Сами направете си диета што ќе ви одговара вам. :)
    http://www.building-body.com/tablicni-p ... hrane.html

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.377
    Уште ваква табела ми фалеше, сега ќе знам и кое месо колку калории има :) . Компјутерот ми е полн со вакви работи, сега станав и комплетна :D . Се прибирам, што и да се стави во темава :D .

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.