Ti blagodaram sum ja drzela un dieta poveke od 5 godini od 73 kg dojdov na 59 super bese do deka se odrzuvav podocna se otpustiv duplo gi nakaciv i sega nemozam nikako da namalam a ovaa grupa mi deluva super ista sum kako tebe i mene blagoto me debelee i fizickata neaktivnost pa so vas ke imam motivacija srekno na site ❤
Јас само да ви дадам поддршка. Вагата уште не ми е во функција и не се мерив. Од јадење и физичка активност и облека би требало да сум иста како и претходно. Денес јадев овес и јајце и две/три лажици млеко како палачинка (дебела прилично) во тефлонско тавче направено и намачкано со малку путер од кикирики и намас од тиква од Мамас малку. Ужина чшака ореви и кафе. За ручек имам месо и печени пиперки. Вечера не знам.
Позитивна нула за мене неделава. Како беше мотото... Може не слабеам ама битно не се здебелувам. Денес за појадок јадев кроасан и кафе. После сум на дејт, значи ќе се касне нешто калорично. Остатокот од неделава имам уште 2 дена со битни поводи, значи ќе се оди по ресторани скоро секој ден, ама ќе се трудам да избирам паметно од менито. Да ја истерам и оваа недела со позитивна нула, па од следната може и ќе почнам да слабеам. Само озбилно!
Истооо....! Не е дека не сакав да се мерам ама еве..... Сигурно стагнирам ,во пмс бев ,па стрвна ,стрвна.... Прва прилика да купам батерии и ќе се мерам да ве известам Супер терате женски,само така
Браво . Пред неколку години и јас вака брзо слабеев, сега не ми иде така брзо ко порано... Браво и за другите. Среда ми е најмотивирачки ден кога ве читам вака.
П: македонска салата, биено сирење, тиквички, ракија (за доручек ) Р: тортиља со месо, кашкавал и зеленчук. Со точак до работа, 44 калории сум потрошила .
Овес со јогурт Пиперки со урда патлижан и јајце и бел леб(црниот интегралниот ми молосал) Парче младо сирење и 2 чаши сок
Најчесто блендирам банана и млеко и тоа го додавам во тањир и го мешам со овес. Некогаш сум мешала и со блендирање + јагоди, некое друго шумско овошје, што ми се најде дома, додавам и бадеми некогаш...
Прва среда се мерам. Си запишав колку сум. Наредна ќе видам колку имам ослабено п: 2 варени јајца и банана У: шака фстсци и лешници Р: ист како вчера, пилешко со печурки и доматен сос, варен компир и краставица У: банана
Јас го јадам попарен со чај (така ми е најбрз) и додавам овошје само.. Денес долг ден ќе биде до 19 ќе бидам излезена се надевам дека нема да прекршам ништо од планот.. Д чија пудинг до путер од кикирики У јајце варено Р хроно пита В кисело млеко со сусам..
Вака не знаев во која тема да побарам мислење. Се работи за моја блиска личност која е опседната со изгледот и слабеење. Почна пред две години секој ден да вежба и да јаде само еднаш дневно. Ослабе многу и беше преслаба. Сега продолжува истото ништо нема сменето, ама почна да се поправа. Обратен ефект. На што може да се должи тоа? Ја фаќа паника, а јас не знам како да и помогнам…
П: јогурт, овес, банана Р: грав, колбаси, ајвар, салата В: мелено месо, онака, за мезе На точак до работа и назад, да си потрошам поштено 40 калории .
Мислев ќе прашаш како да ѝ помогнеш да се врати во нормала, вие загрижени дека се здебелила... Еднаш на ден не е нормално да се јаде на толку долг рок, воопшто. Тоа што се здебелила може да е од многу работи, прво адаптација на малку калории, помало трошење масти и полесно складирање на енергија(масти) затоа што она практично се изгладнува. Друго, можеби има хормонски дисбаланс(pcos), може е поради стрес, недоволно спиење...здебелување не е за паника, само тоа јадење еднаш на ден е многу нездраво.
Дефинитивно е side effect поради тоа што толку долго јадела толку малце. Телото се обидува да зачува маснотии кога не добива доволно енергија на подолг период. Може да е и адаптација на метаболизмот на помалце калории, ама тоа обично се случува за поскоро од 2 години. Ако и е побитно здравјето, полека ќе почне да јаде повеќе, ќе се здебели, ама на крајот тоа се балансира и ќе биде здрава и среќна. Ако и е битно само телото како што викаш, со господ напред, само се надевам нема да ја подржуваш во нејзини нездрави навики.
Прво јадење плескавица во крајче од леб и краставица. Вечерва стрволинки безвезаурми кикиритки парче чоколадо..
Конечно ден без грешки Д: 2 варени јајца и салата Р: мусака и 1 кришка црн леб У: кафе, банана, бадеми Испешачив и извежбав.