Се опуштивме нешто... ај барем еден да се пријави со ОЗБИЛЕН јеловник од викендов. Мојот не беше толку лош, ама пиев газирано ... и каснав сладолед. Но затоа пак имав целодневни активности , работење и тоа многу и сабота и недела...
Да се пријавам тука сум, викендов со зимници и немав време да пишам..а што да пишам кога сум грешна грешна до даска... Вчера на цел јеловник сум каснала и 2 палачинки а благо немам јадено од (не броејки некој сладолед летово) март лани..глупача на векот.. Ајде ресет и одиме понатаму НАЈОЗБИЛНО Д овес со јаболка У јајце варено со патлиџан Р гравче тавче В кисело млеко со сусам..
За вчера п: 3 пржени јајца со краставица У: клавче и пуканки Р: од кинески ресторан ориз и пилешко У: пуканки
Се приклучувам во темава со килажа од 70 кг, BMI 23,39. Цел ми е да симнам 5 до 7кг, ама пред се сакам да почнам поздраво да се хранам, верувам дека лошата исхрана ми ја одзема целата енергија и нон стоп се осеќам уморно и истрошено. Како исповед во АА си изнапишав Д: Печена овесна каша со шумско овошје Р: Ќофтиња од риба и пире В: Супа Глупоштии: Пола барче и парче фокача од син ми (да не оди зијан )
Спремив за доручек овес со јогурт за на работа ама нема шанса.Си го вратив ни пауза ни бутур минсе виде. Денов се од нога јадење... -Едно сириус чоколадче оти мислам ќе паднев.Ми се стресоа рацете. -Па една минијатурна пирошка. -кришка инт.лебче со еден вид ајвар(цепкани пиперки се викало) -Парче ребро онака за мезе да се дојаде. Калакурник
80kg Bmi 36.5 Pred edna nedela zapocnav so nekojsi metod bez blago tintiri mintiri nekoi raboti sto me gojat pa da videme Utroto mi zapocnuva so pienje dve casi voda posle pola cas si varam kafe i si stavam cimet si go pijam so kejf taka 1 cas odmaram. Pojadokot mie smuti so 3laz.ovesni snegulki,mal.laz.soncogled,mal.laz.chia seme,i leneno seme pola banana i pola mleko pola voda super mie i taka 3 saati sum mirna. Rucek sto sum zgotvila Vecerata gledam da mie leka nekogas sirence i domat,nekogas samo mleko.
П: овес, јогурт, грозје Р: супа од печурки дупла доза, пита со месо В: супа од печурки со павлака Како што може да се види, многу ми се погоди супата со печурки . Физичка активност ништо, освен стандардното одење до работа со точак, со коешто трошам 40 калории . Не е баш озбилно. На салати паѓам, сѐ нешто си наоѓам изговори да не правам, а многу се важни за слабеење…
Д: парче колач и кафе Р: 2 варени јајца, парче кашкавал, 2 кришки двопек У: 1 мафин, банана В: салата Не е баш озбилно ни моево, но калориски броев да биде во граница. Пешачев доста сабајле и вежбав вечерва 40 минути.
П: смути, две варени јајца и моркови У: мандарина Р: пилешки стек, ориз и краставица и дома ја утнав со две кроасани
По катарсторфален викенд од аспект на исхрана (свадба и два родендени) од вчера пак ОК со храна. Денес нешто ко подуена се осеќам не знам ни сама зошто. Е од оваа недела решив да бидам озбилна. Не знам дали ќе може да се мерам ама ќе се придржувам до мојот режим. Вчера за доручек мафини од овес, ужинка грозје и кафе, ручек шпагети со зеленчук и павлака, вечера млеко. Денес доручек овес со чиа, путер од кикирики, млеко и суви сливи. Ужина пак грозје и кафе. За ручек е во план риба и компири. Вечера пак млеко. Плус вежбање ако успеам вечер.
По напишаново, ова е повеќе од ригорозно...барем во калориска вредност и сооднос на макро и микро нутриенти...Треба да јадеш многу повеќе.... Што се однесува до вежбите, може да се прават веднаш после породување, освен ако заради Х причини не Ви е дозволено. Не се плашете од вежбање!
Претпоставувам дека е метаболичка адаптација, честа грешка на луѓе кои гладуваат или практикуваат диети од интернет, несоодветни за нив и најчесто базирани на ниска калориска вредност. Кога подолго време јадела само еднаш, телото се навикнува на тој низок внес на енергија, па потоа и кога нормално ќе почне да јаде, телото скалдира резерви со цел да има енергија ако пак гладува...ова просто кажано, но е многу сложен процес. Е сега за да се врати во нормала, треба постепено да додава храна, со цел телото да се навикне на нормален внес на количина и да не го складира во масти. Исто сложен процес... побарајте стручно мислење од тренери или нутриционисти кои работеле на принцип reverse diet за да ве насочат конкретно. Не е ова процес кој некој што не знае може да го изведе сам...затоа постојат стручњаци
П: овесни, јогурт, грозје Р: рижото, салата и бело вино (не е диетално, ама е упм вкусно). После ќе одам да вежбам, мора да се согори ручекот . За утре, уште без да се мерам можам да кажам дека немам резултати оваа недела .
Денов успешен Д: Интегрални мафини со сирење и спанаќ + грчки јогурт У: Мало парче банана леб + какао Р: Компир манџа В: Сутлијаш со малку мед и малку грозје Сега пред спиење чаша црвено вино
Ѓеврек со маслинки Риба,салата со макарони,1 парче питулици ,вино. Јас утре ќе сум кг плус. Далеку сум од озбилна...
Денес речиси цел ден ми беше во движење, задоволна сум многу во поглед на физичката активност. Д: homemade тост, чаша јогурт (малку покалоричен доручек имав од вообичаено ама од рано имав обврски и за да не сум гладна и да ме држи доручекот реков да се најадам убаво) У: кафе, овошен јогурт, банана Р: салата, стек, ориз
Никогаш не разбрав зошто некој би сакал да јади двопек...освен ако не му е интересно да му крцка да искршиш заби за нешто што нема никаква хранлива вредност...не фала поарно касни си нормален леб ако сакаш леб и тоа е тоа...пак нема кузнај каква хранлива вредност али барем е мек и со поубав вкус