(Морална) Поддршка за сите што сакаат да ослабат

Дискусија во 'Диети' започната од Vampire-Girl, 26 јуни 2010.

1. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    3.969
    Допаѓања:
    61.146
    Мерење денес, сменив батерија и ми покажа 1,2кг минус , не ми се верува оваа недела толку да сум намалила а јадев викендов ко последно, плус паалчинките..нешто вагава не ми е точна :) ама ќе видма вечер пак..

Денес (мотивирана од вагата)
    Д овес со јаболка
    У јајце варено
    Р полнети пиперки
    В кисело млеко

На Marge, mal.ecka, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  2. БиЧос

БиЧос Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    234
    Јас 3 години ќе направам откако се имам откажано од секаков вид леб и во замена за леб јадам двопек ..Не е од збес или поради диета, и со него и без него можеш и да ослабнеш и да се поправиш..Го практикувам поради желудникот, леб општо ми предизвикува киселини и цело време имам мачнини.. Истото ми се случува и тестенини кога ќе каснам, многу лошо ми делуваат, а со двопекот искрено се најадувам, и ме држи, тоа веројатно затоа што веќе навикната и на помалку количински јадење..
    Бтв, вага покажува плус 1,5 килце, тоа веројатно бидејќи секогаш измеѓу циклуси знам да се подујам и две килца плус да качам..
    И ќе ве замолам , дали може некоја од вас да ми каже некој напиток или нешто за ослабнување? Да е на природна база..

На Razvigorec, Kasiopaja221, kikin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Женски добро утро
    Не се прајте на три и пол реферирајте тука бројките на вагата!!!!!!!!!!!!!!! :D:D
    Не е баш пријатно за НЕОЗБИЛНИТЕ да се пиши тука дека.... сум во плус, или статус кво. АМа шо си мислевте? :^):^):^):^)
    Затоа кажавме ќе си реферираме за да се посрамиме, охрабриме, поддржиме.;):D:D

Јас на денешното мерење сум ги намалила во минус од прошлиот пат оние помалку од 500 грама, кои ми беа во плус од претходното мерење, а кои заради малата грамажа не ги ни броев, па прошлата недела се дефинирав статус кво.
    Значи еве веќе втора недела статус кво.
    Ова се резултира ваљда на 2 дена умерена и добро балансирана храна и еден ден глупости ( пример сендвич :envy:) и пак на ново...
    Но од друга страна мора да се пофалам дека имам одлична физичка активност, презадоволна сум и чувствувам поенергично. Единствено сакам да ја зголема честината, да си убацам плус уште 1-2 неделно. Се надевам ќе најдам време и ќе успеам во тоа.

Следна недела имаме БМИ. Спремете се, стегнете се и :x:x

:D:D:D
    (hollest)(hollest)(hollest)(hollest)
    Само ОЗБИЛНО женски. :l:

На Marge, mareane, Razvigorec и 10 други им се допаѓа ова.
  4. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Добро утро

Нели е оваа недела БМИ, нели секоја четврта или грешка сум? Пријавувам само 300г помалку, но со оглед на тоа што понеделникот ми беше чит деј задоволна сум.

Вчера бев на работ да влезам во Мекдоналдс, си постојав на паркингот таму 10 минути, си викам ај Кикирико не се бламирај, види се шо крава си уште за Мекдоналдс си. И се вратив назад.

Веќе почнав малку со вежби па сите мускули ме болат.

На andrejko82, Razvigorec, Espadrila и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Suzana Jovanova

Suzana Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    24
    Jas ke zemam ke ja frlam vagata posto e vesterka na tolku pazenje i ne jadenje posle 6 :( me pokaza 600 grama plus veke neznam ke si zalepam flaster na ustata ;(

На Razvigorec, Espadrila, La-loca и 3 други им се допаѓа ова.
  6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Мерење после неозбилна недела и каснати мали количини леб...ситуација СТАТУС КвО. Исто како минатата среда. Добро е бар не е плус.
    Сега, мора поозбилно како на почетокот.

На kikikikirika, andrejko82, Razvigorec и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    47.140
    Минатата недела не се мерев, а денес сум -500 (facepalm) значи ова ми е за две недели.....чекорчиња од желка.....не бе од мрзливец поарно :x

Тоцку ми фали да се откажам од се` :envy: ама нема за инат ќе терам

П. Овесна со мешано овошје
    Р компир манџа со повеќе салата
    В салата

У. Кафе и некое овошје, со водата сум скарана а чајот не ми збори :|

Благото два дена веќе го исфрлив,жими се ко дрога е :tmi:

На kikikikirika, andrejko82, Marge и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Ana-lib

Ana-lib Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    243
    За вода најдобро наполни едно шише од 1,5 литри и стално кога ќе го здогледаш напиј се од него. Тоа ти е за првата половина од денот, за втората полниш уште едно.
    Јас така пијам многу повеќе вода отколку кога пијам од чаша. Немам ми преглед колку сум испила, а и заборавам да пијам.

На andrejko82, Espadrila и kikin им се допаѓа ова.
  9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.445
    Допаѓања:
    143.634
    Оваа недела -0.8 кг. :party:
    Вкупно -4.2 кг за 4 недели. :party:

И ТОА НЕ Е СЀ! (Топшоп вајбс :D).
    Конечно килажата ми почнува на 6-ка! (Јес дека е 69.8, ама 6-ка си е 6-ка :D).

И пак тоа не е сѐ :D. Минатата недела почнав да вежбам за озбилно. Многу сум среќна! :party:

И за крај, денес облеков панталони што ги купив лани на крај на сезоната (пред да се здебелам) и еве денес прв пат ги носам :party:. Пукаат на мене, ама влегов во нив :D.

Одиме понатаму озбилни, следната недела со БМИ (hollest)

Следнава недела сум со гости од дијаспора. Држете ми среќа :worried:. И откако е поладно, одма почнав да мислам на помрсна и посериозна храна :D. Мора да се издржи!

На H.VAGA, Estranged, andrejko82 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. NoOrdinaryMama

NoOrdinaryMama Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    203
    Така така, се согласувам, можеби дека мене не ми е убав и не ми е јасно зошо некој би го сакал :D а иначе да се препорачува или да прави некоја посебна магија, не прави. Тебе веројатно ти сметаат адитивите па затоа и имаш таква реакција на желудник. Напиток за слабеење не постои, не давајте пари за џабе, само регулирајте калориски внес.

На andrejko82 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Јас под "двопек" кога пишувам подразбирам леб што е тостиран. Порано кога ослабев едно време 25кг само така го јадев лебот и некако ми беше вкусен лично мене. Сега немам толку време да го тостирам и секогаш да го правам така, но не е џабе. Не е нешто баш точно докажано, но има истражувања наводно влијае на состојките на лебот. Еве што најдов на темава на 5 минути гуглање, да побараш ќе има и повеќе статии и истражувања.
    Screenshot_20220928-123029_Chrome.jpg
    Screenshot_20220928-123003_Chrome.jpg

На Espadrila, Ariel, NoOrdinaryMama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.729
    Оваа недела 88.9 :) Знаев дека ќе сум во плус, премногу јадев деновиве. Добро, се случува, продолжуваме понатака.

На andrejko82, Marge, Skyfall и 2 други им се допаѓа ова.
  13. NoOrdinaryMama

NoOrdinaryMama Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    203
    Јас пак кога ќе ми речат двопек, ми асоцира на прегорено парче леб, онака претврдо да не можиш да гризниш :D можеби тостирањето менува гликемиски индекс, но калориската вредност не се менува, така да и тостиран и нетостиран исто калории ќе има...е сега ова со гликемиски индекс можеби повеќе би било препорачливо за дијабетичари, друга предност не гледам освен лична преференца.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Јас неделава ни во плус, ни во минус. :worried: Добро -300 грама ама тоа не го рачунам, променливи бројки се тоа, ништо важно.

Без разлика на вагата јас највеќе промени забележувам од вежбањето, доста позатегнато се чувствувам од пред неколку месеци и полека гледам дека мускулите се пресрамуваат и почнале по малку да се појавуваат. :lol: До следно лето мора да се пресрамат целосно :D.

На kikikikirika, andrejko82, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.792
    Допаѓања:
    24.982
    Секоја прва среда во месецот, значи следната. :sun:

Јас после 2 месеци стагнација конечно мрднав пак надолу, 1.2 кг во минус од прошлата недела. (hollest)
    Ама се вратив и во колосек со исхраната, без забушавање. Се надевам за месец дена конечно да влезам во граници на нормален БМИ. (fingers)
    Ајмо, само ОЗБИЛНО! :D

На kikin, kikikikirika, andrejko82 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Skyfall

Skyfall Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.160
    -1кг
    Вкупно сум -4, откако почнав да внимавам на исхраната.
    Денешното мени
    П: смути, 2 варени јајца и моркови
    У: банана
    Р: пилешко и печурки во доматен сос, ориз и краставица
    У: мандарина

и вечер знам ќе се напијам 1-2 чаши бело вино :?:

На kikin, andrejko82, Marge и 4 други им се допаѓа ова.
  17. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    6.586
    Мислев ќе стагнирам со оглед на тоа што доаѓа тој период на стагнација, но не, јас сум -1кг точно:party::party::party:

На Skyfall, kikin, andrejko82 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Snowflake99

Snowflake99 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2022
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    5.729
    Дајте идеи за смути како го правите и пиете, многу ми се гадни некако. Ете зошто сум дебела, овес ми е гадно, смути ми е гадно, си сакам јас калорична храна. ;(

На andrejko82 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nina00

Nina00 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    земи 2 банани малце вода измиксај ги во блендер

На andrejko82 и Snowflake99 им се допаѓа ова.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.403
    Ја со млеко и банана го правам секогаш, некогаш си додавам и други овошја, со плус додадени шумско овошје и јагоди е преубаво. И банана + јаболко не е лошо. Со вода ми е ко бљувотина, а без банана прегадно, бананата дава убав благ вкус.

На andrejko82, Espadrila и Snowflake99 им се допаѓа ова.