Вчера заборавив да пишам менито, а денес вака беше: Д: банана, овес, јогурт Р: ориз, стек, 1 кришка црн леб, салата У: кафе, 1 мусли бар, јаболко Вежбав и пешачев.
Д: овесна каша Р: полнети пиперки У: пола банана В: пица Пешачев нешто повеќе од саат, плус чистев по дома Ќе пијам сега чаша греано вино пред спиење и толку за денес.
Д банана, бисквити, чок.млеко Р туна, пченка, домат, јогурт, ред чоколадо В јаболко, 2 велнес колачи У 2 кафиња, малку гранола 15 000 чекори и 30 минути пилатес
Денес за доручек 2 јаболки, ручек компир манџа ама без месо, за вечера незнам, најтешко ми е да измислам што за вечера, може салата некоја
Вчера бев на мекици и замислтете не изедов ниту една мекица нит нешто алкохолно само кислеа вода и една лажичка од шопска салата значи се можело и без храна кога треба и нетреба!!! За денес Д овес со банана У јаболка Р јајца со урда В кисело млеко
Д банана, чок.млеко, 2 бисквити Р кришка леб, зденка, кифличка, домат, ред чоколадо В коцка чоколадо, мусли со млеко, 2 велнес колачиња У 2 кафиња, малку соленки Денес само пешачев, но помалку од обично.
Вчера не напишав: Д: јогурт и ѓеврек Р: туна и 1 кришка црн леб В: салата У: кафе, чај, банана, 1 мусли бар чоколатце Пешачев, а не вежбав, излезена бев вечерта и не стигнав. Да видиме викендот како ќе се истера.
Овие периоди поради обрски со малиот запоставив режим. Ќе се вратам на старото темпо. П : Микс од семиња +пола банана+мед Р : Ќе биде спанаќ со рибанка тонус +салата В : Ќе размислам, сигурно нешто како шумско овошје, млеко, такво ниско калорично јадење.
Можно е од што не сум јадела благо снагата да ми се треса, апнав еден Негро бонбон подобро сум сега. Денеска за ручек шашљик и многу салата, вечера една банана, и пешачив околу 1ипол саат.
Д банана, чок.млеко, 2 бисквити Р тортиља, печурки, кечап, пченка, ред чоколадо, сирење, јогурт У 2 кафиња, неколку бисквити Денес само пешачев повеќе, деновиве нема да имам време за вежбање.
За вчера: Д: овес со какао Р: дома направен тост В: салата У: кафе, чај, банана, јаболко Вежбав вчера.
Ако не сум дома ѓеврек и јогурт јас јадам најчесто. А инаку дома и варени јајца или тост со црн леб и само со кашкавал + салата знам да си направам кога сум повеќе гладна.
Исто. Ќе терам супер неколку дена, само за да се прејадам како стока после тоа. Апетитот за нездрава храна ми е на многу високо ниво, никако да го скротам.
Кајгана, смутиња прави си, туна ако сакаш, леб со путер од кикирики и банана, еве нешто што отприлика јас јадам и си правам сендвичи со туна и рукола или беби спанаќ, можеш сендвич од тортиља со хумус, беби спанаќ, било која салата и сувомеснато, сега како ти одговара ти си знаеш. Тешко е дури се навикнеш, и јас неможам да се одвикнам од некои јадења ама дека подолго отстранив чипсови и такви грицки веќе тоа не сакам да јадам и премногу пазам на нискокалорични производи и според тоа гледам колку да јадам така и си давам еднаш во неделата или кога ќе намалам едно кило да каснам малку мрсно па продолжувам со здрава храна. Исто така и благо не ми сака повеќе душата како порано откако го отстранував подолго време. Понекогаш ќе каснам малку. Значи отприлика јас сум во баланс со исхраната. И така успевам да ја задржувам килажата и пак да се намалува, секако и со физичка активност, најчесто пешачам.