1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Морално добро или лошо...

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од FamousGirl, 10 февруари 2013.

1. FamousGirl

FamousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    2
    -Секој има свои критериуми, морал, мислења итн, односно секој за се и секого си создава свое мислење, свој став. :)

-Темава ја отварам за да ве прашам што според вас е лошо, а многу луѓе го прават тоа или што спрема вас е добро а никој не го прави тоа (или ретко кој го прави тоа).

-Јас ќе дадам примери за темава..

*Според мене морално лошо:
    -Многу луѓе во нашето општество "дуваат" и велат дека тоа не е толку страшно, толку лошо, толку штетно... Многу од нив ме убедувале дека "дувањето" е поздраво од пушењето. Исто така, сум слушала многу пати дека било добро за здравјето да се "дува" 1-2 пати месечно.
    Но, како и да е, според мене тоа е морално лошо и кој сака и колку сака може да ме убедува, јас нема да си го променам мислењето и ставот за џоинтот.
    Сега почнуваат со еднаш месечно, потоа ќе се навлечат почесто да го прават тоа или ќе преидат на друга дрога... Мислам дека треба да бидат свесни што прават и дека самите себеси си наштетуваат. :|

*Според мене морално добро:
    -Многу пати сме гледале во филмовите како некој г-дин е добар и љубезен џентлмен кон секоја, а посебно кон својата љубена.
    Според мене треба да се практикува ова, но за жал ретко кој е таков на денешно време... :|

-Ваши мислења во врска со моите примери? :D
    -Пишете и некој ваш пример. :D

*Доколку има слична тема сместете го ова во корпата. :)

2. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Морално лошо: Многу момци денеска ги спуштаат девојките на многу ниско ниво и тоа ужасно ме нервира! Или кога некој ми прави лице и ме лаже а јас знам дека тоа е лага!Многу лошо се чуствувам кога ќе помислам дека денес скоро секое пријателство е само корист.

Морално добро:Многу сакам кога ќе видам денес некое вистинско пријателство а постојат али се многу ретки. Или кога ќе видам двајца вистински заљубени.

Иначе се сложувам со твоите примери.

Поздрав :hai:

На FamousGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Морално лошо: кога машко лаже-е тоа ми е девалвирање до максимум,исто важи и за женски но за мошките посебно ниско изгледа
    Морално добро:вистинско пријателство,џенталменско однесување..

На FamousGirl и HollyWoodGirl им се допаѓа ова.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.803
    Допаѓања:
    80.574
    Кратко и јасно, морално лошо е секое наштетување на другиот и на себеси, на било кој начин, а морално добро е спротивното на тоа.

5. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.713
    Морално добро е секое позитивно однесување кон себе и кон другите, морално лошо е секое негативно однесување.

На Lovelybaby<3, Недопирлива5 и Aleksandra9999 им се допаѓа ова.