Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Морска храна

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од maja8, 17 февруари 2010.

1. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Ја обожавам оваа храна..мм :mm: ракчиња,лигњи....Ама најмногу сакам Октопод :P..леле ми се прејаде :D

2. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Не сакам морска храна, незнам некако не ми е вкусна. Знам дека е многу поздрава од скара или било кое друго месо, ама не ја поднесувам ама ич.

3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Сакам морска храна и дури пред недела дена се преценив дека ќе можам да ја спремам. Толку беа силни и мрсни лигњите немате престава. :)

4. butterfly.mimi

butterfly.mimi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    103
    мњам мњам морска храна туна, лигњи, краби... јадам барем 1 неделно, само малку ми е тежок мирисот и брзо се заситувам.

5. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Oбожавам лигњи ги купувам и ги сечам на кругчиња и ги пржам во презла,и исто така сакам ракчиња ги пржам во бутер и му досавам младо кромитче или кажано праз :) единствено несакам оние што се шмукаат :puke: заборавив како се викаат :D

6. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Отсекогаш мислев дека морската храна е лигава! :puke:
    Едниствено имам јадено, ракчиња и ајкула.....ми рекле дека октоподот е многу вкусен.....ама немам храброст да пробам, освен ако некој ми го подметне хехе!

7. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Исто и јас. :D . Лигави ми се некако. Немам желба ни да пробам, а можеби ако пробам ќе ми се допадне :lol:

8. Sweet.S.S

Sweet.S.S Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Па ОБОЖААААВАМ морска храна! Лигњи, школки (но пржени не од оние лигавите :!: ) после ракчиња исто обожавам и секаква друга морска храаана!!! Мммм.... :lol:

9. chica.bomb

chica.bomb Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    37
    РАКЧИЊА!! :) Обожавам, и секогаш дома сама ги јадам затоа што никој од моите не ги сака.
    Обожавам секаков вид РИБА.

10. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Неможам да ја замислам оваа храна ..
    од самата помисла ми се лошии :worried::worried:

11. meredith

meredith Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    78
    Не сум голем љубител на морската храна , понекогаш јадам , вкусна е за јадење, највеќе сакам ракчиња!

12. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Обожавам лигнии,многу се убави.Ти препорачувам да пробаш :)

13. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Уф, не ми спомнувај! :)
    Имаат специфичен, ама прекрасен вкус. :)

14. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    ДА точно така... првпат додека да се прежалам и да пробам,бидејќи пребирлива сум во аспект на храна, но откако пробав леле во неделата 4-5 пати ги јадам :lol: ххх

15. k.i.t.t.y

k.i.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    74
    Лигњииииииии :inlove: :inlove: :inlove: Инаку обожувам морска храна... Татко ми беше голем гурман па кога имаше време знаеше да влезе во кујна и правеше прекрасни морски јадења, октоподи, ракчиња но најомилени ми беа едни црни школки внатре со малку мевце ич неможам да се сетам како се викаа :?:

16. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Јас сум родена до морето и сум израснала таму. Морската храна ја сакам многу. Многу е полезна за организмот и е убажо да се јаде барем еднаш во неделата. Наймногу ги сакам скаридите, мислам на македонски се “ракчиња„ [​IMG] После тоа сакам многу скуша. Во релната, поделена на 2 и исчистена од коски, покриена со чаша масло и чаша киселина, станува многу убава, кревка, вкусна и лесна за јадење...

17. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Уф ја обожавам морската храна, посебно лигњите, школките и октоподот. Знам многу убаво да ги спремам и коктелите од морски плодови краби, ракчиња, школки со сосови и лимон, тоа ми е омилено јадење. Ви препорачувам да пробате октопод на жар... :mm: нешто преубаво.

18. del-fin

del-fin Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    20
    Многу ми се допага морската храна ја обожавам.Сум пробала се а најмногу ми се допагат ракцинјата мммммммм.

19. Lady-PinkHeart

Lady-PinkHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    135
    Па не сум имала многу можност да јадам морска храна, имам пробано шкампи и баш ми беа вкусни (иако изгледаат лигаво), пред некој ден пробав школки, е тие не ми беа убави... имаа некој специфичен мирис и кисело-солено-блуткав вкус... Но мислам дека не сме навикнати на морската храна, можеби затоа не ни се допаѓа.. Си имаме ние вкусни пастрмчиња и крапчиња, што ќе ни е морска храна? :D :D :D
    Ама туната ми е незаменлива... обожавам туна... :!:

20. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.683
    Допаѓања:
    6.580
    Еднаш имам вкусено морска храна, и тоа некои си ' стапчиња. ' Беа такви лигави, бели од едната, а црвени од другата страна. Имаше и ракчиња, ама нив не сакав да ги пробам иако многу ме убедуваа. :lol: А стапчињава си имаа некој така.. специфичен вкус, беа малку лигави и по вкусот ми личеа на некоја риба, само незнам која. Искрено, не ми се допаднаа и не би јадела пак.