Не сакам морска храна, незнам некако не ми е вкусна. Знам дека е многу поздрава од скара или било кое друго месо, ама не ја поднесувам ама ич.
Сакам морска храна и дури пред недела дена се преценив дека ќе можам да ја спремам. Толку беа силни и мрсни лигњите немате престава.
мњам мњам морска храна туна, лигњи, краби... јадам барем 1 неделно, само малку ми е тежок мирисот и брзо се заситувам.
Oбожавам лигњи ги купувам и ги сечам на кругчиња и ги пржам во презла,и исто така сакам ракчиња ги пржам во бутер и му досавам младо кромитче или кажано праз единствено несакам оние што се шмукаат заборавив како се викаат
Отсекогаш мислев дека морската храна е лигава! Едниствено имам јадено, ракчиња и ајкула.....ми рекле дека октоподот е многу вкусен.....ама немам храброст да пробам, освен ако некој ми го подметне хехе!
Па ОБОЖААААВАМ морска храна! Лигњи, школки (но пржени не од оние лигавите ) после ракчиња исто обожавам и секаква друга морска храаана!!! Мммм....
РАКЧИЊА!! Обожавам, и секогаш дома сама ги јадам затоа што никој од моите не ги сака. Обожавам секаков вид РИБА.
Не сум голем љубител на морската храна , понекогаш јадам , вкусна е за јадење, највеќе сакам ракчиња!
ДА точно така... првпат додека да се прежалам и да пробам,бидејќи пребирлива сум во аспект на храна, но откако пробав леле во неделата 4-5 пати ги јадам ххх
Лигњииииииии Инаку обожувам морска храна... Татко ми беше голем гурман па кога имаше време знаеше да влезе во кујна и правеше прекрасни морски јадења, октоподи, ракчиња но најомилени ми беа едни црни школки внатре со малку мевце ич неможам да се сетам како се викаа
Јас сум родена до морето и сум израснала таму. Морската храна ја сакам многу. Многу е полезна за организмот и е убажо да се јаде барем еднаш во неделата. Наймногу ги сакам скаридите, мислам на македонски се “ракчиња„ После тоа сакам многу скуша. Во релната, поделена на 2 и исчистена од коски, покриена со чаша масло и чаша киселина, станува многу убава, кревка, вкусна и лесна за јадење...
Уф ја обожавам морската храна, посебно лигњите, школките и октоподот. Знам многу убаво да ги спремам и коктелите од морски плодови краби, ракчиња, школки со сосови и лимон, тоа ми е омилено јадење. Ви препорачувам да пробате октопод на жар... нешто преубаво.
Многу ми се допага морската храна ја обожавам.Сум пробала се а најмногу ми се допагат ракцинјата мммммммм.
Па не сум имала многу можност да јадам морска храна, имам пробано шкампи и баш ми беа вкусни (иако изгледаат лигаво), пред некој ден пробав школки, е тие не ми беа убави... имаа некој специфичен мирис и кисело-солено-блуткав вкус... Но мислам дека не сме навикнати на морската храна, можеби затоа не ни се допаѓа.. Си имаме ние вкусни пастрмчиња и крапчиња, што ќе ни е морска храна? Ама туната ми е незаменлива... обожавам туна...
Еднаш имам вкусено морска храна, и тоа некои си ' стапчиња. ' Беа такви лигави, бели од едната, а црвени од другата страна. Имаше и ракчиња, ама нив не сакав да ги пробам иако многу ме убедуваа. А стапчињава си имаа некој така.. специфичен вкус, беа малку лигави и по вкусот ми личеа на некоја риба, само незнам која. Искрено, не ми се допаднаа и не би јадела пак.