Јас па ја обожавам морската храна. Е тешко е малце да се тепаш со октоподот и затоа повеке сакам сечени животинки морски отколку така цели. Вкусни ми се сите немам јадено школки од сие не знам какви некои што се шмукаат и не сум сигурна дека ке пробам такви.
Сакам морска храна и често ја конзумирам и тоа лигњи школки шкампи октопод. Во грција јадев октопод на скара со магдамос и лук прекрасен беше .А за морска риба да не збориме ја обожавам посебно Ципура - прекрасна е
Обожавам школки и ракчиња, некогаш купувам и мешани морски плодови, си ги пржам во тавче и им додавам магдонос, лук и бибер, а после ги сервирам со сос за морска храна. Едно време ги јадев точно две недели (секој ден) и лицето ми се исчисти скроз. Штета што сега пак почнав со глупости...
морска храна нема нешто пофкусно од ова за во хрватска и италија кога бев летово 1 месец само морска храна јадев и можам да кажам дека има нешто послатко од морска храна
Мммм колку само обожавам шкампи ракчиња.Ги јадам или дирекно така или салата правам или ги пржам...на секој можен начин може да се јадат.
Од морска храна обожавам лигњи поховани, октопод и ракчиња мммм нешто пре превкусно , кој не пробал нека проба нема да зажали
Пред некое време пробав scallops и многу ми се допаднаа,побарав на гугл срч и на македонски се викаат раковини Hо многу се вкусни,како топчина изгледаат и се превкусни со чили флејкс и црн бибер,прсти да излижеш! A многу ми се гадни за јадење оние остриги што се шмукаат,единстевено само нив не можам да ги јадам!
На слика убаво изгледаат ама кога ке ги пробам не можам да поднесам,мајка ми ги спрема чат пат не многу често,сите јадат само ја си седам на страна и си гледам ТВ
Лигњи со лимонче и бело винце можам секој ден тоа да јадам, и октопод обожавам...Само школките што се шмукаат не ги сакам еднаш пробав и никогаш повеќе цревата ми се превртија, ужас. А премногу се скапи
Хихи обожавам се што е поврзано со море Се зезам, морската храна е превкусна иако стварно треба да знаеш да ја подготвиш. Јадам лигни, октоподче, школки, ма се бре, секаков вид риба морска ама едно нешто неможам да поднесам остриги што се шмукаат. Еднаш имам пробано и никогаш повеќе. Неможам ми имаа прејак вкус кој мислам дека остана во мене до утредента. А во школки и лигни можам да си се давам, посебно оние полнети лигњи ммммм ааах
Од ова скромно мени на морски плодови што сум ги пробала знам само дека обожавам лигњи и секакви морски алги, и со мерак би пробала буквално се освен остриги. Ни на сон не би го ставила тоа во уста