Мојата приказна

Дискусија во 'Диети' започната од lavonjeze, 28 ноември 2014.

1. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Ne mila psihijatar ne ni spomnav... ama mislam deka majkata e vinovna.... devojceto ima samo 13 god. Toa e vo razvoj kakvi dieti...

На Acisal му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Da. Devojceto e gordost na Makedonija. Nosi medali za nasata zemja, ne pretstavuva pred svetot vo zlatno izdanie. Vidovte li kolku samo medali osvoilo. Bravo!!!

На evasonce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Еве како што ти ветив. Само една и единствена од 86-та година кога конкуренцијата беше многу голема.
    Скоро сите тогаш спортуваа нешто за разлика од денес.

IMG_20141206_145708.jpg

На Dust, Lella, Linda.A и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Safira26

Safira26 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106

Девојче, прекрасна си, згодна :)
    Навистина нема зашто да се грижиш. Престани да се оптеретуваш со килограмите. Не секогаш качувањето на некое кило плус значи дека си се здебелила..Спортистка си..килажа се накачува и од зацврстување на мускули. Научи да се сакаш себе и да имаш повеќе самодоверба, а потоа ќе те сакаат и другите :)

На Acisal му/ѝ се допаѓа ова.
  5. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Може да ми кажеш што тренираш? :D

6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Прочитај погоре има, ама да не се мачиш да читаш карате тренира.

7. lavonjeze

lavonjeze Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    otvoranjevo na ovaa tema mnogu mi pomogna otkako gi procitav site soveti sto mi gi dadovte, vkucuvajci go i tvojot i mnogu mi pomogna da svatam deka zivozot navistina e mnogu ubav i zalno e da se istrosi na takvi mislenki koga ponekogas nema potreba:rofl:

8. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Bravo. Toa e ubavo kazano od tebe devojce. Pozitiven moral i se ke bide dobro nasa golema sportistke.

9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.338
    Извини дебела си?
    Јас имам 13 години и сум 162-163цм и имам 72-74кг варирам. :D
    Летото бев 77кг сега малце ослабев и се извишив, се замарав појше, ама сфатив дека не сум дебела, напротив коските ми тежат, елегантно пополента сум си. :P
    Каква таква ќе се сакам себеси, па и уште растам, уште 3-4цм сигурно, така да ТИ НЕМАШ НИКАКОВ ПРОБЛЕМ!
    И што дека мајка ти ти рекла дека си дебела и мене ми вика, ослаби малце, се зафркава што има веза, ако ти сфаќаш се сериозно, далеку ќе стигнеш. :D
    Дали целта ти е да се пофалиш дека си згодна, па и позата wow, слободно стави ја на фб, ќе има лајкови од машки ДА!
    Чао, пријатно, дебела била сигурно. |(
    П.С Поддршка за спортувањето и уште повеќе успеси и медаљи. :) Не мислев ништо лошо со мислењево, само да ти укажам не си дебела, таман си дури и 5кг да ставиш, па ќе си таман.

10. lavonjeze

lavonjeze Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Ти благодарам многу за поддршката во делот на спортувањето, она за мајка ми всушност незнам дали си во право, можно е и јас да грешам бидеќи никогаш дотогаш не ми рекла дека сум дебела, а од тој момент кога ми рече едноставно замрзнав и затоа тоа највише ми остана во паметење, а што се однесува до сликата, сите се посомневате на тоа, таа слика ми беше онака кога се сликав во телефонот и само таа ја имав од целото мое тело бидејќи не се сликам често цела, само фацата најчесто:lol: и онака ми беше само таа, а кога решив да ја започнам темава беше ноќ, а ако можете да забелижите јас блиц немам на телефонот, а колку што знам ова е форум за женска популација...
    Сепак ти благодарам на мислењето:)

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    Дечки незнам кај да го поставам прашањето и си реков ај тука:D Значи вака , другарка ми видела или слушнала некоја реклама за некој прашок за слабеење Нидор или Нидора така нешто ? е сега има некој што слушнал или користел вакво нешто ???

12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Ти се фрлаат 3000 ден?

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CandyFiller

CandyFiller Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    pa vakaaa se zapozna pred 1 godina koa imav 15god :D
    pocnav vo 1god sredno, bev visoka 1 68,69 i imav 57kg imav ogromna zelba da bidam manekenka postojano gledav fashion TV gi gledav site poznati manekenki kolku se zgodni i slabi i taka resiv da bidam na dieta mi bese premnogu krivo so sum debela a nesakav da mi bide samo hobi poso mi e mnogu golema zelba ne sum ko nekoi devojcinja so sakaaat samo da se proslavat so sliki na fb i slicno! Bidejki imam mnogu ljubomorni vo skolo uste tolku mi nabivaa kompleksi. na pocetokot koa pocnav da drzam razni dieti mi se losese, pripagjav u skolo po avtobusi pa oslabena krv i nikako nemozev da oslabeaam. Pa namesto na nekoi uzasni dieti resiv da bidam na zdrava ishrana samo so ne jadev blago i leb i eve veke 1ipol godina jadam samo zdrava hrana, normalno so mali pauzi i oslabev sea vezbam i sum i povisoka 1 73 i imam 55 kg se zapisav na manekenstvo go zavrsiv kursot i takaaa mnogu sum srekjna sea ama pakk ne e toa toa imam butcinja i sakam da mi bidat poslabii i planiram od pon da pocnam eden caj da pijam, nesakam da bidam najdebela od manekenkite i mi e strav da ne ne me biraat jas pred 1 mesec go zavrsiv kurssot a samo za reklama me viknaa do sea :/

14. Bebushche

Bebushche Нов член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    5
    Аκо саκате да ги намалите κилогρамите хρанете се поздρаво ,ниκаκви сρања немојте да κоρистите κаκо апчиња,чаеви пρашоци.Доволно е да се одвиκнете од лоши навиκи κаκо што се:јадење тешκа хρана после 8 h,газиρани пијалоци.да избегнувате леб што е можно повише на пρимеρ со κомпиρ,оρиз,ρиба,месо и тн да се одвиκнете од хамбуρгеρи,тостови салами сувомеснати и да намалите со благо и се κе биде во ρедд јас тоа го пρименив и веднаш дојдов до идеална тежина.Сеκаκо да не се забоρави и вежбањето споρтсκи аκтивности се многу битнии.поздρав:*

15. lavonjeze

lavonjeze Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    ti blagodaram Bebushche mnogu za sovetot, vekje vrora nedela sum na rezim vo koj svo jadam zdravo i se cuvstvuvam prekrasno

На Bebushche и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Немој да ми се лутиш, но мајка ти е проблемот. Не си дебела, мислам дека имаш супер тело за твои години. Да не држи некои диети мајка ти или да не имала проблеми со телесната тежина. Мислам дека треба да и кажеш дека ти се сакаш себеси и дека супер се чувствуваш во твоето тело. Пак ќе речам не си дебела и немој да се затвораш дома. Јас имам сестра колку тебе и таа спортува и оди на јазици. Дружи се со луѓе. Таа вагата фрли ја во канта и не се замарај. Плус и да се поправиш некое кило не е ништо страшно, секако денес облини се во мода. Поздрав и се надевам дека ќе допреме до тебе. :)

17. lavonjeze

lavonjeze Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    ti blagodaram mnogu za tvojot sovet, se razbira deka sekoe mislenje mi e vazvo ;)

18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Само можам да заклучам дека поради спортувањето ти качуваш мускулна маса а не сало, има гоооолема разлика, 200 грама па и кило и две АМА мускули исало не е исто. Така да нема потреба да се грижиш НИ МАЛКУ, само ако држиш диети и гладуваш и прекинеш со спортот може даимаш такс проблем, а какошто покажуваш и на скила и со бројки ти си идеална. Нормално тело, прекрасно, мускулесто на спортистка. Сигурна сум дека и мајка ти која те сака најмногу на свет се гордее со тебе и важно и е да си здрава, не би верувала дека намерно ти на ива комплекси,може ненамерно ако лечи свои! А да се споредуваме со други, тоа е крајно ИЗЛИШНО, па секој си има свои гени, конструкција на тело, метаболизам, начин на исхрана, начин наживот..... нема правило за тоа! А девојчиња на таа возраст да се диетираат... не смеете. Ценете го Здравјето и Благосостојбата на телото иумот, треба да раѓате, а доаѓа и старост...

19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Не разбрав, извини.
    Ако мајка и кажла нешто во момент на непромислност (ако воопшто кажала) тоа веќе не е проблем, а ако сака да привлече внимние кое што не го доибива тоа веќе е проблем.
    Сега кога размилувам, мислам дека деојчето сакаше да се промовира со медаљите колу е успешна.
    Крај на муабетот.
    Едит: Јас на мојата ќерка никогаш не би и рекла дека е дебела ако навистина не е така, Девојчето е желно за внимание.
    Ајде бре сите ќе се фалиме на форумов со нашите успеси.

Последна измена: 6 мај 2015
  20. Slatkarka94

Slatkarka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Какоооооо????? Ти си ова е ако си ти дај објасни на инбокс како си ослабнала волку